Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Astrologii spun ca Mantuitorul nostru Iisus Hristos s-a nascut in iunie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5138)

valentin.viliga 20.12.2008 08:50:00

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 105073)
[SIZE=3][COLOR=green]Esti avocat? :57: Invata sa scrii corect si apoi stam de vorba.[/COLOR][/SIZE]

daca is avocat nu-i treaba ta, vorba ciobanului: nu-i grija magarului de unde beau oile apa :57:

georgeval 20.12.2008 09:07:39

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 105003)
http://www.realitatea.net/astronomii...ti_410381.html

Intrati pe linkul de pe site-ul realitatea tv si cititi.Din cate am auzit eu vremea in care sarbatorim noi Nasterea Domnului nu este cea adevarata,ce dovezi exista ca Iisus s-a nascut in Decembrie? Apropo,obiceiurile cu stele,fulgi,reni,mos craciun,luminite sunt niste inventii ale oamenilor si nu au legatura cu Nasterea lui Iisus pentru ca acolo in Viflaim era mereu cald.Vreau mai multe pareri.Ce credeti?

Eu cred ca Biserica a avut in vedere anumite evenimente mentionate si in celellalte documente ale vremii (spre exemplu recensamantul) sau nasterea Sfantului Ioan Botezatorul-Maica Domnului merge la rudenia sa Elisabeta care era insarcinata in a treia luna- nasterea Sfantului Ioan Botezatorul 24 iunie. Aceasta data nu ne ofera o precizie insa este orientativa. Biserica noastra a oscilat intre 25 decembrie si 6 ianuarie. Mutarea de pe 6 ianuarie pe 25 decembrie s-a petrecut in seolul IV-V pentru a se pune capat unei sarbatori pagane(cultul zeului Mitra). Mai multe amanuntehttp://www.crestinortodox.ro/Diverse/Craciunul___Nasterea_Domnului-53-20001.html[ 25 decembrie data Nasterii Domnului]
In legatura cu steaua, multi exegeti,dintre care si cei mai noi, sustin ca steaua, care s-a aratat magilor, nu era o stea obisnuita, ci miraculoasa. Frumos spune Sfantul Ioan Gura de Aur :"nu este vreo stea carea sa mearga pe cer cum a mers steaua aceasta (care i-a calauzit pe magi);noi vedem a si soarele si luna si toate celelalte stele merg de la rasarit la apus: steaua aceasta, insa mergea de la miazanoapte la miazazi, ca asa se afla Palestina fata de Persia"

wertygo 20.12.2008 10:49:40

Steaua era Arhanghelul Mihail sau Gavriil, foarte rau ca exista persoane multe care nu stiu nici aceasta.

alexandra28again 20.12.2008 11:41:34

Nu are nici o importanta ziua eaxcta,caci sunt sigura ca nu poate fi gasita.Important este ca intr-o zi toti crestinii isi indreapta sufletele catre Hristos.(mai mult decat o fac de obicei).
Ma bucur macar ca au recunoscut ca a existat acea stea.Asta este o dovada pentru cei care contesta Biblia,ca ceea ce scrie acolo,este adevar.

scrabble 20.12.2008 12:22:37

silverstar, imi pare rau ca faci confuzie intre un apel la bun simt si un atac la persoana. Uita-te si tu la ce a degenerat discutia - si nu din cauza mea. Poate ca tu ar trebui sa cauti alt forum, daca nu esti in stare sa ii respecti pe ceilalti si parerile lor.

silverstar 20.12.2008 12:38:50

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 105086)
silverstar, imi pare rau ca faci confuzie intre un apel la bun simt si un atac la persoana. Uita-te si tu la ce a degenerat discutia - si nu din cauza mea. Poate ca tu ar trebui sa cauti alt forum, daca nu esti in stare sa ii respecti pe ceilalti si parerile lor.

[COLOR=green]E forumul tau? Nu inteleg.[/COLOR][COLOR=green] [/COLOR] :57: [COLOR=green]Vrei sa fac un apel la administrator? [/COLOR]

Noesisaa 20.12.2008 13:04:39

Lasati cearta.

Da, stiam ca nasterea Domnului nu s-a intamplat neaparat pe 25 decembrie. Stiam de mult timp, chiar de la unul din profesorii de religie din scoala generala. Nu ma influenteaza cu nimic. Cresrestinii serbeaza Nasterea Domnului, nu rememoreaza Nasterea Domnului. Si apoi, din punct de vedere duhovnicesc, desi nasterea Domnului s-a intamplat cu mai mult de 2000 de ani in urma, El se naste in fiecare an. Si se mai naste in fiecare din noi in momentul in care Il descoperim.

In acelasi spirit de idei, nici Invierea Domnului nu s-a intamplat cand o sarbatorim noi, ortodocsii, de obicei, ci ar trebuie sa o serbam de pastele evreiesc, nu? Si raspunsul este nu. Data nu conteaza.

silverstar 20.12.2008 13:12:03

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 105090)
Da, stiam ca nasterea Domnului nu s-a intamplat neaparat pe 25 decembrie.

[COLOR=green]Asta ar fi trebuit s-o stie oricine cunoaste putina istorie a crestinismului.[/COLOR]

georgeval 20.12.2008 13:32:26

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 105090)
Lasati cearta.

Da, stiam ca nasterea Domnului nu s-a intamplat neaparat pe 25 decembrie. Stiam de mult timp, chiar de la unul din profesorii de religie din scoala generala. Nu ma influenteaza cu nimic. Cresrestinii serbeaza Nasterea Domnului, nu rememoreaza Nasterea Domnului. Si apoi, din punct de vedere duhovnicesc, desi nasterea Domnului s-a intamplat cu mai mult de 2000 de ani in urma, El se naste in fiecare an. Si se mai naste in fiecare din noi in momentul in care Il descoperim.

In acelasi spirit de idei, nici Invierea Domnului nu s-a intamplat cand o sarbatorim noi, ortodocsii, de obicei, ci ar trebuie sa o serbam de pastele evreiesc, nu? Si raspunsul este nu. Data nu conteaza.

Foarte frumos ai punctat. Biserica prin sarbatorile ei nu comemoreaza, ci reactualizeaza. Acel "astazi" din cantarile bisericesti sau colinde ne descopera ca paradoxal in timp se seamana eternitatea. Toate sarbatorile sunt indreptate catre vesnicie, pregustam din vesnicie- acel prezent continuu. Marele nostru Eliade in "Sacru si profan" cand vorbeste despre timpul sacru, spune ca un crestin nu comemoreaza prin sarbatori, ci reactualizeaza. Iata, avem posibilitatea de a fi contemporani cu Hristos.

tigerAvalo9 20.12.2008 13:41:44

Da ,aveti dreptate,dar vorbind la nivel de obiceiuri si evenimente de Craciun la oamenii obisnuiti,daca ar fi cu adevarat vara nu ar mai fi existat reni,mosi craciuni,clopotei,luminite,zapada,artificii si alte minunatii ,multi oameni cred ca e o sarbatoare a iernii si nu este asa.Sa nu uitam faptul ca in locurile unde s-a nascut Iisus Hristos este mereu cald si nu a existat niciodata zapada...

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:36:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.