![]() |
Citat:
|
Nu cred ca este vreo religie care sa permita oficial si regular casatoria cu persoane de alta religie.
Doar daca e vreo una sucita, fara personalitate si coloana vertebrala.. Iar nasi de alta religie, categoric exclus. Desigur, unii pot minti si scapa cu chestia asta, dar nu mint preotul ci pe ei si pe Dumnezeu. |
Citat:
Suntem ca suporterii aia ingusti la minte din fotbal care daca tine cu steaua calca de exemplu dinamovistii in picioare pentru simplul fapt ca steaua a fist echipa familiei de cand s-au nascut ei ... Nu vezi ca ne bagam in niste tabere si ne negam unii pe altii ? Zicea cineva mai devreme ca nu are nimic impotriva sa se uniformizeze religia dar sa se uniformizeze toata in cea ortodoxa .... pai ce am facut ? asa poate zic si catolicii ... sa se uniformizeze toata in cea catolica .... si unde ajungem ? De ce nu ne uniformizam toti in slujitori ai lui Dumnezeu , fara nume gen ortodox , catolic sau altceva ... ceea ce ar trebui sa ne uneasca sunt credinta , Dumnezeu si Biblia care sunt aceleasi in toate religiile... De ce egoismul nostru trebuie sa se gandeasca ca uniformizarea se poate face numai cu ortodoxismul la final ... asta mi se pare pur comunism ... In loc sa ne unim si sa ne dedicam Lui , noi ne jucam rolul de suporteri ai unei cauze formate de om ... si air ma intorc in timp ... Cand oare Iisus a pronuntat cuvintele catolic , ortodox etc. cand a coborat pe pamant ? A coborat ca sa ne arate calea corecta ... cale din care noi am deviat unde ni s-a parut mai bine si mai usor... De ce discriminarea asta si comunismul asta pe acest subiect .... ? Oare credeti ca Dumnezeu nu vede dezbinarea asta ? Stau sincer sa ma gandesc daca mai are rost sa scriu ceva pe forumul asta .... zau ... sunt niste mentalitati atat de incuiate ... si incuiate de mana omului ca asa au fost formate de mici ... nu ca ar avea ele vreo vina ... "Nasii se minte pe ei si pe Dumnezeu" unde zice , unde scrie Dumnezeu despre treaba asta ? De unde stii ca il deranjeaza , de unde stii ca pentru el e un pacat ? pentru ca omul zice asta ? atunci e un pacat in fata omului ... dar nu vorbi in numele Lui fara sa stii ce are El de zis ... Unde a avut ceva de zis a lasat scris si poti sa consulti Biblia pentru asta. Nu minte nimeni ... cei ce aleg sa faca asta realizeaza ca Dumnezeu insusi nu le-o interzice ... Cred ca discriminarea asta este un pacat mai mare despre care exista niste randuri pe undeva decat cine are mai multa credinta pentru Dumnezeu si in ce fel o manifesta ... catolic sau ortodox ... Poate ca asta vrea si El... sa se uniformizeze totul in "Una Sfanta si Soborniceasca <<Biserica>>" unde biserica=casa lui Dumnezeu unde casa lui Dumnezeu=pretutindeni... De ce oare nu intelege nimeni ca traditiile astea , religiile astea au fost impartite de oameni dinc auza neintelegerilor dintre ei sinonime cu turnul Babel ... Iisus a spus : Credeti intr-unul Dumnezeu si veti fi mantuiti .... nu a spus credeti prin religia ortodoxa sau prin cea catolica si asa mai departe ... A te supune atat de drastic legilor omului inseamna a crede in om si in inchipuirea lui diferita de la om la om despre Dumnezeu si nu in Dumnezeu ca Entitate unica si absoluta ... Creator inconfundabil al cerului si al pamantului implicit si al nostru ... A spune "Iar nasi de alta religie, categoric exclus."cum ai spus tu ... se traduce prin categoric exclus sa cred in Dumnezeul vostru cand eu cred in al meu... Nu putem sa contopim doi Dumnezei ca se supara intre ei si se iau la paruiala ... Voi toti chiar nu afceti legatura in ce spuneti ? de ce preluati niste traditii fara sa icnercati sa le intelegeti sa vedeti dc sunt ok sau nu ? E exact ca si cum ai sparge un geam ca l-a spart si mama ta si tatal tau si bunici si strabunicii dar ... nu spargi alt geam pentru ca alt geam au spart deja vecinii si tot arborele lor genealogic ..... In schimb de ce sa nu te gandesti ca a sparge un geam nu e un lucru benefic nici pentru geam , nici pentru locul unde trebuie sa fie geamul ... asta ca sa dau un exemplu idiot de-a binelea ... dar efectiv nu mai am resurse sa va fac sa intelegeti ca faceti cum au facut de-a lungul anilor americanii cu negri .... |
Scuze de eventuale greseli de ortografie si e-uri unde nu e locul lor dar am scris intr-o f mare graba... chiar daca par dezacorduri... nu sunt ... sunt degete grabite.
