Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   fara Dumnezeu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8746)

Dumitru73 09.03.2010 13:26:58

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 222307)
Daca ati afla ca omul poate zbura, ca nu este singur si ca mai exista si alte fiinte, ca omul poate afla atat trecutul cat si viitorul, ati crede in Dumnezeu? Sunt astea niste dovezi neinsemnate?
Cum explicati voi stiintific previziunile, puterile paranormale in general?

Care previziuni si care puteri paranormale?

Dumitru73 09.03.2010 13:33:33

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 222306)
Da, se ascunde. Tocmai aceste este scopul pentru care traim în aceasta viata. Putea sa ne puna într-o lume unde dovezile existentei Lui sa fie evidente dar atunci credinta noastra nu ar fi avut nici un merit.
Avem la dispozitie Scriptura si celelalte scrieri ale Bisericii si tot ceea ce ne este necesar pentru a crede în El si a-L sluji.
Trebuie doar sa avem smerenie si si dorinta de a ne jertfi viata pentru a-L sluji.
Ateismul este o manifestare a mândriei, un om smerit nu poate cadea în aceasta capcana. Un om care vrea cu adevarat sa se convinga de existenta lui Dumnezeu este ajutat si luminat de El sa nu-si piarda credinta.
Mândria împiedica omul sa apuce pe calea credintei.

Dupa cum zici tu, viata noastra pe pamant si relatia cu Dumnezeu este un fel de baba-oarba in care noi, legati la ochi, trebuie sa-l gasim pe Dumnezeu. Iar Biblia, celelalte scrieri ale Bisericii, sfanta traditie si stiinta sunt cei care striga: "aici, aici!".
Pai de ce se ascunde? De ce sa nu-l gasim? Ceea ce spui tu nu are nici o logica.
Nu zice El "iata eu stau la usa si bat"? Pe ce te bazezi cand faci o asemenea afirmatie?

"Ateismul este o manifestare a mandriei" - detaliaza te rog.

corindb 09.03.2010 13:49:19

Mantuire...

(Zordezi & Tradi...) Dumnezeu, Iisus, Sfantul Duh nu se ascunde! Sfanta Treime se afla in toate, peste toate, facute si nefacute, atunci, acum si in viitor. El trebuie doar primit, pentru ca sta la poarta inimii noastre si suspina pentru ca de la Botez, ne-am indepartat de El. Nu ai nevoie de dovezi pentru a crede, asa cum nu este neaparat necesar sa fi un ascet pentru a te mantuii...Ai nevoie de dragoste, de antrenament in a daruii. Ce ne este cel mai la indemana sa daruim? Rugaciunea pentru seamanul nostru...NU ai nevoie de bani, timp sau altceva, trebuie doar sa vrei sa o faci... Crezi ca nu ai pentru cine?...
Paranormal un termen des folosit in a se demonstra te miri ce... Sa zbori, sa muti lucruri din loc, etc... Imi folosesc mie in lupta pentru mantuire aceste lucruri? Nu... Suntem, dupa cadere, limitati in a vedea, simtii, unele lucruri, tocmai ca masura a milei lui Dumnezeu, pentru ca ne-am infricosa daca i-am vedea pe cei care ne inconjoara pentru a ne lua sufletul. Mai mult cred ca timpul este, inca, o alta manifestare a milei lui Dumnezeu, pentru a ne da astfel prilejul sa ne pocaim si sa ne pregatim pentru Dreapta Judecata. Daca vei citii din Sfintii parinti vei gasii destul de multe marturii de manifestarii "paranormale" cum ar fi numite acum, despre timp: invierea si aratarea unor calugari peste 300 de ani, izvorarea de apa din piatra, etc, ca sa nu mai vorbesc de dovezile de mucenicie ale Sfintilor mucenici. Inainte aceste lucruri se numeau minuni, pentru ca erau manifestari netaguite ale vrerii lui Dumnezeu, facute pentru intarirea in credinta. Lucifer nu este creator, nu are o vocatie demiurgica, el doar schimba sensul lucrurilor pentru a insela. De ce are nevoie sa insele? Pentru ca nu ii este dat sa i-a sufletele oamenilor doar daca acestea se invoiesc printr-un targ la acest lucru. Acum, dupa Inviere, avem la indemana Sfintele Taine pentru a ne intarii. La ce ne mai folosesc manifestarile paranormale? Pentru cei ce vor sa se documenteze asupra acestora pot citii marturiile si fratilor ortodoxi greci in activitatea lor pastorala in Africa, in linia intai a frontului cu paganismul. (Sa vedeti acolo manifestari "paranormale"). Doamne Ajuta!

