Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Pozitia domnului Andrei Plesu fata de Dan Puric (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6937)

Lavrentiu 26.08.2009 10:45:35

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 162296)
Pai eu ce ziceam? Singura diferenta intre ce spun eu si ce zici tu este ca eu ma refer la toti indiferent de rasa s.a. criterii.

Intrucat observ ca iti este greu sa raspunzi fara sa jignesti, ma rog lui Hristos sa ne dea pacea Lui, care covarseste toata mintea.

Eu te povatuiesc, din putinul cunostintelor mele de dl Goe, sa fii circumspect cand e vorba de urmarea doar a mintii tale. Mintea omului nu il scoate pe om din lumea aceasta.

Fara pacea lui Hristos, ma tem ca discutiile de pe forum sunt doar certuri, la fel ca si orice parere invidioasa a dl-ui Plesu. Mintea domnului Plesu nu a fost luminata de Hristos cand a inceput sa arunce cu noroi, la fel ca si mintile noastre care ne certam pe seama lor.

OmuBun 26.08.2009 11:05:24

Cui foloseste?

Am incercat sa vin din urma cu comentariile si pe alocuri descopar prea multa ura pentru niste useri care se doresc a fi buni crestini. Oare de ce nu incercati sa vedeti, dincolo de orice influente subiective, OMUL, cu slabiciuni si orgolii?... Mai grav este cand acel om simplu incearca si REUSESTE sa devina PERSONALITATE. Un timp, D-l Puric mi-a fost chiar simpatic fiindca pentru un actor vorbea teribil de frumos. Nu cunosc foarte multe lucruri despre el, dar dupa ce am vazut pe net o inregistrare de la o asa-zisa conferinta, mi s-a parut ca, dincolo de "briliantele" legate de religie, el induce cat se poate de lucid si discret idei care pot scapa de sub control. In plus, marirea de sine a fost, este, si va fi un pacat ce nu are nici o scuza. Imi pare rau daca nu sunt in asentimentul unora, dar nu pot sa nu spun ce gandesc. Despre Andrei Plesu, tot respectul. Este genul de intelectual care face cinste Romaniei, indiferent ce cred unii sau altii. Faptul ca a avut un articol in acea revista nu spune nimic. Mantuitorul contraria de multe ori pe cei din preajma fiindca refuza invitatiile in case de oameni bine-vazuti, preferand sa mearga printre cei mai de jos... Stia El de ce si sunt convins ca stiti si voi. Cumva a pozat Andrei Plesu gol in revista cu pricina??? Haideti sa vedem Omul in fiecare dintre noi, si-atat! Cand omul se catzara pe piedestral, eu unul ii intorc spatele si nu ma inchin lui!!!

Florin-Ionut 26.08.2009 11:15:25

Nu de mult am downloadat de curiozitate toate conferintele lui Puric pe care le-am gasit pe net, interviurile, dialogurile lui cu altii... multi giga. Am rezistat cu greu in fata calculatorului la jumatate de ora de monolog vesel, dupa care i-am zis: ma, ma lasi?!... :) Delete!!!

Toata stima pentru Plesu si apreciez critica pe care i-o aduce manifestarilor publice ale lui Puric. Imi aduc aminte ca atunci cand am intrat pe forum prima data eram foarte impresionat de celebra carte a lui Kempis si multi mi-au sarit in cap cu contraargumentele Sfantului Briancianinov impotriva Urmarii lui Hristos. Pai da domnilor, asa cum numai un Sfant poate sa vada niste lucruri negative subtile la Kempis pe care boboru' nu le poate depista, similar e nevoie de un om de talia lui Plesu ca sa-l poata critica la rece pe mister Puric.

Ma intreb daca Dan Puric e inregistrat pe forumul nostru... :))

anita 26.08.2009 13:21:48

Andrei Plesu nu e crestin in fapta.
Pe mine ma intereseaza mantuirea ,cultura nu e = mantuire.
Fiecare e liber sa spuna ce vrea si are dreptul la o opinie.
Eu stiu ca la conferintele lui Dan Puric salile sunt pline si are mare trecere la tineri.
El e un exemplu viu cum poate un actor ,om de cultura sa il marturiseasca pe hristos fara a fi catalogat habotnic ,fanatic ,etc.
De aceea multi tineri cunoscandu-l au vazut ca totusi credinta ,apropierea de Dumnezeu este o atitudine normala ,umana ,nu ceva retrograd ,demodat.

