Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   2012 - Si daca totusi... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9619)

georgiana.gabriela 26.07.2010 20:14:23

Biblia ne spune ca nici Fiul Omului (adica natura omeneasca a Mantuitorului) nu stia cand va veni sfarsitul lumii, si unii se trezesc sa ne bage pe gat niste presupuneri de-ale lor.
"Si daca totusi..." intr-adevar, poate fi si atunci, poate fi si maine, si peste o mie de ani, numai Dumnezeu stie

annajanette 27.07.2010 02:13:54

la ce viata traim zici ca deja e 2012.

andreicozia 27.07.2010 04:24:05

Nu vorbi cu pacat!
Ai vazut filmul 2012 ? Alea da probleme, nu Basescu, taxele si taierea de lefuri

Eugen7 27.07.2010 10:19:50

Citat:

În prealabil postat de georgiana.gabriela (Post 271959)
Biblia ne spune ca nici Fiul Omului (adica natura omeneasca a Mantuitorului) nu stia cand va veni sfarsitul lumii, si unii se trezesc sa ne bage pe gat niste presupuneri de-ale lor.
"Si daca totusi..." intr-adevar, poate fi si atunci, poate fi si maine, si peste o mie de ani, numai Dumnezeu stie

conteaza sfarsitul nostru personal... mantuirea noastra. poate ne ia Dumnezeu viata maine... la ce ne ajuta sa stim deci cand este "sfarsitul lumii" acesteia despre care stim cu siguranta ca va fi, caci Hristos spune "cerul si pamantul vor trece"(Luca 21,33).

sa ne ingrijim deci doar de ceea ce trebuie (mantuirea noastra mai precis repectarea celor 10 porunci care sunt voia lu Dumnezeu), caci Dumnezeu stie EL de ce trebuie sa se ingrijeasca.

georgiana.gabriela 27.07.2010 13:10:50

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 272154)
conteaza sfarsitul nostru personal... mantuirea noastra. poate ne ia Dumnezeu viata maine... la ce ne ajuta sa stim deci cand este "sfarsitul lumii" acesteia despre care stim cu siguranta ca va fi, caci Hristos spune "cerul si pamantul vor trece"(Luca 21,33).

sa ne ingrijim deci doar de ceea ce trebuie (mantuirea noastra mai precis repectarea celor 10 porunci care sunt voia lu Dumnezeu), caci Dumnezeu stie EL de ce trebuie sa se ingrijeasca.

Ai dreptate

Iubirea 28.07.2010 00:25:21

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 272154)

Subscriu...iar referitor la filmul 2012...pt ca i s-a facut atata reclama am facut si eu tot posibilul sa il vad...nu pot sa descriu dezamagirea si parerea de rau pe care am avut-o ca am pierdut atata timp sa vad o asa mare tampenie. O viziune ireala si total neinspirata din punctul meu de vedere.

annajanette 29.07.2010 02:46:22

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 272109)
Nu vorbi cu pacat!
Ai vazut filmul 2012 ? Alea da probleme, nu Basescu, taxele si taierea de lefuri

da, l-am vazut, mie asa ca film mi-a placut. andrei mie nu imi place viata care o traim sincer, acum eu nu sunt prea plimbata prin strainatate, oare asa o fi si afara?

andreicozia 29.07.2010 17:47:15

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 272925)
da, l-am vazut, mie asa ca film mi-a placut. andrei mie nu imi place viata care o traim sincer, acum eu nu sunt prea plimbata prin strainatate, oare asa o fi si afara?

Ce anume nu-ti place in Romania?

heorhe 29.07.2010 18:22:40

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 255355)
Apropo de foarte multe dintre informatiile cu care suntem bombardati despre 2012, indraznesc sa vin cu un scenariu ipotetic. Dincolo de orice optimism incurabil sau scepticism dezarmant, va rog sa faceti un efort de vointa si sa va imaginati cum ar fi daca un astfel de scenariu ar deveni realitate.
Am vazut fel si fel de ipoteze legate de 2012. Unele stiintifice, in baza fotografiilor din satelit, sau studiilor facute de cercetatori in domenii diferite, altele legate de calendarul mayas, iar altele de apocalipsa lui Ioan. Cam toate ajung in acelasi loc. Poate doar cu timpul nu se pun toti de acord, dar se intelege ca erorile sunt minore si orice om constient de ceea ce se petrece in jurul lui, realizeaza ca lumea nu se poate controla pe sine si va intra in colaps.
Sa ne imaginam, deci ca Dumnezeu se decide sa „traga heblu” si ca nu vor mai fi indeplinite conditiile prin care curentul electric sa existe. Adica nimic ce tine de energie electrica, nici macar cea acumulata in baterii: NIMIC. Si dintr-o data suntem redusi la nivelul zero. Nu mai poti transmite informatii la distanta, nu te mai poti deplasa cu mijloacele obisnuite pe baza combustibililor cunoscuti, tehnic nimic nu mai functioneaza.
Trist, dar provocator. Omul va trebui s-o ia de la capat, dar cum? Cei smpli de pana acum, obisnuiti cu viata la tara, poate ar trebui sa nici nu simta diferente prea mari, dar ar supravietui ei? Cum vor face fata celor care vin sa ceara? Si nu ma refer numai la tiganii certati cu munca dar buni prieteni cu hotia, ci la cei de la oras carora le-ar trebui ani buni sa se adapteze? Cum s-ar pune la adapost un bun crestin care vrea sa-si ajute aproapele, dar este el la randul lui neputincios si in mare pericol?

Daca nu va exista curent electric nu vor exista nici oameni, deci in consecinta nici buni crestini.

Multe din procesele fizico-chimice din interiorul organismelor se bazeaza pe sarcini electrice, adica curent electric.

Ca sa nu mai vorbim de legaturile chimice ale substantelor, starea metalelor , etc. Nu cred ca va mai exista universul asa cum il stim, in cazul in care dispare interactiunea electromagnetica.

FiulRisipitor 29.07.2010 19:52:16

Citat:

În prealabil postat de heorhe (Post 273088)
Daca nu va exista curent electric nu vor exista nici oameni, deci in consecinta nici buni crestini.

Multe din procesele fizico-chimice din interiorul organismelor se bazeaza pe sarcini electrice, adica curent electric.

Ca sa nu mai vorbim de legaturile chimice ale substantelor, starea metalelor , etc. Nu cred ca va mai exista universul asa cum il stim, in cazul in care dispare interactiunea electromagnetica.

Mai, eu sunt mai redus asa.... deci ajutati-ma... Tot dati intr-una ca omul nu ar exista fara curent electric. Eu am inteles ca initiatorul topicului se refera la curentul electric din retelele lumii nu la energia electrica ca forma de energie pe pamant. Deci, vreti sa spuneti ca pana la descoperirea energiei electrice oamenii existau doar asa... imaginari???

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:05:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.