Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce sa fac pentru a ma impaca cu iubita??? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6680)

hatryan 21.07.2009 12:25:16

Citat:

În prealabil postat de cristinamaria (Post 155245)
Hatyran gresesti. Iubirea se bazeaza pe sacrificiu. Daca o iubesti, poate ar fi binesa iei in calcul sacrificiul. tot ce sacrifici e o situatie materiala. cred ca esti tanar, oportunitati de realizare si castig material vei mai avea, dar daca o iubesti cu adevarat pe fata asta merita sa faci acest sacrificiu. daca ai avea o siguranta, atunci nu ar mai fi sacrificiu. gandeste-te doar ca daca nu il faci, e posibil sa regreti toata viata. nu te gandi ca nu te vrea, ca nu stii. Nu e cazul sa-ti dai singur dreptate - uite nu ma duc la ea ca precis nu ma vrea si atunci ce sens mai are sa ma agit!
Nu e vorba de dragoste cu forta, dar daca nu o pui pe primul plan de ce te-ar iubi? Daca cariera si munca ta sunt mai importante decat eade ce te-ar primi inapoi? daca vrei sa fie cu tine,du-te la ea si spune-i asta, daca nu te agiti nici n-o sa te alegi cu nimic. Agita-te! Textul asta ca acum o las putin si nu-i mai dau nici un semn sa vad daca ma iubeste nu tine. Du-te la ea, confrunt-o, spune-i ca o iubesti, ia-o de nevasta, faceti 100 de copii, si toate astea maine! Nu mai sta sa te gandesti. Cum ai putea trai o viata intreaga stiind ca poate ai ratat marea iubire a vietii tale??

inteleg ce spui... dar daca ea mia spus la telefon de 100 de ori ca nu ma mai vrea... sa nu fac marea prostie sa ma duc in romania... nu mai vrea sa ma vada...
acum mia zis ca daca o iubesc sa o las asa cum e,singura,sa se distreze,sa faca ce vrea...
nu ma mai vrea ca asa zice ea nu dau eu cu presupusul...
miam luat bilet de avion si lam anulat... trebuia sa fiu acolo pe 12 cand implinisem 1 an de cand eram impreuna... dar mia spus prea multe... ma rspins total... inca sa enervat...
merge numai prin cluburi discoteci... ca sa treaca mai usor... ea nu era asa... nu mai cred ca mai am ce sai fac...
ma doare enorm de tare... dar pe bune numi da nicio solutie... iam propus o gramada de variante,care inainte o incantau,niciuna nu accepta...

hatryan 21.07.2009 12:30:59

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 155291)
Si daca era marea iubire a vietii lui,mai pleca visand la alta femeie?
Stii,ca de multe ori tindem sa credem ca iubim pe cineva,dupa ce il pierdem,dar aceea nu e dragoste cu adevarat,e doar acel sentiment cumplit ca am pierdut pe cineva si brusc incepem sa idealizam persoana,aproape sa credem ca o iubim si nu mai putem trai fara ea,dar,eu cred ca daca ar reveni langa ea acum,pe masura ce ar trece timpul s-ar intoarce la acelasi fel de a fi.
Nu stiu,Hatryan,poate ai sa ma contrazici,insa eu nu percep ceea ce este intre voi doi ca pe o dragoste matura,profunda,ci,mai curand,ca pe un episod adolescentin,o lectie de viata din care,daca ai intelepciunea sa inveti,iti va folosi pentru viitor.

da... te contrazic!!! eu stiu cat de mult o iubesc! am mai scris undeva pe aici... ma invart in cercuri de oameni ok,fete dupa care inainte salivam,multe,dar acum nu ma incanta niciuna...
trebuia sa venim impreuna dar tatal ei a avut o problema in romania si a trebuit sa ramana si ea o luna,si dupa sa vina,dar nu stiu cum si ce a facut,ce sa intamplat sau ce ia facut tatal ei ca a iesit asa... e si influentata destul...daca era sa nu o iubesc si sa fie doar o flacara sau doar remuscare,atunci imediat ma scoteam din asta facand ce face ea,la distractie... dar eu nu... orice fac ma gandesc numai la ea...
stati linistiti ca am destula experienta de viata,am 28 de ani...
am intrat sa scriu pe acest forum pentru ca pe bune nu mai suport pe nimeni,nu mai vreau sa vb cu nimeni,macar pe voi nu va cunosc... si asta imi face bine!
stiu ce vorbesc... mai sunt pe aici care intradevar nu au habar de iubire adevarata si de suferinta care o produce... dar eu stiu ce inseamna credetima...

heaven 21.07.2009 17:15:02

Doar ca acum se schimba putin datele problemei.
Din primele postari se intelegea ca tu nu ai tinut cont de ea si ai plecat pur si simplu,ba,mai mult,dintr-un rationament care implica o alta femeie,fosta ta prietena!Am inteles eu gresit?
Mai incearca sa lasi timpul sa treaca si apoi sa reiei discutia,dar,daca nu mai vrea si nu mai vrea,nu poti decat sa te detasezi si sa iti vezi de viata.

