Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Impartasania (Taina Euharistiei) (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5020)
-   -   Inchinarea la icoane dupa ce ai luat Sf Impartasanie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8738)

costin_byby 26.04.2010 22:15:09

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 239744)
Eu voi spune neincetat - nu va opriti de la sarutat sfintele icoane. O veti face cu mai multa bucurie daca v-ati impartasit cu Trupul si Sangele Domnului.

Asa ce mult ma doare sa stiu ca ne oprim la niste lucruri care nu au nimic in comun cu invatatura ortodoxa si nu vrem sa fim cu mai multa luare aminte la cele care merita atentie. Sunt unii care nu mai saruta sfintele icoane, dar sunt pentru un injurat, o bataie de joc, barfa, ura, ... daca situatia o cere, chiar si in ziua impartasirii lor.

Total gresit.Stiu ca o spui din evlavie dar regulile bisericesti trebuiesc respectate cu sfintenie fara schimbare pana la sfarsitul veacurilor,nu trebuiesc schimbate doar pentru ca altii sunt slabi si trec de la evlavie la barfe si alte obiceiuri pacatoase.Daca nu respectam regulile lasate de Sf.Parinti vom ajunge ca si sectantii sa spunem fiecare ..".DUPA PAREREA MEA CRED".... mai bine respectam o regula sfanta si buna decat o suta si nu mai stii care este cea adevarata.Nu crezi?

georgeval 28.04.2010 14:39:18

Citat:

În prealabil postat de costin_byby (Post 239882)
Total gresit.Stiu ca o spui din evlavie dar regulile bisericesti trebuiesc respectate cu sfintenie fara schimbare pana la sfarsitul veacurilor,nu trebuiesc schimbate doar pentru ca altii sunt slabi si trec de la evlavie la barfe si alte obiceiuri pacatoase.Daca nu respectam regulile lasate de Sf.Parinti vom ajunge ca si sectantii sa spunem fiecare ..".DUPA PAREREA MEA CRED".... mai bine respectam o regula sfanta si buna decat o suta si nu mai stii care este cea adevarata.Nu crezi?

Te rog sa argumentezi patristic. Unde si cine spune ca sarutarea icoanelor dupa Sfanta Euharistie este pacat?
Ti-as recomanda sa citesti cu atentie postarile lui Costel si vei avea surpriza sa intalnesti o persoana cu o buna pregatire teologica.

costel 25.05.2010 16:09:34

Citat:

În prealabil postat de costin_byby (Post 239882)

Bine, voi mai repeta - nu e nimic rau in a saruta icoanele dupa impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului.

Ce trist ar fi ca un tata care s-a impartasit sa nu-si mai sarute copilul sau pe cei dragi, pe motiv ca s-a impartasit. Euharistia nu ne ofera putere pentru izolare, ci pentru comuniune.

ionut stefan 25.05.2010 16:30:35

doamne ajuta

Citat:

În prealabil postat de SteaEmy (Post 221629)
Am si eu o nelamurire,sper sa ma puteti ajuta,am auzit pe cineva spunand ca nu este bine sa saruti icoanele dupa ce te-ai impartasit.
Exista undeva scrise aceste reguli?
Multumesc anticipat.

parintele ilarion argatu spune-a ca poti saruta icoanele dupa ce te impartasesti, justificand ca dupa ce te impartasesti cand ajungi acasa mananci. cu atat mai mult poti saruta sf icoana care ramane in biserica

Jane Says 25.05.2010 16:34:36

Parerea mea e sa-si intrebe fiecare duhovnicul si sa faca asa cum spune el.
Daca zice sa nu sarutati -- nu sarutati.
Daca zice sa sarutati -- sarutati.

Asa s-ar lamuri multe dileme, ascultarea-i mai buna decat toate filosofiile noastre. Pentru ca in momentul in care duhovnicul ne spune un lucru si noi il facem, responsabilitatea ii apartine lui.

Eu asa am citit.

costel 25.05.2010 17:23:50

Mai oameni buni, sarutam icoana. Iar prin ea se revarsa tainic puterea lui Dumnezeu. Nu trebuie sa ne mai intrebam daca facem ceva rau in a le saruta dupa ce ne-am impartasit.

Rodica50 25.05.2010 17:41:44

Si eu tineam la acest obicei care vine din evlavia mireanului- la Parintele Cleopa am citit ca se saruta doar Sfantul Potir- dar duhovnicul meu m-a lamurit- se pot saruta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:49:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.