![]() |
Frumos!!
mi s-a umplut inima de fericire si de bucurie cind am citit comentariile voaste.... multumesc.... in curind voi participa la discutiile voastre sublime.
|
.....?!?!.....
E adevarat...s-a vb frumos din cate am citit dar...toata treaba asta ne cam depaseste...indiferent de sens.
Vedeti voi...din cate carti am citit am ramas cu doua idei... - fiecare binecuvantat si sfintit parinte, respectand traditia si scrierile celorlalti are o parere personala referitor la Dumnezeire, existenta si lucararea Sa in univers, lume si in om;m-am incurcat cu totul si mi-am prins urechile.... - totul se rezuma la un singur atribut: DRAGOSTEA Rugaciunea, in ansamblul sau, nu cuprinde altceva decat Dragostea in care coexistam toti indiferent cat de mult suntem constienti de asta si cat de mult conlucram cu Ea. Daca ne oprim la cuvinte si nu transcedem dincolo de ele prin simtire atunci Dragostea care ne da suflare, nu exista pt noi...suntem reci, opaci si pierduti cu totul... Ex de dragoste: "pe o insula pustie erau trei barbati necunoscatori de teologie dar plini de dragoste care aveau o singura rugaciune si anume:Voi sunteti trei, noi suntem trei, Miluiti-ne pe noi! Acesti trei ajunsesera foarte cunoscuti incat afla si episcopul locului de ei si merse sa-i cerceteze.Cand auzi acesta rugaciunea lor incepu sa-i invete prezentandu-le Ceaslovul cu toata randuiala si apoi pleca...si stand episcopul in barca meditand la cei trei auzi cum acestia il striga si se uita inapoi...si ce ii fu dat sa vada? cei trei alergau pe apa in urma barcii cu dorinta ca episcopul sa le mai explice o data o anumita chestiune...vazand asta episcopul le lua Ceaslovul si le spuse ca rugaciunea lor e numai buna si nu le trebuie altceva..." Faptul ca incercam sa ne dam noi seama ce ar vrea sa zica si de ce ar vrea sa zica...pierdere de vreme...Zi rugaciunea cu toata inima ta fara a contempla la cuvintele ei si vei simti si constientiza dragostea in care te afli... Cu toata dragostea frateasca si rugamintea de a-mi ierta indrazneala:77: |
Citat:
Totusi trebuie cercetate unele rugaciuni si explicatii din biblie pentru ca sa nu fim dusi in eroare de unii oameni care cred ca altul este adevarul. Ex.:Martorii lui Iehova cred ca ISUS HRISTOS era in cer Arhanghelul Mihail, asta arata ca trebuie totusi explicate anumite lucruri. Sant mult mai multe exemple. |
...
Citat:
acesta este Iisus. cu doi de "i", la fel cum se scrie si pseudonimul tau, numele arhanghelului. poate daca iti spun ca "isus", asa cum il scrii tu, inseamna magar, o sa incerci sa te corectezi... Doamne ajuta! |
Citat:
De unde stii tu ca numele cu un singur i adica ISUS inseamna magar, ca eu nu reusesc sa gasesc aceasta explicatie, poate ma ajuti cu o indrumare. |
...
Citat:
nu stiu daca asta e important, ce inseamna cuvantul "isus". dar, se poate observa usor ca ortografierea eretica (Isus) a numelui Iisus e gresită: "Iăsous" (Iησοuς), nu "Isous", este Jesus, nu Jsus, este Ieșua (ebraica), nu Ișua etc. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Referitor la erezie:" Nu orcine zice DOAMNE DOAMNE........................." |
Nu am reusit sa parcurg tot topicul, daca s-a mai dezbatut treaba asta imi cer scuze. Pana acum ziceam "Tatal nostru" fara a gandi prea mult la adevaratul inteles al rugaciunii... si totusi in seara asta am descoperit ceva foarte interesant care nici prin cap nu imi trecea altadata. Noi cand zicem "Painea noastra cea spre fiinta, Da-ne-o noua astazi...", nu cumva ar trebui sa ne gandim si la Iisus? Iisus Hristos zice ca Este Painea vietii! Ce e ciudat e ca pana acum nu ma gandeam decat la paine, painea pe care o mancam noi de obicei... dar acum mi-am dat seama ca ar putea fi vorba si despre Iisus. Ce ziceti? Voi la ce va ganditi cand rostiti aceste cuvinte? :)
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:50:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.