Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sfanta Liturghie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5049)
-   -   Corul in biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=856)

Hartford 11.02.2007 15:11:09

Citat:

În prealabil postat de danyel
Nu pentru a iesi in evidenta vreau sa cant, ci pur si simplu pt ca asta simt si cred ca asta ar trebui sa se intample in fiecare biserica. Credinciosii sunt chemati sa dea raspunsurile Sf Liturghi, nu sa stea ca la un spectacol, sa doar sa o audieze, e adevarat ca acolo unde nu este cor exista strana, dar cu strana poti canta impreuna, pe cand cu corul nu prea poti, si acest lucru ii face pe credinciosi sa-si duca mintea in alta parte, sa povesteasca sau chiar sa doarma, lucru pe care l-am constatat chiar duminica trecuta, Domnul sa ne ajute!

Daca vrei sa cinti pe Domnul iti dau un sfat dute sus in cor si acolo o sa simti ca te inalti mai sus la cer si asa participi 100/100 la Sfinta Leturghie. Daca mai vezi pe unul dormind in biserica dute si dai o perna spunea un parinte , ce conteaza bine ca sa straduit sa vina la biserica si nu mai judecata.:)

dmb 11.02.2007 19:06:23

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56

Corul, muzica din biserica in general te inalata la cer. Corul creeaza un ambient care te face sa traiesti fiecare clipa din slujba, indemnind pe toti sa cinte la unison.

Frate draga sa nu te lasi inselat.Nu orice lacrima este traire duhovniceasca. De plins pot plinge si eu la un cor frumos, o simfonie, in fata unei picturi....dar asta nu-i traire duhovniceasca ci pur umana. Iarta-ma daca nu-i cazul la tine.

maria55 11.02.2007 19:20:35

Plansul an Biserica sau in prezenta cuiva nu-i bun .
E fatarnicie !

cristiboss56 11.02.2007 20:26:10

Citat:

În prealabil postat de maria55
Plansul an Biserica sau in prezenta cuiva nu-i bun .
E fatarnicie !

Niciodata atunci cind mi-au dat lacrimile, nu le-am aratat ci dimpotriva le-am ascuns cu rusine chiar. Imi pling pacatele si regretul lor si o fac pe cit posibil fara sa fiu observat. Nu am nevoie de publicitate, pentru ca in fond vin la biserica pentru ca asa simt, pentru dragostea si intimitatea mea cu Divinitatea. E absurd sa te inchini, sa te rogi sau sa mergi la biserica ca sa te vada altii. Poate un om anormal, fals crestin sa gindeasca asa ceva.

maria55 11.02.2007 21:02:53

Cunosc felul lacrimilor . Asta am spus-o numai sa-l linistesc pe dmb .
Cine poate privi an inima omului decat Dumnezeu ?
dmb , sper ca nu te-ai suparat !

mirelat 12.02.2007 00:09:47

Citat:

În prealabil postat de dmb
Frate draga sa nu te lasi inselat.Nu orice lacrima este traire duhovniceasca. De plins pot plinge si eu la un cor frumos, o simfonie, in fata unei picturi....dar asta nu-i traire duhovniceasca ci pur umana. Iarta-ma daca nu-i cazul la tine.

Da, ai dreptate, Marius, desi se pare ca pentru unii vorbesti limbi straine.

Apropo de comentariul Mariei, care zice "Plansul an Biserica sau in prezenta cuiva nu-i bun . E fatarnicie !"

In primul rand, draga Maria, am o mare rugaminte la tine : tu si nu numai (ma gandesc la Arhanghelul, dar poate sunt si altii ) am vazut ca scrieti frecvent gresit cuvinte ca "an", "anceput", s.a. Corect este "in" si "inceput", pentru ca "a" se foloseste numai in interiorul cuvantului, niciodata la inceputul cuvantului Este o regula f. simpla, poate reusiti sa o tineti minte si sa nu mai mutilati lb. romana (scrisa).

