Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   Ilie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6434)

sophia 04.06.2009 13:19:12

Stiu ca m-a infiorat si pe mine povestea Sf. Ilie, dar stiu ca V.T este alta lege, plina de violenta si rautate. Este greu de inteles pentru noi.
Poate ar trebui sa ne rezumam la legea noua, N.T.
Inca nu m-am lamurit asupra rolului proorocilor in N.T, dar poate oi reusi.

topcat 04.06.2009 13:22:01

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 143237)
Stiu ca m-a infiorat si pe mine povestea Sf. Ilie, dar stiu ca V.T este alta lege, plina de violenta si rautate. Este greu de inteles pentru noi.
Poate ar trebui sa ne rezumam la legea noua, N.T.
Inca nu m-am lamurit asupra rolului proorocilor in N.T, dar poate oi reusi.

Poate ar trebui sa te intrebi de ce trebuie in continuare ca femeia sa fie inferioara barbatului

Florin-Ionut 04.06.2009 14:35:11

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 143072)
Deci, e rindul meu sa intreb: care morala crestina???

Morala crestina: nu mai da cu piciorul in tepusa ca pana la urma o sa simti durerea.

"Iar el a zis: Cine ești, Doamne? Și Domnul a zis: Eu sunt Iisus, pe Care tu Îl prigonești. Greu îți este să izbești cu piciorul în țepușă."
Fapte 9, 5

topcat 04.06.2009 14:45:22

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 143261)
Morala crestina: nu mai da cu piciorul in tepusa ca pana la urma o sa simti durerea.

"Iar el a zis: Cine ești, Doamne? Și Domnul a zis: Eu sunt Iisus, pe Care tu Îl prigonești. Greu îți este să izbești cu piciorul în țepușă."
Fapte 9, 5

Ceva mai blind nu aveti? Niste chestii mai pozitive? Ceva cu dragoste, de pilda? Cu intoarce si celalalt obraz? Cu iubeste-ti aproapele?

Florin-Ionut 04.06.2009 15:06:14

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 142868)
Sunt unele lucruri pe care nu le inteleg in Vechiul Testament.
...
Nu inteleg de ce Dumnezeu a omorat 42 de copii pentru ca acestia, in virtutea caracterului lor de copil au indraznit sa isi bata joc de omul Lui?Ei nu meritau dreptul la viata?42 de suflete distruse pentru moftul unui "sfant".De ce?Unde anume gresesc?Ce sens are acest pasaj din Biblie?Credeam ca ma inchin la Dumnezeu, nu la Baal, zeul sangeros al distrugerii...

In VT treburile erau mult diferite fata de cele actuale. Nu vorbim atunci de legea crestina, ci de una mult mai dura si uneori chiar necrutatoare. Cand ma gandesc cum se pedepseste furtul in unele tari arabe chiar si in ziua de astazi...

Exista sansa ca acei copii sa provina din familii pagane, supuse idolilor si traind o viata total neplacuta Lui Dumnezeu. Se stie ca Dumnezeu priveste lucrurile in perspectiva vesnica; daca pentru acei copii posibilitatile de a avea o viata buna si placuta Lui erau minime din cauza mediului de viata si a familiilor lor, atunci suferinta si moartea lor i-a mantuit. Deci raul aparent pe care il judecam noi la prima vedere este de fapt un bine care li s-a intamplat datorita lui Ilie, nu din cauza lui Ilie.

Florin-Ionut 04.06.2009 15:10:27

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 143264)
Ceva mai blind nu aveti? Niste chestii mai pozitive? Ceva cu dragoste, de pilda? Cu intoarce si celalalt obraz? Cu iubeste-ti aproapele?

Crezi ca Pavel se destepta la realitate daca s-ar fi intalnit cu vreun crestin care i-ar fi povestit de iubirea aproapelui? L-ar fi dat pe mana colegilor lui tortionari, ca asta si urmarea cel ce a fost Saul.

Cu toata stima cuvenita aproapelui care imi esti, tu ce urmaresti pe acest forum?

topcat 04.06.2009 15:15:03

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 143270)
Crezi ca Pavel se destepta la realitate daca s-ar fi intalnit cu vreun crestin care i-ar fi povestit de iubirea aproapelui? L-ar fi dat pe mana colegilor lui tortionari, ca asta si urmarea cel ce a fost Saul.

Cu toata stima cuvenita aproapelui care imi esti, tu ce urmaresti pe acest forum?

Aveti un fix? Cu ce urmaresc? Nu mai poate lumea sa socializeze?

topcat 04.06.2009 15:39:07

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 143270)

Bataia e rupta din rai :6:

andreicozia 04.06.2009 17:37:43

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 143267)
In VT treburile erau mult diferite fata de cele actuale. Nu vorbim atunci de legea crestina, ci de una mult mai dura si uneori chiar necrutatoare. Cand ma gandesc cum se pedepseste furtul in unele tari arabe chiar si in ziua de astazi...

Exista sansa ca acei copii sa provina din familii pagane, supuse idolilor si traind o viata total neplacuta Lui Dumnezeu. Se stie ca Dumnezeu priveste lucrurile in perspectiva vesnica; daca pentru acei copii posibilitatile de a avea o viata buna si placuta Lui erau minime din cauza mediului de viata si a familiilor lor, atunci suferinta si moartea lor i-a mantuit. Deci raul aparent pe care il judecam noi la prima vedere este de fapt un bine care li s-a intamplat datorita lui Ilie, nu din cauza lui Ilie.

Eu unul nu cred ca ceva fundamental s-a schimbat din acele vremuri.
Exemple singeroase ale NT exista slava Domnului din abundenta

Arderi pe rug cit cuprinde din parte Bisericii de la 1400-1600(cind inca catolicii nu erau cu mult diferiti de bizantini), arderi si totrturi care AVEAU LOC IN TIMPUL VIETII MULTOR SFINTI!!!! sa nu uitam acest aspect...
Oare este consemnata vre-o atitudine de opozitie, eu unul nu am gasit
Deci torturile in numele lui Hristos, din pacate au existat.

Prunci au fost executati, gazati, otraviti, infometati prin Aushwitzuri cu duiumul ...tot in numele unei dictaturi crestin democrate

Asa ca doar hainele poate s-au mai modificat in rest niente!
Torturi, smulgere de piei

Florin-Ionut 04.06.2009 17:42:58

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 143337)
Eu unul nu cred ca ceva fundamental s-a schimbat din acele vremuri.
Exemple singeroase ale NT exista slava Domnului din abundenta

Arderi pe rug cit cuprinde din parte Bisericii de la 1400-1600(cind inca catolicii nu erau cu mult diferiti de bizantini), arderi si totrturi care AVEAU LOC IN TIMPUL VIETII MULTOR SFINTI!!!! sa nu uitam acest aspect...
Oare este consemnata vre-o atitudine de opozitie, eu unul nu am gasit
Deci torturile in numele lui Hristos, din pacate au existat.

Prunci au fost executati, gazati, otraviti, infometati prin Aushwitzuri cu duiumul ...tot in numele unei dictaturi crestin democrate

Asa ca doar hainele poate s-au mai modificat in rest niente!
Torturi, smulgere de piei

Ma refeream la legea veche si nedesavarsita care permitea scoaterea ochilor, spargerea dintilor, taierea mainilor (care s-a pastrat pana astazi in caz de furt prin Arabia), chiar moartea pentru fapte similare...

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:12:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.