Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   De unde stim ca David se referea la Iisus? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7546)

Floar3 11.11.2009 23:51:08

@Ioan_strainul, stiu ca prea multa curiozitate strica si ca iubirea aproapelui si a lui Dumnezeu e principala sursa de cunoastere, pentru ca iubind si ajungand la starea de smerenie, inveti mult mai multe despre tine insuti si despre ceilalti, despre Dumnezeu si despre viata... sunt niste lucruri care nimeni nu te poate invata sau explica, deoarece sunt mai presus de cuvinte.
Dar totusi, un pic de interes nu strica, sa fim seriosi! Poate unii prefera sa joace sah sau sa se uite la un film, de ce ar fi mai gresit sa incerci sa intelegi anumite lucruri din Biblie?

@Glykys, parintele Arsenie Boca (parca) zicea ca femeia chiar trebuie sa isi acopere capul atunci cand citeste Biblia, in semn de respect fata de Dumnezeu. In rest da, rugaciunea ajuta enorm de mult inainte de a citi Biblia, numai sa o zici cum trebuie, nu doar cu buzele :P

Danut7 12.11.2009 11:30:28

Citat:

În prealabil postat de Floar3 (Post 180825)
Si ce te-a inspaimantat pana la urma? Nu de alta dar m-ai facut curioasa.

Modul in care nu l-ai inteles.

RELUCU 12.11.2009 12:54:04

Citat:

În prealabil postat de Floar3 (Post 180759)
De acord! insa pana ajungem la Adevarul absolut mai avem mult drum de parcurs, iar daca nu vrem nici macar sa cautam ci credem ca revelatia ofera totul pe tava sau ne incredem orbeste in ce zic altii, consider ca ne aflam pe o pista gresita. Cercetarea e buna, dar cu masura. Asa cum si ignoranta e buna atata timp cat nu gasesti un raspuns satisfacator care sa fie cat mai aproape de adevar. Teorii s-au emis o multime insa nu toate sunt corecte.

Sunt curioasa cum interpreteaza evreii capitolul 2 si 109 din Psalmi :39:

Nevoia de argumente, datorita slabirii omului duhovnicesc din cauza pacatului adamic, poate fi inteleasa.
Daca doriti sa plecati la drum in cautarea unor argumente de sustinere a Revelatiei, pentru a da hrana sufletului in care se cuibaresc indoieli, va invit sa cititi BIBLIA.
Aici gasim Adevarul, si daca vrem, chiar argumente care sa ne intareasca natura Divina a Revelatiei.
Incepeti cu Noul Testament, apoi cititi cu mare atentie Vechiul Testament.
Ajungand la Isaia, chiar daca intre acest Sfant Prooroc si Mantuitorul sunt secole, avem impresia ca a fost chiar martor la Patimile Domnului !
Tot ce s-a scris in VT, s-a implinit chiar si dupa mai bine de 1000 de ani !
Iar in Apocalipsa N Testament, gasim pasaje cu referire la timpul ce-l traim azi !
Ce argumente mai sunt necesare sustinerii Revelatiei, cand traim azi, cred, ultima pagina din Apocalipsa scrisa acum 2000 de ani !?
Va astept sa-mi spuneti ce ganditi despre cartea lui Isaia care a fost scrisa cu aproximativ 8 secole inaintea MANTUITORULUI.
In Biblie este numai adevar, Cuvantul lui Dumnezeu prin Prooroci in VT, apoi cuvantul Fiului lui Dumnezeu in NT.
Este Cuvantul lui Dumnezeu spre mantuirea noastra.

Floar3 12.11.2009 13:28:44

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 180971)
Modul in care nu l-ai inteles.

Ca tu l-ai inteles... :78:
Ramai la "crede si nu cerceta", nu trebuie sa ii infectezi si pe altii cu 'atotstiinta' ta!

Floar3 12.11.2009 13:41:16

Citat:

În prealabil postat de RELUCU (Post 180994)
Nevoia de argumente, datorita slabirii omului duhovnicesc din cauza pacatului adamic, poate fi inteleasa.
Daca doriti sa plecati la drum in cautarea unor argumente de sustinere a Revelatiei, pentru a da hrana sufletului in care se cuibaresc indoieli, va invit sa cititi BIBLIA.
Aici gasim Adevarul, si daca vrem, chiar argumente care sa ne intareasca natura Divina a Revelatiei.
Incepeti cu Noul Testament, apoi cititi cu mare atentie Vechiul Testament.
Ajungand la Isaia, chiar daca intre acest Sfant Prooroc si Mantuitorul sunt secole, avem impresia ca a fost chiar martor la Patimile Domnului !
Tot ce s-a scris in VT, s-a implinit chiar si dupa mai bine de 1000 de ani !
Iar in Apocalipsa N Testament, gasim pasaje cu referire la timpul ce-l traim azi !
Ce argumente mai sunt necesare sustinerii Revelatiei, cand traim azi, cred, ultima pagina din Apocalipsa scrisa acum 2000 de ani !?
Va astept sa-mi spuneti ce ganditi despre cartea lui Isaia care a fost scrisa cu aproximativ 8 secole inaintea MANTUITORULUI.
In Biblie este numai adevar, Cuvantul lui Dumnezeu prin Prooroci in VT, apoi cuvantul Fiului lui Dumnezeu in NT.
Este Cuvantul lui Dumnezeu spre mantuirea noastra.

