![]() |
Nu cred ca ai inceput bine.
Biblia nu se citeste ca un roman. Cred ca ar fi trebuit sa citesti catehismul ortodox inainte de orice: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...icii-ortodoxe/ http://www.crestinortodox.ro/carti-o...inta-ortodoxa/ Apoi Noul Testament si scrierile sf parinti. (nu se incepe cu VT) Citat:
|
Citat:
Citat:
Dumnezeu doreste sa ajungem in Iad altfel ar face ce ne cere Iisus noua : sa iertam oricate oricui. La fel cum Avraam s-a rugat pentru Sodoma si Gomora asa trebui noi toti sa ne rugam pentru semenii nostrii sa nu ajunga in Iad, nimeni nu merita ! Daca cineva l-ar bate pe sotul tau si tu ai interveni sa-l scapi si ai atinge organele genitale ale celuilalt barbat cum ti s-ar parea daca tu ai fi vinovata si ar trebui sa ti se taie mainile ? Ar trebui implementata in sistemul nostru de legi actual la cat de perfecta este aceasta regula. La fel si regula in care violatorul poate cumpara fata violata ca sotie. Nu inteleg cum faptul ca Iisus a murit pe cruce justifica aceste actiuni ? Dumnezeu ne poate ierta oricum , nu inteleg de ce a mai pus aceasta regula cu credinta in Iisus. Dumnezeu nu ne respecta libertatea, toti ce care nu cred in Dumnezeu trebuie UCISI, asta spune Biblia. Faptul ca in societata actuala avem libertatea de alegere nu este meritul Bibliei. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
-ideea că majoritatea oamenilor (eventual toți) se vor mântui. -ideea că Dumnezeu nu pedepsește. Cel mult I se concede administrarea unor medicamente mai amare. -ideea că războiul este ilegitim moral în orice situație. -ideea că Dumnezeul Noului Testament este Altcineva decât Dumnezeul Vechiului Testament -ideea că ar exista un progres în înțelegerea lui Dumnezeu de cătra oameni. |
Totii preotii ortodocsi mi-au spus ca Dumnezeu ne iubeste pe toti , ca nu face rau, ca ne vrea numai binele, etc. Problema nu vine de la Biserica Catolica. Aproape toti crestini tind sa creada asta.
Acum m-am convins ca Dumnezeu nu este cum ne este prezentat in viata de zi cu zi de catre Biserica. Dumnezeu pedepseste uneori arbitrar doar pentru a-si arata puterea chiar daca asta inseamna suferinta oamenilor, nu il intereseaza ca omoara copii,etc. Dumnezeu conform standardelor omenesti este foarte imoral. Dumnezeu vrea sa-l iubim dar eu nu mai pot sa-l iubesc :(. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Din moment ce El a creat,are tot dreptul asupra creaturii. Cere un semn! Citat:
|
Pt Izotaurel
Citat:
Subscriu la acest punct de vedere si intrucat omul care l-a scris a spus totul foarte bine>eu nu mai adaug nimic.Cel de Sus sa fie alaturi de tine. ______________________ http://www.youtube.com/watch?v=WpYeekQkAdc&feature=fvst |
Citat:
Citat:
|
Gandeste-te ca toti sfintii care si-au dat viata pentru El,citisera si ei Vechiul Testament.Deci,exista explicatia.Erau si profeti,deci aveau revelatii probabil si in legatura cu motivele acestea.
Si eu m-am simtit cam geloasa cand am citit,pentru ca a ales un popor,la inceput,dar acum S-a razgandit si ne-a ales pe toti,nu avem de ce sa ne simtim mai putin importanti decat evreii.Plus ca exista f multi oameni rai care nu-s pedepsiti,din mila Lui.De ce sa vedem doar celelalte cazuri? Daca un om ar copia si ar lua 10 si tu ai invata si ti-ar pune 4,ai spune ca e nedrept.Asa ar fi nedrept si ca un om rau sa ajunga in Rai,la fel ca unul sfant. Tu esti credincios si te-ai rugat si cu siguranta ai primit,de multe ori,ceea ce ai cerut.Nu uita toate astea:2: Daca tu ai primit ceea ce ai cerut,inseamna ca exista un motiv pt care altii n-au primit.Au mai multe pacate ,probabil. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:29:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.