Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Tragedie la Maternitatea din Giulesti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10417)

Raoul 24.08.2010 23:26:02

Probabil e un semn cum ca acei copii au fost salvati de la iad. Moartea sufletului e mult mai tragica decat moartea trupului!

Rodica50 24.08.2010 23:26:24

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 281519)
Excelenta stire? Cum poti sa spui asa ceva? Are mai multa valoare sa salvezi o iconita decat copiii aia nevinovati? Dumnezeu cu toata bunatatea sa ar face asa ceva??? Nu pot sa cred, nu-mi vine sa cred!

Fetita, faptul ca iconita nu a ars este un semn pentru cei ce nu cred, ca tine- Dumnezeu exista! Ceva asemanator s-a intamplat si la Manastirea Hadambu, cand, in timpul unui incendiu, icoana Maicii Domnului a ramas neatinsa de flacari. Sunt multe exemple de acest fel!

cristiboss56 24.08.2010 23:37:19

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 281519)
Excelenta stire? Cum poti sa spui asa ceva? Are mai multa valoare sa salvezi o iconita decat copiii aia nevinovati? Dumnezeu cu toata bunatatea sa ar face asa ceva??? Nu pot sa cred, nu-mi vine sa cred!

Te rog să-ți revi, nu fi trist, Dumnezeu știe ce face cel mai bine și ce este cel mai bine pentru mine, pentru tine , pentru toți. Mulțumim mult încă odată pentru știre ! Te mai așteptăm !

Mihnea Dragomir 24.08.2010 23:39:26

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 281524)
Fetita, faptul ca iconita nu a ars este un semn pentru cei ce nu cred, ca tine- Dumnezeu exista! Ceva asemanator s-a intamplat si la Manastirea Hadambu, cand, in timpul unui incendiu, icoana Maicii Domnului a ramas neatinsa de flacari. Sunt multe exemple de acest fel!

Ani de zile am avut o icoană a Sf Gheorghe, păstrată de la o biserică ce avea hramul Sf Gheorghe și care a ars din temelii. A fost singurul obiect din tot acel lăcaș care nu arsese.

andreicozia 24.08.2010 23:41:14

Citat:

Ceva asemanator s-a intamplat si la Manastirea Hadambu, cand, in timpul unui incendiu, icoana Maicii Domnului a ramas neatinsa de flacari. Sunt multe exemple de acest fel!

Ce nu inteleg eu este mesajul pe care trebuie noi sa-l "citim" din asemenea evenimente.
Ca urmare a ramas icoana, care oricum este plasata in zone unde nu arde nimic, insa ce este mai frapant este faptul ca Dumnezeu parca ne-ar spune ca nu de cladirea bisericii aveti nevoie ci doar de icoana. Deci putem creste si fara cladirea bisericii, Dumnezeu este pretutindeni...cam asa se intelege

cristiboss56 24.08.2010 23:43:45

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 281536)
Ce nu inteleg eu este mesajul pe care trebuie noi sa-l "citim" din asemenea evenimente.
Ca urmare a ramas icoana, care oricum este plasata in zone unde nu arde nimic, insa ce este mai frapant este faptul ca Dumnezeu parca ne-ar spune ca nu de cladirea bisericii aveti nevoie ci doar de icoana. Deci putem creste si fara cladirea bisericii, Dumnezeu este pretutindeni...cam asa se intelege

Nu-i o viziune Ortodoxă, Andrei !

Bast-et 25.08.2010 00:19:33

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 281523)
Probabil e un semn cum ca acei copii au fost salvati de la iad. Moartea sufletului e mult mai tragica decat moartea trupului!

Asta este mesajul lui? Ne trimite mesaje prin arderea copiilor si dupa accea, ca cireasa pe tort, o iconita care a ramas salvata???
:20: imi vine sa plang nu alta, cum poate fi acest Dumnezeu asa de crudel???
Mda eu is necredincioasa, numai voi puteti interpreta un bine aceasta teribila tragedie! Nu pot sa-mi imaginez cum puteti gandi in asa fel!!! :20:
Stia ce facea cand acei copii ardeau printre flacari? Stia ca salva numai o insignificanta iconita din plastica si hartie?

Raoul 25.08.2010 00:26:08

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 281553)
Asta este mesajul lui? Ne trimite mesaje prin arderea copiilor si dupa accea, ca cireasa pe tort, o iconita care a ramas salvata???
Mda eu is necredincioasa, numai voi puteti interpreta un bine aceasta teribila tragedie! Nu pot sa-mi imaginez cum puteti gandi in asa fel!!! :20:
Stia ce facea cand acei copii ardeau printre flacari? Stia ca salva numai o insignificanta iconita din plastica si hartie?

