![]() |
@Ioan_strainul, stiu ca prea multa curiozitate strica si ca iubirea aproapelui si a lui Dumnezeu e principala sursa de cunoastere, pentru ca iubind si ajungand la starea de smerenie, inveti mult mai multe despre tine insuti si despre ceilalti, despre Dumnezeu si despre viata... sunt niste lucruri care nimeni nu te poate invata sau explica, deoarece sunt mai presus de cuvinte.
Dar totusi, un pic de interes nu strica, sa fim seriosi! Poate unii prefera sa joace sah sau sa se uite la un film, de ce ar fi mai gresit sa incerci sa intelegi anumite lucruri din Biblie? @Glykys, parintele Arsenie Boca (parca) zicea ca femeia chiar trebuie sa isi acopere capul atunci cand citeste Biblia, in semn de respect fata de Dumnezeu. In rest da, rugaciunea ajuta enorm de mult inainte de a citi Biblia, numai sa o zici cum trebuie, nu doar cu buzele :P |
Citat:
|
Citat:
Daca doriti sa plecati la drum in cautarea unor argumente de sustinere a Revelatiei, pentru a da hrana sufletului in care se cuibaresc indoieli, va invit sa cititi BIBLIA. Aici gasim Adevarul, si daca vrem, chiar argumente care sa ne intareasca natura Divina a Revelatiei. Incepeti cu Noul Testament, apoi cititi cu mare atentie Vechiul Testament. Ajungand la Isaia, chiar daca intre acest Sfant Prooroc si Mantuitorul sunt secole, avem impresia ca a fost chiar martor la Patimile Domnului ! Tot ce s-a scris in VT, s-a implinit chiar si dupa mai bine de 1000 de ani ! Iar in Apocalipsa N Testament, gasim pasaje cu referire la timpul ce-l traim azi ! Ce argumente mai sunt necesare sustinerii Revelatiei, cand traim azi, cred, ultima pagina din Apocalipsa scrisa acum 2000 de ani !? Va astept sa-mi spuneti ce ganditi despre cartea lui Isaia care a fost scrisa cu aproximativ 8 secole inaintea MANTUITORULUI. In Biblie este numai adevar, Cuvantul lui Dumnezeu prin Prooroci in VT, apoi cuvantul Fiului lui Dumnezeu in NT. Este Cuvantul lui Dumnezeu spre mantuirea noastra. |
Citat:
Ramai la "crede si nu cerceta", nu trebuie sa ii infectezi si pe altii cu 'atotstiinta' ta! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
...
Floar3 nu putem sa spunem ca ne rugam la Sfintii Parinti si credem in sfintenia lor, pt viata lor bineplacuta inaintea lui Dumnezeu, si in acelasi timp sa ne indoim de ce ne-au lasat ei scris sau prin viu grai si apoi scris de altcineva. In cazul Sfintilor Parinti, si al proorocilor, in cazul de fata al proorocului David, trebuie sa intelegem ca nu ei ai vorbit si au spus cele ce noi am citit si am aflat, ci Dumnezeu Duhul Sfant, a treia persoana a Sfintei Treimi. Deci daca nu crezi in ce spun Sfintii Parinti, de fapt nu crezi in Duhul Sfant, si asta e O MARE NEBUNIE. Incearca sa intelegi ca lucrurile duhovnicesti le putem pricepe cu mintea noastra, pana la un punct, de acolo trebuie sa le intelegem cu inima, cu sufletul, adica sa avem credinta. Asa cum spunea cineva mai sus foarte frumos, daca Dumnezeu ar putea fi inteles cu mintea noastra, nu ar mai fii Dumnezeu.
Am sa iti dau un exemplu de-al meu. I-am spus parintelui meu duhovnic ca nu inteleg (cu mintea) taina mantuirii a Mantuitorului. Si el mi-a raspuns ca daca as intelege-o (cu mintea) nu ar mai fii taina. Parerea mea este ca cel mai bine este sa discuti nelamuririle astea cu parintele tau duhovnic. Asta e sigur o ispita de la vrajmasul. Cuviosul parinte Paisie Aghioritul spunea foarte frumos, ca gandul rational (care este de la diavol) sta cu trufie impotriva gandului duhovnicesc. Numai bine si Doamne ajuta! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:34:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.