![]() |
Citat:
|
Am avut un vis acum cativa ani...se facea ca eram la scoala, apare o doamna profesoara in clasa cu niste ochelari in mana albi si mii da mie sa ii impart...si asta facui,dar printre ochelari vad o pereche auriu cu tenta ca la carnaval mascat, frumosi si zic pe "acestia mii pastrez mie" sii ii pun la ochi....in clipa care iam pus totul a inceput sa se clatine si se auzea o muzica infioratoree si toti din jurul meu radea vedeam numai fete fete,incercam sa merg dar cadeam pe jos si eram speriata si in cele din urma apare si capul unui barbat normal cu doua coarne care radea si imi spunea "nu ai sa scapi de mine niciodata"...atunci in visul meu eu am reusit sa spun rugaciunea "tatal nostru" cu voce tare si acea muzica "draceasca "se auzea din ce in ce mai mai slab pana sa oprit totul si sa facut liniste...si am scapat atunci de necurat caci tare mia fost frica.
Se spune ca e pacat sa talmacim visele ...sa le lasam asa cum sant. Doamne ajuta! |
P. Florenski spune:"Numele lui Iisus inseamna, intr-adevar, mantuire, Mantuitor. Acest lucru nu-l neaga nici defaimatorii numelui. Ratacirea defaimatorilor lui Dumnezeu nu consta in negarea sensului numelui lui Iisus si nici in negarea caracterului de mantuire a Domnului insusi care poarta acest nume, ci in separarea numelui de purtatorul sau, adica de insusi Domnul. Defaimatorilor numelui lui Dumnezeu li se pare ca numele Domnului este de sine statator, este prin el insusi. Si, de aceea, ei considera acest nume pamantesc, intamplator, lipsit de esenta, putere. Daca cineva, insa, acceptand separarea numelui de Domnul ar fi recunoscut in nume forta proprie a numelui, independenta de insusi Mantuitorul, atunci, intr-adevar, el ar fi cazut in ratacirea ca se poate lucra cu magia numelui dumnezeiesc si cu numele Domnului, actiona impotriva Domnului insusi. Numele si Domnul sunt inseparabili, dar si necontopiti. Numele este inseparabil de Domnul, dar aceasta nu inseamna ca el nu poate fi diferentiat de Domnul".
|
Citat:
|
Citat:
Adica un nume ca al oricarui om? Poi chiar este un nume ca shi al oricarui om doar ca este Numele lui Dumnezeu, ca asha a luat voit El sa ia nume shi chip de Fiu al Omului, ca si omul sa aiba parte de El shi de numele lui Dumnezeu... pentru Mantuire |
Asa voi face voi face semnul crucii ...si voi uita de vise ptr todeauna.
|
Citat:
|
vsosi, am sa-ti explic ce doream sa prezint prin acel citat. Ca acest nume sa fie roditor in fiecare dintre noi este nevoie de curatire de patimi, iar acest lucru nu este posibil fara unirea cu Hristos. Deci, cel care crede ca doar printr-o simpla rostire a acestui nume, intr-un mod magic, poate primi harul, se inseala amarnic.
|
:) eu sunt cam noua pe aici asa ca va rog sa ma iertati daca fac unele greseli. Am avut si eu intamplari mai stranii noaptea de genul ca simteam ca cineva se uita la mine si ma urmareste si fara sa ma gandesc am zis ,,Doamne Isuse"dupa care totul a revenit la normal si nu imi mai era frica.adevarul e ca nu am mai fost de ceva vreme pe la biserica ceea ce nu e bine...
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:22:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.