Si tot vizavi de ceea ce spunea Maria. Afirmatia mi se pare naucitoare. Mie personal, si poate multor altora, mi s-a intamplat sa plang in biserica absolut fara sa vreau, si cum spunea si Cristi, chiar imi era rusine ca era atata lume de fata si terminasem si batistele, dar nimeni nu mi-a oferit una...

maria55 12.02.2007 00:16:16

nu am cunostinta de aceasta reforma .
Si de altfel mesajul tau e lipsit de iubire ,asa cum si tu scriai odata cuiva !
Nu m-am suparat , sper ca nici tu .
Doamne ajuta !

mirelat 12.02.2007 00:19:42

Citat:

Ce parere aveti despre corul care da raspunsul la Liturghie? Personal sint impotriva lui deoarece nu mai exista o participare a tuturor in actul liturgic.

[...]

Raspunsurile la Liturghie zic eu (si nu numai) ca trebuie date de fiecare....

Eu sunt de parere exact contrara.

Imi place f. mult ca baietii nostri de la strana (poate "cor" e prea mult spus) sunt niste profesionisti (din punctul meu de vedere) si complementeaza absolut sublim oficierea Liturgiei.

Parintele nostru ne-a spus totusi sa incercam si noi sa dam raspunsurile la Liturghie -pentru ca asa se obisnuieste" a zis dansul. Eu una nu ma incument pentru ca nu cunosc, in primul rand, si in al doilea pentru ca intr-adevar ma zgarie pe urechi distonanta unora. Inteleg ca intentia lor este buna, dar... efectul lasa de dorit, serios.

mirelat 12.02.2007 00:28:14

Citat:

În prealabil postat de maria55
nu am cunostinta de aceasta reforma .
Si de altfel mesajul tau e lipsit de iubire ,asa cum si tu scriai odata cuiva !
Nu m-am suparat , sper ca nici tu .
Doamne ajuta !

Draga Maria,

Nu este nici o reforma, asa a fost dintotdeauna. Mai bine zis de dupa Revolutie, cand s-a reinstaurat folosirea lui "a" si in alte cuvinte decat "Romania" si derivatele, cum era sub comunisti.

Iarta-ma daca ai perceput mesajul meu ca fiind lipsit de iubire, chiar nu a fost intentia mea de a te mahni, ci pur si simplu de a corecta aceata greseala de scriere in care persista multi.

Dar chiar, de ce ti-a parut mesajul meu asa? :dozingoff:

Doamne ajuta !

PS : ceea ce scriam eu odata, stim noi cui, cred ca avea ceva de-a face cu realitatea...

Hartford 12.02.2007 00:30:46

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

Ce parere aveti despre corul care da raspunsul la Liturghie? Personal sint impotriva lui deoarece nu mai exista o participare a tuturor in actul liturgic.

[...]

Raspunsurile la Liturghie zic eu (si nu numai) ca trebuie date de fiecare....

Eu sunt de parere exact contrara.

Imi place f. mult ca baietii nostri de la strana (poate "cor" e prea mult spus) sunt niste profesionisti (din punctul meu de vedere) si complementeaza absolut sublim oficierea Liturgiei.

Parintele nostru ne-a spus totusi sa incercam si noi sa dam raspunsurile la Liturghie -pentru ca asa se obisnuieste" a zis dansul. Eu una nu ma incument pentru ca nu cunosc, in primul rand, si in al doilea pentru ca intr-adevar ma zgarie pe urechi distonanta unora. Inteleg ca intentia lor este buna, dar... efectul lasa de dorit, serios.

Vara trecuta m-a ajutat Domnul sa particip la slujba in Rom.
Nu era cor ci citiva oameni la strana si in sala cintau si altii unul intr-un colt citeva doamne pe unde erau si ele . Una era chiar linga mine si credetima cinta frumos adica avea voce eu una nu am putut sa ma rog nici sa fiu atenta la slujba o ascultam numai pe femeia asta.
Deaceia zic vocile asa imprastiate suna rau de tot,si disturba si pe cei de alaturi.
Daca vrei sa cinti dute pe partea cu strama macar nu cinta tare in urechile altora.
Domnul asa a zis TOATA SUFLAREA SA CINTE PE DOMNUL dar eu cred ca el se referea la ceva organizat si sigur ca si lui ii place un cor bun.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:46:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.