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Doar cineva care le cunoaste in mod superficial poate afirma asta. Citat:
Citat:
E mai simplu sa crezi ca nimeni nu are, ci doar tu? Cred ca da, asa gandesc toti :)) Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Sa ne arati cat de intelept esti in superficialitatea cu care intelegi religia? Sa ne inveti ca superficialitatea e cea mai buna cale de abordare a religiei si toti vom fi fericiti in masura in care vom fi egal de superficiali? Citat:
Ghici ce..si ceilalti cu mentalitatile pe care le critici tu, sustin acelasi lucru. Deci pana la urma nu esti decat unul din cei multi, care se crede mai destept decat toti ceilalti ca el are/vede ceva ce altii nu au/nu vad. Asa ca... |
Citat:
Citat:
"- Voi, crestinii, spuneti ca Dumnezeu este oriunde. Daca este asa, de ce te mai duci la Biserica, sa asculti predica, cand oricum Il vedem peste tot. - Asa este, pe Dumnezeu, cei cu credinta Il vad peste tot si prin toate. Insa, priveste! Chiar daca aerul este incarcat pretutindeni cu vapori de apa, acestia nu-ti astampara setea si, de aceea, mergi la fantana. La fel si noi, crestinii, mergem la Biserica asa cum tu mergi la fantana. Tu iti astamperi setea trupului cu apa proaspata si rece a fantanii, noi ne astamparam setea sufletului cu apa datatoare de viata vesnica: Cuvantul lui Dumnezeu." Imi pare rau, dar ai scris mult prea mult deodata. M-am oprit dupa primele randuri. E destul de obositor de urmarit ce ai scris. Iertare. Ramai in pace. |
Daca exista diferente exista de traducere si asta pentru ca unele au fost traduse din slavona in greaca si apoi in romana altele direct din slavona in romana .... si diferenta este ca alea direct din slavona in romana au un limbaj putin mai greoi.
In fine ... nu incercam sa fac comunism ... incercam sa fac democratie ca sa vobesc in niste termeni destul de indepartati de subiect ... Ceea ce vad este ca toti contraziceti fara argumente ... nu zic ca ceea ce sustin este litera de lege dar macar mai pot aduce un argument doua trei ... Oricum a ma lupta cu o traditie este in momentul actual o lupta in zadar si mai stiu eu pe cineva care a facut asta din pacate fara mare succes din cate ajung sa observ .... Toata chestia se rezuma la un singur lucru ... candva fiecare vom plati sau vom fi rasplatiti pentru ceea ce am crezut , cum ne-am manifestat credinta si gradul de devotament pe care l-am avut fata de El. Si atunci se va vedea cine a gandit cum trebuia si cine nu ... si fiecare vom fi rasplatiti pe masura ... pana atunci ... fiecare pe spatele lui ... Tine de ce e in sufletul fiecaruia si cum se manifesta fiecare fata de El. Eu sincer ... as prefera niste nasi catolici de exemplu dar care chiar sa creada in El decat niste ortodoxi care sa o bajbaie ... sau invers ... valabil pentru orice combinatie de religii...Ideal e sa creada...sa simta...nu doar sa dea impresia ca fac asta ...si daca gasesc 2 oameni care chiar sa creada si sa simta sincer nu ma intereseaza ... pot sa fie si cultul razei de soare din partea mea ... atat timp cat cred in Dumnezeu cu aceeasi tarie cu care cred si eu . |
Citat:
Sunt f multi care fac asta in special tineri, se duc la biserica sa agate fete, sa se intalneasca cu prietenii, sa rada de vocea preotului , sa se spovedeasca doar ca sa poata sa o ia de la capat cu pacatele pana anul viitor, sa se impartaseasca doar ca sa isi faca intro-ul la sticla care ii astepata acasa si etc etc etc ... Nu am spus asta pentru a ataca biserica ... am spus asta pentru a ataca pe cei care iau biserica in gluma , sau care o iau ca pe singurul loc unde Dumnezeu vede ce faci , ca pe singurul loc unde Dumnezeu te aude si asa mai departe cei care intra si isi aduc aminte de Dumnezeu doar cat stau in interior ... etc etc etc Nu rezolvam nimic daca ne pare rau pentru ce facem doar cat