![]() |
Citat:
|
In principiu, nu mi-am propus sa "disec" Biblia din nici un punct de vedere. Pur si simplu o citesc. Paman cu ceea ce vrea Dumnezeu. In general pildele lui Iisus imi sunt tare dragi. Doamne ajuta !
|
Imi pare bine ca ma intrebi .Ce zic ?
Zic ca pe mine nu ma intereseaza vreau sa -l am pe Dumnezeu in inima mea ,asta-i tot. E asa de bine cind ti-e capul numai la El . Nu ti-e frica de nimic . Din pacate nu reusesc mereu sa raman in aceasta stare . Si daca vine Atlanticul peste noi . Na ,si ? poate sa vina e voia Domnului . Stie El ce face . Asta-i opinia mea in general |
Hai ca mi-ai adus zambetul pe buze...:) asa este : Stie EL ce face. Mintea noastra limitata nu poate sa cuprinda judecatile lui Dumnezeu.
|
Pai cu Biblia ,nu stii cum e ? se "deschide " numai daca o citesti cu credinta si dragoste , doar nu-i un roman .
Si Sf.Apostol Petru spune intr-un loc ca nimic nu sepoate interpreta separat . Si apoi nu stiu cum sa zic , dar sint texte cind pur si simplu te apuca plinsul , atit de aproape il simti pe Iisus nici n-ai chef sa treci mai departe ,nu te mai intereseaza litera . Doamne ajuta! |
In ce priveste aglomeratia asta de idei si informatii in urma cercetarilor pe baza stiintifica , eu personal nu am acest dar de a trage cu urechea , nu stiu , nu ma intereseaza .
Cred ca linistea e mai importanta si se obtine pe alta cale . Cam atit . Cred ca m-ai inteles . |
:) mda, si eu m-am cam convins ca multa stiinta nu este esentiala; o existenta simpla si linistita, cum bine ai zis, este preferabila.
cartea aceea a primit-o cadou sotul meu de la cineva, care venise sa-l viziteze pentru ca era imobilizat la pat dupa o operatie. Dumnezeu le randuieste pe toate ca sa ne traga mai aproape de El, chiar si prin incercari. Doamne ajuta ! |
Mirela,
In legatura cu cartea de care imit povestesti , Eu l-am citit pe Rudolf Steiner , e pe net daca te intereseaza si nu l-ai citit . E foarte interesant , cam aceleasi idei de care spui tu . Poti sa-ti faci asa o idee de ansamblu , dar daca n-o da pe alaturi , nu stie nimeni . Si el sustine ca traim mereu , si iar mereu pe pamant, pina vom invata si vom ajunge la plinatate ,la purificare . Si din monmentul acela sufletul nu se mai intoarce pe pamint .Dar sint unii care vin sa se sacrifice de buna voie , in slujba omeniriii , deci desi s-au mantuit cum asi spune ,din spirit de sacrificiu revin . Cum ti-am spus ,e o idee de ansamblu care se desprinde ,ce este adevarat stie numai Dumnezeu. Doamne ajuta ! |
Citat:
Sunt unii sfinti ( acest cuvant e si pentru tine si pentru silvestar ) printre care Sf. Ioan Damaschin si nu mai stiu care citeaza un verset din Sf. Scriptura: "Dumnezeu cu cei vicleni e viclean" si chestii de genul asta ( vezi cartea par. Cleopa : Calauza in credinta ortodoxa ). Prin astea Sf. Parinte arata ca Dumnezeu se descopera omului dupa cum ii inima sa. Sa-ti dau un exemplu: in Geneza dupa caderea lui Adam, Dumnezeu spune ca Adam a ajuns si el sa cunoasca binele si raul. Prin aceste cuvinte se arata ironic gandirea lui Adam. Sunt multe astfel de versete care se spun pe un ton diferit. Silverstar si eu gandeam cum spui tu despre Biblie pana cand am inceput sa citesc talmacirile unor Sf. Parinti a Sf. Scripturi. Uite ti-as sugera sa citesti Filocalia vol. 3 ( sau 2 nu-s sigur ) in care sunt prezentate doar versete talmacite de Sf. Maxim Marturisitorul. Sau te-as invita sa citesti primul volum din Dogmatica a Sf. Ioan Damaschin in care explica despre unele versete din Biblie cum ar fi: "Tie unuia am gresit si rau inaintea Ta am facut ca sa Te indreptatesti in cuvintele Tala si sa biruiesti cand vei judeca Tu" ( Psalmul 50 ). La prima vedere suna cam smintitor. De aceea nu mai interpretez Sf. Scriptura dupa capul meu ci atunci cand gasesc unele citate ciudate imi intreb duhovnicul zicandu-i si despre interpretarea pe care o dau eu. Doamne ajuta!:D |
"CREDE SI NU CERCETA"
desi omul este facut dupa chipul si asemanarea Domnului, una este judecata noastra si alta este judecata Lui. cand vezi copii nevinovati, care sunt lipsiti de pacate, cum sufera de boli, de foame, saracie, sau mor in accidente groaznice, iti vine sa strigi de disperare ,,Doamne unde esti? Unde este bunatatea si mila ta?' sunt multe nedraptati pe lumea asta si nimeni nu intelege de ce. nici macar cei care atins desavarsirea.Avva Antonie spune ca asta e judecata lui Dzeu dar nu spune de ce este judecata lui asa. nu poate sa spuna mai mult de atat. noi trebuie sa nadajduim mereu in Domnul, sa nu ne lasam stapaniti de patima maniei si a disperarii. unii si a pierdut credinta tocmai din cauza asta.. se spune ca suferinta este pt mantuirea noastra. dar toti avem pacate |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:24:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.