![]() |
Citat:
Din cate am citit, este o tristete si o neliniste buna, cand sufletul este intristat pentru pacate.. Nu ai observat ca in multe rugaciuni cerem pocainta ca pe un dar si darul lacrimilor, sa ne ude din crestet pana in picioare, sa ne spele si sa ne imbrace in haina pocaintei mai alba decat zapada si astfel sa intram in camara de nunta cu Hristos? Si despre starile acestea dar si despre alta neliniste ar trebui sa discuti cu un preot duhovnic, daca nu ai facut-o deja, ca sunt si preoti buni de care nu te-ai smintit si unul dintre ei sigur te-ar putea ajuta sa-ti gasesti echilibrul printr-o participare mai activa fiintial in BO. Mie imi pare rau cand aud de asa ceva (ca e cineva dispus sa renunte) tocmai pentru ca stiu din ce pacate si intunecimi sufletesti m-a scos la liman pe mine Hristos pentru rugaciunile Maicii Sale si ale parintelui meu duhovnic, Dumnezeu sa-i dea sanatate si bucurie. Si asta in BO, evident. Pe mine daca m-ar intreba cineva daca sunt fericita - sincer, e greu, stiind ce am facut si simt ca nu merit sa fiu fericita - nu stiu ce-as zice, dar recunoscatoare stiu sigur ca sunt (nu cat ar trebui, dar oricum acest sentiment este mai puternic conturat si mai usor de definit). Si de nefericirea si nelinistea dintre noi nu scapam schimband mediul - pentru ca sufletul, izvorul acelor stari, ramane acelasi. De-asta am nevoie sa il vindece Hristos si punem si noi putina osteneala (rugaciune, post, fapte bune, participare cu toata fiinta la slujbele bisericii care au si menirea asta, de a ne tamadui si sfinti pe cat posibil inca din aceasta viata). Intrebarea ramane: dar preotul ala de ce nu stia lucrurile astea? Si astept si de la zorobabel niste raspunsuri. |
Si daca oamenii aceia care traiesc in mizerie si mor asa te tulbura - si e normal sa NE tulbure, ca ne sunt frati, e firesc sa ne doara pentru ei - roaga-te pentru ei, nu te scarbi de toata ortodoxia din cauza celor care tu singura recunosti ca oricum nu o traiesc si nici nu incearca.
Nu schimband religia si fugind in tabara celor 'fericiti' o sa se rezolve problema asta, ci incercand sa facem noi ce putem ca sa ne imbunatatim macar un pic, cu harul lui Dumnezeu si ca sa avem indrazneala in rugaciune pentru ei, ca si pentru ei, cei din mizerie, S-a rastignit Hristos, nu numai pentru cei frumosi, destepti si nepacatosi; si daca nu ii putem ajuta, macar sa incercam sa facem noi ce nu-s ei in stare sa faca. Cat timp suntem parte din BO, in fiecare dintre noi (inclusiv din cei de care vorbeam inainte) licareste potentialul de a deveni sfant, la asta suntem chemati, dar nu o sa se intample daca stam cu ochii pe altii si ne scarbim unii de altii si fugim acolo unde e mai aseptic din punct de vedere trupesc. |
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De fiecare data cand vezi sau citesti ceva ce iti place si iti merge la suflet din partea unui ortodox, sa stii ca in "spatele" lui e si un preot (duhovnic) care l-a ajutat enorm; si sunt convinsa ca daca ai cauta, ai gasi si tu unul (ti-ar scoate Dumnezeu in cale) si acel parinte ti-ar reda increderea in toti ceilalti. Nu vreau sa bat apa in piua cu experienta personala. Pe de alta parte, cred ca stii deja ca e foarte greu sa aduci pe cineva la credinta, fara sa ii vanturi, pe langa interesul duhovnicesc (mantuirea) si ceva material (inclusiv de natura sociala). Multi stim ce discutii am avut in familii sau cu prietenii si ce succes "rasunator" au avut acele discutii. Daca Biserica ar incerca sa