![]() |
Citat:
|
Citat:
|
"Cel ce face fapte bune nu poate sa nu atraga admiratia si vorbirea de bine a oamenilor. Insa virtutea a trezit intotdeauna si invidia si vorbirea de rau din partea celor slabi. Vorbirea de rau smereste sufletul ascetului si pastreaza visteria virtutilor nefurata de slava desarta"
Primele 2 propozitii sunt usor de inteles.Dar asta? Vorbirea de rau smereste sufletul ascetului si pastreaza visteria virtutilor nefurata de slava desarta" Adica vorbirea de rau a celorlalti catre tine? |
Citat:
|
Da. Vorbirea de rau a celorlalti catre tine sau orice fel de necinste, orice lucru care ar cere sa te micsorezi, sa nu raspunzi cu aceeasi moneda.
|
Am inteles acu,multumesc .
Ramane sa o mai si pricep ! (sa o fac) |
azi e mai "ocupat" thread-ul ca sa spun asa, ca e prima zi.. ca o doza de soc. dar ar fi frumos sa ne tinem de el si sa punem macar cate o pilda pe zi. si cel mai important - sa nu ne certam!!! daca ajungem si aici la cearta apai... ne trebuie niste fiertura, vorba Sfantului Antonie. :) Doamne ajuta!
|
Citat:
|
Odata au venit dracii la avva Arsenie in chilie, necajindu-l. Si venind cei ce slujeau lui si stand din afara de chilie, l-au auzit strigand catre Dumnezeu si zicand : Dumnezeule, nu ma parasi ! Nimic bun n-am facut inaintea Ta, dar da-mi dupa bunatatea Ta sa pun inceput.
|
Intreband avva Arsenie oarecand pe un batran egiptean pentru gandurile sale, altul vazandu-l pe el, a zis : avvo Arsenie, cum atata invatatura latineasca si elineasca avand, intrebi pe acest taran pentru gandurile tale ? Iar el a zis catre dansul : invatatura latineasca o am eu cu adevarat, dar alfabetul acestui taran inca nu l-am invatat.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:34:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.