![]() |
Citat:
Deja o mie de vorbe doua parale nu fac... Nici nu am inceput sa ajutam si deja ne gandim sa nu ajutam prea mult. Bune sunt aceste cazuri ca ne vedem propriile dispozitii sufletesti la lucru... |
Citat:
De donat sa se doneze, Slava Domnului! Dar daca vii cu basculanta si le lasi pe toate odata in fata usii, sa vezi apoi ce se alege de acei copii sarmani, in scurt timp...[/COLOR] |
Citind mesajele Lenutei, am remarcat ca are discernamant.
Si oricum e bine cand scriem, sa avem grija cum formulam, ca sa nu lasam loc intelegerii gresite. Cat despre basculanta...cred ca glumesti, frate! Nu cred ca putin bine le va face rau... Sa nu uitam ca nu tatal a cerut, ci oameni bine intentionati, buni crestini. |
Sa nu faci rau niciodata, nimanui
Doamne-ajuta!
Draga sora Nutzi, Am citit tot ce s-a postat pe marginea apelului tau si as vrea sa fac apel la toti cei care s-au gandit la incredintarea copiilor pentru ingrijire catre stat sa fie putin mai retinuti si sa nu-i faca acelui tata, si asa greu incercat de necazuri, un rau si mai mare. Daca, le pasa de copii, au ocazia fericita de a-i ajuta fara a-i rupe de tatal lor. Cei care au crescut copii au inteles de prima data ca un astfel de ajutor vine din iubire, pentru iubire si nicidecum calcand inteligent si legal peste sufletul unui amarat caruia atat i-a mai ramas pe aceasta lume: sase sufletele necajite care ii spun tata. Ma bucur ca te-ai angajat in a-i ajuta. Am sa incerc sa strang ce se poate, si te voi contacta pentru a vedea cum sa ti le trimit. Eventual, poate ca cei care suntem din Bucuresti reusim sa tinem legatura pe e-mail si sa ne organizam putin pentru a face o lista cu un necesar pe care sa bifam fiecare ce putem rezolva. Abia am citit si nu pot acum sa apreciez prioritatile si sa le ierarhizez dar, maine revin. Pana atunci, este evident pentru toata lumea ca urgenta 1 sunt cativa bani de paine, imbracaminte (nu conteaza masura), incaltaminte si ceva medicamente. Ce a spus fratele C-tin, eu cred ca este just. Omul trebuie ajutat cu masura, adica cu cat mai mult dar atent dramuit in timp de sora Nutzi pentru a nu se ajunge in ironica situatie de a-i prisosii pe moment sau a nu-i fi neaparat necesar atunci. Si ce e mai important, trebuie sa ne gandim cum ar putea sa castige niste bani cu mainile lui in conditiile in care cineva sa fie permanent acasa pentru a-i supraveghea pe cei mici. Fii binecuvantata sora Nutzi. Sa-ti dea Maica Domnului putere sa-i ajuti cum este mai bine pentru ei si pentru tine. Iar, noi pacatosii, sa ne rugam sa ne dea Maica Domnului gandul cel bun pentru a-i ajuta cum e mai bine. Doamne-ajuta! |
Citat:
Ma refeream la faptul ca e vina mea daca dau la cineva de baut si nu a celui care bea, nu la nivelul de trai. Imi pare rau de neintelegere. |
Lenuta draga, te rog nu te supara pe noi, dar multele istorii auzite ne fac sa suflam si in iaurt. Ma bucur ca odata confirmat cazul, si mai multi vor dori sa ajute.[/quote]
Lenuta draga, tu faci un lucru asa un lucru de minunat!!! [quote=Anca-Miha;116461] Anca uite c emi s-a intimplat la inceput cind am venit: aveam niste haine de dt si am zis hai s aintreb si eu unde le pot da?! Mi s-a spus la la Salvation Army, donezi si lumea care nu-si permite merge acolo si le ia. Eu credeam ca gratis, apoi cind dupa citeva zile m-a impins curiozittea am intrat si ...surpriza: se vindeau, iar ale mele erau chiar scumpe. M-am suparat, ca nu stim, fiind chir la inceput, stii, ins atunci m-m gandit: pai aici unul mai sarac, nu-si permite pur si simplu. De aunci am inceput sa fac echipa cu prietenele mele si sa dam in persoana. Simplu, ins sintem siguri ca persoanle in cauza primesc. Asa si tu Nutzy, uite incepe si vei duce l capat, si d-le lor ce au de primit. |
Citat:
|
Sa ne unim eforturile eficient
Doamne-ajuta!
