![]() |
[COLOR=green]-obraznicia=[COLOR=black]atunci cand ispiteshti, sfidezi, batjocureshti, iscodeshti, te distrezi, te joci, nu vrei sa respectzi, nu participi, neglijezi, incalci, calci in picioare shi sari shi te distrezi, calci cu bocancii cu copitele, dai cu coarnele, palmuieshti, biciuieshti, mishtocareshti, eshti cinic, sfidator, caustic, ironic, sadic, pocnitor, bataush, injuricios, shi atat de nepasator incat ca un porc cu shoriciul gros te arunci cu nepasare in mare... in mare... asha ca intr-un cer... scuipand, hulind shi blestemand binele de parca ar fi rau shi vinovat pentru necazurile shi indolentza ta...[/COLOR]
-lasitatea=[COLOR=black]emotzia shi frica shi spaima shi coshmarul inventat shi judecata foarte aspra dar nu pentru Dumnezeu ci pentru lipsa slavei de la oameni sau pentru ca sa nu tzi se ia polenul ori smaltzul de pe portzelanul lustruit al vredniciei care te crezi sau ai vrea sa pari in fatza gLumii, shi din cauza aceastor emotzii infioratoare iei decizia mereu de a amana savarshirea binelui complacandu-te sa ascultzi mereu de indemnurile cinice ale lashitatzii...[/COLOR] -toropeala=[COLOR=black]aia ce te cuprinde dupa ce ai savarshit lashitatea, ca o scapare, ca o eliberare, ca shi dupa un succes ce l-ai obtzinand ascultand lashitatea, berat fiind acuma shi scapat de "stresul" de a tzi se vede adevarata fatza marshava, caci acum ai scapat shi oamenii te cred bun, mare, intzelept, curajos, neprefacut, jovial shi simpatic... deci potzi sa te bucuri de o letargie la caldurica savurand asha o bericica mica cu bajuetzii... la o barfulitza mica cu balcoane mari...[/COLOR] -negrija de cele bune=[COLOR=black]amanarea mereu iar cand vine momentul sa faci binele itzi, sau evitzi sa faci binele din "smerenie", ca s-a smerit mandruletzul... ca nu shtie... ori ca shtie el ca defapt nu e bine... deci grija de orishice dar de mantuirea lui nu, poi pentru ca de maine sau de luni va incepe... scartz cartzi pana martzi... la anu shi la multzi ani... shi apoi... ce o fi om mai vedea... shi 'om face ce o face toata gLumea... "buna"[/COLOR] [/COLOR] |
Citat:
|
Unele sunt minore...sunt prea minore. incat nu ne dam seama cand le facem...fata de cele capitale....dar necredinta(ateismul) trebuie pus pacat capital.
|
Citat:
|
Citat:
Glumeam Cristi, glumeam, hai sa mai glumim ca e bine sa glumim uneori!:6: Eu doar multumesc lui Dumnezeu ca am gasit acest forum! si pe voi toti la fel!!!!:6: |
Citat:
DAR, nu uitatzi ca Duhul Sfant e cea mai mica putere din sfanta Treime, e cel mai mic dintre cei trei Dumnezei care sunt unul in Duhul... iubirii sfinte shi desavarshite, asha cum era Iacov devenit apoi Israil, cel mai mic shi cel mai necajit ca nu avea nimic shi nici sotzie, nici iubita, nici dreptul intaiului nascut, nici dragoste de frate ori de parinte, decat mamica lui, iar din munca lui a luat mereu doar oile alea baltzate, caci pe alea albe nu le-a primit de la neamul sau care mereu l-a inshelat la cantar... asha suntem shi noi, asemenea lui Iacov, asha suntem shi noi Israelul cel nou din creshtini, din romani, dar noi iubim mandria .... -greseala=ca niciodata nu socotim bine in logica noastra calarind pe semne shi ep egal, niciodata nu ne facem bine socoteala de acasa ci o potrivim cu cea din targ, nu shtim sa ajungem dect la erroare, la un fals rezultat caruia ii shi spunem rezultat shtiintzific, shi ne falim cu el, shi urmarim mereu sa obtzinem rezultatul scontat, preconizat, intuit, vrandu-l mereu pentru ca ne iubim socoteala mai mult decat orishice pe gLume, caci ne place sa credem ca iubim dar defapt doar socotim, dar socotim greshit, stramb, plin de erori shi foarte foarte riguros ajungem fara incetare shi fara tagada shi fara echivoc la acelashi rezultat greshit, urcam mereu pe muntele cel foarte inalt shi acolo punem steagul