Si uite cum in mod miraculos acea iconita nu a fost afectata de flacari,de temeperatura extrem de ridicata,de nimic. Iar legat de acei copilasi,cu ce le folosea daca le dadea Dumnezeu zile dar ar fi ajuns departe de El si isi pierdeau mantuirea?

Bast-et 25.08.2010 00:35:19

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 281556)
Si uite cum in mod miraculos acea iconita nu a fost afectata de flacari,de temeperatura extrem de ridicata,de nimic. Iar legat de acei copilasi,cu ce le folosea daca le dadea Dumnezeu zile dar ar fi ajuns departe de El si isi pierdeau mantuirea?

Deci gandirea lui Dumnezeu functioneaza asa: hai sa-i las sa moara, ca acuma sunt sclavi mei, decat sa-i las sa creasca si sa inceapa sa-si puna intrebari. Hai ca salvez iconita. Mah... che gandire crestineasca...
Sunt dezamagita

Mihnea Dragomir 25.08.2010 00:47:14

Toți sfinții mucenici, prin viața lor, au spus: "mai bine moartea, decât păcatul". Au existat cazuri de sfinți care s-au rugat pentru ca să fie chemați la Domnul copiii lor care erau pe cale de a greși, și de multe ori rugăciunea lor a fost ascultată. Cel mai recent caz din această categorie este cel al Sf Rita. Este foarte posibil ca moartea acelor micuți să fie un lucru foarte bun pentru ei.

Bast-et 25.08.2010 01:30:30

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 281567)
Toți sfinții mucenici, prin viața lor, au spus: "mai bine moartea, decât păcatul". Au existat cazuri de sfinți care s-au rugat pentru ca să fie chemați la Domnul copiii lor care erau pe cale de a greși, și de multe ori rugăciunea lor a fost ascultată. Cel mai recent caz din această categorie este cel al Sf Rita. Este foarte posibil ca moartea acelor micuți să fie un lucru foarte bun pentru ei.

Cum poti sa te rogi ca fiul tau sa moara pentru ca devine un necrestin? :22: teribil

Bast-et 25.08.2010 01:35:29

Citat:

Un semn pentru mine? Pentru necredinciosi? :22: Vai da eu nu mai vreau nici un semn, nu mai vreau deloc!!!! incepand de la iconite pana la copii arsi!!!

andreicozia 25.08.2010 02:02:35

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 281567)
Este foarte posibil ca moartea acelor micuți să fie un lucru foarte bun pentru ei.

Ai avea oare aceeasi barbatie si aplomb in curajul asta de a afirma asemenea enormitati si cu copiii tai?

Nu-i nimeni de vina nu?..tot trebuiau sa moara odata-si-o data!...

Dumitru73 25.08.2010 09:50:48

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 281493)
Excelentă știre ! Mulțumim pentru ajutorul tău ! Încă o dovadă că Sf. Stelian a mijlocit pentru suflețelele lor și sunt unde nu se poate mai bine . Facă-se voia Domnului ! Amin !

Stirea este facuta pentru a crea senzatie.
Iar noi, iubitori de astfel de "minuni", ne lasam manipulati de acesti ziaristi de 2 lei.
"...gasita intacta..." - uita-te bine la poza. Se vede foarte clar ca este arsa pe margini.
Nu a fost distrusa, dar nu este intacta.
Iar in plus, nu luam in seama locul unde a fost gasita ... sub o saltea.
Si o poza cu Ozzy Osbourne ar fi ramas la fel de "intacta".

Dar ce mi se pare cel mai grav, este ca uitam ca au murit 5 bebelusi, uitam ca altii sunt inca in spital in stare critica, uitam de drama acelei femei ce va plati cu multi ani din viata pentru neglijenta ei, dar ... iata minunea ... a fost salvata o iconita ... asta da "minune".

Dumitru73 25.08.2010 09:52:04

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 281523)

Raoule ... la ce te gandeai cand ai scris asta?

florinbrasov0 25.08.2010 11:39:27

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 281553)

Sa stii ca aparentele inseala. Este foarte greu sa concepem de ce s-a intamplat asa. Daca am accepta ca nimic nu este intamplator am putea vedea mai mult decat hartie sau plastic in acea iconita. In acea icnoita este Sfantul Stelian ocrotitorul copiilor. Asta ne spune ca situatia nu e chiar asa de neagra cum o vedem.

