Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce parere aveti despre divort? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7542)

lacrimi 12.11.2009 19:25:14

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 181128)
Andrei, calmeaza-te, nu mai da sfaturi aiurea.

Ultimatum, cheltuiala, distractie?
Tu nu ai avut discutii in familie niciodata?
Sa ameninti partenerul (ultimatum, vacante separate etc) este cea mai proasta strategie posibila! Mai ales in situatia de fata cand este clar ca lui nu ii pasa!

In plus, barbatii si femeile gandesc f diferit!
Poate un barbat isi ameninta sotia ca o lasa etc.. si crede ca are succes (poate chiar are). Dar amenintarile unei femei au efect INVERS! Pentru ca barbatii pun intotdeauna inainte propriul interes (nu al familiei, al copiilor), NU sunt dispusi sa renunte, nu stiu ce este ala sacrificiu... ei cred ca au dreptate si mor cu "dreptatea" in mana, dar nu cauta compromis.

Sotul acelei femei se va crede un martir pt. credinta lui! Va accepta divortul, nu este evident?

Lacrimi, roaga-te in permanenta. Doar Dumnezeu poate schimba lucrurile, tu nu poti face nimic fara ajutor de sus.
Si rabda cat poti. Poate o sa treci cu bine prin asta.

Eu cand am discutii cu sotul NU ZIC NIMIC. Chiar daca nu are dreptate, chiar daca ma acuza degeaba.. incerc sa tac (nu reusesc intotdeauna, sigur, tare greu mi-e sa-mi pazesc vorba! dar asta incerc sa fac). Pentru ca nu are rost. Pe cat posibil, nu intretin cearta.
Dar ma rog Preasfantei Nascatoare sa-i spuna ea ce nu-i pot eu spune.
(Pot fi criticata pt abordarea mea, dar in general el isi vine in simtiri... tipa, face scandal.. dupa o zi, doua isi schimba atitudinea. Uneori sta si se gandeste singur la punctul meu de vedere, cand se calmeaza).

Multumesc, Anna. Asta e si parerea mea: se va vedea un martir al Domnului si nicidecum nu si-ar schimba atitudinea. Poate mai rau...
Stiu ca numai Dumnezeu poate face minuni si de aceea am sa ma tin de rugaciune... E tot ce mi-a ramas. Pentru ca eu de o minune am nevoie....

andreicozia 12.11.2009 20:55:31

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 181136)
Multumesc, Anna. Asta e si parerea mea: se va vedea un martir al Domnului si nicidecum nu si-ar schimba atitudinea. Poate mai rau...
Stiu ca numai Dumnezeu poate face minuni si de aceea am sa ma tin de rugaciune... E tot ce mi-a ramas. Pentru ca eu de o minune am nevoie....

lacrimi tu lucrezi sau stai acasa cu copiii?
Cum de sotul tau nu are incarcare si are atita timp?
El nu ajuta cu nimic prin casa de umbla mereu pe la sedintele astora?

lacrimi 13.11.2009 00:12:23

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 181165)
lacrimi tu lucrezi sau stai acasa cu copiii?
Cum de sotul tau nu are incarcare si are atita timp?
El nu ajuta cu nimic prin casa de umbla mereu pe la sedintele astora?

Lucrez, sunt avocat. Iar el lucreaza pana la 5, de luni pana sambata, iar sedintele astora se tin tot timpul seara (in afara de duminica, cand se tin si dimineata si seara si alte cateva exceptii)
Nici inainte nu ma prea ajuta prin casa, dar tot mai dadea cu aspiratorul sau spala cateva vase. Ce facea el in permanenta era gradina (si aia doar vara, evident). Acum... nu-mi amintesc sa fi facut ceva de la "convertire"...

andreicozia 13.11.2009 02:01:00

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 181128)

Sotul acelei femei se va crede un martir pt. credinta lui! .

Tu ca de obicei din lipsa de seriozitate si maturitate in gindire dai cu bita-n balta. In plus nici nu ai nici o idee ce inseamna martiriul si cum poti sa il combati pe sot daca aduce vorba de asa ceva sau se comporta ca un pusti fara minte pe rol de martir.

