![]() |
Citat:
|
Dar v-ati intrebat cat vii sunt "morti" si cati morti sunt vii?
|
Citat:
P.S. Foarte mult timp, am postat numai la "secte si culte" (stii lucrul acesta - chiar ti-ai manifestat aprecierea), fara sa jignesc pe nimeni. In schimb, eu eram facut in tot felul. Si tot eu eram cel banat. Cred ca este normal sa fiu si eu un pic suparat. Si, imi manifest suparararea intrand pe mai multe topicuri si chiar pe stil putin mai agresiv (numai cu anumite persoane). P.S.2. Mi-ar face placere sa postez numai la "secte si culte", intr-un limbaj cuviincios iar cei care ma jignesc in tot felul, sa fie ei banati. |
Citat:
|
Citat:
Am ceva de obiectat, la intrebarea dvs. Sunt de acord cu prima parte:"cati vii sunt morti". Chiar Sfanta Scriptura spune: "stiu faptele tale, cã ai nume, cã trãiesti, dar esti mort."(Apocalipsa 3:1) A doua parte nu are sens:"cati morti sunt vii". Poate voiati sa intrebati "cati morti vor fi inviati, pentru viata vesnica"? P.S. Probabil ca sunt cam stresant cu insistenta pe inviere. Este un defect capatat in urma citirii Sfintei Scripturi. Scrie mult despre revenirea Domnului si invierea mortilor. |
Citat:
"Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie. amin" si in revenirea lui Hristos pe pamant, la judecata de apoi. Numai ca, pana va fi aceasta, exista o judecata particulara a fiecarui suflet, imediat dupa despartirea de trup... In functie de aceasta, sufletul ajunge fie in rai, fie in iad, iar starea aceasta va putea fi schimbata pana in momentul judecatii de apoi, prin slujbele Bisericii si milosteniile / pomenilor rudelor decedatului. |
Citat:
2. Ceva de corectat: in prima faza, Domnul nu va reveni pe pamant. "vom fi rãpiti, împreunã cu ei, în nori, ca sã întâmpinãm pe Domnul în vãzduh, si asa pururea vom fi cu Domnul."(1 Tesaloniceni 4:17) Este un fragment din descrierea revenirii Domnului si a invierii mortilor, desriere facuta de Sfantul Apostol Pavel. Citat:
"Iatã, vin curând si plata Mea este cu Mine, ca sã dau fiecãruia, dupã cum este fapta lui."(Apocalipsa 22:12) Inainte de revenirea Domnului si invierea mortilor, nu exista nici un fel de rasplatire. In ceea ce priveste judecata, biserica nu poate schimba nimic. Domnul Iisus Hristos spune clar: "sa dau fiecaruia, dupa cum este fapta lui." Iar Sfantul Apostol Pavel spune:"Pentru cã noi toti trebuie sã ne înfãtisãm înaintea scaunului de judecatã al lui Hristos, ca sã ia fiecare dupã cele ce a fãcut prin trup, ori bine, ori rãu."(2 Corinteni 5:10) Concluzii : 1.pana la revenirea Mantuitorului nu exista nici o rasplata (mortii nu pleaca in rai sau in iad). 2. pentru cei trecuti la odihna, nu se mai poate face nimic. Vor invia si vor fi judecati "dupa cele ce au facut in trup" (nu dupa cele ce a facut biserica sau mai nu stiu cine). P.S. Am o nelamurire: ce rost mai are sa revenirea Domnului, invierea mortilor si rasplatirea lor, daca mortii oricum merg in rai sau in iad. Nu vi se pare ca Domnul Iisus Hristos se deranjeaza degeaba si nu mai este nevoie de amestecul Lui? |
Domnule, una e credinta noastra ortodoxa, pe care am expus-o mai sus, alta e credinta dumitale, care nu stiu ce hram poarta. Nu e obligatoriu sa crezi in ce spune Biserica Ortodoxa, dar nu stiu ce oi zice dumneata cand vei vedea Crucea, semnul Mantuitorului, la Judecata de apoi.
Despre Judecata de apoi ne vorbeste foarte frumos parintele Cleopa aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleop...catadeapoi.htm |
Citat:
Citat:
Eu nadajduiesc sa nu trebuiasca sa spun ceva la judecata. Citat:
|
Citat:
[SIZE=3][COLOR=#333333]Dar, ca să știți ce se întâmplă cu sufletul când moare omul, am să vă spun care-i drumul sufletului imediat după moarte, după tradiția Bisericii Ortodoxe.[/COLOR][/SIZE] |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:54:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.