Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6994)

Antoni0 20.09.2009 19:42:11

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 167087)
vedeti cata dreptate are ai2? asa este.asa zisi atei isi marturisesc convingerile dar nu jignesc
pe nimeni, iar noi, in vartutea credintei crestine ne permintem sa jignim.din pacate e si cazul meu, care cand aud ceva contrar ideilor mele imi sare repede tandara.multumim ca ne mai trageti de maneca si ne reamintiti statul de crestini

dar voi nu aveti altceva de lucru decat sa intrati pe un forum ortodox?sau care e placerea voastra ?de a fi ironici, de a produce suparare(chiar daca nu jigniti)?
sau carui fapt se datoreaza desele voastre vizite pe forum?ca sigur nu vreti sa va intariti duhovniceste.si atunci?...

Ha...! Cum sa nu jigneasca un ateu? Defapt doctrina ateismului neaga evidenta, adica existenta lui Dumnezeu.

Deci, tu nu te simti jignita?

Toleram ecumenismul, toleram ateismul, toleram budismul, yoga, etc.

Unii sunt atat de "orbi", incat nu vad lucrarea satanei in asa-zisa "iubire"...

Din "iubire" tre' sa tacem, din "iubire" nu tre' sa afirmam ca Ortodoxia e Dreapta Credinta ca poate ii jignim pe musulmani, evrei, etc...

Din ce am citit pana acum, Sfintii Parintii au luat intotdeauna atitudine impotriva ereziilor! Sfintii nostri, au luat intotdeauna atitudine impotriva catolicilor.

Cred eu, ca "iubirea" asta falsa, ne orbeste...

lore86 20.09.2009 21:55:17

nu e vorba de "iubire", nu ma facut nici o aluzie la acest subiect.daca convingerile noastre religioase sunt diferite de ale lor asta nu inseamna ca ei ne sunt inferiori si avem dreptul sa-i jignim.Hristos ne invata sa-i iubim si pe dusmani, adica pe cei care ne fac rau.nu am zis ca trebuie sa fi de acord cu ce afirma ei, ci doar ca atitudinea noastra fata de ei nu este potrivit evangheliei.nu corespunde "statutului" de crestini.Hristos n-a facut rau nimanui, nu a jignit pe nimeni.
nu confunda iubirea aproapelui cu toleranta ecumenista, a pacatului.

archanghel 21.09.2009 08:55:33

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 167408)
Ha...! Cum sa nu jigneasca un ateu? Defapt doctrina ateismului neaga evidenta, adica existenta lui Dumnezeu.

Deci, tu nu te simti jignita?

Toleram ecumenismul, toleram ateismul, toleram budismul, yoga, etc.

Unii sunt atat de "orbi", incat nu vad lucrarea satanei in asa-zisa "iubire"...

Din "iubire" tre' sa tacem, din "iubire" nu tre' sa afirmam ca Ortodoxia e Dreapta Credinta ca poate ii jignim pe musulmani, evrei, etc...

Din ce am citit pana acum, Sfintii Parintii au luat intotdeauna atitudine impotriva ereziilor! Sfintii nostri, au luat intotdeauna atitudine impotriva catolicilor.

Cred eu, ca "iubirea" asta falsa, ne orbeste...

Draga frate,Sfintii Parinti NU au luat niciodata atitudine,aceasta convingere este gresita,ei NU MAI AVEAU atitudini,ceia ce ati citit pina acum,in mod sigur v-a orbit.Dumneavoastra aveti o parere,pai fii lui Dumnezeu,NU MAI AU pareri,pentru ca Dumnezeu NU ESTE O PARTE,nu se afla intr-o tabara sau alta,El este NEPARTINITOR.Cine este de o parte sau alta,NU mai este fiul Lui.Fii lui Dumnezeu,INTELEG si nu se simt jignitii iar IUBIREA cind este adusa intr-o discutie,cine vorbeste despre ea,MAI BINE AR TACEA pina cind va renunta la PAREREA sa despre iubire ,pentru a ''se informa'' daca ceia ce stie el/ea despre iubire ESTE ADEVARAT.Pentru ca credinta majoritatii despre iubire,(nici macar nu-si dau seama ei/ele),in mod inconstient,este ca iubirea este iubirea de sine.Ce amintiri frumoase despre iubire,ce bine ne simtim cind ne amintim de ea,ce stari sublime am trait cu acele sentimente,etc,etc,intradevar,iubirea e sublima.DAR ACESTEA TU LE-AI TRAIT,DE ACEIA PROTEJEZI ASA CEVA,PENTRU CA ACEASTA ESTE...IUBIREA DE SINE.
Amin.

cristiboss56 21.09.2009 09:20:02

Greșești !