Doamnelor!
Un martir crestin nu este un nemernic mizerabil care-si lasa familia si copiii pentru a pleca la sectanti!!! Sa tineti minte acest lucru!
Acela este o cirpa de om infantil care nu are curajul raspunderii si nu-si asuma responsabilitatea actiunilor sale! Auzi tu sa nu te mai ocupi si sa auzi de copii deoarece predici nu stiu ce carticica tiparita si voi il mai si vedeti pe rol de martir!

Tu Anno sti de ce taci si nu sufli in fata lui cind se enerveaza?
Iti spun eu, DEOARECE ESTI VINOVATA!, esti cu musca pe caciula si de aceea inghiti galusca si PIERZI, si9 stii ceva nu o da pe smerenie, sau pe femeia crestina iubitoare! Scuteste-ma!

Eu ce i-am transmis acestei femei sa stii ca nu este de la mine ci din partea unei femei foarte serioase in fata careia sotul ei isi da jos palaria si NU ARE NIMIC CE SA-I REPROSEZE!(TOT TIMPUL PIERDE in dispute), evident alea serioase, nu de cumparaturi si alte nimicuri.

andreicozia 13.11.2009 02:01:47

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 181237)
Lucrez, sunt avocat. ...

chiar lucrezi ca avocat la Londra?

anna21 13.11.2009 03:23:51

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 181261)
Iti spun eu, DEOARECE ESTI VINOVATA!, esti cu musca pe caciula si de aceea inghiti galusca si PIERZI, si9 stii ceva nu o da pe smerenie, sau pe femeia crestina iubitoare! Scuteste-ma!

Eu ce i-am transmis acestei femei sa stii ca nu este de la mine ci din partea unei femei foarte serioase in fata careia sotul ei isi da jos palaria si NU ARE NIMIC CE SA-I REPROSEZE!(TOT TIMPUL PIERDE in dispute), evident alea serioase, nu de cumparaturi si alte nimicuri.

Andrei, tu cu cine te certi?
1. esti grosolan. Cum adica "scuteste-ma"? In primul rand partea aceea de mesaj nu-ti era adresata.
2. In al doilea rand nici eu nu am vorbit de la mine! Citeste si tu cum trebuie sa se comporte femeia crestina. Citeste din cuv. Paisie Aghioritul.. cartile lui sunt inca in librarii si are un volum doar despre familie. (Pana acum ai dat doar pareri personale care nu reflecta invatatura crestina, nimic altceva.. pana si citatul din Pavel la care tot faci referire nu l-ai inteles, dar nu m-am obosit sa-ti atrag atentia pt ca este evident ca tu ai o intelegere "originala" a valorilor crestine).
3. In al treilea rand citeste despre rostul suferintei, despre smerenie.. orice.. Nu mai arunca impresiile tale si ale prietenei pe forum unde oamenii vin cu probleme.

"Cel ce se roaga pentru oamenii care-l nedreptatesc se impotriveste cu succes dracilor, dar cel ce se impotriveste celor dintai, e biruit de cei din urma. Lupta oamenilor impotriva noastra nu este despartita de cea impotriva dracilor, dar prin oameni lupta dracilor este mai slaba caci oamenii se mai inmoaie de rugaciunea noastra pentru ei, de vorba buna si de ajutorul ce le dam." (http://www.filocalia.ro/referat/14/Suferinta_-_Rabdare)
Daca Lacrimi va citi despre rabdare, suferinta, smerenie.. va afla ca asta este ceea ce au facut altii: sa taca in fata sotului si sa se roage! (Pentru ca ea nu cu un om se lupta, ci chiar cu diavolul care-i sopteste sotului la ureche)

4. In al patrulea rand, nu citesti atent. Nu am spus ca sotul este martir, ci ca SE CREDE martir. O diferenta de la cer la pamant. Adica in mintea lui se indreptateste pe sine.
Si cu cat sotul va fi mai mult contrazis, amenintat etc... cu atat va crede mai mult ca e pe drumul bun!