rezultatului cel greshit, devanind shi noi asemenea celor greshitzi. -zgarcenia=ciobul zgarciob ce rade mereu de oala sparta ca ea curge shi el nu, poi el e ciob shi nu mai tzine apa, asha ca ce sa mai tzina el sarmanul ciob zgarciob... el doar rade shi se bucura ca mai vede pe cineva asha ca shi el, asha ca un fel de oala plina de apa, plina de avere, plina de bogatzie, plina de fortza shi putere, plina de credintza, plina de intzelepciune, plina de shtiintza, plina de vrednicie... shi vazandu-se asha el "te ajuta", se ofera, slujeshte, arbitreaza, ishi arata fericirea shi rade, se satisface shi-shi arata toata blandetzea shi bunatatea de la inceput, shi te indruma cu multa rabdare asha ca un mare shtiutor... ranjind mereu satisfacut, deci rade zgarciobul in sinea sa rade ciorb de boala separta -risipa= dupa cum se vede contzine cuvantul Pisi citit invers dar poate fi citit: ri shi pa, adica se ridica shi apoi itzi da papucii... shi intr-o clipa risipeshte shi pierde stradania de ani, pentru un blid de linte, pentru 30+30 de argintzi, pentru pita sau chiar itzi da bani ca sa plece, sa-l lashi sa-tzi dea papucii... sa-tzi zica pa shi pisi, pardon pusi... -necunostinta= pana va canta cocoshul de doua ori te vei lepada de mine de trei ori, ei bine asta este necunoshtintza ca ei nu recunosc in aceasta proorocie tocmai explicarea legii nr 2 din decalog, iar sf Petru la sfarshitul vietzii sale a murit impreuna cu fratele sau Andrei rastignitzi cu capul in jos, tocmai ca sa ne arate ca cerul omului este in alta directzie decat cerul lui Dumnezeu... deci iata cat de frumos se treduce prin cei doi Apostoli shi fratzi a doua lege a decalogului... sa nu-tzi faci... shi nici... shi nici sa... adica chip cioplit al neascultarii. "Iar cine v-a greshi impotriva Duhutzului Sfant, acelea nu i se vor ierta lui..." ceva de genul asta... |
Duhul Sfânt este Dumnezeu, a treia Persoană a Sfintei Treimi, Atotputernic, precum Tatăl și Fiul. Duhul Sfânt dă viață, insuflețește și intărește făpturile. Acesta dă viață animalelor, minte oamenilor, iar creștinilor viață inaltă duhovnicească. Acesta il luminează pe om și-l ajută să intre in Impărătia Cerurilor. Duhul Sfânt se dă fiecăruia dintre noi, nu după vrednicia faptelor noastre bune, ci gratuit , după mila lui Dumnezeu, pentru mântuire. Aceasta este Invățătura clară și de neânlocuit a Sfinților Părinți.
" Alfa și Omega, Inceputule și Sfârșitule, Tu , Veșnicule Duh, cu necuprinsa putere a purtării deasupra apelor și cu infricoșata Ta imbrățișare ai adus pe toți și toate la viață !". Deci mare atenție , iată ce a spus Mântuitorul : <<< Celui care hulește impotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta nici in veacul acesta , nici cel viitor ! >>> deci vsovi și alții tentați să pocească gândul sau cuvântul când se referă la Duhul Sfânt, se face părtaș la hulitori. Deci frate vsovi, te rog nu mai poci scrierea , mai ales când faci referire la Duhul Sfânt. Mare grijă și multă ințelepciune. |
Re
Citat:
Daca nu ne facem examenul de constiinta degeaba mergem si insiruim o lista de pacate. Ca in cazul asta e mai simplu sa le scrii pe o foaie si te duci si iti pune parintele stampila si semneazi, apoi gata ai pacatele dezlegate. Am facut aceste exagerari ca sa intelegem importanta pocaintei la marturisirea in fata duhovnicului. |
Citat:
|
o Doamne...
... ma sperie rau de tot lista asta... ma face sa cred ca n-am scapare:( eu ma luam dupa un indreptar de spovedanie mult mai scurt si asa si ala mi se parea sever uneori... dar acum...:( nu stiu cati oameni reusesc sa evite toate pacatele alea, si nu stiu daca se spovedeste cineva avand in vedere lista aia... ar trebui sa fie niste spovedanii interminabile.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:17:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.