![]() |
Citat:
|
duhurile vin spre noi dupa faptele noastre
M-am intrebat mereu ce cauta cei care se duc la preoti despre care se spune ca "deschid cartea". Siguranta, incredintare, asigurare, liniste interioara, pace launtrica, stabilitate ... Nu stiu... Dar tot ce stiu este ca fiecare dintre noi poate dobandi toate acestea prin rugaciune, spovedanie, impartasire.
Doamne ajuta! |
Alti cativa parinti harismatici
Hartford, daca te afli pe undeva prin America (imi 'dau si eu cu presupusul', dupa pseudonimul pe care-l utilizezi aci pe forum), incearca sa ajungi la un parinte vazator cu duhul si considerat un Sfant al zilelor noastre (comparat cu Sf. Antonie Cel Mare - cel putin, de catre figuri monahale grecesti), parinte care poate fi gasit la una din (cele aproape 20) manastirile ortodoxe intemeiate chiar de catre dansul, pe undeva prin Arizona. Parintele respectiv se numeste Efrem (Ephrahim, in engleza). Despre acel parinte (care deja este persecutat in America, din diverse motive prostesti, de toti netrebnicii, am vazut si pe la stiri - dar nu-i nimic nou sub soare, caci majoritatea Sfintilor Lui Dumnezeu au fost persecutati) am aflat de la o monahie de la o manastire din Grecia, si din cate mi-a povestit pe-atunci, parintele respectiv ar trai/vietui, de fapt, in pustiul Arizonei, si vine in man. Sf. Antonie in anumite perioade, pt. a spovedi si sta de vorba cu lumea care il cauta etc etc. Din pacate, nu detin si alte informatii mai cuprinzatoare etc. Vreo cateva detalii am reusit sa gasesc pe net, pe un forum ortodox - redau mai jos si link-ul respectiv: http://www.monachos.net/content/foru...ead.php?t=2198
http://www.stanthonysmonastery.org/index.php Parintele Calistrat Chifan, aflat in prezent la man. Vladiceni (de la noi din tara - fusese mai inainte la man. Barnova), din cate am auzit, iarasi, ar fi unul din cei 'vazatori cu duhul' sau 'harismatici', si 'ucenic' al (sub ascultarea) parintelui Iustin Parvu de la man. Petru Voda. Parintele Irineu, care acum vietuieste la man. Sf. Nectarie, nou ctitorita de dansul, de prin satul (sau comuna) Ponoarele. Acest parinte vine, de obicei in perioadele celor 4 posturi de peste an (dar depinde), la man. Antim, din Bucuresti, pt. a spovedi si sta de vorba cu cei care il cauta (monahi si monahii, credinciosi, pelerini, vizitatori etc). Par. Irineu a vietuit 5 ani la o man. din Sf. Munte Athos, si de asemenea este unul dintre cei considerati 'vazatori in duh' sau 'harismatici'. Este in varsta si f. bolnav, si f. modest. Parintele Ioan Stancu, de la bis. Zlatari, din Bucuresti. Chiar daca este preot de parohie, acest parinte este unul din cei 'deosebiti' (parerea mea, dar si a altor pers. pe care le-am intalnit la acea bis., intamplator, cu diverse ocazii si in unele circumstantze problematice, 'delicate' - ca sa zic asa -, aparute in existenta mea, cat si in cele ale lor). M-am si spovedit la dansul, in repetate randuri, si am simtit mare eliberare si usurare sufleteasca. Am participat si la unele din slujbele de Dezlegari facute de parintele Ioan (de obicei vinerea dupa-amiaza/seara) si cred ca rugaciunile dansului (dar, bineinteles, si eu m-am rugat f. intens si cu disperare) au avut efecte pozitive, binefacatoare si vindecatoare pt. sufletul meu tulburat de probleme existentiale cu incercari, ispite, anxietati si greutati felurite etc. Adevaratii 'vazatori cu duhul' sau 'harismatici' sunt, de obicei, f. modesti, se smeresc, pastreaza discretia asupra acestor 'daruri' care le-au fost date de catre Bunul Dumnezeu, fiindca altfel li s-ar putea 'lua darul' (ar putea pierde 'insusirile') - smerenia este o conditie obligatorie, mai ales pentru cei ca dansii. Nu este nimic iesit din comun in infatisarea si aparentza lor, si nu le place sa se faca valva si senzatie pe seama lor (dupa cum noi, majoritatea, avem tendintza). Ar mai fi cativa parinti mai deosebiti si speciali, parintii f. varstnici precum: Parintele Adrian Fageteanu, care s-a retras la o man. pe undeva prin munti, in vecinatate cu man. Lainici (iarasi, din cate am auzit). Par. Arsenie Papacioc, de la man. Techirghiol. |
