Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Suntem robii placerii. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8673)

Dimmu1 18.03.2010 14:38:05

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 225173)
Fiindcă nu vrea păpuși care să se mântuiască în mod automat, ci oameni care să Îl aleagă în mod liber. Pe de o parte, nimeni nu se poate salva singur și fără ajutor de sus, pe de altă parte, nu se poate salvare fără merit.

Sexulaitatea este mijlocul minunat cu care Dumnezeu i-a înzestrat pe oameni ca să se înmulțească și să umple pământul, precum și ca să se bucure de ea în mod legiuit. Tot El, le-a mai dat voce oamenilor ca să Îl laude și ca să comunice între ei. Oamenii au libertatea să folosească sexualitatea într-un mod nelegiuit, după cum își pot folosi vocea ca să înjure și să își ofenseze aproapele. În final, este strict alegerea noastră dacă mergem în rai sau în iad.

ce bine stii sa schimbi subiectul!

luminita- 18.03.2010 19:24:14

Citat:

În prealabil postat de Dimmu1 (Post 225156)
pai de ce nu face Dumnezeu sa fim asexuali

nu se poate..Dumnezeu a creat de la inceput barbatul si femeia care sa formeze un intreg si asta se poate doar dupa casatoria din dragoste....faptul ca oamenii au inceput sa confunde dragostea cu dorinta sexuala si sa-si bata joc aste altceva,tine de educatia,familia si constiinta(care lipseste la multi) fiecaruia dar ma abtin sa zic ceva ca e site ortodox:D:Doricum Dumnezeu are grija de fiecare in parte..faci bine?iti intoarce cu bine...faci rau?intoarce cu rau

ciprian22 18.03.2010 23:20:20

bine spus..dar in acelasi timp foarte departe de realitatea zilelor in care traim..mai nimeni nu se mai casatoreste din dragoste adevarata...sexul si compatibilitatea la pat..sunt criterii cu mult mai importante..pe langa frumusete si tinerete..dar..cred ca sunt lucruri care nu rezista la testul timpului..probabil de aici si rata mare de divort..despre placere..cred ca este un pacat atunci cand intreci masura ,atunci cand te invarti trupeste si sufleteste in jurul ei..despre droguri, fumat si altele de gen..sunt vicii nu se pot numi placeri..iar faptul ca o faci mai des..este doar dependenta.nu cred ca intra in aceeasi categorie.ispita..cred ca este un lucru separat..este sadita de diavol in mintea noastra..iar noi o asociem cu o placere..nu placerea provoaca o ispita.

Dimmu1 19.03.2010 10:19:47

Citat:

În prealabil postat de ciprian22 (Post 225420)
bine spus..dar in acelasi timp foarte departe de realitatea zilelor in care traim..mai nimeni nu se mai casatoreste din dragoste adevarata...sexul si compatibilitatea la pat..sunt criterii cu mult mai importante..pe langa frumusete si tinerete..dar..cred ca sunt lucruri care nu rezista la testul timpului..probabil de aici si rata mare de divort..despre placere..cred ca este un pacat atunci cand intreci masura ,atunci cand te invarti trupeste si sufleteste in jurul ei..despre droguri, fumat si altele de gen..sunt vicii nu se pot numi placeri..iar faptul ca o faci mai des..este doar dependenta.nu cred ca intra in aceeasi categorie.ispita..cred ca este un lucru separat..este sadita de diavol in mintea noastra..iar noi o asociem cu o placere..nu placerea provoaca o ispita.

pai ce motiv ar avea un barbat sa se casatoreasca fara sa aiba sex cu sotia?

ory 19.03.2010 11:02:35

Citat:

În prealabil postat de Dimmu1 (Post 225502)
pai ce motiv ar avea un barbat sa se casatoreasca fara sa aiba sex cu sotia?

