Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Impartasirea copilului mic (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9160)

anita 15.04.2010 13:00:02

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 235361)
Stii proverbul, nu? Iti dai seama ce spune despre intrebarea ta...:D

Pana la urma la ce te asteptai -- toata lumea sa spuna ca da?

Daca esti ortodox ,normal este sa intelegi ca este bine sa il impartasesti cat mai des.
Si noi adultii ar trebui sa ne impartasim mai des ,la 40 de zile dar nu mai des.

Noesisaa 15.04.2010 13:02:32

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 235364)
Daca esti ortodox ,normal este sa intelegi ca este bine sa il impartasesti cat mai des.
Si noi adultii ar trebui sa ne impartasim mai des ,la 40 de zile dar nu mai des.

Dar eu nu contest valoarea impartasaniei dese. Daca citesti ce am scris cu cateva postari in urma atrageam doar atentia la tot felul de lucruri ciudate si anormale care se asociaza cu impartasirea copilului mic in fiecare duminica.

anita 15.04.2010 13:42:22

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 235366)
Dar eu nu contest valoarea impartasaniei dese. Daca citesti ce am scris cu cateva postari in urma atrageam doar atentia la tot felul de lucruri ciudate si anormale care se asociaza cu impartasirea copilului mic in fiecare duminica.

Asa este ,dar ar trebui sa nu ne deranjeze prezenta copiilor in biserica.
Poate iritarea era data de caldura greu de suportat.
Unde merg eu copiii nu intra neaparat in fata ,parintii stau cu ei in brate si asteapta rabdatori sa le vina randul.
Si mai este un aspect ,preotii pot impartasi si simbata ,cand se slujeste de asemeni sfanta Liturghie si apoi urmeaza pomenirea mortilor.
Atunci numarul celor care se impartasesc duminica este mai mic.

AlinB 15.04.2010 14:20:01

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 235223)
Moda aceasta abia a inceput, dar a fost bine primita; dovada, prezenta televiziunii la ceremonie. Vedem la anul cum evolueaza. Va tin la curent.
Dar nu e un fenomen anti-catolic, ci anti-protestant.

Wow..credeam ca a fost o gluma.

Dar in definitiv de ce sa ne miram, sunt pea oameni care sunt deja pe marginea prapastiei si merg betzi de colo colo, ce sa mai zici cand ii vezi ca dintre ei sar si cu veselie inca..

Si daca o ajuns sa fie primaria capul rautatilor la chestia asta, e numa' bun pentru aia betzi care totusi poate au mai ramas cu un dram de minte, ca asa poate vad ce inseamna de fapt "statul antihistric", pardon "laic" vroiam sa zic.

AlinB 15.04.2010 14:23:54

Citat:

În prealabil postat de lazar_andreea (Post 235346)
Eu imi impartasesc copiii la fiecare Sf. Liturghie. De cate ori am ocazia.
Copilul pana la 1 an il poti duce la impartasit chiar si dupa ce mananca sau bea lapte.

Dupa varsta de 1 an, daca tu consideri ca poate sa reziste fara sa manance dimineata, e bine sa primeasca Sf. Taine fara sa manance nimic inainte. Poti sa-i ceri preotului, sa-o impartaseasca imediat ce ajungi la Biserica, apoi ii poti da un biscuite si sa ramani la Sf. Liturghie linistita.

Dupa 3 anisori, incearca sa o obisnuiesti treptat sa astepte pana la sfarsitul Sf. Liturghii.
Oricum, toate cu rabdare si dragoste.. e doar un copilas, si tu stii cel mai bine cum si in ce fel.

Chestia asta cu un an..nu cred ca e o limita de referinta.
Primii crestini se impartaseau chiar imediat dupa o masa buna.

Bine, ca nici partea cealalta nu e buna cand copilul e mereu prea mic sa tina post si termina si scoala si tot n-a tinut niciodata data Postul Mare.

Trei ani este o varsta destul de rezonabila ca sa inceapa sa posteasca..

andreicozia 15.04.2010 17:03:39

Citat:

În prealabil postat de DariaFlor (Post 235309)
Daca trebuie sa-l intrebam pe cel mic (respectiv foarte mic, un an sau mai mic de un an!!! Cum zicea cineva nu l-am intrebat dc ii place anturajul in care l-a plasat Dumnezeu, daca ii place formula de lapte, dc ii place cum ii schimb scutecul s.a.m.d.)...

Inca o data multumesc.

Persoana pe rol de Gicacontra care ti-a raspuns in felul asta a pus semn de egalitate intre schimbatul scutecelor, suzeta samd si SFINTA Impartasanie deoarece ea din pacate( pe care si ea le recunoaste de altfel) atit POATE...cu alte cuvinte pentru ea spalatul al fund a copilului si prezentarea in fata altarului sund doua activitati comparabile...ai vazut si tu ce fel de ironii foloseste..cu hai bebelusu' gurita mare .aaaaaaaaaaaaa!

Daca tu nu ai inteles aluzia mea la faptul ca aceasta TAINA se administreaza in DEPLINA CONSTIENTA si ACORD al credinciosului, acord pe care tu, IN ACEST caz nu il poti lua asupra ta ca doar nu esti la Policlinica. ...insa nu este vina ta...aceasta ignoranta in ceea ce priveste faptul ca nu intelegem mai nimic din Taine vine de la lipsa catehezei si a trairii reale in Hristos, de aceea aducem lumescul si cotidianul in altar.
Din pacate la noi majoritatea suntem urechisti ! ! !

anna21 15.04.2010 18:01:41

Andrei Cozia, tu te impartasesti in deplina "constienta si traire reala in Hristos"?