Lavrentiu 26.08.2009 13:43:52

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 162312)
Nu de mult am downloadat de curiozitate toate conferintele lui Puric pe care le-am gasit pe net, interviurile, dialogurile lui cu altii... multi giga. Am rezistat cu greu in fata calculatorului la jumatate de ora de monolog vesel, dupa care i-am zis: ma, ma lasi?!... :) Delete!!!

Toata stima pentru Plesu si apreciez critica pe care i-o aduce manifestarilor publice ale lui Puric. Imi aduc aminte ca atunci cand am intrat pe forum prima data eram foarte impresionat de celebra carte a lui Kempis si multi mi-au sarit in cap cu contraargumentele Sfantului Briancianinov impotriva Urmarii lui Hristos. Pai da domnilor, asa cum numai un Sfant poate sa vada niste lucruri negative subtile la Kempis pe care boboru' nu le poate depista, similar e nevoie de un om de talia lui Plesu ca sa-l poata critica la rece pe mister Puric.

De unde aflam ca Andrei Plesu e sfant. Pe langa asta are si harisma deosebirii duhurilor (cel putin a duhurilor culturale).

Interesant... poate dupa discutiile acestea facem si o propunere de canonizare pentru dl. Plesu ... sau poate ar trebui sa zic "beatificare"?

ai2 26.08.2009 14:07:13

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 162336)
De unde aflam ca Andrei Plesu e sfant. Pe langa asta are si harisma deosebirii duhurilor (cel putin a duhurilor culturale).

Interesant... poate dupa discutiile acestea facem si o propunere de canonizare pentru dl. Plesu ... sau poate ar trebui sa zic "beatificare"?

Poate te uiti putin aici inainte sa pui vorbe in gura altora:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Om_de_paie

Lavrentiu 26.08.2009 14:44:35

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 162340)

Iti multumesc pentru ca ai semnalat atat de prompt aceasta eroare de logica pe care am comis-o cu nerusinare. Ce bine ca exista oameni vigilenti si stiutori, oameni ca tine, care pot intr-adevar schimba lumea doar cu vorbele lor.

Trebuie sa imi cer scuze. Andrei Plesu nu este sfant. Nu trebuie beatificat. Nici atins. De la inaltimea ametitoare a autoritatii sale, el vegheaza necontenit la abaterile noastre morale, la fatarniciile si nimicniciile noastre. Pe langa el, ma simt intr-adevar ca un nimeni. De fapt, ca un nimic (nimeni e inca ceva personal).

In schimb, acest domn Puric (parca si numele il tradeaza), acest nemernic ilogic care tine conferinte despre subiecte atat de neimportante, cum ar fi neamul, cum ar fi omul, cum ar fi crucea, in ciuda dorintei sale de a aparea ca un Don Quijote modern, este doar un biet - desi modern - purice.

Chiar si asa, eu raman cu cei care Il marturisesc pe Hristos, oricat de nebuna ar parea aceasta marturisire.

Florin-Ionut 26.08.2009 15:12:38

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 162340)

Lasa-l pe Lavrentiu in pace, omul si-a spus parerea - ca si mine de altfel.

Toate bune.

ai2 26.08.2009 15:22:24

@ Laurentiu

Multi vad putini pricep! Tocmai ce spunea sa nu mai pui vorbe in gura altora si o comiti din nou. Asta e.

@Florin-Ionut

Laurentiu nu si-a spus parerea doar la replica ta folosind rastalmacirea cuvintelor si ideilor. Prin ceea ce face practic minte. Sau altfel spus, marturiseste stramb despre (mai mult sau mai putin) aproapele sau. Tocmai eu sa va arat asta?

Lavrentiu 26.08.2009 18:03:32

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 162376)
Laurentiu nu si-a spus parerea doar la replica ta folosind rastalmacirea cuvintelor si ideilor. Prin ceea ce face practic minte. Sau altfel spus, marturiseste stramb despre (mai mult sau mai putin) aproapele sau. Tocmai eu sa va arat asta?

Florin, daca am gresit fata de tine (oricum am fost cam acru), te rog sa ma ierti, binestiind ca oricum nu ai nevoie de interpusi care sa se sesizeze in numele tau.

In ce te priveste, ai2, cand folosesti cuvinte precum "aproapele", suna fals si cand le scrii. Ispititorii credintei au venit sa agite apele. Va stim de mult timp. Bucuria voastra este cearta, de aceea acesta este ultimul mesaj pe care ti-l voi mai adresa.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:07:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.