Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Noul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5016)
-   -   Cine a gresit matei sau luca. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7382)

topcat 26.10.2009 15:20:43

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 176208)
Citeste in Faptele Apostolilor!

Destul de putini oameni care au avut contact direct cu apostolii

glykys 26.10.2009 15:41:51

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176209)
Destul de putini oameni care au avut contact direct cu apostolii

As! Ma repet: citeste Faptele Apostolilor!

topcat 26.10.2009 16:05:52

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 176221)
As! Ma repet: citeste Faptele Apostolilor!

Ce crezi ca inseamna "sa mincati ce vi se pune inainte" si "sa vindecati bolnavii de acolo"?

In alta ordine de idei, ce propavaduiau apostolii, credinta in Dzeu, invierea lui Hristos sau bunatatea ce trebuia sa caracterizeze omul credincios?

glykys 26.10.2009 16:09:45

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176228)
Ce crezi ca inseamna "sa mincati ce vi se pune inainte" si "sa vindecati bolnavii de acolo"?

Este destul de clar.

In alta ordine de idei, ce propavaduiau apostolii, credinta in Dzeu, invierea lui Hristos sau bunatatea ce trebuia sa caracterizeze omul credincios?

Citeste, mai Topcat, in faptele Apostolilor si afli tot ce te intereseaza! Lectura placuta!

Fani71 26.10.2009 17:54:40

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176228)

De ce crezi ca se exclud reciproc lucrurile astea?

Sigur, este real. De ce nu le-ar fi zis asa?

topcat 26.10.2009 18:43:24

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 176249)
De ce crezi ca se exclud reciproc lucrurile astea?

Sigur, este real. De ce nu le-ar fi zis asa?

Nu se exclud, dar eu nu am vazut decit ca propavaduiau credinta in sine si invierea

Fani71 26.10.2009 19:05:57

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176259)
Nu se exclud, dar eu nu am vazut decit ca propavaduiau credinta in sine si invierea

Propovaduiau kerigma, care continea toate invataturile evanghelice care se pot citi azi in evanghelii si epistole. Acouo se scrie si de credinta in inviere, si de dragostea fata de aproapele.

topcat 26.10.2009 21:24:20

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 176269)
Propovaduiau kerigma, care continea toate invataturile evanghelice care se pot citi azi in evanghelii si epistole. Acouo se scrie si de credinta in inviere, si de dragostea fata de aproapele.

De ce a fost nevoie de folosirea credintei in inviere si vindecarile ca momeala pentru credinta in dragoste?
Si o intrebare distractiva: unde s-a pierdut comunismul care vad ca incepea sa fie in voga in timpul faptelor?
Stiu glykys, sa citesc mai departe :)

glykys 26.10.2009 21:43:58

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176319)
De ce a fost nevoie de folosirea credintei in inviere si vindecarile ca momeala pentru credinta in dragoste?
Si o intrebare distractiva: unde s-a pierdut comunismul care vad ca incepea sa fie in voga in timpul faptelor?
Stiu glykys, sa citesc mai departe :)

Nu ai anticipat corect ce am sa scriu acum :P. De ce, de ce... ca un copil mic. Cred ca nici copilasul tau de clasa a 3a nu pune atatea intrebari. Daca tu sau copilul tau sunteti bolnavi, ce preferati, sa vi se vorbeasca despre bunatate sau sa fiti vindecati? Stii, e ca in pilda aceasta:
23. Ce este mai ușor? A zice: Iertate sunt păcatele tale, sau a zice: Scoală și umblă? 24. Iar ca să știți că Fiul Omului are pe pământ putere să ierte păcatele, a zis slăbănogului: Ție îți zic: Scoală-te, ia patul tău și mergi la casa ta. 25. Și îndată, ridicându-se înaintea lor, luând patul pe care zăcuse, s-a dus la casa sa, slăvind pe Dumnezeu. Nu am inteles intrebarea cu comunismul, sorry.

topcat 27.10.2009 09:11:02

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 176324)
Nu ai anticipat corect ce am sa scriu acum :P. De ce, de ce... ca un copil mic. Cred ca nici copilasul tau de clasa a 3a nu pune atatea intrebari. Daca tu sau copilul tau sunteti bolnavi, ce preferati, sa vi se vorbeasca despre bunatate sau sa fiti vindecati? Stii, e ca in pilda aceasta:
23. Ce este mai ușor? A zice: Iertate sunt păcatele tale, sau a zice: Scoală și umblă? 24. Iar ca să știți că Fiul Omului are pe pământ putere să ierte păcatele, a zis slăbănogului: Ție îți zic: Scoală-te, ia patul tău și mergi la casa ta. 25. Și îndată, ridicându-se înaintea lor, luând patul pe care zăcuse, s-a dus la casa sa, slăvind pe Dumnezeu. Nu am inteles intrebarea cu comunismul, sorry.

Daca Hristos cauta metode mai usoare de a-i face pe oameni mai buni putea sa ma intrebe, ii spuneam o solutie foarte simpla.
Pai n-ai vazut ca toti isi puneau averile la comun, mai ceva ca in comunism?

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:08:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.