Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   De ce vizitarea unui pustnic este o aberatie? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6166)

dianagroza 18.02.2011 14:03:35

Eu nu va nimic aberant in a vorbi cu un pustnic.
Ideea este, ca atat timp cat el nu vrea sa se intalneasca cu nimeni, Dumnezeu il ajuta. Am citit ca exista foarte multi pustnici care au murit si nimeni nu stie de ei.
Totul se intampla cu voia lui Dumnezeu.

calator prin ploaie 20.02.2011 10:20:15

"Atatia sfinti cunoscuti ...si cati inca ...nestiuti..."
In fiecare pustnic poate , se "ascunde" un sfant....:53:

camy_d 20.02.2011 13:34:20

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 133414)
Nu inteleg de ce unii forumisti sunt indignati de dorinta de a vedea un pusnic in carne si oase?..Ce este absurd in aceasta intrebare?

Un prieten imi spunea ca, pentru intarirea credintei celor tineri, o misiune ortodoxa din Toronto chiar organizeaza din cind in cind vizite la doi calugari sihastri care locuiesc singuri intr-o padure, undeva spre Montreal precum cei din trecut, intr-o casuta din lemn si la fel ca cei din pustie se hranesc din ce le da Dumnezeu, prin donatii si de la localnicii din jurul padurii.
Ei sunt chiar foarte bucurosi de tinerii care-i viziteaza si le pun intrebari.

Nu toti pustnicii fug de oameni, si au ales pustia pentru a se feri de ei.

Să vizitezi un pustnic este de mare folos, însă devine aberație când oamenii cred că numai pustnicii îi pot mântui, preoții normali nu pot face nimic.

calator prin ploaie 20.02.2011 16:42:54

Camy_d

"Să vizitezi un pustnic este de mare folos, însă devine aberație când oamenii cred că numai pustnicii îi pot mântui, preoții normali nu pot face nimic."

Camy ...pustnicii si preotii pot doar ajuta un suflet, cred insa ca rolul primordial revine celui pacatos, care se increde in Dumnezeu si cauta sa se schimbe. Cel putin asa cred eu!:53:

I.Calin 20.02.2011 17:04:23

Pustnicii nu sunt obiective turistice

Nu știu cât sunt pustnicii de încântați de vizite și pelerinaje, e cert că cel care-i va căuta va avea și un folos duhovnicesc. Dar folosul pustnicului? Nu și-a decis el cândva o altă soartă? Credeți că își doresc vizitele? Majopritatea nu refuză aceste întâlniri, pentru ei, și aceste vizite sunt un soi de încercări. Au dorit, probabil, să se distanțeze de problemele acestei lumi. Și sunt vreo doi hotărâți să le aducă aminte. Și mă duc și eu, hop-țop, eu, cel cu multe probleme (și în ochii mei cele mai importante probleme) incapabil să-mi pun ordine între ele, să le aduc aminte și lor, tocmai, de ceea ce au ales să scape și să se apropie cât mai mult de veșnicie. Cred că până la urmă e dovadă de bun simț creștin să mi le rezolv cu preotul meu de mir sau prin alte mijloace. Cred că Iisus Hristos ne-a oferit destule resurse duhovnicești spre mântuire sau dacă nu ne ajung, n-avem decât să ne facem ... pustnici. Dacă nu vrem să devenim pustnici sau cel puțin monahi, atunci să facem ascultare aici în lume.

Să ne ajute Dumnezeu!

P.S. Și să nu uit, pustnicii nu sunt obiective turistice.

mihaila_alin 21.02.2011 14:10:10

cheia problemelor noastre

se afla la noi,si acestea trebuie rezolvate de noi cu ajutorul parintelui duhovnic,daca facem vizita unui pustnic ar fi recomandat sa o facem nu mai repede, de a ne fi ridicat din punct de vedere spiritual[inlaturarea patimilor]altfel riscam sa nu pricepem nimic din acea vizita adica nu ne zideste.pustnicul va vorbii in cuvinte atit de simple incit mintea omului ce gindeste complicat, risca sa nu inteleaga nimic[desi-ti vorbesc pe inteles tu nu ma poti pricepe]cam asa se intimpla.vizita e indicat sa o faci, cum se facea in Pteric, pentru un cuvint de mintuire pt.implinirea duhovniceasca.

camy_d 21.02.2011 16:54:05

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 339960)
Camy_d

"Să vizitezi un pustnic este de mare folos, însă devine aberație când oamenii cred că numai pustnicii îi pot mântui, preoții normali nu pot face nimic."

Camy ...pustnicii si preotii pot doar ajuta un suflet, cred insa ca rolul primordial revine celui pacatos, care se increde in Dumnezeu si cauta sa se schimbe. Cel putin asa cred eu!:53:

Așa e și nu contrazice ce-am spus eu.

George.m 21.02.2011 22:41:58

Un pustnic poate fi "documentul" care atesta prezenta si lucrarea lui Dumnezeu in natura umana. M-as bucura nespus sa am ocazia de a intalni un pustnic, o persoana care-L traieste cu adevarat pe Dumnezeu Cel Viu, un martor al Celui ce este, un om care poate spune "am vazut lumina cea adevarata" in mod firesc, fara falsitate.

georgeval 22.02.2011 14:50:43

Intalnirea cu un pustnic produce o schimbare existentiala. Numai asa putem intelege cum foarte multi pustnici au castigat in jurul lor o serie de ucenici nu printr-o ideologie ci printr-un mod de viata.

costel 22.02.2011 14:54:44

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 339970)
P.S. Și să nu uit, pustnicii nu sunt obiective turistice.

Daca il cauti sa faci o poza cu el nu-ti foloseste la nimic, dar daca il cercetezi ca sa vezi prin el cat de departe esti de Dumnezeu, mult folos iti va aduce intalnirea cu el.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:31:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.