Geony |
05.03.2010 22:24:34 |
Citat:
În prealabil postat de amarius
(Post 220633)
Cand se sustine ceva trebuie citit de la inceput, cui i se adreseaza, cine-l scrie, despre,....
|
Daca este asa cum ai spus tu, te-as intreba: si atunci de ce atatea CULTE (adica SECTE)?
Citat:
(Post 220633)
Normal ca a insemnat, in primul rand toti o cunosteau pe mama Domnului cu care au stat,...
Nu inteleg unde o separa Luca de celelalte femei, sau la ce te referi..
|
"Toți aceștia, într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu femeile și cu Maria, mama lui Iisus ..."
De ce Luca separa pe Maria de femei...era o femeie ca ele...
Ma refeream la faptul ca Luca pune o mentioneaza pe MD si o scoate in evidenta...
Citat:
(Post 220633)
Geony, ai scris ca eu spuneam ,,ca daca Maica Domnului reprezenta ceva,, nu asta am scris. Am scris de mijlocirea Mariei. ,,Apostolii daca ar fi considerat si invatat de la Isus ar fi scris de aceasta.,, adica mijlocire.
|
Eu vreau sa spun ca si o concluzie la toate, ca MD a reprezentat ceva pt BISERICA PRIMARA, pt apostoli si pt toti crestinii...
- prin faptul ca la nunta din Cana ea a mijlocit pt miri in fata lui Iisus, ma face sa cred ca si acolo sus ea mijloceste pt noi
- prin cuvintele rostite pe cruce, Iisus incredinteaza tuturor crestinilor pe mama Sa, ca mama: o mama arata iubire si ingrijire fata de fiii ei=> mijlocitoare pt noi in fata LUI.
- distingerea ei de celelalte femei (cf. Fapte) prin rostirea numelui ma face sa cred ca ea a reprezentat ceva pt crestini...+...II Tes. 2,15 (s.a)...ma duce cu gandul la faptul ca ea se ruga lui Iisus pt cei care i-o cerea, iar rugaciunile aveau raspuns.
|