![]() |
" Mici indemnuri spre mantuire " ( Arsenie Papacioc ) ; " Rostul Patimilor " (Serafim Alexiev ) ; " Talcuiri la Sf. Scriptura . . ." ( Teofan Zavoratul ) " Genele si cele sapte pacate capitale . . . " ( Zorin si Konstantin V )
|
Cheia Raiului
O carte foarte importanta care ne face sa ne gandim cu ,responsabilitate la tot ce facem : " Cheia Raiului" scrisa de Protos. Nicodim Măndită ,o carte destul de stufoasa dar pe atat de explicita si simpla la citit, care te face sa uiti de numarul paginilor sale , nu uitati de ea fratilor ca ne intareste , a ne ridica din pacat cu dragoste si placere.
Sper sa o mai gasiti a fost tiparita: tipografia Concordia s.r.l Sos. Pantelimon nr. 266 sector 2 bucuresti in 2002 editura agapis. "Pace vouă! Precum m-a trimis pe Mine Tatăl vă trimit si Eu pe voi... Luați Duh Sfânt: cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate si cărora le veti tine , vor fi tinute (Ioan 20, 21-23)" |
"Oglinda duhovniceasca"
"Oglinda duhovniceasca" este o lucrare cuprinsa in sase volume, ce insumeaza aproximativ 3.000 de pagini. Autorul si-a dorit ca, parcurgand textul acestei lucrari, cititorul sa-si priveasca adevaratul sau chip moral, sufletesc, ca intr-o oglinda, cu trasaturile lui bune sau rele, pentru a-si da seama de adevarata lui stare, sa poata alege calea ce si-o doreste, si sa stie ce-l asteapta la sfarsitul acestei vieti.
Autor:Protosinghel Nicodim Mandita |
1."Parintele Paisie si marii initiati ai Indiei" - scrisa de parintele Paisie Aghioritul, cred ca poti intelege atate de multe din aceasta scriere, o recomand cu toata inima oricarei persoane, o va captiva inca din primele randuri...
2. "Tatal meu preotul care s-a urcat la cer" - scrisa de Virgil Gheorghiu, nu pot sa descriu in cuvinte aceasta carte...ramane ca voi singuri sa va faceti o parere. |
Am vazut, de curand, piesa de opera "Traviata". Am inteles ca ar fi scrisa dupa cartea "Dama cu camelii", a lui Alexandre Dumas.
Este vorba despre fiul unei familii nobile care se indragosteste de o femeie desfranata. M'a atins profund tema, opera, ideea, fapta... caci se spune ca ar fi scrisa dupa un fapt real. Povestea adevarata din cartea "Dama cu camelii" "Traviata" a fost inspirata de Rose Alphonsine Plessis (1824-1846) (nascuta in satul Nonant, nu departe de orasul Bayeux din Franta), care a fugit de acasa la varsta de 13 ani. Ajunsa la Paris fara bani, a inceput sa practice prostitutia. La 18 ani devenise deja o cunoscuta ca una din cele mai scumpe curtezane (care in limba italiana se numeste "traviata"). Spre a scapa de urmarirea familiei, si-a schimbat numele de fata in Marie-Duplessis. In aceasta perioada, l-a cunoscut pe scriitorul Alexandre Dumas - fiul (1824-1895), care s-a indragostit de ea si cu care a intretinut stranse legaturi amoroase. Legatura lor au continuat chiar si dupa casatoria ei, pana la prematura ei moarte, in urma unei tuberculoze, la data de 3 februarie 1846, la varsta de numai 22 ani. Sicriul ei, acoperit cu o multime de camelii, floarea ei preferata, a fost depus in cimitirul Montmartre. In anul 1848, Alexandre Dumas fiul a publicat romanul "Dama cu camelii", roman puternic autobiografic, care a servit apoi ca sursa de inspiratie pentru libretul operei lui Giuseppe Verdi - „La Traviata”, cu singura diferenta ca in opera, personajul feminin apare sub numele de "Violetta Valery". Cati dintre noi ar putea iubi sincer o desfranata ? ... In afara de Hristos, eu nu cunosc pe nici un altul. |
Citat:
|
Citat:
Eu ma refeream aici la iubirea din cadrul casatoriei (trup si suflet). Sfantul Ioan Gura de Aur aseamana unirea lui Fiului lui Dumnezeu cu firea umana cu cea a unirii unui sot cu o desfranata. El zice: "Care sot si'ar lua pentru el o desfranata?!" Si in continuare arata cum Fiul lui Dumnezeu nu se scarbeste de firea umana cazuta in toate pacatele si murdarita pana peste cap, in a o lua drept sotie, in a deveni una cu ea. Cam asta era asemanarea. Nu stiu daca am spus clar gandul meu. Precum Iisus Hristos a luat firea umana cea desfranata... ma intreb, cati ar putea lua de sotie o desfranata. |
Nu face obiectul topicului, dar sunt unii care-si iau, ca si o desfranata are suflet si se poate indrepta. Ba chiar de le-ar lua pe mai multe, ca dragostea impartasita te poate scoate din deznadejde si mizerie. Dar daca-si o asemenea sotie, sa o respecte din acea clipa ca si cum nu ar fi fost niciodata desfr.
|
Citat:
Aici, sa ramanem la carti. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:27:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.