![]() |
Citat:
9. Drept aceea, s-a lasat o zi ca cea de sabat (in loc de) alta sarbatoare de odihna poporului lui Dumnezeu , cum e la noi. A cui traducere e nu stiu. Am impresia ca a lui Cornilescu, dar o zi ca cea de sabat e clar ca nu e sabatul, ci o zi asemanatoare cu ea, Duminica. Gura pacatosului, adevar graieste (fara sa vrea). |
Citat:
Va rog sa luati ca traduceri de referinta cele ale vechilor ortodocsi (la care nu aveti ce contesta - mai ales ca sunt in armonie cu originalul grecesc, pe care l-am redat intr-o postare recenta): "Iata dara au ramas serbarea sambetei narodului lui Dumnezeu." - Biblia de la Bucuresti, 1688. "Deci dar ramane inca repaus de sambeta pentru poporul lui Dumnezeu." - Biblia Nitzulescu, 1905. - Biblia Nitzulescu, 1905. Cum comentati aceste traduceri ortodoxe? Si, mai ales, cum va explicati marea diferenta intre traducerea vechilor ortodocsi si traducerea Bartolomeu Anania ("drept aceea, s-a lasat alta sarbatoare de odihna poporului lui Dumnezeu"). Se pare, ca intre timp, cineva s-a hotarat sa schimbe ziua de odihna binecuvantata si sfintita de Dumnezeu. Cine o fi acela care vrea sa faca aceasta schimbare? Ca Dumnezeu nu este, in nici un caz. |
Citat:
Cat despre logica la care faceti referire dvs.: este un lucru foarte rau. Ati venit in fata Sfintei Scripturi cu idei preconcepute (sa schimbati ziua de odihna). De aceea s-a ajuns pana acolo incat sa se falsifice Sfanta Scriptura (vezi Evrei 4:8,9- varianta Bartolomeu Anania) pentru a corespunde "logicii" dvs. Lasati Sfanta Scriptura sa spuna ceea ce vrea sa spuna (asa cum au facut vechii ortodocsi). Cat despre ceea ce Dumnezeu schimba in capitolul discutat: nu este vorba despre ziua de odihna ci despre ziua cand vom intra in odihna lui. Poporului ales i-a fost fagaduita intrarea in Canaan (sub conducerea lui Iosua), unde vor gasi odihna (cu conditia sa asculte de Dumnezeu). "Dar, veti trece Iordanul, si veti locui in tara pe care v-o va da in stapanire Domnul, Dumnezeul vostru. El va va da odihna.."(Deuteronom 12:10) Dar, aceasta odihna era conditionata: "Caci, veti trece Iordanul si veti intra in stapanirea tarii pe care v-o da Domnul, Dumnezeul vostru, ca s-o stapanitii si sa locuiti in ea. Sa paziti si sa impliniti toate legile si poruncile pe care vi le dau eu astazi,"(Deuteronom 11:31,32) Dar, poporul ales nu a ascultat de Dumnezeu si nu a avut odihna promisa. Noi suntem invatati sa nu facem aceeasi greseala. Ne este promis Canaanul Ceresc si odihna Lui. Pana atunci, ramane ca o arvuna odihna de sambata pentru poporul lui Dumnezeu.(vezi Biblia Nitzulescu). |
Domnilor sabatishti sau sambatari shi totzi ceilaltzi creshtini ortodocshi poi avem asha la Creatzie:
"a fost o seara shi a fost o dimineatza ziua intai" (Duminica) "a fost o seara shi a fost o dimineatza ziua doua" (Luni) "a fost o seara shi a fost o dimineatza ziua treia" (Martzi) "a fost o seara shi a fost o dimineatza ziua patra" (Miercuri) "a fost o seara shi a fost o dimineatza ziua cincea" (Joi) "a fost o seara shi a fost o dimineatza ziua sasea" (Vineri) "a fost o seara shi a fost o dimineatza ziua shaptea" (Sambata) ce urmeaza dupa dimineatza zilei de sambata? nu urmeaza Duminica? adica e firesc sa urmeze: "a fost o seara shi a fost o dimineatza ziua intai" (Duminica) deci ramane sa vedem ce zi este de dimineatza pana seara intre ziua de Sambata care s-a sfarshit cu "a fost o dimineatza" shi inceputul Duminicii care incepe cu "a fost o seara"... astfel dupa cum se observa zilele incep cu lumina exact deasupra capului, iar mai apoi dupa ce sunt creatzi Luminatorii zilei shi ai noptzii, ziua incepe cu soarele la punctul sau maxim pe Cer adica deasupra capului caci dupa aia urmeaza seara shi apoi dimineatza pana ajunge n-apoi deasupra capului... deci asha se socoteshte o zi la Creatzie. Acuma daca Sabatul incepe seara el nu are cum sa inceapa in seara zilei de vineri dupa calendar caci in cazul nostru aia e ziua de vineri shi abea la ora 24 devine sambata deci inceperea sabatului trebuie tzinuta in ziua de sambata shi cum ingerul