danyel |
15.04.2010 21:20:30 |
Citat:
În prealabil postat de Doriana
(Post 235584)
Si ceea ce vindeau evreii in templu era pentru folosul sufletului. Animalele erau pentru jertfele Domnului care le conditionau iertarea de pacate. Iar schimbatorii de bani erau un fel de ex-change pentru cei din departare, Daca nu aveau bani potriviti nu puteau cumpara animalele pentru jertfa.
Pentru cei ce nu stiu, evreii aveau porunca de la Dumnezeu sa aduca jertfe de animale[ sau pasari pentru cei mai saraci] pentru iertarea pacatelor sau de multumire. Aceasta se facea numai la templu, de aceea si vanzatorii de animale profitau de ocazie.
|
In templu avem deaface cu o exagerare , acolo era o adevarata piata , ceea ce nu e cazul in biserici
In biserica la care merg eu nu se vand decat lumanari, defapt este un fel de autoservire, pui banii si iti iei lumanarile, nu exista un vanzator pus pt asta, carti nu se vand la noi
dar si acolo unde se vand carti, acestea sunt la intrare in biserica nu in altar,
Cei ce faceti parte din consiiliile parohiale stiti cate cheltuieli are o parohie, la noi, singurele surse de venit pt parohie sunt lumanarile si pomelnicele, deci undeva la cativa zeci de lei pe luna, avand in vedere ca avem doi preoti, doi cantareti, un paraclisier , nu cred ca ar trebui sa fac mare zarva in ceea ce priveste comertul cu lumanari, lucrurile nu trebuie privite in ansamblu ci in particular dupa nevoia fiecarei parohii, daca in unele se exagereaza cu comertul , atunci ar trebui luata atitudine
|