Dumitru73 25.08.2010 11:52:53

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 281647)
Asta ne spune ca situatia nu e chiar asa de neagra cum o vedem.

Cel mai probabil este mai neagra decat o vedem noi.

Maria-Raluca 25.08.2010 12:32:51

http://www.ziare.com/stiri/maternita...tezati-1035930

Raoul 25.08.2010 13:26:19

Multumim pentru stire Maria. Intr-adevar,una imbucuratoare!

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 281596)
Raoule ... la ce te gandeai cand ai scris asta?

La mantuirea sufletelor acelor micuti. Salvarea sufletului e mai importanta decat salvarea trupului.

Dumitru73 25.08.2010 13:48:19

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 281714)
Multumim pentru stire Maria. Intr-adevar,una imbucuratoare!

La mantuirea sufletelor acelor micuti. Salvarea sufletului e mai importanta decat salvarea trupului.

"Salvarea sufletului" - vorbesti de parca ar fi vorba de cine stie ce pacatosi.

Raoul 25.08.2010 14:04:11

Dar nu e om fara de pacat,numai unul Domn Iisus Hristos. Iar acei copii mostenesc pacatul stramosesc,care e destul de mare...

Dumitru73 25.08.2010 14:53:11

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 281722)
Dar nu e om fara de pacat,numai unul Domn Iisus Hristos. Iar acei copii mostenesc pacatul stramosesc,care e destul de mare...

Ai dreptate ... foarte mare ... in iad cu ei ...
Da-mi voie sa nu cred ca un Dumnezeu real poate sa gandeasca asa.

Raoul 25.08.2010 15:12:52

Esti liber sa crezi ce vrei :1:

arriel 25.08.2010 15:30:25

Dragii mei,eu sunt asistenta de 8 ani si stiu ce inseamna sistemul medical de la noi...haideti sa nu aruncam cu pietre in biata asistenta [o sa spuneti ca sunt subiectiva] pentru ca datorita ei azi sunt in viata multi copii...dar asta se uita pentru ca cineva trebuie sa plateasca si mereu va platii cel "mai mic".E foarte usor sa aruncam cu pietre si sa strigam "dinte pentru dinte",dar femeia aceea trece printr-o grea incercare,sa ne rugam pentru ea.In legatura cu ingerasii care au murit,Dumnezeul meu i-a asezat in rai si ne zambesc de acolo.Ar fii bine sa judecam cu sufletul nu cu mintea...

cristiboss56 25.08.2010 19:09:39

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 281734)
Ai dreptate ... foarte mare ... in iad cu ei ...
Da-mi voie sa nu cred ca un Dumnezeu real poate sa gandeasca asa.

Dumitru draga , nu cred ca ai auzit pe cineva atat de categoric in exprimare , si apoi ei nu au nici o vina din cauza nemerniciei si neglijentei celor din sistemul sanitar . Multe ar trebui sa se mai intample ca sa ne mai trezim din amorteala si nesimtirea noastra , dar lectie dupa lectie primim si tot degeaba !

Dumitru73 25.08.2010 19:21:49

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 281827)
Dumitru draga , nu cred ca ai auzit pe cineva atat de categoric in exprimare , si apoi ei nu au nici o vina din cauza nemerniciei si neglijentei celor din sistemul sanitar . Multe ar trebui sa se mai intample ca sa ne mai trezim din amorteala si nesimtirea noastra , dar lectie dupa lectie primim si tot degeaba !

Nu contest starea jalnica a sistemului sanitar romanesc.
Dar era vorba de soarta micutilor ce au murit in acest incendiu.

cristiboss56 25.08.2010 20:30:00

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 281829)
Nu contest starea jalnica a sistemului sanitar romanesc.
Dar era vorba de soarta micutilor ce au murit in acest incendiu.

Sufletele lor sunt bine , o spun si cred asta din tot sufletul !

caliyo 25.08.2010 20:32:48

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 281571)
Cum poti sa te rogi ca fiul tau sa moara pentru ca devine un necrestin? :22: teribil

