Citat:
În prealabil postat de lareine
(Post 187525)
Andrusca tu ai dreptate, ce vreau sa scot in evidenta este ca si altii sunt de vina pentru pacatele pe care le fcem noi, cum si noi suntem vinovati poate pentru ceea ce fac altii.
Nu pot cita exact: Este imposibil sa nu fim ispititi, insa vai de cel prin care vine ispita. Poate ca tu gresesti cu liberul tau arbitru cu tot, insa daca eu te-am impins la asta sau daca puteam sa te opresc si nu am facut-o, am partea mea de vina care nu stiu daca nu cumva e mai mare decat a ta. Nu existam ca entitati individuale, rupte de ceilalti. Gresim si ne ridicam impreuna, unii cu altii.
|
Eu am inteles, insa ceea ce vreau sa subliniez eu este faptul ca noi practic raspundem in fata lui Dumnezeu fata de alegerile noastre, si in egala masura pentru cat de informati eram in momentul in care am facut alegerea respectiva...
deci exact pentru partea noastra de vina ( pentru ca nu se pot face alegeri si trieri laoha,..."Ce conteaza, hai astazi adventist, maine penti, poimaine mormom...ca doar e de vina sectantul de la usa pentru faptul ca eu fac tot ce mi se spune, si nu stiu nimic...sunt prost si mic!"):71:
Care e problema, cum adica eu ca si crestin ortodox trebuia sa ma limitez numai la preotul cu 2 copii, care avea amanta si a murit in ultimul hal, ori la celalat cu vila cu 3 etaje, sau celalalt care era mai emotiv si se balbaia in timpul predicii?? ...doar pentru faptul ca pentru restul nu aveam eu ochi, ei nici nu existau?? Nu voiam sa existe sau nu aveam chef sa caut....asta este si realitatea??? Eu nu pot gandi asa, fiecare poate sa caute singurel preotul care ii place, ale carui cuvinte si sfaturi ii ajung la suflet, sa faca pasi asa cum poate spre Dumnezeu si Credinta cea Adevarata, ca doar Ortodoxia nu inseamna 3-4 preoti de care auzi tu sau satul in care ai facut ochi!!!
Romania asta e o tara mica, dar plina de sfintenie, Biserici, preoti speciali, monahi plini de sfintenie, credinciosi induhovniciti si intelepti de la care ai ce invata!!!
Dupa cum am spus, cei care nu isi cunosc religia, si opteaza pentru o alta...habar nu stiu ce e cu ei in general, si cum sa poti crede in doctrina aia noua cand ei nu au putut sa afle si nu au facut un minim de afort sa caute sa afle cat mai mult despre cea in care i-a binecuvantat Dumnezeu sa se nasca si sa fie Botezati???
A cauta inseamna a afla, a gandi, a face comparatii, a intelege si a simti...nu numai a sari din floare in floare fara sa stii ce flori sunt alea:71: