Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Cine poate trai fara dumnezeu???? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4928)

andreicozia 12.11.2009 22:34:09

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 181180)
Sint curios ce ati face daca ati accepta ca nu exista Dzeu: ati incepe sa va comportati altfel, ati da in cap la oameni, florile nu vi s-ar mai parea frumoase, nu v-ati mai iubi partenerul sau copilul, nu ati mai admira un cer senin sau unul noros?

Nu ai cum sa accepti acest lucru, nu te mai amagi. Pina si tu, in subconstient crezi dar nu stii acest lucru, si este Ok!
Poti fi ateu, pragmatic, agnostic, nu are importanta, si de ce? din simplul motiv ca nu stii ce faci! ai doar impresia ca alegi TU pentru tine iar Dumnezeu se uita la noi cu Mila si ne intelege!
Asa ca nu te mai agita fluturind steagul ateismului( pentru mine este doar o alta religie) iar Dumnezeu tot dupa inima ta te va judeca ca pe noi pe toti!

printesa_livia 12.11.2009 22:36:18

nimeni nu poate trai fara dumnezeu

si cred ca am zis tot

topcat 12.11.2009 22:37:57

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 181189)
Daca nu ar exista Dumnezeu, fiecare ar face ce vrea.
Cum spunea Dostoievski, totul ar fi permis! Cand am citit Fratii Karamazov eram necredincioasa si fraza aceea m-a uimit si m-am gandit la ea si .. nu am inteles-o! Nici tu nu intelegi!
Si cand am inteles ce a spus Dostoievski (deja credeam in Iisus) am priceput si ca el este cel mai profund scriitor crestin pe care l-am citit (ma refer la scrieri laice).

Daca Dumnezeu nu ar exista (in sensul ca noi l-am ucide in constiinta noastra, asa cum a facut Nietzsche), atunci am defini noi binele si raul dupa propria noastra masura! Si am ajunge in situatia in care am nega pana si dreptul la viata (ceea ce se intampla azi: avorturi, reducerea populatiei planetei prin.. diverse metode).
Si nu, nu ne-am iubi partenerul sau copilul in lipsa lui Dumnezeu! Parerea mea. Ca am vedea in ei doar o metoda de satisfacere a propriilor dorinte egoiste (vezi cat de multe casatorii esueaza! Daca ar fi posibil, cred ca multi parinti s-ar dezice si de rolul de parinte). Ca sa nu mai vorbim de homosexualitate si pedofilie. Vor ajunge "normalitate".
Cu adevarat, orice este posibil fara Dumnezeu. Cine trage limita dintre bine si rau? Noi?

Nu noi, desigur. De fapt, nu noi am inceput sa tragem limita intre bine si rau. Au inceput-o cu mult inainte alte specii. Vezi liliecii vampiri, un mic exemplu.
Cu ajutorul inteligentei noastre noi rafinam doar limita intre rau si bine. In acest proces observam ca granita aceasta nu e bine definita, ca nu exista bine si rau absolut.
Nu sint de acord cu Dostoievski, evolutia naturala duce la existenta binelui si raului, la altruismul reciproc.
Indiferent de scopul pentru care crezi tu ca iti iubesti copilul, il iubesti pentru ca iti poarta genele. De aceea iti iubesti aproapele si nu departele, pentru ca cu cit esti mai aproape cu atit genele (sau, dupa aparitia vorbirii, memele) sint mai comune.
Nu oameni buni, nu va veti schimba deloc.

topcat 12.11.2009 22:39:17

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 181190)
din simplul motiv ca nu stii ce faci! ai doar impresia ca alegi TU pentru tine iar Dumnezeu se uita la noi cu Mila si ne intelege!

Adica sintem marionete?

andreicozia 12.11.2009 22:41:00

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 181193)
Adica sintem marionete?

...in mare parte da. Exista desigur si un fel de alegere-surogat

topcat 12.11.2009 22:41:45

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 181194)
...in mare parte da. Exista desigur si un fel de alegere-surogat

Imi pare rau pentru tine, tu de ce mai traiesti?

andreicozia 12.11.2009 22:51:01

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 181195)
Imi pare rau pentru tine, tu de ce mai traiesti?

Deoarece mie personal imi plac alegerile pe care le-a facut viata pentru mine, cu micul aport pe ici colo si din partea mea( dar nesemnificativ) vorbesc serios

anna21 12.11.2009 22:51:52

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 181192)
Nu noi, desigur. De fapt, nu noi am inceput sa tragem limita intre bine si rau. Au inceput-o cu mult inainte alte specii. Vezi liliecii vampiri, un mic exemplu.
Cu ajutorul inteligentei noastre noi rafinam doar limita intre rau si bine. In acest proces observam ca granita aceasta nu e bine definita, ca nu exista bine si rau absolut.
Nu sint de acord cu Dostoievski, evolutia naturala duce la existenta binelui si raului, la altruismul reciproc.
Indiferent de scopul pentru care crezi tu ca iti iubesti copilul, il iubesti pentru ca iti poarta genele. De aceea iti iubesti aproapele si nu departele, pentru ca cu cit esti mai aproape cu atit genele (sau, dupa aparitia vorbirii, memele) sint mai comune.
Nu oameni buni, nu va veti schimba deloc.

Topcat, tu nu ai ajuns la adevarata masura a ateismului daca nu consideri ca unii oameni sunt mai buni decat altii. Este inevitabil ca un ateu sa nu creada asta cu toata fiinta!
Este prelungirea evolutionismului in viata sociala.. eu am gene mai bune, educatia le pune minunat in valoare, este firesc sa ma afirm fata de altii, iar daca altii sufera.. deh, este LEGEA NATURII.
Ba chiar se poate concepe ca fiintele care sunt superioare (dpdv genetic, al educatiei, whatever..) au mai multe drepturi deoarece este o lege fireasca sa se impuna. Nimic imoral.
Si tot asa!
(Paranteza: nu ai habar cat de multe invataturi au in comun ateii si satanistii.. De ex. pentru satanisti prostia este considerata PACAT.. Pentru atei: inteligenta lor este cel mai valoros lucru, ceea ce-i defineste si ii desparte de.. hmm, verisoara maimuta)

Dimpotriva, in crestinism inveti ca trebuie sa iubimi TOTI OAMENII LA FEL. Nu sunt permise diferentieri.

andreicozia 12.11.2009 22:55:54

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 181199)

Dimpotriva, in crestinism inveti ca trebuie sa iubimi TOTI OAMENII LA FEL. Nu sunt permise diferentieri.

Si tu in ce tabara esti? dupa atita iubire revarsata pentru ateii si satanistii de mai sus

anna21 12.11.2009 23:09:27

Nu cred ca sunt in tabara in care vreau sa fiu. Dar ma straduiesc.
Tu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:18:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.