Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   gelozia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7022)

catad2008 31.08.2009 18:16:34

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 163217)
Aici e buba, ca nu pot sa accept. Cum sa fac sa accept? :12:

Poti, dar nu vrei. :)

Marius22 31.08.2009 18:46:12

Sora geloziei este inchipuirea, iar mama lor este mintea. Nu accept gelozia intr-o relatie, pentru ca din cauza ei putem ajunge sa acuzam persoana pe care o iubim, pentru lucruri inchipuite. Mintea noastra neincalzita suficient de iubire produce, uneori, fel si fel de nascociri. Nu cred ca dragostea trebuie sa aiba ca fundament presupuneri de tot felul, ci increderea deplina si constienta, in persoana celuilalt.

Anna 31.08.2009 20:41:30

Citat:

În prealabil postat de catad2008 (Post 163229)
Poti, dar nu vrei. :)

Bine ca stii tu mai bine ce vreau si ce nu.:mad:

windorin 01.09.2009 09:46:50

Gelozia poate fi izvoratoare de iad... sau de rai !

"Gelozia se compune din frica de a nu pierde un bun si dorinta de a-l pastra.
Iata de ce slabirea geloziei este un semn rau, provocat sau de o raceala spirituala, sau de infumurare si mandrie."

Cel mai bun articol pe care l'am citit vreodata despre gelozie: "Gelozia", de Pavel Florenski.

Gelozia este o putere sufleteasca buna. Insa, ca si mania sau pofta, ea poate deveni chiar distrugatoare.
Parintii vorbesc despre "sfanta manie" si despre "poftele cele bune".
Tot asa, gelozia este o putere buna, cat timp lucreaza ce trebuie.

ANDREUTZA 01.09.2009 10:00:59

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 162726)
Cum sa scap de gelozie? Ma seaca, nu mai rezist, vreau sa-l las pe prietenul meu din cauza asta. Sunt foarte nefericita. Nu mai vreau sa fiu geloasa nici cu motiv nici fara motiv, vreau sa spulber acest sentiment din inima mea pentru totdeauna. Si daca m-ar insela sotul cu 1000 de femei vreau sa nu simt gelozie. Nu vreau sa mai existe gelozie pentru mine. Cum sa fac?

Andreea:
Gelozia este cea mai cumplita si mai grea boala, poate distruge casnicii,si chiar poate ucide ,daca intr-o relatie exista incredere si iubire pura, gelozia nu are ce cauta...!

AndruscaCIM 01.09.2009 11:48:02

....

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 163251)
Bine ca stii tu mai bine ce vreau si ce nu.:mad:

Hihihi, ai fost tare! Eu iti urez mult spor in procesul de dezgelozire, multa determinare!!

AndruscaCIM 01.09.2009 12:01:18

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 163236)
Sora geloziei este inchipuirea, iar mama lor este mintea. Nu accept gelozia intr-o relatie, pentru ca din cauza ei putem ajunge sa acuzam persoana pe care o iubim, pentru lucruri inchipuite. Mintea noastra neincalzita suficient de iubire produce, uneori, fel si fel de nascociri. Nu cred ca dragostea trebuie sa aiba ca fundament presupuneri de tot felul, ci increderea deplina si constienta, in persoana celuilalt.

Da...inseamna ca si iubirea o fi tot sora geloziei si a inchipuirii, ca mintea ii este tot mama :))))))) Ce nascociri?? e vorba despre aspecte pe care observi fiind conectat la realitate.

Chiar ti se pare ca oamenii care ajung sa fie "gelosi" nu stiu sa iubeasca sau sa rationeze...si nu exista motive serioase pentru a se ajunge la aceste sentimente?

archanghel 01.09.2009 14:48:18

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 162726)
Cum sa scap de gelozie? Ma seaca, nu mai rezist, vreau sa-l las pe prietenul meu din cauza asta. Sunt foarte nefericita. Nu mai vreau sa fiu geloasa nici cu motiv nici fara motiv, vreau sa spulber acest sentiment din inima mea pentru totdeauna. Si daca m-ar insela sotul cu 1000 de femei vreau sa nu simt gelozie. Nu vreau sa mai existe gelozie pentru mine. Cum sa fac?

Surioara draga...gelozia este un alt drac,iar radacina lui,este iubirea de sine.Posezi ceva (conform credintei tale) si nu vrei sa imparti cu nimeni.Altfel spus,este compusa din,teama de pierdere,egoism de a avea doar tu pe acea persoana,posesiunea...daca ati fost intim,atunci aici mai intra erotismul cu placerea derivata din actul in sine si..ar mai fi.TOATE aceste sentimente sint dominante si intuneca intelegerea si traiul tau oriunde ai fi.Modul lor de propagare are loc la nivelul mintii/gindirii.Declansarea acestui proces,se petrece ca urmare a semnalelor CONSTIINTEI tale care este legata de a lui.Ceva se petrece la el,si tu declansezi acele ginduri.Daca cele scrise aici,nu corespund,atunci,ai o boala a mintii numita gelozie.O ai de mai de mult,sau a aparut de cind esti cu el.
Este doar o parere,te rog sa te gindesti bine daca corespunde sau nu.Cea mai simpla cale,este sa cauti un alt prieten care sa-ti fie sprijin pe acest drum,avind mare grije sa nu fi tu cea care calca strimb.

windorin 01.09.2009 19:14:29

Incercati sa priviti mai bine gelozia, ca putere sufleteasca, iar nu ca diavol.

GELOZIA - Articol scris de unul dintre cei mai mari teologi rusi.

sia 01.09.2009 20:31:28

Frumos ca nu vrei sa dai amanunte despre el .. totusi , puteai sa-i raspunzi lui Luchian daca -ti da motive de gelozie printr-un simplu da sau nu . Daca nu-ti da si totusi esti geloasa inseamna ca ..gelozia ta se hraneste din imaginar .
El poate sa-ti vorbeasca sau sa faca aluzii la ceva imaginativ si tu sa aduci asta in plan real ..de aici suferinta ta , gelozia.
daca nu -ti da motive concrete inseamna ca nu-l intelegi .
Dupa mine , gelozia este o stare negativa care nu prea are de a face cu dragostea . Tine mai mult de egoism .. Analizeaza-te ..doar faptul ca recunosti ca esti geloasa nu -ti rezolva problema ..
off, si daca -ti da motive de gelozie ..si il iubesti atat de mult incat nu poti renunta la el .. invata sa traiesti cu starea asta . :6: ..Discutati amandoi ce te doare pe tine si daca te iubeste cu adevarat va incerca sa te ajute ,va renunta la comportamentul care -ti provoaca ..gelozia ..

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:22:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.