Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Nevoia de ajutor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6873)

cristina2012 11.08.2009 11:48:47

Citat:

În prealabil postat de archanghel (Post 159553)
Cind m-am casatorit cu ea,ea insasi era intr-o stare proasta,lua pastile de calm/somn/psihicul ei era demolat,prezenta stari de isterie daca vroiam sa merg la mama,se punea in usa sa nu plec.Era o frica paranoica irationala,in mod sigur.Cam dupa un an si-a mai revenit.

Primul an de casnicie e adesea foarte greu, e anul in care invatam sa traim in doi... uneori e mult mai greu decat ne-am imagnat. Poate daca nu as fi avut duhovnic si eu as fi luat pastile si cine stie pe unde as fi ajuns si daca am fi ajuns sa implinim anul atunci (si 12 ani in curand). Ea sarmana nu avea niciun sprijin... Nici tie nu iti era usor.
Si ma intreb: de ce era isterica, care era suferinta ei, de ce ii era frica? Si de ce te duceai la mama daca ea nu voia? Ar fi trecut timp si ar fi dorit singura sa mearga... Dumnezeu adesea ne schimba gandurile, mai crestem si noila minte...

Citat:

Cind m-am despartit de fosta prietena,simptomele erau rele si-mi era rau si cum v-am scris,din cauza acelui rau,m-am casatorit.Acum,pe linga acel rau,am mai mostenit ceva,si descriu mai detaliat: Accelerari bruste de puls,modificari subite de respiratie si inca ceva maruntisuri care ,inainte de casatorie nu erau.Biblia graieste :sa nu te impreunezi cu desfrinate caci formezi un singur trup...si inca...stai/cauta doar pe cei de-o credinta cu tine (nu e mo-ta-mo).Deci,in mod cert,in trupul meu spiritual/energetic sau numiti-l cum vreti,s-au transmis,in timp,porcariile de care suferea,care,prin viata desfrinata ce a dus-o pina la mine,s-au acumulat,in ea.

Ai dreptate. In trupul ei si prin trupul ei si in al tau si-au facut loc urmele desfranarii. Dar prin spovada si impartasanie se curta totul. Daca tu te spovedesti si te impartasesti nu are cum sa se pastreze aceste urme si sa lucreze raul in tine.

Si as mai vrea sa iti spun ceva: aproape intotdeauna cand unul dintre soti greseste cu ceva, o parte din vina (macar una mica) o are si celalat. Gandeste-te bine unde e "buba".

Citat:

Pai Dumnezeu ma iubeste cu o asemenea gelozie ca-ci ma vrea numai pentru EL.TREBUIA sa UIT de datorie,pentru ca PRIMA DRAGOSTE ESTE DUMNEZEU.Si ea era o PIEDICA (nu merge la biserica,nici ea nici fosta soacra care mi-a facut ochi dulci) nu se roaga (ma rugam everyday).Eh,astea le trag ACUM.

EA ERA O CRUCE! Daca ai fi privit-o asa atunci, tot ceea ce ai fi facut ar fi avut SENS. Ea, sotia ta legiuita, ar fi fost o scara pe care te-ai fi apropiat de Dumnezeu.

Citat:

Dar tot binele din acest rau este intelepciunea.Si capacitatile care,in urma rugaciunilor,s-au dezvoltat si,zic eu,ma vor ajuta sa ma curatesc.

Parerea mea este ca suferinta ta vine din faptul ca tu nu iti intelegi trecutul, nu te-ai impacat cu experienta prin care ai trecut. Ai nevoie sa prinzi sensul care ti-a scapat pana acum. Si gandeste-te daca problema nu este undeva mult mai adanc, poae chiar in copilarie... Abia dupa ce vei intelege tot, apoi vei ierta tot, vei putea merge mai departe fie spre o alta casnicie, fie spre manastire.

archanghel 11.08.2009 13:00:39

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 159572)
Primul an de casnicie e adesea foarte greu, e anul in care invatam sa traim in doi... uneori e mult mai greu decat ne-am imagnat. Poate daca nu as fi avut duhovnic si eu as fi luat pastile si cine stie pe unde as fi ajuns si daca am fi ajuns sa implinim anul atunci (si 12 ani in curand). Ea sarmana nu avea niciun sprijin... Nici tie nu iti era usor.
Si ma intreb: de ce era isterica, care era suferinta ei, de ce ii era frica? Si de ce te duceai la mama daca ea nu voia? Ar fi trecut timp si ar fi dorit singura sa mearga... Dumnezeu adesea ne schimba gandurile, mai crestem si noila minte...