trezeasca omul si sa i se bage pe gat, chiar si pentru binele lui propriu, acel om ar avea o reactie de respingere si nu doar din cauza lui ci si pentru ca are si-al rau un rol si rabda orice, dar nu asta. E o lupta foarte grea. Deci mai mult de a incerca sa ne rugam pentru ei si-a fi noi insine cat de cat in regula (nu la modul fariseic)..... Iar cei care fac(em) sminteala prin comportamentul nostru neadecvat, dandu-ne ortodocsi cand de fapt putim de patimi, Dumnezeu sa ne ierte si sa indrepte toata sminteala pe care am facut-o si sa lumineze sufletele noastre si pe ale celor pe care, din nebagare de seama, prostie, fatarnicie si pacatosenie, i-am indepartat de la calea cea dreapta, poate amanandu-le intoarcerea si pierzand timp pretios. Sf. Siluan Athonitul: [ calugar ortodox ] Omul bun gândește: „Tot cel ce rătăcește de la adevăr piere” și, de aceea, îi este milă de el. Dar cine n-a învățat de la Duhul Sfânt să iubească, acela nu se va ruga pentru vrăjmași. Cine a învățat de la Duhul Sfânt să iubească, acela se întristează toată viața pentru oamenii care nu se mântuiesc și varsă multe lacrimi pentru popor, și harul lui Dumnezeu îi dă puterea de a iubi pe vrăjmași. Și noi, dacă vrem să păstrăm harul, trebuie să ne rugăm pentru vrăjmași. Dacă nu ți-e milă de păcătosul care se va chinui în foc, aceasta înseamnă că nu este întru tine harul Duhului Sfânt, ci în tine viază un duh rău[; și câtă vreme ești încă în viață, silește-te prin pocăință să te eliberezi de el. Unui pustnic care i-a spus odată: ,,Dumnezeu va pedepsi pe toți ateii și ereticii, care vor arde în focul veșnic“, Siluan i-a replicat: ,,bine dar spune-mi dacă vei fi în rai și de acolo vei vedea cum arde cineva în focul iadului, vei mai avea pace?” “Ce să-i faci? E păcatul lor“, a spus pustnicul. La care Siluan a răspuns: “Iubirea nu poate suferi aceasta. Trebuie să ne rugăm pentru toți oamenii“. http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...evoie-de-fier/ Deci calugarul acesta (mai e nevoie sa zic ca atata vreme cat a fost in viata nu s-a simtit sfant, ci cel mai mare pacatos?), ortodox fiind, neconsiderandu-se mantuit, curat si toate celelalte, era capabil de asemenea simtire. Cum sa zic, pentru asemenea oameni tine Dumnezeu lumea, inca. Nu pentru parerile noastre de sine, cravatele, discursurile, PR-urile si slavele noastre desarte. |
Citat:
Eu nu incerc sa demonstrez nimic. Problema e ce vrei tu defapt? Care e scopul tau aici? Tu imi spui mie cum sunt in Bisericile din Romania? Ai cercetat fiecare Biserica din "Romanica" asta sa ajungi la concluzia asta? Cine vrea sa mearga la Biserica merge pentru sine insusi, nu pentru barfe sau mai stiu eu ce. Credema ca Biserica Catolica(cel putin la mine in oras) sta mult mai bine financiar decat cea Ortodoxa. Ei au biserici moderne, complet construite si fonduri suficiente. Iar penticostalii,baptistii etc. sunt sponsorizati de catre americani. |
Citat:
|
Citat:
Nici macar nu cunoaste ortodoxia, se vede foarte clar.... Daca ar fi cunoscut-o, nu ar afirma ca se pazea de "pocaiti" (nimeni nu stie pocainta aproapelui si nimeni n-ar trebui sa o judece) doar pentru a nu-i lua enoriasii, din care ar rezulta lipsa profitului sau... Ar stii exact de ce sa se fereasca de sectanti... El insa vorbeste despre preotii ortodocsi exact asa cum o fac toti sectarii: cu sarcasm, cu dispret, cu ura... Ce putem spune mai mult?!? Dumnezeu sa-l ierte pentru tot Cred ca ar trebui sa ne rugam pentru el, fratilor |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții, nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. Și așa erați unii din voi! Dar ați fost spălați, ați fost sfințiți, ați fost socotiți neprihăniți, în Numele Domnului Isus Hristos și prin Duhul Dumnezeului nostru." Intelegi care sunt oile?Cei care au fost spalati de pacatele lor, nu cei care traiesc in pacat dar care se considera crestini. Hristos a stat cu curvele la masa, cu vamesii etc dar mesajul Lui era clar, POCAITI-VA. Maria Magdalena s-a pocait, Zacheu s-a pocait etc.Nu au ramas la acelasi stadiu la care i-a gasit Hristos. Pacatul nu are nici o scuza, si nimeni care traieste in pacat nu e "oaie" ci e lup. |
Citat:
Cum nu ai auzit de pomeni?Nu e in teologia ortodoxa invatatura ca omul poate fi mantuit pe baza faptelor bune facute de urmasi?Ca prin pomeni facute la anumite intervale de timp sufletul omului este scos din iad. Eu zic sa mai studiezi invatatura ortodoxa ca se pare ca nu o stii. De fapte bune nu ai auzit?Ca se merge pe ideea ca TREBUIE sa faci fapte bune ca sa fii mantuit?Ca si cum faptele te-ar mantui si nu credinta in Hristos. Nu ma mai fa tu pe mine mincinos , eu iti spun exact ce eram invatat. |
Citat:
In al doilea rand pocainta nu e numai in post cum afirmi tu ci trebuie sa fie zilnica, lucru care i-ar nu mi s-a spus. Majoritatea predicilor erau de 10 minute la sfarsitul slujbei.Cat crezi ca ti se poate spune in 10 minute? E bine daca mai auzi cate un fost betiv ca s-a pocait. asta e important ca e "fost" betiv. Eu zic sa iti revizuiesti atitudinea si tonul, tu si cu jane, faceti oameni mincinosi ca nu va convine realitatea. |
Citat:
Deci tu asculti Liturghia da practici cu totul altceva. Exemplele pot continua |
Citat:
Ei nu cred tot in acelasi Dumnezeu? |
Citat:
Afirmatiile lui le judeci dupa ce standard? Nu esti tu in masura sa spui ca le gasesti usoare in conditiile in care tu nu cunosti Sf Scriptura decat la un nivel superficial. Si fariseii l-au gasit pe Hristos vinovat, si l-au dat la moarte. Si ei ca si tine se considerau detinatorii adevarului cand de fapt erau pe langa complet. |
Citat:
http://s.ytimg.com/yt/img/pixel-vfl73.gif "This video has been removed due to terms of use violation." Am reușit să găsesc totuși mărturii ale acestui fost preot ortodox și m-am lămurit. Nu e de mirare că a produs atâta panică pe acest forum. Numărul replicilor într-un timp atât de scurt și mai ales reacția emoțională spune mult... |
Citat:
|
Hristos a inviat
Citat:
Este un exemplu viu cam ce categorii de oameni ratacesc, oameni insetati dupa slava, oameni "atotstiutori".. Da, om fi cu totii lupi..plini de pacate..care dintre noi ortodocsi ar putea spune ca este bun, si este lipsit de pacate ..care dintre noi ar putea spune ca nu este lacom, zgarcit, desfranat..Cand vom spune ca suntem buni si lipsiti de aceste pacate atunci om ajunge intr-o alta tabara..intr-o mare ratacire. Ne vom ruga asa cum om putea fiecare sa ne vedem mereu pacatele si sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de mandrie.. "In afara de credinta crestin-ortodoxa, toate religiile lumii sunt mincinoase si nu-l mantuiesc pe om. O religie mincinoasa este o batjocura pentru lume. La moarte se descopera cat de temeinic este crezul omului si pe ce s-a bazat credinta lui...Cat de ingrozitoare si sfasietoare va fi starea celui care va vedea ca a fost inselat." Sfantul Teofan Zavoratul |
Citat:
Voi din pacate nu intelegeti ce inseamna Har si considerati ca doar prin propriile stradanii deveniti mai buni. |