timp suntem intr-o cladire ... iar preotii daca sunt atat de dornici sa predice si sa ajute si sa raspandeasca cuvantul lui Dumnezeu atat in biserica cat si in afara ei ... sa aiba bunul simt sa o faca doar din dragoste si nu pentru a face un profit din asta ... As vrea sa vad macar un preot care sa nu mai ceara nici un ban pe slujba pe care o indeplineste fata de Domnul cu increderea deplina ca Domnul nu il va lasa sa duca lipsa de ceva ... dar nu ... toti spun ... pai daca nu iau bani mor de foame ... pai da ... mori ... si bine faci ca nu ai incredere ca cineva iti rasplateste munca neconditionat daca tu nu ceri rasplata cu gurita ta ... Am facut de toate , pentru multi , ca a fost ajutor sufletesc sau material ... si nu am cerut nimic inapoi ... mai ales rasplata materiala si nu stiu fir-ar sa fie cum s-a facut de nu am dus lipsa de nimic .... Nu zic sa nu fie biserica .... doar zic sa nu fie la modul la care e acum si perceputa in modul in care este perceputa acum ... Dusul la biserica si slujitul in biserica se face din dragoste pentru Dumnezeu si din credinta deplina ... nu din obligatie/obicei/lipsa de ocupatie/profit etc. cum a ajuns sa se faca in ziua de azi ... De altfel nu generalizez ... nu zic ca toti sunt la fel ... dar marea majoritate , in interiorul lor ... stiu ce zic eu aici ... “Căci cuvântul crucii nebunie este pentru cei ce pier; dar pentru noi cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu” . ok ... bun ... atunci sa imi spui si mie de ce exista oameni , culte mari care nici macar nu se inchina dar totusi se roaga net superior noua , incomparabil mai des , ajuta oricand fara sa ceara inapoi fara sa stea pe ganduri , in aproape fiecare propozitie scoasa pe gura exista cuvantul Dumnezeu , au toata increderea si toata baza in el , te miri de cat de bine o duc in niste conditii putin spus mizere pentru societatea de azi , care se dedica lui mai mult decat multi o vor face vreodata ... si totusi nu au nevoie de o cruce sa faca asta ... nu au nevoie de icoane, si crede-ma pot sa ne dea lectii la orice ora din zi si din noapte... aia numesc eu credinta adevarata ... te legi de Dumenezeu direct , nu de cruci si icoane si biserici si preoti ca sa ajungi la El ... sa crezi in El , sa I te dedici si asa mai departe...oameni care constientizeaza ca exista un Dumnezeu , ca trebuie sa aiba teama de El si le e de ajuns ca sa il urmeze pana la moarte... Chiar crezi ca pe simplul motiv ac pentru ei crucea nu reprezinta nimic sau cel putin ce reprezinta pentru noi vor pieri ? ai curajul sa spui asta ? si nu in fata mea ... in fata Lui ... ai tu curajul asta ? si cand am spus ca vor pieri nu ma refer la moartema refer la opusul Raiului ... Plus ca ... la ce ai nevoie de o predica ? daca ai o nelamurire ai nesiguranta ca daca ii ceri Lui intelepciunea sa ti-o lamuresti nu o vei primi ? daca ii ceri Lui sa te ajute sa intelegi ceva , sa gasesti o solutie intr-o problema nu va face in asa fel incat sa te ajute ? crezi ca o predica are mai multa insemnatate decat ajutorul Lui direct ? Ai vreo impresie ca daca ceri ce cate ori ai nevoie se va plictisi sa te ajute ? Singura chestie care se demosntreaza este ca iti da dar nu iti baga in gura ... si iau cel mai simplu exemplu ... vrei bani ? ca toti avem nevoie de bani ... duci lipsa ? cere-i ... si nu iti va da bani ... iti va da ocazia sa ii muncesti si sa ii produci .... vreau sa vad un preot cu toata predica lui facand asta .... ne ducem sa ascultam aceleasi paragrafe din aceleasi carti duminica de duminica , sarbatoare de sarbatoare si totusi ne intra pe o ureche si ne ies pe alta ... dar noi ne ducem la predica ... ca inca nu am invatat fiecare cuvintel pe de rost... e mai usor sa te duci la biserica si sa te plangi ca nu ai inteles ce a citit preotul si nu ti-ai gasit rezolvarea problemelor in slujba din ziua