Ai dreptate. In trupul ei si prin trupul ei si in al tau si-au facut loc urmele desfranarii. Dar prin spovada si impartasanie se curta totul. Daca tu te spovedesti si te impartasesti nu are cum sa se pastreze aceste urme si sa lucreze raul in tine.

Si as mai vrea sa iti spun ceva: aproape intotdeauna cand unul dintre soti greseste cu ceva, o parte din vina (macar una mica) o are si celalat. Gandeste-te bine unde e "buba".

EA ERA O CRUCE! Daca ai fi privit-o asa atunci, tot ceea ce ai fi facut ar fi avut SENS. Ea, sotia ta legiuita, ar fi fost o scara pe care te-ai fi apropiat de Dumnezeu.

Parerea mea este ca suferinta ta vine din faptul ca tu nu iti intelegi trecutul, nu te-ai impacat cu experienta prin care ai trecut. Ai nevoie sa prinzi sensul care ti-a scapat pana acum. Si gandeste-te daca problema nu este undeva mult mai adanc, poae chiar in copilarie... Abia dupa ce vei intelege tot, apoi vei ierta tot, vei putea merge mai departe fie spre o alta casnicie, fie spre manastire.

Mda..cind am inceput sa ma gindesc la sensul de pacat,care mi-a fost inoculat din copilarie,am inceput sa descopar si cauzele suferintei.Totul vine din credinta ce o introducem in interior nefiltrata (gresit inteleasa).Ca atare,subconstientul reactioneaza cum e invatat,indiferent de ratiunea de azi.Dar ..asa cum scria un intelept,firele carunte ale intelepciunii,prin suferinta se dobindesc.

archanghel 11.08.2009 13:10:13

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 159569)
Sufletul nostru e de la Dumnezeu ,pentru vindecarea sufletului trebuie sa mergem catre Dumnezeu care ne cunoaste cel mai bine si sa cerem vindecare.
O carte ,e totusi o carte ,nu e obligatoriu ca ce scrie acolo sa fie si adevarat daca vrei carti pentru a te cunoaste mai bine ,citeste din sfintii parinti ,de ex.Patericul egiptean unde se vorbeste despre patimi si vindecarea lor.
Aceasta carte e insuflata de sf.Duh care a vorbit prin sfintii parinti.
Mai este si Filocalia ,mi se pare ca sf.Efrem Sirul are niste cuvantari despre patimi ,se gaseste si pe internet daca vrei sa nu o cumperi.

Tot ceia ce traiesc si simt la nivel energetic,retin.In momentul in care citesc o carte noua,inteleg daca cartea minte sau spune prosti.Atacuri de orice vreti ,la nivel de gind sau simturi sint identice la toata lumea.Mintea este cea care le da culoarea si textura (interpretarea) functie de imaginatie si cunostinte.Asa ca,greu poti fi mintit de o carte ..daca traiesti asa ceva.Nu sint patimile problema la mine,ci SIMTURILE..si aici daca sti ceva din sfintii parinti ca sa caut (atentie sa nu fie rescrisa de cineva care a schimbat interpretarea sfintului,pe motiv ca s-ar intelege mai bine ) te rog sa-mi recomanzi (transmiti ) sa stiu ce sa caut.ms.
Amin

anita 11.08.2009 13:39:53

"21 Cuvinte despre mantuire" de sf.Macarie Egipteanul ,se gaseste pe net si "Patericul egiptean".
E adevarat ca poti intui daca o carte este buna sau nu ,depinde ce cauti.
Asta ,cu nivelul energetic ,imi suna a yoga ,radiestezie.

archanghel 12.08.2009 09:59:09

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 159584)
"21 Cuvinte despre mantuire" de sf.Macarie Egipteanul ,se gaseste pe net si "Patericul egiptean".
E adevarat ca poti intui daca o carte este buna sau nu ,depinde ce cauti.
Asta ,cu nivelul energetic ,imi suna a yoga ,radiestezie.

A-si dori sa inchid acest Topic si nu stiu cum.E posibil ?Am depasit,greu dar s-a terminat...deocamdata.Multumesc tuturor de ajutor.
Doamne ajuta-ne.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:47:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.