Pe motivul unei absurditati, per motivul unei idei deviate despre desavarsire, pe motivul unei pasiuni de moment, dar, probabil, cu consecinte imprevizibile....pe sensul vag al unui motiv greu de exprimat, dar aproape imposibil de realizat, deci, pe un motiv irational si nesanatos, atata timp cat exista multiple cai de-a ne croi un drum spre mantuire......

luminita- 19.03.2010 11:45:01

trebuie sa fie chiar prosta femeia care se casatoreste cu un barbat care urmareste doar sex la ea

casatoria se face doar din dragoste,in momentul in care vrei sa stai alaturi de o persoana toata viata ta,sa ii daruiesti totul,sa ii juri iubire vesnica,dar asta nu se poate decat daca exista iubire in adevaratul sens al ei...daca iubesti pe cineva cu adevarat nu te mai gandesti la sex(care trebuie sa fie o dovada de dragoste si de daruire cu tot trupul si tot sufletul, nu de placere),ci la faptul ca ii vrei binele,sa il/o protejezi,sa treceti peste greutati impreuna..pt cine vede totul superficial,lucrurile astea par ceva ridicol dar pt cine stie sa iubeasca cu tot sufletul sunt lucruri reale si normale

ory 19.03.2010 11:51:58

Dragostea este un simtamant-rationament relativ, sau cum citeam pe undeva, este ; " o stare de imbecilitate tranzitorie ", insa, asa in naivitatea si formula ei ciudata, ne determina sa luam cele mai importante decizii in viata, ne deschide cel mai puternic drumul spre viitor .
Daca stam sa ne gandim, fiecare in parte am luat deciziile in functie de iubirea pe care am intalnit-o in tinerete, chiar daca ulterior s-a dovedit a capata forme diferite, decizia a fost luata si ne-a invatat sa ne adaptam si sa ne croim noi sperante si noi indatoriri.
Depindem de aceasta iubire, depindem de efectul ei ireversibil asupra vietii noastre .
Este atat de inteleapta, tocmai pentru ca este oarba, ajungand sa ne maturizeze si sa ne responsabilizeze pentru totdeauna.
In iubire, nimeni nu este prost, ci doar " arheolog "...

luminita- 19.03.2010 12:03:00

eu nu am zis ca cine iubeste este prost,dar asta nu inseamna sa lasi un barbat sa profite de faptul ca il iubesti si sa obtina tot ceea ce vrea de la tine,trebuie sa vezi din cand in cand lucrurile din exterior...nu trebuie sa te lasi influentat de ceea ce intalnesti...si eu am fost dezamagita odata destul de rau,am plans destul de mult timp, dar nu mi-am schimbat viziunea asupra felului de a privi lucrurile si nici nu m-asi razbuna pe alta persoana....oricum stii cum se zice ca viata te transforma ori in vin ori in otet iar in ceea ce te transforma este alegerea ta:)

Dimmu1 19.03.2010 12:04:11

Citat:

În prealabil postat de luminita- (Post 225560)
trebuie sa fie chiar prosta femeia care se casatoreste cu un barbat care urmareste doar sex la ea

casatoria se face doar din dragoste,in momentul in care vrei sa stai alaturi de o persoana toata viata ta,sa ii daruiesti totul,sa ii juri iubire vesnica,dar asta nu se poate decat daca exista iubire in adevaratul sens al ei...daca iubesti pe cineva cu adevarat nu te mai gandesti la sex(care trebuie sa fie o dovada de dragoste si de daruire cu tot trupul si tot sufletul, nu de placere),ci la faptul ca ii vrei binele,sa il/o protejezi,sa treceti peste greutati impreuna..pt cine vede totul superficial,lucrurile astea par ceva ridicol dar pt cine stie sa iubeasca cu tot sufletul sunt lucruri reale si normale

pai cum sa iubeasca un barbat o femeie fara sa faca sex cu ea? asa ce rost are casatoria?

Fani71 19.03.2010 12:06:03

Citat:

În prealabil postat de Dimmu1 (Post 225580)
pai cum sa iubeasca un barbat o femeie fara sa faca sex cu ea? asa ce rost are casatoria?

Eu cred ca nu citesti cu atentie ce scrie Luminita.
A spus doar ca nu trebuie sa fie sexul motorul principal in dragoste. Ca dragostea sexuala este o daruire reciproca, nu o cautare de placere de dragul placerii (si transformarea celuilalt in obiect, as zice eu). Este o unire si o daruire.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:35:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.