a zis doamnei White ca se tzine de seara, deci se incepe seara de la apusul soarelui, deci nu se poate incepe decat sambata Seara de la apusul soarelui, shi cum ziua a 7-a tzine pana la "shi a fost o dimineatza", Sabatul pentru a nu fi scurtat este pana Duminica in momentul cand soarele este deasupra caci abea apoi urmeaza seara deci in termeni cat mai corectzi dar shi respectand Invierea Domnului Sabatul se poate tzine atat dupa VT cat shi dupa NT de Sambata seara ("shi a fost o seara") pana Luni dimineatza ("shi a fost o dimineatza") . Shi asha banuiesc shi cred ca se tzine caci asha este scris ca a randuit Cuvantul lui Dumnezeu Sabatul Veshnic, cel Nou... de Sambata de la apusul soarelui shi pana Luni la rasaritul soarelui... care tzine seama de VT, de NT shi Apocalipsa, deci shi de Luni adica de ziua 8-a, ca dupa 8 zile s-a aratat shi lui Toma, caci tot Cuvantul lui Dumnezeu este valabil shi Cuvantul lui Dumnezeu este numele Sau cel Nou shi Sabatul sarbatoreshte Odihna lui Dumnezeu dupa Toata Lucrarea lui Dumnezeu pana la sfarshitul veacului acestuia shi a Veacului viitor caci nu se sarbatoreshte doar ieshirea din robia Egipetului shi a Sodomei ci ieshirea din tot pacatul shi din moarte duhovniceasca shi trupeasca dar shi reintrarea in Rai adica in veshnicia fericirii intru Dumnezeu. daca s-ar incepe de vineri seara ar insemna sa se tzina de la ora 12-14 vineri pana sambata la ora 12-14 caci asta inseamna "shi a fost o seara shi a fost o dimineatza", deci nu se poate incepe asha ca dupa calendar e ziua de vineri, deci se poate incepe doar Sambata Seara deci dupa ora 12-14 Sambata se poate incepe Sabatul ca sa avem 24 de ore abea Duminica la orele 12-14 dar Cuvantul Lui Dumnezeu spune ca se tzine pana Luni Dimineatza, deci pana Luni la orele 12-14 este Sabatul precum in Cer asha shi pe Pamant dar care poate fi scurtat shi socotit doar de la apus de Sambata shi pana in rasarit din ziua de Luni... am fost clar? poi shi d-na White spunea ca seara este inceputul potrivit ca asha a zis ingerul... poi sigur ca seara, dar SAMBATA seara ca doar nu vinerea ca nu se mai potriveshte cu Creatzia, deci iata ca ingerul a marturisit corect iar "unii" n-au vrut sa creada shi sa priceapa shi sa socoteasca corect conform scripturii shi s-au apucat sa tzina ei zilele anapoda... deci incaodata repet dupa Cuvantul lui Dumnezeu pentru cei ce au urechi ca sa auda: Sabatul se tzine de Sambata seara pana Luni dimineatza, de Sambata de la Apusul Soarelui pana Luni la Rasaritul Soarelui... caci asha ne invatza sa tzinem Cuvantul lui Dumnezeu shi parca mai zice ca cine nu-l pazeshte se auto blesteama pe el insushi dar shi tot ceea ce-shi munceshte de Sabat (pentru sine adica pentru placerile sale prin care se leapada shi se departeaza de Dumnezeu)... dar nu este facut Sabatul pentru ca cineva sa ia la rost pe altcineva caci de aia spune ca Fiul omului este Domn shi al Sambetei in sensul ca asha cum in fiecare zi este Domn asha shi Sambata se odihneshte dupa cum are el placerea Lui... shi daca are vre-o nevoie, sa manace sau sa doarma sau sa munceasca sau sa faca ce vrea el atunci ca Domn al sambetei este deasupra sambetei shi nu este facut pentru zi, pentru sambata ci ziua pentru om... ziua de odihna este pentru om, deci sa se odihneasca in ea daca pofteshte... |
Citat:
"Ramane deci sambata pentru poporul lui Dumnezeu" Pentru conformitate, consultati originalul grecesc in versiunea interlineara: http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/heb4.pdf Si daca nu aveti incredere ca ar fi asa, puteti vedea aici pagina respectiva din Codex Sinaiticus, manuscris vechi de 1700 de ani!: http://images.csntm.org/Manuscripts/GA_03/GA03_142b.jpg Pe ultima coloana, cam in dreptul cifrei 20 se poate distinge foarte clar Sabbatismos. Asa a scris apostolul Pavel cu doar 250 de ani inainte: "ramane deci Sambata pentru poporul lui Dumnezeu", iar la data aceea, poporul lui Dumnezeu nu mai erau evreii, ci crestinii. Acesta este adevarul, rostit de Cuvantul lui Dumnezeu, nu de gura pacatosului. |
Nedumerire!
