anna21 |
12.11.2009 22:51:52 |
Citat:
În prealabil postat de topcat
(Post 181192)
Nu noi, desigur. De fapt, nu noi am inceput sa tragem limita intre bine si rau. Au inceput-o cu mult inainte alte specii. Vezi liliecii vampiri, un mic exemplu.
Cu ajutorul inteligentei noastre noi rafinam doar limita intre rau si bine. In acest proces observam ca granita aceasta nu e bine definita, ca nu exista bine si rau absolut.
Nu sint de acord cu Dostoievski, evolutia naturala duce la existenta binelui si raului, la altruismul reciproc.
Indiferent de scopul pentru care crezi tu ca iti iubesti copilul, il iubesti pentru ca iti poarta genele. De aceea iti iubesti aproapele si nu departele, pentru ca cu cit esti mai aproape cu atit genele (sau, dupa aparitia vorbirii, memele) sint mai comune.
Nu oameni buni, nu va veti schimba deloc.
|
Topcat, tu nu ai ajuns la adevarata masura a ateismului daca nu consideri ca unii oameni sunt mai buni decat altii. Este inevitabil ca un ateu sa nu creada asta cu toata fiinta!
Este prelungirea evolutionismului in viata sociala.. eu am gene mai bune, educatia le pune minunat in valoare, este firesc sa ma afirm fata de altii, iar daca altii sufera.. deh, este LEGEA NATURII.
Ba chiar se poate concepe ca fiintele care sunt superioare (dpdv genetic, al educatiei, whatever..) au mai multe drepturi deoarece este o lege fireasca sa se impuna. Nimic imoral.
Si tot asa!
(Paranteza: nu ai habar cat de multe invataturi au in comun ateii si satanistii.. De ex. pentru satanisti prostia este considerata PACAT.. Pentru atei: inteligenta lor este cel mai valoros lucru, ceea ce-i defineste si ii desparte de.. hmm, verisoara maimuta)
Dimpotriva, in crestinism inveti ca trebuie sa iubimi TOTI OAMENII LA FEL. Nu sunt permise diferentieri.
|