respectiva decat sa ii ceri Lui ajutor ... e mai usor sa iti pui baza in slujba de duminica viitoare in speranta ca poate se retipareste vreo carte si se schimba vreun rand pe acolo ... sau poate citeste preotul gresit si in greseala lui iti gasesti si tu rezolvarea decat sa cauti rezolvarea la cineva care e dispus , indreptatit si capabil sa ti-o dea ... du-te la predica dragul meu si pune-ti baza in ea ... peste cativa ani o sa poti sa reciti din sala in acelasi timp cu preotul ... chiar sa i-o iei inainte ... cand te plcitisesti ... poate te gandesti ca mantuirea ta nu e in predica aia ... ci in legatura ta directa si neinfluentata cu Dumnezeu ... Imi pare sincer rau ca trebuie sa pun problema in felul asta ... dar ... in toate posturile vad un singur lucru pana acum ... toti va ascundeti in carti , in preoti si in biserici ... niciunu nu va ascundeti in El ... fiecare il vedeti cum vreti si totusi nu aveti deplina incredere in El si in voi cat sa renuntati la materiale mijlocitoare ... dependenta asta de preoti , biserici icoane etc si nesiguranta asta pe care o aveti in voi o sa va manance ... nu uniunile intre religii si nu cuvintele mele ... poate o sa va convingeti candva ... si daca aveai totusi rabdarea sa citesti tot ... intelegeai cum gandesc ... tu crezi ca toate textele astea le scot din carti ? le inventez pe loc ? mi le sopteste un prieten la o tigara ? daca ar fi teatru ari fi ca la orice piesa ... fiecare actor uita o replica la un moment dat ... daca ma intrebai acum o saptamana sigur nu gandeam asa , sigur El era o notiune care putea in aceeasi masura in care nu putea sa existe ... Toate astea mi-au fost aratate si deslegate de El ... dupa ce am cerut sa se faca lumina pentru motive personale pe care nu vreau sa le fac publice ... daca ai rabdarea sa citesti tot ce scriu vei vedea ca se leaga ... nu as vrea sa ironizez si sa spun ca suntem fii ai lui Toma necredinciosul ... as vrea sa fiecare dintre voi care va distrugeti timpul citind ce scriu sa incercati sa vedeti logica si legatura pe care o au cuvintele mele ... ca nu v-am spus sa credeti in diavol ... va spun sa credeti in Dumnezeu mai sublim si mai puternic decat deja o faceti , sa lasati discriminarile si materialele mijlocitoare la o parte si sa va dedicati Lui in totalitate ... cei care vreti ... nu inseamna sa va calugariti ce spun eu aici ... inseamna sa aveti incredere si daruire fata de El. Sa il iubiti pe El si creatia lui neconditionat si sa nu mai dati dovada de atat distrugere ... Da ... si eu am pacate si pacate mari , si eu continui sa le fac , si au am viciile mele la care nu am puterea sa renunt dar le recunosc , si incerc si caut calea cea buna si in masura in care pot si in felul in care pot si mai nou pe calea ce mi s-a aratat ma dedic Lui , cum doar El mi-o cere ... si oarecum mi-a cerut sa arat lumii unde greseste .. si asta incerc sa fac ... tratamentul ironic si lipsa de incredere de care dati dovada nu e fata de mine ... e fata de El direct ... eu doar spun ce mi-a fost dat sa vad si sa inteleg ... sunt un simplu om ... in slujba Lui ... nu loviti in mine cu neincrederea si ironia asta ... loviti direct in El ... si va urez drum bun facnd asta celor ce aveti curajul ... caci va veni momentul cand veti da piept direct personal si fizic cu El ... si atunci sa va vad pe unde mai scoateti camasa si prin ce buzunar mai ascundeti ironia si neincrederea de acum ... |
mi-ar placea sa vad ce ai scris, dar nu am rabdare sa citesc tot romanul. deci, te-as ruga-mesaje mai scurte care pot fi citite mai usor, si mai usor de urmarit. ca altfel putini vor fi cei care iti vor raspunde....
|
ortodox
toti trebuie sa fie ortodocsi daca tin la ortodoxie,nasii casatoriti binenteles.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:46:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.