Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   BISERICA SI TINERII (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=878)

iosif 09.02.2007 20:29:07

Eu ma gandesc ca ar fi cazul sa avem actiuni speciale destinate tinerilor, respectiv anumite activitati ale BOR specifice pentru aceasta categorie, incluzand catehizare si socializare religioasa!

iosif 12.02.2007 23:26:11

O intrebare interesanta: sunt tinerii de astazi mai credinciosi decat cei din vremea comunismului???

mirelat 13.02.2007 03:45:51

Citat:

În prealabil postat de iosif
O intrebare interesanta: sunt tinerii de astazi mai credinciosi decat cei din vremea comunismului???

Judecand dupa afluenta de tineri care vin la Biserica, eu zic ca DA !

cozia 13.02.2007 05:44:00

Citat:

Eu ma gandesc ca ar fi cazul sa avem actiuni speciale destinate tinerilor, respectiv anumite activitati ale BOR specifice pentru aceasta categorie, incluzand catehizare si socializare religioasa!

Nu cred ca e o idee buna, ar incepe sa aduca a catolicism sau mai rau, a protestanti

ancah 13.02.2007 09:32:38

Poate ca organizatiile gen ASCOR ar trebui sa se inmulteasca si sa cuprinda si elevii din scoli si licee/gimnazii. Eventual ar putea participa si parintii alaturi de elevi, astfel incat toata familia sa fie prinsa in program.

iosif 16.02.2007 21:53:48

??

danyel 17.02.2007 01:29:24

Citat:

Ai dreptate, din pacate prea putine se fac pt tineri, am putea lua exemplul de la protestanti, desi ii acuzam noi pt unele chestii doctrinare cu care nici eu nu sunt de acord, totusi se vede implicarea lor net superioara in educarea religioasa a tinerilor, dar la noi cam rar se intampla..in unele parohii chiar se face cat de cat o anumita chaterizare a tinerilor dar asta foarte rar, asfel s-a ajuns ca un tanar ortodox botezat, miruit si impartasit cu Trupul si Sangele lui Hristos, sa se desmete in cluburi, in discoteci si mai nou sa consume stupefiante, ca de alcool si tigari ce sa mai vorbim... cine este de vina pt comportamentul multora dintre tineri...? de multe ori ne ascundem sub pretextul ca suntem smeriti si uitam ceea ce ne-a spus Hristos, si anume sa nu ne rusinam de EL..

iosif 17.02.2007 09:57:34

Cred ca si tinerii au partea lor de vina, nu trebuie considerati niste victime in totalitate. Insa e clar ca nu au alternative atat de evidente, bine promovate. Intr-o societate a consumismului, publicitatea, promovarea produsului este ceva absolut firesc si mai ales esential, extrem de necesar, nu se poate fara publicitate.

Tradusa in planul misionar al Bisericii, aceasta promovare nu inseamna altceva decat o accentuare a functiei catehetice, o accentuare a misiunii de propovaduire folosind mijloacele puse la indemana de societatea moderna si care , binienteles, nu contravin principiilor crestine.

Cred ca e important ca un preot sa se bucure de sprijinul comunitatii in astfel de imprejurari, pentru ca de unul singur e foarte greu. Insa mi-e tare teama ca mentalitatea de "lasa-ma sa te las" care e caracteristica in tara noastra draga descurajeaza astfel de initiative.

cozia 18.02.2007 03:37:48

Sacrul si Profanul sunt ca apa si uleiul,...si trebuie sa ramina asa.

Biserica cladeste omul sacru din noi care trebuie intr-un tirziu sa ia locul omului profan si nu invers. Asta este o lege de baza a scolilor Estice (Ortodoxe)

Va rog, nu ma considerati blocat pe o idee, insa asta este o lege, o porunca, cu care trebuie mers pina-n pinzele albe.

iosif 19.02.2007 12:30:23

Oare tinerii au sau nu au incredere in Biserica?

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:26:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.