De ce acest forum crestin ortodox este folosit in alt scop decat acela de a impartasi ganduri si sentimente si sfaturi ce privesc religia ortodoxa.De ce trebuie sa dam apa la moara unor aberatii sau unora care interpreteaza Sfanta Scriptura dupa bunul lor plac,Si unora care nu stiu cum sa atraga persoane prin diferite mijloace de partea lor.Si daca sunteti ineresati cautati pe net despre aceasta zisa mare profet E.G.White sa vedeti cine a fost si cum a ajuns ea mare scriitoare.Nu va lasati amagiti!
|
Citat:
Cu privire la raportul zilelor Creației "A fost o seară, și apoi a fost o dimineață, aceasta a fost ziua întâi[2, 3, etc.] s-ar traduce literal: „seară a fost, dimineață a fost, ziua întâi”. În felul acesta se încheie descrierea criptică a însemnării zilei întâi, [2, 3, etc.] a săptămânii Creației lui Dumnezeu. Afirmația literală: „seară a fost (cu orele următoare ale nopții), dimineață a fost (cu ceasurile care au urmat ale zilei), ziua întâi” este în mod clar o descriere a unei zile astronomice, adică, o zi cu durata de 24 de ore. Ea este echivalentul compusului ebraic de mai târziu „seară-dimineață” din Daniel 8,14, pe care KJV a tradus-o „zile”, aici însemnând zile profetice, și a cuvântului grecesc al lui Pavel, nuchthemeron, tradus „o noapte și o zi” (2 Corinteni 11,25). De aceea, evreii care nu au pus niciodată la îndoială înțelesul acestei expresii, începeau ziua la apus și o sfârșeau la începutul apusului următor (Levitic 23,32; Deuteronom 16,6). În plus, limbajul poruncii a patra nu lasă nici o umbră de îndoială că seara și dimineața raportului Creației sunt părți componente ale unei zile terestre. Porunca aceasta, referindu-se în cuvinte clare la săptămâna Creației, declară: „Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit” (Exod 20,11). Deci e aberant un asa-zis sabat de sambata seara pana luni dimineata... |
Citat:
|
Citat:
deci despre ce e vorba? cand contrazicetzi in acest mod ceea ce v-am aratat atat de clar deshi dumneata spui incoerent shi greu de urmarit...? poi sigur ca unora le este greu de urmarit altceva decat au invatzat ei la lectziile lor lingvistice spre a se adanci in a tzine la nesfarshit lucruri greshit intzelese... ce nu tzi-e clar? poi te intreb cum potzi incepe un Sabat vineri seara cand in calendar e scris vineri? ala nu mai e Sabat ci e ziua de vineri sau vrei sa spui ca voi lucratzi sambata seara?... iar daca incepi la orele 24 atunci nu e cum v-a invatzat ingerul pe care l-a auzit shi vazut Hellen White care a zis ca apusul e potrivit, iar daca atzi incepe dimineatza atunci nu e ca la cartea Creatziei... deci iata ca v-am demonstrat ca doar cum a scris Cuvantul lui Dumnezeu prin prooroci se poate tzine corect caci se tzine in Sabat shi Invierea Domnului shi aratarea dupa 8 zile shi lui Toma, deci asha cum a dat Dumnezeu asha se tzine in Cer shi pe Pamant Noul Sabat shi Veshnicul Sabat de Sambata seara pana Luni dimineatza, din apusul soarelui de Sambata pana in rasaritul soarelui Lunea iar in mijloc Sfanta Zi a Invierii, sfanta Duminica, Ziua Soarelui sau a Domnului, dar precis voi altceva urmaritzi, nu cum se tzine Sabatul va intereseaza ci sa supunetzi oamenii zilei de sambata cum Domnul a zis ca nu se face caci nu omul este pentru sambata ci sambata pentru om... deci voi vretzi sa punetzi omul ca sa fie pentru sabat asha cum procedau lupii imbracatzi in haina sfanta... nici acum nu tzi-e clar? poi daca tot nu tzi-e clar... nu shtiu zau ce ar trebui sa faci? sa te pocaieshti? sa te smereshti? dar e treba domniei tale iar eu nu-tzi cer sa ma crezi pe mine ca doar ce sunt eu? ci tzi-am aratat cum a spus/scris Cuvantul lui Dumnezeu prin prooroci... asha ca eu mi-am facut datoria sa explic cum m-am priceput mai bine... datorie benevola de papagal obosit shi de placa stricata...care ma-nvart mereu tot pe loc, pe loc, pe loc sa rasara busuioc. |
Citat:
14. "Și a zis Dumnezeu: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii" (Facerea 1) Citat:
Citat:
Matale (si eu la fel) nu ai treaba cu ce a zis Hellen White, ci cu ce a zis Dumnezeu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:05:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.