![]() |
Citat:
Oricum, nu intotdeauna cand cineva ne intreaba inseamna ca are chemarea, insa daca ne exprimam pe intelesul lui poate sa vrea sa mai intrebe si sa mai caute, daca nu, ne claseaza de talibani anacronici si ne inbtoarce definitiv spatele. Si l-am smintit pe un om 'pentru care s-a rastignit Hristos', cum spune sf. Pavel. Sa dau cateva exemple: elevi care intreaba ceva; teolog intrebat de un jurnalist; colegi care intreaba ce serbam noi de Paste; un adolescent care este in cautare, un catolic sau un protestant care intreaba de credinta ortodoxa ca sa se lamureasca unde sa te claseze. Se mai pot da multe.. Fiecare intreaba cu anumite prejudecati, anumite tipare de gandire pe care noi ar trebui sa le cunoastem un pic ca sa putem raspunde bine. Anca, e greu sa dau un raspuns la intrebarea ta pentru ca depinde de persoana care imi pune intrebarea. Trebuie croit si dupa el raspunsul, primul raspuns, nu cel copiat din catehism. |
"Tuturor toate m-am făcut, ca, în orice chip, să mântuiesc pe unii." [COLOR=darkred](I Corinteni 9,22)[/COLOR]
[COLOR=#8b0000][/COLOR] [COLOR=black]Nu exista un sablon, desi exista un singur Adevar, nu exista o replica, desi invatatura e una. [/COLOR][COLOR=black]De fiecare data contextul, personalitatea, nevoile, dorintele, trecutul si aspiratiile celui din fata noastra ne schimba abordarea oricarui subiect.[/COLOR] |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:39:41. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.