Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7739)

lareine 03.12.2009 15:49:19

Andrusca tu ai dreptate, ce vreau sa scot in evidenta este ca si altii sunt de vina pentru pacatele pe care le fcem noi, cum si noi suntem vinovati poate pentru ceea ce fac altii.

Nu pot cita exact: Este imposibil sa nu fim ispititi, insa vai de cel prin care vine ispita. Poate ca tu gresesti cu liberul tau arbitru cu tot, insa daca eu te-am impins la asta sau daca puteam sa te opresc si nu am facut-o, am partea mea de vina care nu stiu daca nu cumva e mai mare decat a ta. Nu existam ca entitati individuale, rupte de ceilalti. Gresim si ne ridicam impreuna, unii cu altii.

umilul 03.12.2009 15:52:33

Iarta-ma !!

Citat:

În prealabil postat de umilul (Post 187523)
Pentru ca face-ti parte din alte oi !! Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!

De fapt nici nu trebuia sa-ti raspund la raspunsul tau care denota aroganta si mandrie, la fel cum nu o voi mai face nici in continuare !! Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!

AndruscaCIM 03.12.2009 15:54:19

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187517)
Ok, m-ati intrebat, am raspuns la topic. Nu mai am ce spune. Adaug doar ca nu au venit penticostalii la mine, ci m-am dus eu la ei. [vad ca ii confundati foarte des cu altii care bat din usa in usa]

P.S. Andrusca, multe tari sunt musulmane, hinduse, comuniste...Lumea e crestina...pfff... :29: Probabil traiesti in alta lume.

Eu vorbesc de Romania Doriana in caz ca trebuie sa specific pentru tine a nu stiu cata oara :3:, desi ai sugerat in alte randuri ( cand ti-am adresat exact aceeasi intrebare si ti-am spus ca suntem crestini de 2000 de ani, desi tu ar trebui sa stii lucrul asta)...ca noi ortodocsii nu am fi destul de crestini in opinia ta, ca nu afli decat lucruri negative pe acest forum, ceva cu un caine consumat nu stiu unde ( deci atat ai putut tu concluziona aparent!!!)...si ca in opinia ta ortodocsii necesita increstinare penticostala dupa acesti 2000 de ani, recunosti????

Deci practic in Romania nu are niciun rost prozelitismul, corect???? pentru ca noi, dupa cum deja stii suntem crestini, ne vedem de treaba noastra...atata doar, daca nu cumva voi ati avea un interes in a-i vedea numai pe cei cazuti, in timp ce credinciosii ortodocsi induhovniciti sunt doar o cantitate neglijabila ( in opinia ta)!!!:71:

AndruscaCIM 03.12.2009 16:07:51

Citat:

În prealabil postat de lareine (Post 187525)
Andrusca tu ai dreptate, ce vreau sa scot in evidenta este ca si altii sunt de vina pentru pacatele pe care le fcem noi, cum si noi suntem vinovati poate pentru ceea ce fac altii.

Nu pot cita exact: Este imposibil sa nu fim ispititi, insa vai de cel prin care vine ispita. Poate ca tu gresesti cu liberul tau arbitru cu tot, insa daca eu te-am impins la asta sau daca puteam sa te opresc si nu am facut-o, am partea mea de vina care nu stiu daca nu cumva e mai mare decat a ta. Nu existam ca entitati individuale, rupte de ceilalti. Gresim si ne ridicam impreuna, unii cu altii.

Eu am inteles, insa ceea ce vreau sa subliniez eu este faptul ca noi practic raspundem in fata lui Dumnezeu fata de alegerile noastre, si in egala masura pentru cat de informati eram in momentul in care am facut alegerea respectiva...deci exact pentru partea noastra de vina ( pentru ca nu se pot face alegeri si trieri laoha,..."Ce conteaza, hai astazi adventist, maine penti, poimaine mormom...ca doar e de vina sectantul de la usa pentru faptul ca eu fac tot ce mi se spune, si nu stiu nimic...sunt prost si mic!"):71:

Care e problema, cum adica eu ca si crestin ortodox trebuia sa ma limitez numai la preotul cu 2 copii, care avea amanta si a murit in ultimul hal, ori la celalat cu vila cu 3 etaje, sau celalalt care era mai emotiv si se balbaia in timpul predicii?? ...doar pentru faptul ca pentru restul nu aveam eu ochi, ei nici nu existau?? Nu voiam sa existe sau nu aveam chef sa caut....asta este si realitatea??? Eu nu pot gandi asa, fiecare poate sa caute singurel preotul care ii place, ale carui cuvinte si sfaturi ii ajung la suflet, sa faca pasi asa cum poate spre Dumnezeu si Credinta cea Adevarata, ca doar Ortodoxia nu inseamna 3-4 preoti de care auzi tu sau satul in care ai facut ochi!!!

