![]() |
Odata, L-am vazut trecând
cu turma pe Pastorul blând; mergea cu dânsa la izvor, blândul Pastor, blândul Pastor. Pe-o oaie ce cazuse jos, a ridicat-o El duios si-a dus-o-n brate iubitor, blândul Pastor, blândul Pastor. Pe-o alta, care la pamânt zacea cu piciorusul frânt, El o leaga mângâietor, blândul Pastor, blândul Pastor. El le-a iubit cu dor nespus si viata pentru oi Si-a pus si pentru mântuirea lor, blândul Pastor, blândul Pastor... Dar mai târziu L-am întâlnit, cu spini era împodobit într-o multime de popor, blândul Pastor, blândul Pastor. Când L-am văzut, Lam întrebat cine sunt cei ce L-au scuipat. A suspinat usor blândul Pastor, blândul Pastor. Si mi-a raspuns îndurerat: ,,Acei ce M-au încununat sunt oile ce le-am fost lor blândul Pastor, blândul Pastor... Toti cei ce Ma batjocoresc si cei ce Crucea-Mi pregatesc sunt cei la care iubitor le-am fost Pastor, le-am fost Pastor.' Tacu... si ochii Lui senini de lacrimi limpezi erau plini; plângea de mila oilor blândul Pastor, blândul Pastor. Si-atuncea ,,oile'-au venit, pe cruce, sus, L-au rastignit... El Se ruga spre mila lor, blândul Pastor, blândul Pastor. |
Cuvântul Tau e-o candela aprinsa
pentru picioarele si paii mei, e o lumina pururea nestinsa, pe calea mea, oricât sunt norii grei Jur - si de juramânt eu ma voi tine - că legea Ta cea dreapta voi urma; sunt amarât, da-mi bucurii din Tine după cuvântul spus de gura Ta! Primeste-mi, Doamne-a mele simtaminte si-a Tale legi învata-ma deplin! Primejdii grele-mi stau mereu nainte ; si totusi nu uit legea Ta s-o tin. Cei rai mi-asaza curse-n cale mie, dar nu m-abat de la porunca Ta, povata Ta-i averea mea-n vecie, caci ea e toata bucuria mea Eu inima mi-o plec s-asculte-ntruna si să-mplineasca-a Tale-orânduiri; pân-la sfârsitul vietii-ntotdeauna îmi tin la ele-a inimii priviri. |
Citat:
__________________________ http://www.x6.ro http://poze.x6.ro http://slabire.x6.ro |
As vrea, Isuse, să-mi poti spune Ce n-ai spus încă nimănui Comoara Ta de-ntelepciune Pe umeri, Doamne să mi-o pui. Iar când voi birui pământul Să-mi ardă-n ochi Lumina Ta Să-mi fie-n inimă Cuvântul Că eu să nu-l mai pot uita. Fă-mi cugetul să înteleagă Această taină ce-o aduci, Iubirea Ta ce mă dezleagă De vesnicia unei cruci. As vrea, Isuse, să-mi poti spune Ce n-ai spus, poate, nimănui Comoara Ta de-ntelepciune În suflet, Doamne, să mi-o pui |
Niciodata duhul nostru Nu se poate linisti Daca nu ne dam silinta "Intru Domnul a trai". Dupa cum nu tace pruncul Cand lipseste maica sa, Tot asemenea si duhul Nu se poate alina. Intru Domnul este pacea, Intru el odihna mea, Calea cea adevarata Si acum si pururea. Cand mintea vrea sa zboare La Bunul Dumnezeu, Atunci vrajmasul tainic Ne bantuie mereu. Imprastie gandirea Ca pulberea in vant Si cauta sa traga Privirea la pamant. Priveliste desarta Ne-arata cel viclean Ca sa pogoare mintea Din "vesnicul liman". Piatra nesimtirii mele S-a facut ca un mormant Care vesnic ma apasa Si ma trage la pamant. O, de s-ar misca odata Piatra sufletului meu Ca sa faca loc luminii Sfinte de la Dumnezeu. Intunerice de patimi Inlauntrul meu domnesc, Iar vlastarele virtutii Toate se ingalbenesc. Sf Ioan Iacov Hozevitul |