(5. In al cincilea rand, "sa stii" se scrie cu doi i, domnule profesor. )

(Eu nu ti-am cerut sfaturi. Te rog sa-ti stii stiinta pt tine ca sa nu-ti raspund si sa crezi ca am ceva cu tine. Eu nu am afirmat niciodata ca sunt smerita sau buna.. nu ma ispiti ca sa nu sa afli adevarata masura a rautatii mele.. ca la fel m-am purtat pana acum si cu tine: am tacut de cate ori ai emis tampenii.. foarte des, adica)

andreicozia 13.11.2009 04:07:38

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 181274)

(5. In al cincilea rand, "sa stii" se scrie cu doi i, domnule profesor. )

)

Daca observi mai atenta si nu ai sari ca tzatza ai vedea ca mai incolo il folosesc cu doi ii, deci era vorba de un typo

lacrimi 13.11.2009 11:41:13

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 181262)
chiar lucrezi ca avocat la Londra?

Da. De ce, faptul ca ma venit pe acest site si mi-am descarcat sufletul, ti-a dat impresia ca stau acasa, n-am ce face si ma smiorcai toata ziua... Nu e asa. Efectiv nu am cu cine vorbi si am apelat la acest site, pentru a-mi descarca sufletul si in speranta ca voi gasi si oameni care ma vor intelege si care sunt capabili sa-mi dea niste sfaturi...
Si pe aceasta cale va multumesc tuturor

lacrimi 13.11.2009 11:47:00

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 181261)
Tu ca de obicei din lipsa de seriozitate si maturitate in gindire dai cu bita-n balta. In plus nici nu ai nici o idee ce inseamna martiriul si cum poti sa il combati pe sot daca aduce vorba de asa ceva sau se comporta ca un pusti fara minte pe rol de martir.

Doamnelor!
Un martir crestin nu este un nemernic mizerabil care-si lasa familia si copiii pentru a pleca la sectanti!!! Sa tineti minte acest lucru!
Acela este o cirpa de om infantil care nu are curajul raspunderii si nu-si asuma responsabilitatea actiunilor sale! Auzi tu sa nu te mai ocupi si sa auzi de copii deoarece predici nu stiu ce carticica tiparita si voi il mai si vedeti pe rol de martir!

Andrei, crede-ma. Anna are dreptate. Ei considera un atu in plus pentru mantuirea lor, faptul ca trebuie sa renunte la ce ceva sau la cineva, pt a-l "urma pe Domnul Isus". Chiar daca acel cineva este propria familie, proprii copiii... Considera ca ii este pusa credinta la incercare, ca Domnul Isus il incearca sa vada daca pentru niste "lucruri lumesti" este gata sa renunte la El

Maranatha 14.11.2009 01:49:59

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 180836)
Stii ce? Asta a fost si parerea mea. Este imposibil sa devii atat de fanatic, dintr-odata. Eram ferm convinsa ca e vorba de o "sora"... Dar am o prietena a carei parinti sunt si ei "penticostali" si cand vin la Londra mai merge cu ei la adunare... asa, de dragul lor, ca nu cunosc pe nimeni. Am rugat-o sa investigheze si cica nu e nici pe departe vorba de o femeie... Si apoi, prietenilor nostri chiar nu le vine sa creada. Cel mai bun prieten al lui (fost, ca acum numai "frati" vede), zice ca sigur il drogheaza, ca i-au spalat astia creierul, ca e cu totul alta persoana decat inainte... Si la petreceri... predica din Biblie, altceva nu face.

De fapt ,nu cred ca intelegi prin ce trece el. Nasterea din nou ,gasindu-l pe Isus in viata ta , este o perioada tumultuoasa, de mari schimbari ,care se traieste cam rar in BO.
Faptul ca tu intelegi Cuvintul ,iti da un mare imbold de a spune si altora .Citeste pasajul cind se adreseaza Domnul lui Nicodim ,care nu intelegea cum e cu nasterea din nou.
Am trecut si eu pe aici. In momentul acesta face aceeasi greseala pe care o faci si tu.
El zice ca a gasit o biserica mai buna,iar tu tii ca esti in biserica care trebuie si atit.
Amindoi gresiti pt ca nu va uniti in Hristos. Lasati teologiile fiecaruia si axatia-va pe relatia voastra-. Puteti sa va rugati impreuna ,pe teme comune .E cel mai bun lucru.
Sint sigur ca dupa "luna de miere" isi va mai reveni . (daca nu ve deveni vreun fundamentalist ceva,care numai el are adevarul)
Nu incercati sa va convertiti unul pe altul.
Tine minte , Evanghelia poate "spala" creierul oricui.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:32:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.