Hristos a inviat
Citat:
Cu durere..cu o mare durere am citit aceste cuvinte. Cat de usor ne vindem, cat de usor ne lasam inselati. Invatatura eretica..invatatura pastorilor "pocaiti" o fi cea adevarata si invataturile Sfintilor Parinti le-ai anulat..nu stiu daca realizezi cata sminteala poti sa aduci..nu e destul de mare ratacirea lor, i adancesti intr-o si mai mare ratacire. Acum ma gandesc de ar fi in fata ta Parintele Arsenie Boca, Parintele Ilie Cleopa..cei prigoniti in inchisori Sfantul Valeriu Gafencu..ce le-ai spune oare.. Pentru eretici acesti Sfinti Parinti nu exista..cauta un duhovnic bun sa te calauzeasca. Iertare..iti vorbesc precum unui frate..sa ma ierti te rog. |
Hristos a inviat
Citat:
Dragul meu..pentru ca sa te inteleg trebuie sa fim in acelasi duh..careva dintre noi o fi intr-o mare ratacire. Nu sunt vrednic sa-I pomenesc numele..Sfantul Serafim de Sarov este unul dintre aceia pe care tu i numesti: " voi din pacate nu intelegeti ce inseamna Har". Vrei sa intelegi..ori ba..noi ortodocsi nu suntem buni..suntem chiar pacatosi.. Cei plini se slava..atotstiutori cine se va putea intelege cu ei..va intelegeti cu cel ce va si stapaneste..caci lepadandu-va de botez..v-ati lepadat si de Hristos. |
Citat:
Nu m-am lepadat de nici un botez. Primul botez nu a fost facut in cunostinta de cauza, ci mi s-a facut fortat. Eu nu am vazut pe Hristos sa boteze copii, pe copii ii binecuvanta. |
Citat:
|
Citat:
|
Vinuuuul???
Nu stiu ce sa zic cu bautura. Este o patima daca abuzezi, insa a bea un paharel de vin nu este un pacat atunci cand este permis (adica in afara posturilor). Si asta nu o spun eu, ci o arata chiar Dumnezeu Mantuitorul nostru, la prima sa minune, cand a si ridicat casatoria na nivel de Taina a Bisericii. Ma refer bineinteles la prefacerea apei in vin, si nu orice vin, insa cel mai bun. Oricum, parerea mea este ca noi, ortodocsii nu asa trebuie sa discutam cu cei de alta credinta. Ei nu pot fi convinsi de noi ca sunt inselati. Aici trebuie lucrare dumnezeiasca. Deci polemicile cu ei nu-si au rostul, pentru ca diferentele sunt in primul rand dogmatice si abia apoi de traire. Intelegerea lor este una pur omeneasca, limitata. Pe cand noi, ne rugam la Dumnezeu sa ne dea aceasta intelegere, fiind convinsi ca nu o avem, pentru ca nici macar nu o putem cuprinde.
Vorba multa, saracia omului... Doamne ajuta! Citat:
|
Citat:
Eu ti-am spus ce ar fi trebuit sa iti atraga atentia in rugaciuni si la Liturghie - ca mod de gandire si simtire - ca sa nu mai spui IN VECII VECILOR minciuni cum ca ortodoxia nu vorbeste despre pocainta. Si da, suntem invatati sa ne rugam si sa facem pomeni pentru adormitii nostri al caror suflet este viu la mila Domnului dar MINTI cand spui ca asta erai tu invatat in primul rand si ca asta ti se PROPOVADUIA, zorobabel, sa te duci sa marturisesti ca ai mintit cu nerusinare. Recunoaste mai bine, smereste-te si spune ca nu te interesa, ca nu erai atent si ca nu ai incercat niciodata sa te apropii de Dumnezeu prin rugaciune si macar luare aminte cat timp ai fost ortodox, ca daca sufletul tau ar fi tanjit cu adevarat dupa astea, ai fost atent, ai fi auzit si ai fi vazut toate celelalte lucruri care ca un nerusinat afirmi (si toti ceilalti NP de pe forum si de aiurea) ca nu le-ai stiut ca nu ti le-a zis nimeni. Nu ma intereseaza sectaria ta, ma interseaza MINCIUNILE pe care le proferezi la adresa ortodoxiei, tu, care nici macar n-ai cunoscut-o si nu stii in ce consta. Si faptele bune TREBUIE sa le facem, ca