Citat:

În prealabil postat de archanghel (Post 167487)
Draga frate,Sfintii Parinti NU au luat niciodata atitudine,aceasta convingere este gresita,ei NU MAI AVEAU atitudini,ceia ce ati citit pina acum,in mod sigur v-a orbit.Dumneavoastra aveti o parere,pai fii lui Dumnezeu,NU MAI AU pareri,pentru ca Dumnezeu NU ESTE O PARTE,nu se afla intr-o tabara sau alta,El este NEPARTINITOR.Cine este de o parte sau alta,NU mai este fiul Lui.Fii lui Dumnezeu,INTELEG si nu se simt jignitii iar IUBIREA cind este adusa intr-o discutie,cine vorbeste despre ea,MAI BINE AR TACEA pina cind va renunta la PAREREA sa despre iubire ,pentru a ''se informa'' daca ceia ce stie el/ea despre iubire ESTE ADEVARAT.Pentru ca credinta majoritatii despre iubire,(nici macar nu-si dau seama ei/ele),in mod inconstient,este ca iubirea este iubirea de sine.Ce amintiri frumoase despre iubire,ce bine ne simtim cind ne amintim de ea,ce stari sublime am trait cu acele sentimente,etc,etc,intradevar,iubirea e sublima.DAR ACESTEA TU LE-AI TRAIT,DE ACEIA PROTEJEZI ASA CEVA,PENTRU CA ACEASTA ESTE...IUBIREA DE SINE.
Amin.

Mai citește, și ai să vezi că au luat atitudine, chiar o atitudine dură împotriva ereticilor, până la pălmuirea lor , asta neânsemnând ură sau lipsă de iubire.

ghemis 21.09.2009 10:27:41

pt.Iore86

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 167436)
nu e vorba de "iubire", nu ma facut nici o aluzie la acest subiect.daca convingerile noastre religioase sunt diferite de ale lor asta nu inseamna ca ei ne sunt inferiori si avem dreptul sa-i jignim.Hristos ne invata sa-i iubim si pe dusmani, adica pe cei care ne fac rau.nu am zis ca trebuie sa fi de acord cu ce afirma ei, ci doar ca atitudinea noastra fata de ei nu este potrivit evangheliei.nu corespunde "statutului" de crestini.Hristos n-a facut rau nimanui, nu a jignit pe nimeni.
nu confunda iubirea aproapelui cu toleranta ecumenista, a pacatului.

Draga Iore86 vreau sa-ti spun si tie ceea cea am zis si la altii (asumandu-mi si "greseala" s-au supararea pe care poate am produs-o la altii).Noi ca si crestini ortodocsi avem un Domn IiSUS HRISTOS ca Mantuitor al sufletelor noastre(dogmatica credintei ortodoxe),noi pe acesta IL marturisim.Ca stam de vorba cu atei,cu iudei,cu musulmani,etc; noi marturisim pe Hristos Domnul,cu toata convingerea si cu toata puterea.( daca traim in Duhul Adevarului si poruncile bisericii ortodoxe avem si puterea de a marturisi pe Hristos).Acesta este primul lucru care trebuie sa-l faca crestinul. Cine va marturisi inaintea oamenilor pe Hristos,si EL va marturisi inaintea Tatalui despre el.Acum te intreb ce a facut Hristos cu negustorii care erau in templu?Sau cum s-a comportat cu farisei,carturari,invatatii acelei vremi?Mai vorbim.Doamne ajuta!

lore86 21.09.2009 21:11:58

Citat:

În prealabil postat de ghemis (Post 167510)
Draga Iore86 vreau sa-ti spun si tie ceea cea am zis si la altii (asumandu-mi si "greseala" s-au supararea pe care poate am produs-o la altii).Noi ca si crestini ortodocsi avem un Domn IiSUS HRISTOS ca Mantuitor al sufletelor noastre(dogmatica credintei ortodoxe),noi pe acesta IL marturisim.Ca stam de vorba cu atei,cu iudei,cu musulmani,etc; noi marturisim pe Hristos Domnul,cu toata convingerea si cu toata puterea.( daca traim in Duhul Adevarului si poruncile bisericii ortodoxe avem si puterea de a marturisi pe Hristos).Acesta este primul lucru care trebuie sa-l faca crestinul. Cine va marturisi inaintea oamenilor pe Hristos,si EL va marturisi inaintea Tatalui despre el.Acum te intreb ce a facut Hristos cu negustorii care erau in templu?Sau cum s-a comportat cu farisei,carturari,invatatii acelei vremi?Mai vorbim.Doamne ajuta!

nu tin minte Hristos sa fi jignit pe cineva.
una e sa fi aspru, sa iei atitudine, si alta e sa jignesti.
nu crezi?

Antoni0 21.09.2009 21:19:57

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 167722)
nu tin minte Hristos sa fi jignit pe cineva.
una e sa fi aspru, sa iei atitudine, si alta e sa jignesti.
nu crezi?

Pai a spune ca ateismul este o nebunie, te indobitoceste este o jignire? A spune ca islamul, budismul, yoga s.a.m.d. sunt lucrarea satanei este tot o "jignire" d.p.t.d.v.?

lore86 21.09.2009 21:22:27

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 167727)
Pai a spune ca ateismul este o nebunie, te indobitoceste este o jignire? A spune ca islamul, budismul, yoga s.a.m.d. sunt lucrarea satanei este tot o "jignire" d.p.t.d.v.?

nu, dar a spune ca X e retardat mi se pare o jignire

Antoni0 21.09.2009 21:26:01

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 167729)
nu, dar a spune ca X e retardat mi se pare o jignire

Unde s'a spus asa ceva aici pe forum? Da copy&paste cu frazele unde X a spus "bai retardatule" lui Y!

Multumesc!

lore86 21.09.2009 21:56:16

Nu cred ca are rost sa-i explici unui retardat

nu prea stiu sa fac asta.
cauta in topivul cu teologie si stiinta, la cine este cel mai puternic om.
vei gasi...

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:45:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.