Nedumeririle tale si ale altora care gandesc ca tine( ca Dumnezeu e crud, nemilos, ca nu ii pasa de suferinta oamenilor) provin din faptul ca tu nu vezi dincolo de lumea asta. Daca ai raporta viata pamanteasca la vesnicie , ti s-ar parea o fractiune de secunda. Daca pune accentul pe aceasta lume ( care pana la urma trece ca un vis, azi e , maine nu mai e), omul
ajunge sa se agate cu disperare de lumea asta, ca si cum ar fi singura .
In crestinism, moartea este vazuta ca o trecere din viata pamanteasca in cea vesnica. E o TRECERE, nu un sfarsit , o despartire TEMPORARA de cei dragi.
Chiar daca suferim la moartea unei fiinte dragi, avem o speranta ca o vom revedea, avem alinarea rugaciunii, a slujbelor, nadejdea manturirii.
Mai presus de suferinta oricarei mame a fost suferinta Maicii Sfinte care Si-a vazut Fiul pe cruce, iar Dumnezeu , daca a ales El insusi sa treaca prin suferinta, inseamna ca suferinta are un rol important in manturie.
De ce oare sa ne razvratim impotriva lui Dumnezeu pt. simplul fapt ca ne respecta libertatea? Daca avem pretentia ca El sa ,,salvezeŽŽ toti oamenii de la moarte, atunci ar trebui sa acceptam si sa platim din greu pt. fiecare greseala. Oare carui copil i-ar conveni sa fie batut zdravan de parinte la fiecare pas gresit?
Atunci cand ne iarta si ne ingaduie atatea fapte si ganduri rele vedem bunatatea lui Dumnezeu sau credem ca totul ni se cuvine ( iertarea lui la nesfarsit?)
In plus, bine a zis cineva ca parintii care isi omoara de buna voie pruncii ( prin avort) nu mai oripileaza opinia publica. Dupa logica: ,,Dumnezeu ar trebui sa salveze viata pruncilor nevinovatiŽŽ cam ce ar trebui sa le faca acelor parinti, medici si asistente care omoara pruncii prin avort? Poate sa ii trazneasca.
Intrebare: Dumnezeu e bun sau e rau ca nu ii trazneste pe acei criminali de copii nevinovati ?

arriel 25.08.2010 22:40:58

Si sa vedeti ce controale acum...s-au trezit si pompierii sa vina sa vada pe fiecare sectie "ce si cum".Au venit si la noi,peste tot sunt nereguli,ar putea sa ia foc fiecare spital...electricienii dau din umeri,pompierii fac rapoarte...e ca la balamuc...Dumnezeu sa ne ajute.Eu de exemplu am in tura 30 de bolnavi cardiaci si sunt singura asistenta.Va intreb pe voi daca 2 bolnavi intra in stop in acelasi timp ,pe care il ajut prima data?Dau cu banul?JALNIC!!!!

Dumitru73 26.08.2010 09:29:13

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 281848)
Sufletele lor sunt bine , o spun si cred asta din tot sufletul !

Prietenii tai de pe forum par sa nu fie de aceeasi parere ...

arriel 26.08.2010 10:13:27

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 281969)
Prietenii tai de pe forum par sa nu fie de aceeasi parere ...

Eu sunt de aceeasi parere...

cristiboss56 26.08.2010 10:39:55

Citat:

În prealabil postat de arriel (Post 281988)

Dumitru uită că face și el parte din lista mea de prieteni de pe forum , sau vrea să mă pună la-ncercare să vadă cum reacționez ! Fiecare e liber să gândească cum dorește până la urmă , dar Dumnezeu rămâne neschimbat , indiferent de gândirea noastră , rămâne un Dumnezeu drept, un Dumnezeu al iubirii , un Dumnezeu al iertării , al milostivirii !

costel 26.08.2010 10:55:07

Ne place filosofia. Spunem ca de vreme ce Biserica Ortodoxa nu admite un al treilea loc, pentru pruncii morti nebotezati,
ei nu se mantuiesc. Se pierde din vedere ca exista si un alt tip de botez si ca iubirea lui Dumnezeu nu cunoaste granite.

Pacat, am ajuns sa ne consideram ca fiind mai presus de Dumnezeu. Nu El, ci noi spunem cine se mantuieste si cine nu si asta e o mare ratacire.

Dumitru73 26.08.2010 11:08:32

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 282005)
Dumitru uită că face și el parte din lista mea de prieteni de pe forum , sau vrea să mă pună la-ncercare să vadă cum reacționez ! Fiecare e liber să gândească cum dorește până la urmă , dar Dumnezeu rămâne neschimbat , indiferent de gândirea noastră , rămâne un Dumnezeu drept, un Dumnezeu al iubirii , un Dumnezeu al iertării , al milostivirii !