ne-a spus Hristos limpede ce avem de facut, nu mai avem de sta la filosofeala, nu e metafizica aici, e porunca sa ne iubim aproapele si sa facem toate lucrurile acelea care vor iesi la iveala la Judecata. Si fara El nu facem nimic. Dumnezeu sa te ierte pentru nesimtirea ta, da, inclusiv aia sufleteasca si pentru faptul ca ti-ai lasat creierul spalat cu formule tip, gen ortodocsii is aia care fac pomeni si aprind lumanari la morti si... cam atat, da' mie nu mi-a zis nimeni sa ma pocaiesc. Dar oricum zorobabele, MINTI. Prin nesimtire si necunoastere, dar minciuna ramane si faptul ca asa ti-o zis tie nu-sh ce tzatza floarea nu o sa fie o scuza. |
Indemn
Draga Cristina,
eu cunosc asemenea preoti, si ei sunt multi la numar. Daca cineva nu-i cunoaste, inseamna ca nu ii cauta destul sau ca nu vrea. Si, in afara de asta, ca sa ii gasesti trebuie sa mergi la Biserica. Si nu in ultimul rand, este necesar imperios sa te rogi ca Dumnezeu sa ti-i descopere. A gasi nod in papura oricine este in stare. Dar sa incercam sa ne linistim, sa tacem si sa vorbim cu Domnul, sa-l rugam sa ne dea pacea inimii si curatia ei. Nu sriu daca este cazul tau, nu vreau sa iti vorbesc si iti garantez ca nu scriu aceste randuri cu superioritate, mai ales ca ma regasesc in aproape toate postarile tale anterioare. Insa, din experienta personala, iti recomand sa intri sub ascultarea unui duhovnic iscusit, bland, care sa te indrume pe calea Adevarului. Intai insa roaga-te Domnului sa ti-l desopere El. Doamne ajuta! Citat:
|
Neoprotestanti
Nu inteleg totusi un lucru. De mult ma chinui, dar nu am scris niciodata. Ce scriu eu aici se adreseaza doar ereticilor, adica tuturor celor de alta credinta de cat cea dreapta, cea ortodoxa.
Am observat ca pe acest forum ORTODOX intra multi protestanti, neoprotestanti, penticostali, intercostali etc... Eu unul niciodata nu am intrat pe un forum de-al lor. Bah fratilor, eu ma bucur ca veniti aici, ca cine stie poate veniti de tot Doamne ajuta. Insa observ ca intrati sa polemizati. Noi avem Traditia si credinta noastra neschimbata de 2000 de ani. Intelegeti odata pentru totdeauna ca nu vrem sa o schimbam. Daca vreti sa polemizati, nu aici este locul potrivit. Veniti doar daca vreti sa va reintoarceti la ortodoxia noastra curata. Nu ne vorbiti voi noua de Hristos, cand voi l-ati scos din Biserica prin renuntarea la Sfintele Taine. La noi Hristos e prezent nu numai prin invatatura sa, dar mai ales prin El Insusi, imi permit sa spun cu Trupul si Sangele Lui. Ca noi nu suntem vrednici de El, asta e alta discutie, insa noi avem credinta asa cum ne-a lasat-o El. Si acum catre fratii si surorile noastre intru Domnul: Lasati-i pe astia sa vorbeasca cat vor ei daca vin ca lupul cu haina da miel. Domnul are grijsa de ei. Problema lor este una neinchipuit de mare. Ei se aseamana practic cu insusi lucifer. Pentru ca ala a gandit cum si ce a vrut el despre Dumnezeu, ceea ce i-a fost fatal. Noi sa-i lasam in pace daca vin asa la noi, si sa ne rugam, inclusiv pentru ei ca si ei sunt oameni, sa ne dea Domnul la toti minte luminata si intelegere ca sa nu patim si noi ce au patit acesti nefericiti. Va pup pe toti. Doamne ajuta. |
Citat:
Ori eu tocmai asta ii spun lui "cuvant", ca nu e meritul nostru ca suntem schimbati, ci al lui Hristos. Trebuie doar sa ne intoarcem la Dumnezeu prin pocainta ca El sa poata lucra la vietile noastre. |
Citat:
Citat:
De Dumnezeu te apropii in conditiile pe care le-a stabilit El nu in orice conditie. Daca nu voiam sa ma apropii de Dumnezeu nu veneam la biserica. Continui sa jignesti, e ultima postare la care iti raspund, nu discut cu persoane lipsite de bun simt. Citat:
Tu chiar te consideri crestina? Ai niste iesiri .... Citat:
Citat:
Chiar tu imi confirmi invatatura despre pomeni si apoi spui ca eu mint. Nu vezi ca te contrazici singura? Pocaieste-te ca esti vai de tine. |
"pocaieste-te ca e vai de tine"
Ia zi, ma primiti? Cu bratele deschise? :36: Hai sa iti arat MINCIUNA TA SFRUNTATA ca pari s-o fi uitat si eu una iti spun si tu alta raspunzi (daca ai probleme de intelegere zi, ca nu ma supar, sa o las mai usor cu discursul coerent daca te oboseste) Citat:
Deci despre pocainta e vorba, zorobabele, despre POCAINTA si cum minti tu ca din cauza ca nu ti-a zis nimeni, nu te-ai putut pocai in ortodoxie. Iar despre propovaduire, unde traiai, ce, mureau crestinii pe capete in satul ala, de in fiecare zi ingropati cate unul si numai despre pomenile mortilor se PROPOVADUIA, iar despre vii nimic-nimic? Se predica si dupa Liturghie tot de-ale mortilor? Va venea preotul din casa in casa ca sa va PROPOVADUIASCA pomenile respective? Numai asta faceati, altceva gata, nu? O tineati intr-un perpetuu parastas? Penibil esti tu cu minciunile si nesimtirea ta. Macar recunoaste ca HABAR NU AVEAI CE INSEAMNA ORTODOXIA, si am terminat balciul cu tine. |
Citat:
|
Citat:
Dar eu nici nu am zis ca doar in post trebuie sa te pocaiesti, de ce imi pui cuvinte in gura? eu vorbeam de cantarile pline de indemnuri la pocainta din Postul Mare, si nu numai in 10 minute se pot spune multe daca ai urechi de auzit, Iisus din cate stiu folosea pilde scurte in invataturile Sale, nu predici de ore in sir , E bine ca un fost betiv s-a lasat de alcool, dar nu e normal ca un fost betiv sa blameze ortodoxia prin adunarile neo-protestante asa cum se intampla adeseori |
Citat:
SUA este patria mama a neo-protestantilor si cu toate acestea nu mi se pare ca ar fi o tara model de conduita si de sfintenie, ba din contra Pe ce iti bazezi afirmatiile ca eu nu cunosc Sfanta Scriptura? eu gasesc afirmatiile lui usoare deoarece stiu sa gandesc si aud ce enormitati poate debita un om care are pretentia ca a studiat sarguincios teologia ortodoxa Acuma ce faci, il compari pe individul asta cu Hristos? |
Citat:
Duhul Sfant se vede dupa roadele pe care le aduce cineva, asa cum regasesti in Galateni cap 5: Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, Blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege. Iar cei ce sunt ai lui Hristos Iisus și-au răstignit trupul împreună cu patimile și cu poftele. Domnul sa aiba mila de tine, ca fara o schimbare in viata ta nu-l vei vedea pe Dumnezeu decat la judecata.Intelegi ce vreau sa spun cred... |
Citat:
de ce sa cred ca adevarul tau este mai bun ca al altcuiva? cand toti vorbesc numai de "Sola Scriptura" numai de "mununata" schimbare si pocainta si de minunatul adevar pe care l-au gasit in secta cu care s-au unit desi ei zic ca adevaru nu e in secta ci la Hristos, ma intreb totusi ce cauta atunci in secta respectiva daca este lipsita de valoare? |
Citat:
|
Citat:
Nu ma intereseaza ce e in sua,ci in romania, ca aici traiesc. SUA are o majoritate catolica nu NP, e drept ca sunt f multi NP acolo. Vad din postarile tale ca nu cunosti Sf Scriptura decat la un nivel superficial, preiei niste invataturi fara le studiezi sa vezi daca sunt corecte. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:04:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.