V-as propune, pentru a ne coordona mai bine ajutoarele (pentru a evita sa trimitem mai multi acelasi lucru in timp ce altele ar ramane nerezolvate), sa incercam sa bifam pe o lista pe care o sa o trimit acum sorei Nutzi ce anume poate fiecare sa rezolve. Adica, fiecare cere lista de la sora Nutzi si i-o retrimite cu articolul (articolele) pe care le rezolva bolduite (marcate, colorate). Sora Nutzi o trimite apoi la urmatorul. Pana reusim sa o rezolvam. O sa incep eu. Lista pe care i-o trimit pe privat va avea bolduite sau colorate niste pozitii. Daca sunt si alte propuneri, va rog sa le adaugati pe lista. eu nu am trecut decat un minim necesar si de prima urganta. Doamne-ajuta! |
[quote=C.tin;116396][quote=nutzy;116180]In urma sfaturilor primite de la voi si pe topic si pe mesaj privat am fost si am vorbit cu preotul si mi-a dat acordul ca voi fi sustinuta,ca urmand de acum sa fac un APEL UMANITAR,catre toti cei care vor sa ajute./QUOTE]
Tot respectul ca se gandeste si la altii cand putea pur si simplu sa treaca cu vederea .E adevarat ca omul e suspicios,dar ce va trebui sa faca sa va dovedeasca,nu pot sa spun decat cei care locuiesc in apropiere de Tg. bujor sa vina sa vada cazul in sine. Eu locuiesc in galati si sunt fata Lenutei,si vin acasa in weekend pt. ca sunt la scoala.Sincer nu stiam ce are mama de gand,dar cand am aflat mi s-a rupt sufletul.E pur si simplu dureros.E trist cum atatia copii nefericiti,care la varsta lor in loc sa se joace ,sa aiba o copilarie usoara, si fara griji,ei indura greutatile si neajunsurile. Am citit ce a raspuns fiecare.Spunea cineva ca s-a interesat de situatie si nu a ramas chiar asa de impresionat.Ce ar trebui sa fie impresionant ,fratilor? Impresionant este ca acesti micuti nu pot simti bucuria si gingasia de a fi copil. Nu e de condamnat acest om ,fratilor, este printre putinii barbati care a vaut taria sa isi tina copiii langa el,sa nu ii dea statului.Asta prezinta o calitate pe care multi nu o au ,majoritatea fug de responsabilitati,dar el incearca si se chinuie cum poate ca sa ramana o familie . Eu zic ca merita sa iii ajutam pe fiecare cu ce putem. |
cuvant inainte...
Multa vreme s-a crezut ca institutiile (centrele) pentru copii sunt bune. Experienta a dovedit contrariul. Copiilor crescuti intr-o institutie le este apoi foarte greu sa-si gaseasca un rost in viata, sa aiba o slujba, sa se casatoreasca, si sa aiba la randul lor copii. Oricat de bune ar fi conditiile unei institutii, oricat de profesionalisti sunt cei care lucreaza acolo, efectul va fi traumatizant. Gandul ca nu a putut sa creasca langa parinti, tristetea de a nu avea nimic al sau, neincrederea in cei mari si teama de viitor au transformat prea devreme un copil intr-un om cu probleme. - Fa tot ce poti ca nici un copil sa nu mai fie despartit de familia lui! Autor Coman Vasile 0 vizionari http://copiii.3x.ro/ |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:20:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.