Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Daca ar fi trait... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5428)

dorinastoica14 09.03.2009 23:31:18

Datorită părinților în cârdășie cu unii educatori și nu puțini, copii învață o lege elementară pe care nu o vor uita niciodată cât vor trăi LEGEA LUI OM adică "Fii OM cu mine ca să fiu și eu OM cu tine."care tradus imseamnă[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=5]C O R U P Ț I E.[/SIZE]
[SIZE=5][/SIZE]

monica.miholca 10.03.2009 00:10:24

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 121424)
Datorită părinților în cârdășie cu unii educatori și nu puțini, copii învață o lege elementară pe care nu o vor uita niciodată cât vor trăi LEGEA LUI OM adică "Fii OM cu mine ca să fiu și eu OM cu tine."care tradus imseamnă
[SIZE=5]C O R U P Ț I E.[/SIZE]

Aveti dreptate, din pacate asa e. Tatal meu e profesor si stiu ca veneau oamenii la el cu diferite "daruri",acasa la noi de obicei-e un oras mic- fara sa precizeze ca au un copil in clasa x pe care taica-meu l-a lasat corigent si de aceea vin; ei vin asa, cu un cadou, stiti, v-am adus o mica atentie...
ii refuza destul de bland si le explica frumos ca nu e cazul sa vina cu asa ceva si ca singura solutie e ca respectivul elev sa invete ce are de invatat; uneori le zice ca elevul nu stie nimic, nu se poate asa ceva, e inadmisibil etc. in ultima vreme nu au mai venit ca stiu ca nu are rost; tot orasul stie ca miholca nu ia nimic, si ca n-ai ce face; si toti elevii de clasa a noua cand aud ca el o sa le predea, se ingrozesc; degeaba, zic eu; e un om foarte bland si corect si cumsecade;
deci se poate si fara mita; iar parintii si elevii, se resemneaza si fac ce au de facut, ca elevul sa treaca clasa; la ora lui toata lumea sta cuminte si unii chiar isi scot din nas, spranceana etc inelusele, pentru ce "le e rusine de dom'profesor"!
e drept ca taica meu are vechime in scoala aceea si toata lumea il respecta desi isi mentine intotdeauna pozitia si cuvantul; pentru tineri insa e mai greu sa poti sa fii vertical cand toata lumea te inconvoaie...
tin minte ca atunci cand am dat bacalaureatul, am aflat cu stupoare ca raspunsurile s-au cumparat pur si simplu! unii care abia au trecut la matematica, cu 5, aveau 10 la bacalaureat; iar parintii care isi "sustineau" copiii au umplut curtea scolii si se invarteau pe langa profesori, dezgustator;
in timp ce dadeam proba la mate a intrat in sala si a venit drept la mine o femeie cu niste foi in mana pe care mi le-a lasat pe banca; stupefiata, am intrebat ce-i cu foile alea; iar ea mi-a raspuns sssst, sunt raspunsurile; iar eu fiind mai iute de felul meu, m-am enervat cum are tupeul sa imi aduca raspunsurile! nici nu am inteles ce se petrece; doamna a plecat cu foile...
cand am iesit am mers si am facut plagere la director, care mi-a ras in fata; am plecat acasa si am povestit lui taica-miu. el nu a mers la scoala in ziua aceea tocmai pentru eu dadeam bacalaureatul si sa creada nimeni ca el intervine pentru mine...
apoi am inteles amandoi ca se cumparasera raspunsurile, si deci multi vor avea 10 la mate, si atunci trebuie si fata profesorului sa ia 10, ca sa nu fie batator la ochi! dar le-am facut figura, n-am luat 10! ba chiar am auzit ca unii din elevii care aveau raspunsurile, au mai "gresit" intetionat cateva intrebari ca sa nu dea de gandit. m-am mirat si atunci si ma mir si acum de toata intamplarea aceea...dar de atunci am auzit si mai rau..
....

ieri imi povestea tata de un copil din Baia Mare, care la olimpiada judeteana de mate concura la clasa a 9-a dar era intr-a saptea, si a rezolvat o problema cu metode de-a 12-a, ceva foarte complicat, intr-un limbaj pur simbolic..se pare ca e grozav pustiul!

tigerAvalo9 10.03.2009 00:15:08

Ceea ce nu inteleg eu de ce nu accepta religia in scoli,de ce mediatiza minunile descoperite si reportajele despre religie.Era ateu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:00:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.