![]() |
Florin, ai o obsesie cu amestecarea barbatilor cu femeile in biserica. :4: Dar in societate cum traiesti daca barbatii si femeile nu sunt separati printr-o perdea mare si neagra? Tu daca stai langa o femeie necunoscuta in autobuz incepi sa te holbezi la ea si sa o pipai? Probabil ca nu, dar daca da, ai probleme care nu sunt cauzate de amestecarea femeilor cu barbatii in biserica. Am impresia ca mai mult te calca pe nervi ideea in sine decat eventualele tentatii.
In general nu ma deranjeaza oamenii cu voci mai putin placute care canta. Daca e prea deranjant la ureche ma mut discret mai incolo. :D Mai tare ma deranjeaza cei care susotesc intre ei pe diverse teme, palavrageala, oamenii care vin tarziu si se inghesuie sa fie mai in fata, sau insista sa se inchine pe la TOATE icoanele desi au ajuns cu mult dupa inceperea slujbei, sau care vin si pleaca. |
La Sf. Gheorghe Nou din Bucuresti, corul canta ingereste! Cred ca ieri a fost prima data cand am mers acolo la Liturghie. Splendid. Au si voce extraordinara, si multa evlavie. E si acustica buna. Cu toate acestea, si credinciosii acompaniaza in surdina corul, fiecare se roaga si ii aduce slava lui Dumnezeu. :105::25: La urma urmei, pentru asta venim, sa ne rugam, nu doar sa ascultam corul (sa nu va inchipuiti ca oi fi vreun cantaret care deranjeaza. stiu ca nu am voce, repet in soapta sau in sinea mea ce se canta). Evident, pentru un critic din afara, polifonia din timpul rugaciunii Tatal nostru ar fi extrem de deranjanta, insa fiecare se roaga cu toata inima. Unde mai pui ca pe la inceputul Tatalui nostru, ieri a rasunat in toata biserica o voce ascutita: "Faaaaceti-mi looc sa iau agheazma! Faceti-mi, domne, loc! N-am mai vazut asa ceva!" "nu auzi, doamna, ce se canta acum la slujba?" "N-aud! eu vreau agheazma!" Si a reusit, intr-un sfarsit, sa ia agheazma. Morala: fiecare gaseste in biserica ce cauta.
|
Citat:
E posibil sa fi fost cineva cu oarece probleme mintale totusi, nu-i de ras. |
Citat:
Ionut |
Citat:
|
Eh, am observat ca unor oameni nu li se pare aghiazma destul de sfanta daca nu se imping ca sa o capete, daca nu dau cateva coate casa isi faca loc mai in fata, daca nu varsa si pe jos...chiar daca este destula pentru toata lumea si mai ramane, ca la Boboteaza, numai sa aiba un pic de rabdare. Nu prea inteleg de ce.
|
Eram o data in timpul Sfintei Liturghii. Si vine langa mine o tanti care canta da pe aratura rau. La vremea respectiva eu nu cantam deloc in Biserica. Si ma enervez eu tare de tot si incep sa ii povestesc la Doamne cat de lipsita de bun simt si educatie si cat de nesimtita e tanti aia si ca ma deranjeaza. Era o Liturghie superba. Si uitandu-ma eu urat la ea am realizat ca ea bine, prost, cu mai multa sau mai putina atentie si intelegere si simtire, ii canta lui Hristos. In felul ei Ii spunea ca e acolo, ca a venit la intalnire. Si a devenit asa frumoasa cantarea ei... devenise rugaciune.
|
Cantaretii care ne deranjeaza Reply to Thread
Ferice de cei ce au un Lacas Sfint unde sa se roage si sa asculte Sfinta Liturghie....si cred ca nu ar trebui sa deranjeze cum cinta credinciosii in Biserica (batrini inainte ziceau ca ei se duc sa se roage la biserica nu sa asculte ce vorbeste cel de linga el ,ci ce spune preotul si mintea sa iti fie la rugaciune si al Dumnezeu)si asa este....eu una as vrea sa am o Biserica la care sa merg sa ma rog si sa ma pot impartasi chiar daca nu ar avea cor si ar cinta fiecare cum poate si cum stie .Dumnezeu sa ne aibe in paza sa.
|
Si eu as vrea sa invat sa cant, pentru ca in biserica unde slujeste duhovnicul meu (intr-un sat), canta doi batranei la strana si o fac saracii cum pot, dar suna mai mult a muzica populara. In oras nu-mi prea plac corurile, prima data cand am auzit un cor am avut wooow impresia ca sunt la opera, si pe urma mi-am dat seama ca de fapt asta si era problema. Imi place enorm imnul acesta http://www.youtube.com/watch?v=LA4rTz5Qx6M care e atat de smerit si de inaltator in acelasi timp.
Despre amestecarea femeilor cu barbatii: eu stau mereu in partea stanga, dar sotul meu vine si sta langa mine, pentru ca el vine de mai putin timp si cred ca deocamdata nu se simte in largul lui in dreapta. Am incercat sa-i spun sa stea in dreapta, dar a venit dupa cateva minute intre femei :) Multumesc lui Dumnezeu ca vine, sa stea unde-o vrea, si eu eram la fel la inceput, mi-era rusine si sa ma inchin icoanelor si aveam impresia ca toti ceilalti stiu unde trebuie sa stea, ce sa faca, toti sunt sfinti, numai eu sunt proasta si magar intre oi si ca ei isi dau seama de asta :) |
Care este problema?Cantati si voi,am venit la biserica sa ne rugam nu sa ne preocupe de ce fac altii,acum sa fim seriosi nu ii poti pune scoci la gura
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:50:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.