'deschiderea cartii' = superstitie babeasca
Dragalasilor si dragalaselor, chestia/treaba cu 'deschiderea/deschisul cartii' este pura superstitie babeasca, mai lasati-o-ncolo! Se mai cheama ca este vrajitorie cu Sf. Evanghelie, considerat pacat f. mare, ca si ghicitul viitorului/divinatia si ca vrajitoria. Multa lume confunda si interpreteaza complet gresit unele gesturi ale unor preoti, de pilda cand preotul deschide Sf. Evanghelie pt. a citi cate un fragment deasupra capului cuiva, sau cand deschide Molitfelnicul (sau orice carte de rugaciuni) iarasi pentru a citi, la cerere/solicitare, vreunei pers. care are nevoie, si in acelasi timp, posibil sfatuind si raspunzand diverselor intrebari ale credinciosilor care ar putea cere ajutor, lamuriri etc in diverse probleme, situatii si privintze etc - asta nu inseamna ca 'deschide cartea' sau mai-stiu-eu ce alte prostii li se nazare unora (din cei care, de obicei, asteapta 'la rand/la coada', adica 'prostimea' - lol - si fara prea multe cunostinte religioase temeinice - sau orice cunostinte religioase, pana si cele mai elementare, lipsindu-le cu desavarsire chiar!) sa atribuie, grabindu-se cu interpretari eronate si aiuristice, distorsionate etc - si apoi mai si imprastie, si pe la altii, tot felul de pareri neavizate, zvonuri si barfe tampite si inepte!... Chiar eu, personal, am 'asistat' la asemenea 'scenete' (tragi-comice, s-ar putea spune), de aceea am si exemplificat aici.
Sunt, intr-adevar, si preoti cam escroci/sarlatani care chiar se ocupa cu practica vrajitoreasca a 'deschiderii cartii' dar diferenta este enorm de... uriasa (lol) - deosebirea nu-i (sau n-ar trebui sa fie) atat de greu de facut (parerea mea). Oricum, pe aceia ii judeca Bunul Dumnezeu, nu noi. Sa speram ca intre timp se vor lasa de astfel de 'practici', se vor cai si isi vor indrepta vietile. Un exemplu de astfel de preot 'deschizator de carte' ar fi preotul Marian, din Videle, la care am ajuns si eu, la sfatul unor pers. tampite - la sfatul unei ghicitoare in cafea, de fapt - am regretat apoi, si am incetat a mai merge. In plus, preotul respectiv mi-a ingaimat acolo niste aiureli care nici macar nu s-au adeverit!... |
topcat, mai bine da-ti singur(a) un pumn, ca meriti!... :)
Citat:
Mai bine da-ti tu singur(a) un pumn, tie insuti (insati), ca meriti! :66: :21: Sau, mai bine, hai sa ne adunam cu totii, si sa-ti dam fiecare cate-un pumn 'duhovnicesc' (in mecla aia figuranta, sau pe un' s-o nimeri), ca meriti! lol Mai lasa-ne, bre, cu rautacismele si 'mishtocarelile' tale de manelist(a) de 2 bani! Suntem satui (de d'alde d'ashtea ca tine-asa, 'terchea berchea, 2 bani perechea'). Pana peste urechi... |
Citat:
Am eu necazurile mele nu mai la ,,contre' si expresii bine ,, slefuite" nu-mi sta capul. Da, poate am fost dura, dar atunci cand plange inima in tine vorbesti concret, adica la obiect, si mie mi s-a parut ca nu intelegi.Daca te-ai suparat, te rog sa ma ierti, .....pana la urma suntem crestini. |
??????????
Citat:
|
Citat:
|
Prezentul/ Viitorul
In plus, daca traiesti prezentul asa cum trebuie ascultand si facand voia Domnului, viitorul se schimba in functie de aceasta traire.
Pe cand daca esti complet sau partial robit Satanei, viitorul tau difera de primul. Multi parinti ne sfatuiesc sa traim prezentul, sa ne ingrijim in fiecare clipa de acum, de suflet, pentru ca acum se faureste viitorul ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:11:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.