Mai de mult l-am intrebat pe un prieten, care este si preot, de ce l-a creat Dumnezeu pe om.
Si mi-a spus ca a vrut sa aiba asupra cui sa-si reverse iubirea Lui dumnezeiasca.
Daca e sa te iei dupa majoritatea mesajelor postate pe forum, Dumnezeu este un fel de vanator care nu are alta treaba decat sa vaneze greselile si sa le pedepseasca foarte aspru.
Concluzia este ca nu prea vezi iubirea la acest Dumnezeu promovat de crestini.

cristiboss56 26.08.2010 11:22:36

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 282018)
Mai de mult l-am intrebat pe un prieten, care este si preot, de ce l-a creat Dumnezeu pe om.
Si mi-a spus ca a vrut sa aiba asupra cui sa-si reverse iubirea Lui dumnezeiasca.
Daca e sa te iei dupa majoritatea mesajelor postate pe forum, Dumnezeu este un fel de vanator care nu are alta treaba decat sa vaneze greselile si sa le pedepseasca foarte aspru.
Concluzia este ca nu prea vezi iubirea la acest Dumnezeu promovat de crestini.

Ști de ce mulți mai gândesc și astfel ? Din cauză că suntem afundați prea mult în păcate și ne simțim cu musca pe căciulă ! Un copil rău și neascultător își percepe propriul părinte precum spui tu , dragă Dumitru !

caliyo 26.08.2010 11:43:08

Citat:

În prealabil postat de arriel (Post 281988)

O parafrazez pe arriel: ,,Eu sunt de aceeasi parere...ŽŽ
Si fara sa minimalizez importanta Sfantului Botez, sunt SIGURA ca micutii se mantuiesc ( dar cum anume si in ce fel Dumnezeu stie) pentru ca ma bazez pe faptul ca Dumnezeu este Judecator drept. Chinul vesnic in iad pt. cineva care nu a pacatuit nu ar avea nici un sens.
Insa din ce am citit din cartile sfintilor Parinti referitor la pruncii morti nebotezati, ei desi ajung in rai nu se pot putea bucura in mod deplin de fericire pana la judecata universala( deoarece nu au primit lumina sfantului Botez).
Oricum ar fi , am incredere in intelepciunea lui Dumnezeu, ca sufletele lor sunt bine , El a creat acesti copilasi in pantecele mamelor lor si are grija de ei mai mult decat ne facem noi grija.

Rodica50 26.08.2010 11:58:28

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 282025)
Ști de ce mulți mai gândesc și astfel ? Din cauză că suntem afundați prea mult în păcate și ne simțim cu musca pe căciulă ! Un copil rău și neascultător își percepe propriul părinte precum spui tu , dragă Dumitru !

Copiii cinstea parintilor, iar parintii- cinstea copiilor.

MariS_ 26.08.2010 12:43:57

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 282012)
Ne place filosofia. Spunem ca de vreme ce Biserica Ortodoxa nu admite un al treilea loc, pentru pruncii morti nebotezati,
ei nu se mantuiesc. Se pierde din vedere ca exista si un alt tip de botez si ca iubirea lui Dumnezeu nu cunoaste granite.

Pacat, am ajuns sa ne consideram ca fiind mai presus de Dumnezeu. Nu El, ci noi spunem cine se mantuieste si cine nu si asta e o mare ratacire.

Subscriu la cele spuse de costel.
De fapt, prin neglijenta si pacatele noastre L-am pus la fiert
in etuvele acelea nenorocite pe Insusi Hristos, iar noi chibitam
de pe margine daca s-a respectat nu stiu care principiu sau
dogma. ("ca tot ceea ce veti face unuia mic ca acela, Mie imi
faceti"). Vom ajunge sa ne rugam la niste principii si-L vom
pune in paranteze pe Insusi Dumnezeu, caruia ii multumim ca
S-a jertfit pentru noi, dar dupa ce am batut principiile in cuie
nu mai avem nevoie de Dansul caci lucreaza principiile singure.
Domnul sa ne pazeasca de asemenea rataciri.
Har, smerenie si jertfa de sine.

arriel 27.08.2010 21:40:33

Dumnezeu nu judeca cum judecam noi [din fericire].De exemplu,daca un om fura o gaina ca sa o manance nu va fi judecat la fel ca acela care fura o gaina pentru copiii flamanzi de acasa.Daca noi putem sa iubim si sa plangem pentru un om pe care nu il cunoastem,atunci avem in noi samanta dragostei lui Dumnezeu ,va dati seama daca am avea tot intregul...

andreicozia 27.08.2010 23:54:48

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 282050)
Copiii cinstea parintilor, iar parintii- cinstea copiilor.

Ce lozinca frumoasa.
Altele mai stii Rodicuto?

Dar tu copilasi de-ai tai ai?

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:03:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.