zoridezi 09.03.2010 13:58:44

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 222314)
Care previziuni si care puteri paranormale?

Cauta si vei gasi :10:
Citat:

În prealabil postat de corindb (Post 222322)
Paranormal un termen des folosit in a se demonstra te miri ce... Sa zbori, sa muti lucruri din loc, etc... Imi folosesc mie in lupta pentru mantuire aceste lucruri? Nu...

Pai uite ca unii se sinucid pentru ca n-au vazut nimic iesit din comun. Iar daca nu vad, nu cred ca exista Dumnezeu. Daca ar sti ei cata putere avem si cate lucruri minunate putem face cu un minim de credinta, ar rade de oamenii de stiinta.
Dar fiecare asteapta minuni fara merite personale. Nimeni nu iti poate oferi ceea ce tu ai ascuns in 'adancul' tau.

Dumitru73 09.03.2010 14:12:55

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 222324)
Cauta si vei gasi :10:

Pai uite ca unii se sinucid pentru ca n-au vazut nimic iesit din comun. Iar daca nu vad, nu cred ca exista Dumnezeu. Daca ar sti ei cata putere avem si cate lucruri minunate putem face cu un minim de credinta, ar rade de oamenii de stiinta.
Dar fiecare asteapta minuni fara merite personale. Nimeni nu iti poate oferi ceea ce tu ai ascuns in 'adancul' tau.

Cred ca a devenit prea subtil conceptul de credinta.

zoridezi 09.03.2010 14:13:04

"O legenda veche spune ca mai demult oamenii erau buni. Dar au profitat atat de mult de puterea divina din ei incat stapanul tuturor zeilor a decis sa le ia aceasta putere si sa o ascunda intr-un loc unde va fi imposibil de gasit. Tot ce i-a ramas sa faca era sa gaseasca ascunzatoarea potrivita.

A fost convocat consiliul zeilor pentru a se gasi solutia. Zeii au sugerat:
-De ce sa nu ingropam puterile omului in pamant?

Brahma a raspuns:
-Nu, nu vom face asta pentru ca omul va sapa adanc si le va gasi…

Atunci zeii au spus:
-In acest caz, sa le trimitem divinitatea pe cel mai adanc fund al oceanului!

Dar Brahma a raspuns din nou:
-Mai devreme sau mai tarziu omul va explora adancurile oceanului si cu siguranta ca o vor gasi si o vor aduce la suprafata…

Atunci zeii s-au aratat invinsi:
-Nici pamantul, nici oceanul nu sunt locuri unde puterea divina sa fie in siguranta, insa alte idei de ascunzatoare nu mai avem.

Brahma a exclamat dintr-o data:
-Iata ce vom face cu divinitatea omului! O vom ascunde adanc inauntrul lui, pentru ca este singurul loc unde nu va cauta.

De atunci incoace, conform legendei, omul a cautat in toata lumea, a explorat, a urcat si a sapat cautand… ceva ce a fost in tot acest timp inauntrul lui."

Marius22 09.03.2010 14:17:05

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 222318)
Dupa cum zici tu, viata noastra pe pamant si relatia cu Dumnezeu este un fel de baba-oarba in care noi, legati la ochi, trebuie sa-l gasim pe Dumnezeu. Iar Biblia, celelalte scrieri ale Bisericii, sfanta traditie si stiinta sunt cei care striga: "aici, aici!". Pai de ce se ascunde? De ce sa nu-l gasim?