Am citit Noul Testament. Eu nu pun la indoiala Biblia, pun la indoiala faptul ca le-as sti pe toate. Iar daca nu stiu, intreb! Dar vad ca aici m-am nimerit cu adeptii lui Iulius Celsus, in loc sa primesc lamuriri ma afund si mai tare in bezna necunoasterii. De acum nu am sa mai fac greseala sa intreb pe forumul asta, ca n-am pe cine! Iar de gasit, gaseste doar cel ce cauta...

ioan_strainul 12.11.2009 23:32:36

Citat:

În prealabil postat de Floar3 (Post 180851)
@Ioan_strainul, stiu ca prea multa curiozitate strica si ca iubirea aproapelui si a lui Dumnezeu e principala sursa de cunoastere, pentru ca iubind si ajungand la starea de smerenie, inveti mult mai multe despre tine insuti si despre ceilalti, despre Dumnezeu si despre viata... sunt niste lucruri care nimeni nu te poate invata sau explica, deoarece sunt mai presus de cuvinte.
Dar totusi, un pic de interes nu strica, sa fim seriosi! Poate unii prefera sa joace sah sau sa se uite la un film, de ce ar fi mai gresit sa incerci sa intelegi anumite lucruri din Biblie?

@Glykys, parintele Arsenie Boca (parca) zicea ca femeia chiar trebuie sa isi acopere capul atunci cand citeste Biblia, in semn de respect fata de Dumnezeu. In rest da, rugaciunea ajuta enorm de mult inainte de a citi Biblia, numai sa o zici cum trebuie, nu doar cu buzele :P

Iartama dar eu nu am spus de la mine ce am postat am postat din cartea care se cheama U R M A R E A LUI H R I S T O S SI CUVINTELE SIN ALE UNOR SFINTI NU AL MELE SARMANUL SI NEVREDNICUL ROBUL DOMNULUI, IARTA DACA TEAM SUPARAT SI NU FII SUPARATA PE MINE CA NU AM AVUT NICI O CLIPA GINDUL DE A JUDECA SAU DE A INVATA EU AM NEVOIE SA FIU INVATAT DE TOTI DE PE FORUM

Dunnamite 13.11.2009 00:08:01

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 180496)
Filocalia si Sfintii Parinti sunt cei care interpreteaza Sfanta Scriptura.
Oamenii cei duhovnicesti ai lumii (mireni si preoti) sunt cei prin care Biserica interpreteaza Cartile Sfintei Scripturi.

Daca sfintii au interpretat astfel, nu se cade a rascoli mai mult decat au facut ei.
Personal, ma incred suficient in Scrierile lor si in marii parinti duhovnici contemporani.

oooooo, da! nu se cade a rascoli ! da' de ce ?

Dunnamite 13.11.2009 00:28:58

Citat:

În prealabil postat de Floar3 (Post 180730)
Multumesc frumos! Ce m-a derutat pe mine cel mai tare a fost faptul ca Dumnezeu i s-a adresat lui Solomon asemanator Mantuitorului, altfel nu mai intrebam daca nu citeam VT. Probabil ca la timpul potrivit voi intelege sensul adevarat al acestor cuvinte.

Multumesc inca o data!

cand discipolul este pregatit, atunci apare si maiestrul ! sub forma unei carti, sub forma unu raspuns de mult cautat, sub diferite forme! yo ma intreb la ce o sa-ti foloseasca raspunsul la intrebarea ta despre "E" si "F"...

Floar3 13.11.2009 13:12:46

Citat:

În prealabil postat de ioan_strainul (Post 181220)
Iartama dar eu nu am spus de la mine ce am postat am postat din cartea care se cheama U R M A R E A LUI H R I S T O S SI CUVINTELE SIN ALE UNOR SFINTI NU AL MELE SARMANUL SI NEVREDNICUL ROBUL DOMNULUI, IARTA DACA TEAM SUPARAT SI NU FII SUPARATA PE MINE CA NU AM AVUT NICI O CLIPA GINDUL DE A JUDECA SAU DE A INVATA EU AM NEVOIE SA FIU INVATAT DE TOTI DE PE FORUM

Nu m-am suparat pe tine deloc, stai linistit :6:Tu sa ma ierti daca am parut 'taioasa', imi lipseste smerenia si asta o recunosc.

andrei25 13.11.2009 14:07:33

...

Floar3 nu putem sa spunem ca ne rugam la Sfintii Parinti si credem in sfintenia lor, pt viata lor bineplacuta inaintea lui Dumnezeu, si in acelasi timp sa ne indoim de ce ne-au lasat ei scris sau prin viu grai si apoi scris de altcineva. In cazul Sfintilor Parinti, si al proorocilor, in cazul de fata al proorocului David, trebuie sa intelegem ca nu ei ai vorbit si au spus cele ce noi am citit si am aflat, ci Dumnezeu Duhul Sfant, a treia persoana a Sfintei Treimi. Deci daca nu crezi in ce spun Sfintii Parinti, de fapt nu crezi in Duhul Sfant, si asta e O MARE NEBUNIE. Incearca sa intelegi ca lucrurile duhovnicesti le putem pricepe cu mintea noastra, pana la un punct, de acolo trebuie sa le intelegem cu inima, cu sufletul, adica sa avem credinta. Asa cum spunea cineva mai sus foarte frumos, daca Dumnezeu ar putea fi inteles cu mintea noastra, nu ar mai fii Dumnezeu.
Am sa iti dau un exemplu de-al meu. I-am spus parintelui meu duhovnic ca nu inteleg (cu mintea) taina mantuirii a Mantuitorului. Si el mi-a raspuns ca daca as intelege-o (cu mintea) nu ar mai fii taina. Parerea mea este ca cel mai bine este sa discuti nelamuririle astea cu parintele tau duhovnic. Asta e sigur o ispita de la vrajmasul. Cuviosul parinte Paisie Aghioritul spunea foarte frumos, ca gandul rational (care este de la diavol) sta cu trufie impotriva gandului duhovnicesc. Numai bine si Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:34:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.