Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Obezitatea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9732)

Hartford 24.07.2010 05:02:28

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 271042)
Ce tot atatea diete?ce tot atatea retete minune ?
E simplu sa slabesti dar si greu.Depinde de fiecare.Daca ai vointa si doresti si iti tragi mintea numai la ce e bine si sanatos vei slabi si vei infrunta orice obstacol.

Trebuie respectate aceste reguli de aur si viata va fi mai sanatoasa daca nu sanatoasa.

Paine cat mai putina,2-3 felii maxim dar de preferat deloc
Apa cat cuprinde
Fructe si legume
Fara dulciuri
Sport,macar macar 20 minute pe zi
Mancat putin si mesele regulate
Vointa

Ai mare dreptate sa mancam piine putina sau intermediara, am vazut lumea in Rom maninca f multa piine cica ca nu se satura fara piine. Legumele sint prietenele mele,dar sa nu uitam ca in tot ce mancam sint chimicale asa ca nu e de mirare de ce sint multi obezi mai ales aici in America.

Hartford 24.07.2010 05:05:02

Citat:

În prealabil postat de mihele_m (Post 271269)
Multumesc pentru comentariu ,este asa cum spui ,sa sti ca ajut fara sa ma bat cu "caramida in piept " ca am facut bine ,nu trebuie sa ies pe forum sau sa ma duc la TV si sa spun ca am donat si am facut ,daca s-a interpretat gresit comentariul meu imi cer scuze ,eu am comentat la alt comentariu .

Stai linistita ca nu ai gresit cu nimic,e chiar un subiect f bun care ne priveste pe toti cum sa imbatrinim sanatosi.

Iubirea 24.07.2010 13:24:04

Citat:

În prealabil postat de mihele_m (Post 271269)
Multumesc pentru comentariu ,este asa cum spui ,sa sti ca ajut fara sa ma bat cu "caramida in piept " ca am facut bine ,nu trebuie sa ies pe forum sau sa ma duc la TV si sa spun ca am donat si am facut ,daca s-a interpretat gresit comentariul meu imi cer scuze ,eu am comentat la alt comentariu .

Draga mea, probabil ca atunci cand eu am citit postarea ta nu am inteles mesajul, motiv pentru care a venit si raspunsul meu, care nu a vrut sa fie unul negativ asa cum a fost interpretat ulterior.
Subiectul in sine este foarte bun tinand cont de timpurile si lumea in care traim...iar aceasta boala nu intotdeauna este rezultatul "nesimtirii"...eu chiar am povestit in acest topic, la un moment dat situatia unei foste colege de facultate, o fata extraordinara care a avut nesansa sa se nasca cu o boala foarte rara care o ingrasa din nimic pe zi ce trecea.

Deci subiectul este interesant de dezbatut, dar ce facem noi pentru acesti oameni sau in general pentru oameni este problema noastra...exact cum ai spus si tu...
Doamne ajuta!

mirelat 24.07.2010 15:57:42

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 271042)
Paine cat mai putina,2-3 felii maxim dar de preferat deloc

este ciudat cum am ajuns sa evitam painea in ziua de azi.

si totusi in rugaciunea domneasca inca mai cerem "painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi"...
sigur, probabil ca unii vor zice ca nu e vorba chiar de paine!!

Solveig 24.07.2010 16:02:44

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 271382)
este ciudat cum am ajuns sa evitam painea in ziua de azi.

si totusi in rugaciunea domneasca inca mai cerem "painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi"...
sigur, probabil ca unii vor zice ca nu e vorba chiar de paine!!

Da, foarte interesanta observatia ta :)
De altfel, piramida alimentara are la baza painea si cerealele; problema e ca se consuma foarte multa paine alba-care are un indice glicemic ridicat, nu mai are aproape deloc fibre, satura mai greu...eu am trecut pe paine neagra de mai mult timp, diferenta (de gust si de senzatie de bine) e uriasa.
Insa painea neagra care se comercializeaza de obicei e "vopsita" cu ceva coloranti, contine tot faina alba si chimicale in plus.

Hartford 24.07.2010 20:46:31

Painea noastra......

Citat:

În prealabil postat de Solveig (Post 271383)
Da, foarte interesanta observatia ta :)
De altfel, piramida alimentara are la baza painea si cerealele; problema e ca se consuma foarte multa paine alba-care are un indice glicemic ridicat, nu mai are aproape deloc fibre, satura mai greu...eu am trecut pe paine neagra de mai mult timp, diferenta (de gust si de senzatie de bine) e uriasa.
Insa painea neagra care se comercializeaza de obicei e "vopsita" cu ceva coloranti, contine tot faina alba si chimicale in plus.

Si atunci la ce bun sa mancam painea neagra? mai bine mamaliga

Solveig 24.07.2010 21:02:08

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 271423)

Si atunci la ce bun sa mancam painea neagra? mai bine mamaliga

Pai paine facuta in casa :) Sunt acum masini de facut paine, sunt foarte bune si se amortizeaza repede investitia.

horatiu.miron 25.07.2010 12:27:16

Citat:

În prealabil postat de Solveig (Post 271434)
Pai paine facuta in casa :) Sunt acum masini de facut paine, sunt foarte bune si se amortizeaza repede investitia.

Da, dar painea tot paine e. Mesele facute cum trebuie nici nu au nevoie de paine.

Solveig 25.07.2010 13:53:35

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 271526)
Da, dar painea tot paine e. Mesele facute cum trebuie nici nu au nevoie de paine.

Da. Nici eu nu sunt de acord cu obisnuinta (romanilor) de a manca orice fel de mancare cu paine.
Am un unchi care mananca si merele cu paine :))))

Hartford 25.07.2010 23:35:30

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 271526)

Nota 10 cu felicitari!!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:45:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.