Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Medicina naturista (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=860)

ory 29.11.2006 22:28:17

Va multumesc foarte mult celor care ati fost receptivi la mesajul meu!..Va doresc sanatate!,caci este singurul lucru care-ti da puterea sa te bucuri de celelalte.

Laurentiu 15.12.2006 21:58:22

Citat:

În prealabil postat de silverstar
Vina iarna. Incepe frigul. Gripa, tuse, raceala, febra... Lucruri neplacute cu care ne intalnim aproape an de an...
Medicamentele sunt scumpe, dau dependenta si, cel mai adesea, au reactii adverse. Pe plan mondial se inregistreaza o intoarcere a omenirii spre medicina naturista. Pentru ca produsele naturiste: plante, cereale, uleiuri, fructe, legume, radacini, frunze etc. sunt mai ieftine, nu dau reactii adverse ori dependenta si pot fi consumate ca atare sau preparate, dar tot in casa.
Sa ne impartasim din experienta propie, sa ne facem cunoscute leacurile care ne-au ajutat intr-o anumita situatie, sa ne ajutam cu sfaturi unii pe altii.

Foarte binevenite sunt aceste remedii naturiste de fapt fiecare dintre plante este un ajutor de la Dumnezeu fiecare este cu un anumit scop creaata.
Daca fiecare ar vedea in aceste plante ajutorul Lui Dumnezeu pentru el ce bine ar fi

niceboyrom 17.12.2006 13:00:14

Citat:

Nu stiu ce e acela avocado.
Brocoli e o planta ce seamana cu patrunjelul. Se pare ca l-am vazut intr-o poza.
Mai tarziu am sa scriu si eu cate ceva despre sfecla rosie.

brocolli este conopida verde. gustul este aproximativ la fel. cerceteaza inainte sa faci afirmati. induci lumea in eroare. nu vrem impresii personale fara substrat.

niceboyrom 17.12.2006 13:08:31

nu imi plac medicamentele. insa oameni buni, daca va imbolnaviti nu uitati de medicina alopata. prefer homeopatia si medicina traditionala, insa uneori un astfel de tratament poate sa ne afecteze probleme medicale.

nu exista nici o planta s afaca minuni, insa sunyt plante care ajuta foarte mult.

totusi fiindca este iarna si deja este frihg si urmeaza sezonul gripei, fiecare dintre noi trebuie sa aiba ceaiul de tei, de menta, lamaia, citricile, usturoiul (natural nu sub forma de pastile). substantele volatile ale usturoiului au rol antiseptic.

nu uitati de o baie relaxanta cu sare de baie, cu "flori de fan". Chiar daca nu aveti probleme reumatice, iarna este bine sa va administrati macar odata pe luna cat o astfel de baie. Dupa baie stati la caldura. INtareste organismul si are rol profilactic pentru reumatism.

silverstar 17.12.2006 13:27:06

E drept ca nu exista planta-miracol sau medicament-miracol pentru toate bolile.
Insa, in caz de nevoie, e mai bun un tratament, un remediu naturist care nu da dependenta si nici nu are efecte secundare. Rezultatele unui tratament naturist nu sunt imediate, dar cu rabdare cel care apeleaza la asa-zisele leacuri babesti, va constata in timp efectele acestora.

ory 17.12.2006 14:11:17

Citat:

Nu stiu ce e acela avocado.
Brocoli e o planta ce seamana cu patrunjelul. Se pare ca l-am vazut intr-o poza.
Mai tarziu am sa scriu si eu cate ceva despre sfecla rosie.

Avogado este un fruct cu forma de para,si marimea asemanatoare(o para mare),de culoare verde cu un sambure in interior cat o nuca.Avogado se decojeste atunci cand este este considerat copt(depinde de tara de provenienta),uneori se lasa sa-si schimbe coaja culoarea,maron,dar avogado pe care l-am cumparat din Romania se mananca asa verde cum este,este copt,este putin moale(dar nu prea,altfel e depasit de termen).Avogado este un fruct unt,este gretos sa se manance fara lamaie sau alte componente,depinde cum se gateste,dar stiu ca este f.sanatos.Eu am mancat in Japonia,deseori,avogado decojit,scos samburele,taiat in doua apoi felii,pe o farfurie,langa el orez fiert(japonez,adica fara consistenta moale ca la pilaful romanesc,fiert in robot special),iar in alta farfurie am pus sos de soia(soiu),este un sos negru,cu zeama de lamaie,amestecat.Deci se mananca intinzand felia de avogado in sosul acesta,cu orez(in loc de paine),preferabil a se manca cu bete de-acelea japoneze.Este o mancare f.buna,extrem de simplu si rapid de pregatit,sanatoasa si de post.Un avogado costa in jur de 50 mii lei,dar la oferta se gaseste si la 29 mii lei.In general se gaseste la supermarket.Brocoli,a explicat cineva ce este,arata ca niste manunchi de conopida verde,cu gust,de asemeni,de conopida,se foloseste la garnituri,fiert,si la sosuri in special albe.

silverstar 17.12.2006 16:17:33

Nu cred ca as manca asa ceva. Prefer fructele si legumele noastre. De fapt, acest avocado e fruct sau leguma ca asta nu ai mai spus. Dar nu, nu mi-ar place. Nu cred ! Mai bine flamanda!

ancah 17.12.2006 19:40:59

Citat:

Nu cred ca as manca asa ceva. Prefer fructele si legumele noastre. De fapt, acest avocado e fruct sau leguma ca asta nu ai mai spus. Dar nu, nu mi-ar place. Nu cred ! Mai bine flamanda!

Draga Silverstar,
Iti recomand cu caldura avocado, caci are gust un gust f bun, cam ca de vanata coapta. Trebuie insa sa fie putin moale cand il cumperi. Atunci e copt si poate fi consumat. Daca avocado e tare, il mai lasi o zi doua pana il prepari. Eu il fac piure, il amestec cu ulei,lamaie, sare piper si ceapa tocata marunt. Gustul dupa cum ti-am spus, e de salata de vinete, dar e proaspat, nefiind preparat termic.
Se mai poate servi si doar taiat in doua, se indeparteaza samburele ( pe care, daca-l pui in pamant, vei avea curand o planta de avocado, dar nu-ti garantez ca vei avea si fructe)iar in gaura si pune smantana si se presara cu condimente si cu marar.
Avocado este intotdeauna o mancare usor de pregatit si buna, pentru tine si pentru musafirii tai.
Pofta buna!

silverstar 17.12.2006 19:45:20

Mie-mi plac mult sarmalele, mancarea de fasole, indiferent cum e facuta, doar fasole sa fie, si produsele lactate, sa fie cat de multe...

ancah 17.12.2006 20:48:14

Crezi ca mie nu-mi plac?

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:58:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.