cristinamaria 22.07.2009 00:18:33

@heaven: Sunt multe mecanisme psihologice care pot actiona, nu am informatii suficiente ca sa fac o judecata. ideea de baza e ca, daca ar iubi-o atat de mult nu ar fi nevoie sa intrebe ce sa faca, totul ar fi foarte clar pentru el. Daca nu ii este clar, probabil ca poate trai si fara ea, dar trebuie sa realizeze singur acest lucru. e foarte greu sa sfatuiesti un om intr-o astfel de situatie, ca nu esti in pielea lui.

hatryan 22.07.2009 00:49:25

Citat:

În prealabil postat de cristinamaria (Post 155549)
@heaven: Sunt multe mecanisme psihologice care pot actiona, nu am informatii suficiente ca sa fac o judecata. ideea de baza e ca, daca ar iubi-o atat de mult nu ar fi nevoie sa intrebe ce sa faca, totul ar fi foarte clar pentru el. Daca nu ii este clar, probabil ca poate trai si fara ea, dar trebuie sa realizeze singur acest lucru. e foarte greu sa sfatuiesti un om intr-o astfel de situatie, ca nu esti in pielea lui.

bravo!!! ultima fraza a fost chiar la locul ei... nu esti in pielea omului dar sa stii ca orice sfat din afara ajuta enorm... in orice fel de situatie!!!
si credema ca vorbele astea de aici care leam auzit (citit) mau ajutat sa iau cateva decizii... sa merg mai departe,sami revin... e si lume care a scris din experienta... si apreciez asta foarte mult...

cristinamaria 22.07.2009 00:58:20

Si eu scriu din experienta, dar din a mea. Nu pot sti care e a ta, cat de puternic esti tu sufleteste, ce e cu fata asta etc. Imi dau cu presupusul. Daca dragostea ta fata de ea e atat de puternica, nu ai putea sta departe de ea, nu te-ai intreba ce sa faci, ai fi stiut deja de mult. Unii oameni se indragostesc de ideea de dragoste, nu neaparat de o persoana in sine, cine stie. Cand esti in interiorul situatiei, cand esti direct vizat, nu te poti detasa suficient cat sa-ti vezi greselile (tu pari convins ca o iubesti, si acum chiar esti, dar peste un timp poate nu vei mai fi atat de convins ca chiar ai iubit-o si n-a fost un foc de paie). Cine poate sti?

cristinamaria 22.07.2009 00:59:46

Oricum, dupa parerea mea, in dragoste nu poti evita suferinta. Cu cat mai mare dragostea, cu atat mai mare si suferinta (nu vorbesc aici de dragoste neimpartasita sau despartiri, ci chiar si de casatoriile din dragoste in care oamenii traiesc impreuna si se iubesc pana la moarte, si acestia sufera din dragoste!). asa ca... sufera si tu si vezi!

hatryan 22.07.2009 01:16:50

Citat:

În prealabil postat de cristinamaria (Post 155559)
Oricum, dupa parerea mea, in dragoste nu poti evita suferinta. Cu cat mai mare dragostea, cu atat mai mare si suferinta (nu vorbesc aici de dragoste neimpartasita sau despartiri, ci chiar si de casatoriile din dragoste in care oamenii traiesc impreuna si se iubesc pana la moarte, si acestia sufera din dragoste!). asa ca... sufera si tu si vezi!

ooofff... dar nu asa vreau sa sufar
nu e bine sa sufar asa... ma distrug si sunt constient si contiunii sa fac asta... ma distrag dar nu mult si revin si iar ma doare... si credema ca o iubesc dar ma ignora total... nu ma intreb ce sa fac degeaba... am dreptate sa ma intreb! acolo la ea nu e locul meu,daca ma duc acolo si nu e rost ce fac? raman pe strada acolo?

cristinamaria 22.07.2009 01:25:03

Da de ce-ti tot pui problema ca ramai pe strada? ce esti aproape de pensie? crezi ca nu mai exista de lucru pe continentul asta? Si oricum e neesential.

Nu-ti poti alege modul si motivul pentru care sa suferi. Dar daca ai avea de ales, eu te-as sfatui sa alegi sa suferi din dragoste, oricat de chinuitor ar fi. Oricum, viata fara suferinta nu exista, asa ca considera-te norocos ca macar suferi din acest motiv si nu din altul. Si eu am avut norocul asta si ii multumesc lui Dumnezeu (as face din nou la fel chiar daca as sti inainte cat voi suferi). Cum ar fi sa suferi de cancer sau sa suferi in inchisoare? Mai bine sa suferi din dragoste.

cristinamaria 22.07.2009 01:25:40

Vestea buna e ca o sa iti si treaca pana la urma! vei vedea

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:24:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.