Dumnezeu nu se ascunde. El este existenta personala, mai exact Treime de Persoane, si prin urmare se descopera, se reveleaza. Dar daca noi nu am ajuns sa ne impartasim de Dumnezeu nu inseamna ca El nu exista sau ca noi nu am fost creati pentru a-L cunoaste.

Este posibil sa nu cautam unde trebuie si cum trebuie, dar mai des se intampla ca noi sa nu fim pregatiti pentru a-L primi. Uneori Dumnezeu nu are loc in inima noastra de prea multa mandrie, autosuficienta etc. Totodata nu il putem cunoaste pe Dumnezeu daca nu cunoastem mai intai smerenia, iertarea, iubirea.

Mai intai de toate avem nevoie de credinta. Apoi dupa masura credintei noastre si a progresului duhovnicesc, o sa sporim si in cunoasterea Sa.

topcat 09.03.2010 14:18:42

Ai fi bun sa ne spui unde se afla divinitatea la un om cu sindrom de lob frontal?

Dumitru73 09.03.2010 14:27:13

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 222334)
Dumnezeu nu se ascunde. El este existenta personala, mai exact Treime de Persoane, si prin urmare se descopera, se reveleaza. Dar daca noi nu am ajuns sa ne impartasim de Dumnezeu nu inseamna ca El nu exista sau ca noi nu am fost creati pentru a-L cunoaste.

Este posibil sa nu cautam unde trebuie si cum trebuie, dar mai des se intampla ca noi sa nu fim pregatiti pentru a-L primi. Uneori Dumnezeu nu are loc in inima noastra de prea multa mandrie, autosuficienta etc. Totodata nu il putem cunoaste pe Dumnezeu daca nu cunoastem mai intai smerenia, iertarea, iubirea.

Mai intai de toate avem nevoie de credinta. Apoi dupa masura credintei noastre si a progresului duhovnicesc, o sa sporim si in cunoasterea Sa.

Vrei sa spui ca daca cineva il cauta sincer pe Dumnezeu si nu il va gasi, se va duce in iad doar pentru ca nu a cautat unde trebuia sau ca nu a stiut sa caute?

Dumitru73 09.03.2010 14:28:12

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 222330)
"O legenda veche spune ca mai demult oamenii erau buni. Dar au profitat atat de mult de puterea divina din ei incat stapanul tuturor zeilor a decis sa le ia aceasta putere si sa o ascunda intr-un loc unde va fi imposibil de gasit. Tot ce i-a ramas sa faca era sa gaseasca ascunzatoarea potrivita.

A fost convocat consiliul zeilor pentru a se gasi solutia. Zeii au sugerat:
-De ce sa nu ingropam puterile omului in pamant?

Brahma a raspuns:
-Nu, nu vom face asta pentru ca omul va sapa adanc si le va gasi…

Atunci zeii au spus:
-In acest caz, sa le trimitem divinitatea pe cel mai adanc fund al oceanului!

Dar Brahma a raspuns din nou:
-Mai devreme sau mai tarziu omul va explora adancurile oceanului si cu siguranta ca o vor gasi si o vor aduce la suprafata…

Atunci zeii s-au aratat invinsi:
-Nici pamantul, nici oceanul nu sunt locuri unde puterea divina sa fie in siguranta, insa alte idei de ascunzatoare nu mai avem.

Brahma a exclamat dintr-o data:
-Iata ce vom face cu divinitatea omului! O vom ascunde adanc inauntrul lui, pentru ca este singurul loc unde nu va cauta.

De atunci incoace, conform legendei, omul a cautat in toata lumea, a explorat, a urcat si a sapat cautand… ceva ce a fost in tot acest timp inauntrul lui."

Frumoasa legenda. Dar este doar o legenda.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:56:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.