Romania asta e o tara mica, dar plina de sfintenie, Biserici, preoti speciali, monahi plini de sfintenie, credinciosi induhovniciti si intelepti de la care ai ce invata!!!

Dupa cum am spus, cei care nu isi cunosc religia, si opteaza pentru o alta...habar nu stiu ce e cu ei in general, si cum sa poti crede in doctrina aia noua cand ei nu au putut sa afle si nu au facut un minim de afort sa caute sa afle cat mai mult despre cea in care i-a binecuvantat Dumnezeu sa se nasca si sa fie Botezati???

A cauta inseamna a afla, a gandi, a face comparatii, a intelege si a simti...nu numai a sari din floare in floare fara sa stii ce flori sunt alea:71:

lareine 03.12.2009 16:11:48

Din pacate mandria si ignoranta umbla mana-n mana. Una te face sa crezi ca toti sunt prosti si-au fost asa de 2000 de ani si numai tu esti "luminat"; alta te face sa nici nu cercetezi daca o fi sau nu asa :P

costel 03.12.2009 16:20:16

Cand ai in casa o floare de plastic, iti este de ajuns faptul ca ai cumparat-o. Insa, cand ai in casa o floare adevarata, e nevoie sa o uzi, sa o ingrijesti, nu e de ajuns ca ai cumparat-o. Ce vreau sa spun prin asta? Ca pentru neoprotestanti e de ajuns sa crezi, ca sa te mantuiesti (caci din punct de vedere dogmatic, natura umana la ei e distrusa de pacat, de aceea nu poate fi sfintita, ci doar declarata sfanta). Pentru ortodocsi e nevoie de mai mult. Sta in alegerea fiecaruia dintre noi cum sa-si imbodobeasca locul in care vietuieste: cu flori din plastic sau cu unele naturale. Sincer, prefer naturaletea, nu artificialitatea. Cat despre marturiile unora care au fost ortodocsi si au trecut la o alta confesiune, ca la mai multa viata, sunt satul. Ele nu vin decat de la niste persoane care nu au cunoscut deloc frumusetea si bogatia Ortodoxiei. Cel ce a cunoscut-o nu se mai satura de ea, in consecinta nu se poate desparti niciodata de ea.

AndruscaCIM 03.12.2009 16:24:20

Citat:

În prealabil postat de lareine (Post 187540)
Din pacate mandria si ignoranta umbla mana-n mana. Una te face sa crezi ca toti sunt prosti si-au fost asa de 2000 de ani si numai tu esti "luminat"; alta te face sa nici nu cercetezi daca o fi sau nu asa :P

Asa este, trist...foarte trist, dar extrem de evident in fiecare postare sectara!

Doriana 03.12.2009 16:25:03

Citat:

În prealabil postat de lareine (Post 187540)

Deci ai pus o intrebare de momeala, ca si cum te-ar fi interesat [nu ca te-am fi crezut], acum aveti amandoua de ce sa radeti, mai vizionati si cate o telenovela de pe you tube, si va felicitati una pe alta ca sunteti crestine adevarate, si ce ciudati sunt sectantii astia, apoi spuneti de ei ca sunt aroganti. Fain. Crestinismul afisat de voi ma copleseste, mai am putin si ma fac ortodoxa. :23:

Umilul, suntem alte oi...si? Tot oi suntem.

AndruscaCIM 03.12.2009 16:26:34

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 187543)
Cand ai in casa o floare de plastic, iti este de ajuns faptul ca ai cumparat-o. Insa, cand ai in casa o floare adevarata, e nevoie sa o uzi, sa o ingrijesti, nu e de ajuns ca ai cumparat-o. Ce vreau sa spun prin asta? Ca pentru neoprotestanti e de ajuns sa crezi, ca sa te mantuiesti (caci din punct de vedere dogmatic, natura umana la ei e distrusa de pacat, de aceea nu poate fi sfintita, ci doar declarata sfanta). Pentru ortodocsi e nevoie de mai mult. Sta in alegerea fiecaruia dintre noi cum sa-si imbodobeasca locul in care vietuieste: cu flori din plastic sau cu unele naturale. Sincer, prefer naturaletea, nu artificialitatea. Cat despre marturiile unora care au fost ortodocsi si au trecut la o alta confesiune, ca la mai multa viata, sunt satul. Ele nu vin decat de la niste persoane care nu au cunoscut deloc frumusetea si bogatia Ortodoxiei. Cel ce a cunoscut-o nu se mai satura de ea, in consecinta nu se poate desparti niciodata de ea.

Ce frumoooos spus!!!!!!...:1::41:

Danut7 03.12.2009 16:27:12

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 187543)

Adevarat zis.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:24:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.