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 235547)
Persoana pe rol de Gicacontra care ti-a raspuns in felul asta a pus semn de egalitate intre schimbatul scutecelor, suzeta samd si SFINTA Impartasanie deoarece ea din pacate( pe care si ea le recunoaste de altfel) atit POATE...cu alte cuvinte pentru ea spalatul al fund a copilului si prezentarea in fata altarului sund doua activitati comparabile...ai vazut si tu ce fel de ironii foloseste..cu hai bebelusu' gurita mare .aaaaaaaaaaaaa!

Daca tu nu ai inteles aluzia mea la faptul ca aceasta TAINA se administreaza in DEPLINA CONSTIENTA si ACORD al credinciosului, acord pe care tu, IN ACEST caz nu il poti lua asupra ta ca doar nu esti la Policlinica. ...insa nu este vina ta...aceasta ignoranta in ceea ce priveste faptul ca nu intelegem mai nimic din Taine vine de la lipsa catehezei si a trairii reale in Hristos, de aceea aducem lumescul si cotidianul in altar.
Din pacate la noi majoritatea suntem urechisti ! ! !

Vad ca nu scapi nici o ocazie pentru atac la persoana, indiferent cine posteaza, indiferent care este subiectul samd...
Ca urmare, daca s-a deschis sezonul, macar eu voi reproduce CUVINTELE TALE DE "TRAITOR" care se impartaseste fara teama, constient, cica!
Asta ca sa vezi distanta enorma dintre un bebelus si unul care huleste!
1. Zilele trecute ai afirmat despre Sf. Maica a Domnului ca este " o femeie de la tara" si ai contestat "subtil" fecioria ei.

2. Dumnezeirea lui Iisus:
Te citez: "PAI CUM CA SI LA EI S-A INTRUPAT! PRIN AIA,... VISNU, SHIVA, SAMD, DAR NU ACCEPTAM NOI ASA CUM NICI EI NU ACCEPTA PE AL NOSTRU INTRUPAT
CAPISHI! :)"

Ai deschis si un thread ca sa-ti demonstrezi parerea.. dar l-ai abandonat repede.

3. Sf. Impartasanie spui ca este "inchipuire":" Da, parinte, Epicleza este o minune, asa interioara, cum zice Costel, o"traire interioara" deoarece daca este sa analizam definitia minunii, material vorbind, NU ESTE...ca doar vinul TOT VIN ramine, nu singe, iar particelele tot particele de prescura ramin, nu?, nu bucati de carne.
Dar asa in trairea noastra INTERIOARA ne inchipuim ceea ce ni s-a prescris de stamosii nostrii sa ne inchipuim...nu asa cintam?"

4. Consideri ca Sf. Scriptura este falsificata!
si aici si in alte locuri.

Ce faci tu pe forum mi se pare de nepermis: te dai ortodox practicant dar subminezi sistematic toata invatura de credinta ortodoxa in punctele ei esentiale! Ma mir ca nu sunt luate masuri!

Repet intrebarea: in conditiile in care crezi lucrurile de mai sus, TU TE IMPARTASESTI?
In traire in Hristos?

(linkurile sunt reale.. catre postarile oroginale ale lui cozia! mai am si altele pt doritori.. asta-i din ce mi-am amintit in ultimele 5 minute)

Cine chiar vrea sa ii ia in seama invataturile cu privire la botez, impartasanie.. trebuie intai sa stie cu cine are de-a face.

gabriela8 15.04.2010 18:18:27

Este bine sa fie impartasiti copii cat mai des, chiar la fiecare Sf. Liturghie, cum zicea cineva mai sus.
Ideia cum ca ar trebui intrebat copilul mi se pare deplasata intrucat stim cu totii folosul Sfintei Impartasanii si nu inteleg de ce ar trebui privati de ea, copiii care sunt nevinovati si fara pacate.
Sf. Impartasanie este necesara si de un real folos pentru dezvoltarea fizica si spirituala a copilului!
Si daca vaccinul il administram fara acordul copilului pentru ca adultul considera ca este spre binele lui, eu cred ca nici pentru Sf. Impartasanie nu trebuie asteptat acordul copilului din aceeasi consideratie.:104:

Si daca astepti ani buni pentru acordul lui , si el te refuza vehement?:15:
Sa nu exageram cu aceste remarci, parerea mea!

anna21 15.04.2010 18:23:21

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 235153)
Confirmarea, evenimentul la care am participat ieri la o biserica catolica pentru fetita unor prieteni este ceva superb, comunitar frumos. Nu am cuvinte sa redau ce frumos asteptau scoli intregi de copii de a 8-a sa confirme apartenenta lor la BOTEZ si astfel la comunitatea crestina...cu iubire si in DEPLINA CONSTIENTA!

Cit de inapoiati dpdv social suntem ..totusi...este trist!..de aceea ne si comportam ca atare si nu stim sa comunicam, sa vorbim...sa ne comportam!

.. da, ma deranjeaza si pe mine modul in care se exprima unii... sau... :confused:

(ma indoiesc ca este din cauza confirmarii. Hmmm, sau poate ca da.. In ortodoxie "confirmarea" o faci cu fiecare act.. esti sau nu al lui Hristos)

Totusi crestinii ortodocsi sunt civilizati, extraordinari si ma bucur sa-i cunosc pe acest forum !!

flying 15.04.2010 18:39:51

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 235574)
despre ardeicozia

cine chiar vrea sa ii ia in seama invataturile cu privire la botez, impartasanie.. Trebuie intai sa stie cu cine are de-a face.

nu stiu de ce il mai bagi in seama ...daca nu il baga nimeni in seama, dupa o vreme ...pleaca singurel.
Din punct de vedere ortodox in situatia de fata, il urasti daca il "bagi" in seama .asa ca iubeste-l nebagandu-l in seama pe forum si rugandu-te pentru el in camaruta ta...

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:51:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.