![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
De penticostali au nevoie cei care NU au Duhul Sfant. |
Citat:
|
dar nici pasaj care sa spuna ca trebuie musai mijlocit de apostoli
iar in acest sens te rog vezi versetele care vb despre cei care vindecau dar nu urmau pe apostoli iar Iisus nu le-a spus "cei care nu sint cu noi sint impotriva naostra" ci "Cei care nu sint impotriva noastra sint pentru noi." pina la urma protestantismul a fost infiintat de preoti catolici care au transmis daca au cosniderat sa transmita ceva iar primilor Apostoli nu le-a pus Iisus mina pe cap ci la cincizecime a venit Duhul Sfint de sus si i-a botezat dupa care au inceput sa se boteze si sa se hirotonasca. cine poate spune ca Duhul Sfint nu poate boteza chiar si necredinciosi daca ei au nazuinta catre cizelarea caracterului? iar credinta o primesc ei si pe parcurs , caracterul e mai greu de desavirsit credinta vine intro secunda cu o simpla revelatie. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
1. Sa credem ca au existat botezuri cu Duhul Sfant fara prezenta vreunui reprezentant al Bisericii. Eu cred ca e posibil ca in timpul rugaciunii din odaita multi crestini din Biserica Primara sa fi fost botezati cu Duhul Sfant.Dar, atentie, NU putem afirma: „Conform Bibliei Duhul nu se manifesta decat in cadrul bisericii, nu exista nici o persoana care sa fi primit Duhul de sus”. De ce? Pentru ca trebuie sa ai un verset care sa afirme ca Duhul Sfant nu se manifesta decat in cadrul bisericii. Iar tu nu-l ai. In mod similar NU se poate afirma: „Conform Bibliei biserica nu a botezat in apa nici un prunc ci doar oameni maturi”. E drept, noi nu avem nici un exemplu de bebelus botezat in Biblie. Dar Biblia nici nu afirma ca nu a fost botezat nici un bebelus. Intelegi ceva? Cand afirmi conform Bibliei trebuie sa scrie in Biblie ceea ce spui. Nu toate au fost scrise in Biblie. De „predanie” nu ai auzit nimic? :5: |
Citat:
|
Simplu !...
Parintele Cleopa - Calauza in Credinta Ortodoxa, ai acolo tot ce vrei. Sari peste introducere, mergi direct la partea biblica.
Sa mai deschida unul gura dupa aceea... Saracii, 26 000 de secte... erezii... si alte chesti, cu biblia in mana... Care-s mai rasariti intre ei isi fac direct biserica. Sfanta Impartasanie ?... Dezlegarea pacatelor ?... Vai, vai, vai... singuri de sine se osandesc. "De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit." (Tit 1, 3) Nu-ti bate capu, ti-o spun din muuuulta experienta, cu logica, cu istoria si cu adevarul argumentat pe cartile lor si nu-i schimbi. Unde nu-i vreunul (sectar) dezamagit de vreun preot nevrednic, o posibila scuza sa spunem... acolo este o forma de rafinata demonizare a mintii. E adevarat acum, comunismul ne-a omorat elita Bisericii, marii oameni de cultura, marii teologi, formatorii de opinie. Eu argumentez simplu, fi atent: 1. Pe marturisirea de credinta a lui Petru a fost zidita Biserica, corect ? "Răspunzând Simon Petru a zis: Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri. Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui." (Matei 16, 16-18) 2. Deci Biserica are existenta si continuitate istorica pana astazi, corect ? Portile iadului nu o vor birui... deci... 3. Care din aceste 99% la suta din secte au existenta istorica ? PAUZA... De Bisericile Traditionale nu vorbesc ca e prea mult si oricum de catolici nu mai iau ca ma omoara iezuitii desi poate nu si-ar bate capul cu mine :-) Oricum, despre ei, citez pe Clark Clarton (babtist trecut la ortodoxie), lucrarea "Adevarul ortodoxiei fata de catolicism. Ce ar trebui sa stie fiecare romano-catolic despre Biserica Ortodoxa", anume "Biserica romano-catolica nu mai este nici romana si nici catolica." "Catolicismul si neoprotestantismul sunt doua fete ale aceleasi monezi". Cititi cartea inainte sa va scandalizati, vorbim pe argumente, nu-i asa ? |
Parintele Cleopa - Calauza in credinta ortodoxa:
http://www.scribd.com/doc/2397550/Pa...dinta-ortodoxa
parole de acces scribd ai aici: http://www.bugmenot.com/view/scribd.com sau aceeasi carte, cumva pusa text online, aici: http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti...e-ilie-cleopa/ |
Citat:
|
Ba da ! Cum sa nu...
Citat:
Acuma cu stiinta asta moderna, robinete si aparate de masura ale energiilor necreate, nici nu mai este nevoie de SUCCESIUNE APOSTOLICA. Eu am vazut cel mai mult pe duhul la aceia care horcaie si fac in tot felul, la harismatici. Totusi, nu stiu ce duh era acela, ca nu prea seamana cu ce am citit in FILOCALII. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:02:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.