Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Retete - Mancare de post (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8502)

Scotsman 30.11.2010 16:21:17

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 308965)
Eu aș vrea să știu altceva: cum se poate prepara somonul, în afară de făcut la grătar ?

Nu stiu daca sunt retete de post dar>Somon. Bon apetit :)

Florin-Ionut 30.11.2010 17:14:08

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 308965)
Se mai poate mânca și cu ceapă roșie, ceapă călită sau cu măsline. Folosesc acestă mâncare frecvent în post și chiar în afara lui. Este foarte sățioasă.

Eu aș vrea să știu altceva: cum se poate prepara somonul, în afară de făcut la grătar ?

Intr-adevar, nautul e foarte satios. Cum noi il facem cu mult usturoi (si putin piper), nu prea l-as manca si cu ceapa. :) Azi am mancat naut cu paine integrala si cu gogonele - o supermancare de pranz la pachet.

Somonul poate fi gatit inabusit in ceaun, in 10 minute e gata. Ultima oara am mancat peste inabusit cu garnitura de hrisca - hrisca fiind in topul semintelor de maxima importanta pentru sanatate, alaturi de soia, naut, linte si fasole. Se poate si cu orez, dupa preferinte...

cristiboss56 27.02.2011 23:42:59

Din nou în actualitate !

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 308989)
Intr-adevar, nautul e foarte satios. Cum noi il facem cu mult usturoi (si putin piper), nu prea l-as manca si cu ceapa. :) Azi am mancat naut cu paine integrala si cu gogonele - o supermancare de pranz la pachet.

Somonul poate fi gatit inabusit in ceaun, in 10 minute e gata. Ultima oara am mancat peste inabusit cu garnitura de hrisca - hrisca fiind in topul semintelor de maxima importanta pentru sanatate, alaturi de soia, naut, linte si fasole. Se poate si cu orez, dupa preferinte...

Un thread ceva mai vechi , dar care va avea ceva de spus cât de curând !

caty_deea 27.02.2011 23:54:33

Nu stiu sigur daca a mai scris cineva pana acum,dar untul de arahide e f satios pe paine dimineata cu o cana de ceai.Ingrasa

cristiboss56 28.02.2011 00:07:25

Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 342765)
Nu stiu sigur daca a mai scris cineva pana acum,dar untul de arahide e f satios pe paine dimineata cu o cana de ceai.Ingrasa

Mierea, tot miere e !

Miha-anca 28.02.2011 00:21:23

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 308989)

Somonul poate fi gatit inabusit in ceaun...

Somonul e f bun facut la cuptor, fara strop de ulei, ci doar stropit cu zeama de lamaie si portocala. Astfel, sosul obtinut este f gustos.

mirelat 28.02.2011 01:36:24

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 222742)
Mancare de linte!
...dupa gust

stiu ca lintea este o mancare deliciosa insa trebuie fiarta cam mult, vreo ora si mai bine.
apropo, Andrusca mi-a placut aranjamentul :)
http://www.crestinortodox.ro/forum/a...7&d=1268231377

mirelat 28.02.2011 01:50:36

untul de arahide

Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 342765)

intr-adevar peanut butter este foarte la moda ptr micul dejun aici in vest.
dar pe mine una nu m-a atras niciodata. vorba lui Cristi, mai buna mierea. :)

xanixade 28.02.2011 08:38:51

Interesant, dar asa, mai pentru canoane, nu aveti? ;)

mirelat 01.03.2011 07:39:08

Citat:

În prealabil postat de xanixade (Post 342813)
Interesant, dar asa, mai pentru canoane, nu aveti? ;)

ei, suna asa sofisticat, dar de fapt e un mic dejun ordinar (untul de arahide), cel putin aici.
ca si oatmeal-ul (cereale fierte in apa), sau porridge-ul in varianta lui englezeasca - mancare de baza, dar ce buna e, yummy !

ceva ca pentru canoane, hmm nu stiu ce-ar putea fi pentru noi astia mireni. de ex. cam tot ce mananc eu de post este facut cu ulei, salate diverse, mancaruri de legume, etc. in fine, eu una recomand ciorba de varza ! o mancare autohtona, foarte gustoasa si satioasa. in plus, este usor de pregatit si ajuta si la mentinerea supletii fizice. :1:

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:20:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.