Semnul crucii este noua Scutul cel mantuitor Care departeaza raul Si ne da la toate spor. Deci sa facem cum se cade Crestinescul nostru semn, Caci vrajmasii fug atuncea Ca de preacinstitul lemn. Iar acei ce bat in cobza Si pe cruce o ingana, Au samanta necredintei Si pecete rea la mana! N-au evlavie in suflet, Nici rusine la obraz Plecaciune nu pot face Ca-i "boierul pe grumaz"! Domnul cerurile pleaca Pentru neamul omenesc, Iar la El sa-si plece capul- Multi crestini nu se silesc. El intinde sus pe cruce Mainile dumnezeesti, Tu macar a face "semnul" Omule nu te silesti. El ne mantuie crestine Savarsindu-Se pe lemn, Iara tu socoti rusine Ca sa faci al crucii semn! Sf Ioan iacov Hozevitul |
Invatatii ce de astazi Tot se straduiesc mereu, Ca deplin sa dovedeasca Ca nu este Dumnezeu. Cu progresele stiintei Ca si mandrul "Lucifer", Dansii vor sa se inalte Astazi mai presus de cer. Doua "usi" le stau in fata Si raman aici mirati, Dupa cum la "poarta noua" Sta un bou "sa ma iertati". Una este "usa vietii" Care lor li s-a inchis, Alta este a pierzarii Care groaznic s-a deschis. Cate le ajunge capul, Se grabes sa nascoceasca, Ca sa fabrice "viata" Si pe moarte s-o opreasca Orice uneltesti atee, Viata nu vei fabrica Iar de rafuiala mortii Nicidecum nu vei scapa. Toate cele nascocite, Cand ajungi langa mormant, N-au valoare nici ca pleava Care se arunca-n vant! Daca nu cunosti-n viata, Pe Mantuitorul tau, Vei cunoaste dupa moarte Tirania "celui rau". Sf Ioan Iacov Hozevitul |
Priveste-ti sufletul, crestine, Si vezi ce ai mai bun in tine Si vezi cui tu esti dator Pentru prezent, trecut si viitor. Si vezi cata rabdare a avut, Cata mila cu tine s-a facut, Iar tu in faradelegi ai vietuit, Dar uita-te cat te-a iubit. Priveste-ti sufletul si ai sa-l vezi plangand, Trist, mai trist ca orisicand, Sa-l vezi cat a suferit, Cat de mult l-ai ponegrit. Prin faptele cele murdare Si ingerul cel bun dispare, Ramane-n urma Si priveste-n zare. Dar priveste-ti sufletul, crestine, Sa vezi cat ai pierdut in lume Intoarce-te pe calea buna Nu lasa ca viata sa-ti fie o minciuna. Caci singur ai sa te-amagesti Iar pe calea rea mereu ai sa pasesti. Dar deschide-ti inima, crestine, Si vezi cum plange sufletul in tine! |
GOLGOTA Te vindem iar cu sarutari viclene, Prin nepasare oarba si prin lene. Te biciuim cu vorbe de ocara, Te palmuim cu ura ca de fiara. Te adapam cu suc de-amaraciune, Din pofte rele si din stricaciune. Te tintuim pe cruci de nedreptate, Prin cuiele uciderii de frate. Iar impletim blestemele de tata, S.-ncingem, Doamne, fruntea-nsangerata. Tu iar.si zici, in blanda rugaminte: "Nu stiu ce fac. angaduie-i, Parinte". |
URCUS SPRE DUMNEZEU De la intrarea in biserica, Pana la iconostas, in gandul meu, Parcurg drumul liturgic, Urcus spre Dumnezeu. Cu pasi smeriti ma apropii, Pana in fata altarului, Unde pios mananc Trupul si Sangele Mantuitorului. Acum ma simt pura, curata Si-n suflet si -n gand, Iisus calcand peste moarte, A refacut legatura intre Cer si pamant. Prin crucea pe care Hristos, Fiul - Omului a murit. Prin jerfa Sa, A redat omenirii Paradisul pierdut. Ne-a sters de pacate si dragoste divina A revarsat peste noi Si ne-a fagaduit ca-n Ceruri ne-asateapta La Judecata de Apoi. ( scrisa de Felicia Crihan Iancu) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:22:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.