![]() |
Citat:
Citat:
Sau de fapt incerci sa invarti, asta fiind nivelul intelectual al audientei tinta? Hai sa-ti fac si eu o profetie infailibila: pana la venirea Antihristului, vom avea masini electrice. Acum poti sa ghicesti daca Antihristul va veni peste un an sau 1000 sau zece mii. Ce zici, te incumeti? |
Citat:
Dar este crestinism in calculatorul care il folosesti? In Internet? In buletinul "fara cip" care il ai acum? In motorul cu combustie interna? Ti-a zis Mantuitorul despre asa ceva? Oricum, emblematic pentru cipofobul militant. |
Citat:
Si tu esti sora cu ea. Care sfinti? Majoritatea i-ati "inrolat" in campania cipofoba fara sa fi spus nimic despre vreun cip. (Sf. Laurentie de Cernigov) Altii nici n-au zis ceva de vreun cip, ci de banda magnetica si codurile de bare si au luat pecetluirea ca o insemnare cu raze laser a codului de bare pe frunte (par. Paisie). O chestie care s-a dovedit ridicola pana la urma, dar nu conteaza, voi l-ati inrolat si pe el in campania anticip. Alti parinti au fost indopati cu minciuni, pe urma filmati doar in timp ce li s-au cerut parerea despre minciunile care li s-au spus. Uneori fara stirea lor chiar. Si vreti sa va dati reprezentatii ortodoxiei autentice. Ha - ha - ha. |
Cand am spus de cardul RATB cu cip, mi s-a spus ca exista carduri pe care nu e trecut numele.
Pai daca cipul e de la satana si satana iti da un card cu cip, are vreo importanta ca ti-a trecut sau nu numele pe el. Ca asa sustin cipofobii, ca cipul in sine e instrumentul sistemului antihristic. Pai atunci ce importanta are daca e sau nu numele pe card. Tot de la satana il ai. |
Citat:
|
Inteleg sa ai reticente fata de un anumit sistem de supraveghere si sa respingi actele biometrice, insa suprapunerea in mod fortat a acestora peste textul biblic si lansarea in speculatii pseudo-religioase nu-si au rostul. Nu poti lupta impotriva apocalipsei prin petitii on-line prin care soliciti interzicerea actelor biometrice, ca apocalipsa tot va veni, mai bine sa ne vedem de capacitatea noastra de a o traversa fara vatamari sufletesti. Dupa mine unii se consuma mult prea mult pe seama acestor cip-uri si mai mult rau isi fac.
|
Citat:
Un om care isi ia doctrina in serios si vrea sa-i convinga si pe altii, vede doar ceea ce vrea el sa vada. Incapatanarea si orbirea poate fi usor luata drept determinare de catre audienta tinta, ca de obicei, cei mai "saraci cu duhul" sunt tinta. |
Citat:
Ideea este de a strange aderenti, efort cam zadarnic si expirat, dar nu te poti pune cu programul partidului. |
Citat:
N-ai idee cate secte importante s-au cladit pe minciuni si profetii mincinoase. Adventistii de ziua a saptea de exemplu. Sa nu putem si noi, "ortodocsii" sa atingem aceste performante de soi? |
Citat:
[quote] au fost chiar sfinti care au avut greseli dogmatice, din nestiinta. La noi nu exista infailibilitatea umana, la fel ca la catolici, prin papa. Infailibil este doar Iisus si invatatura revelata, dogmele (deci si Biserica, din aceasta privinta). [/qupte] Serios. Chiar crezi tu asta? Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Oare unde am mai vazut noi asta? |
Citat:
|
Alin, nu are rost.
Mai bine sa lasam oamenii sa creada ce vor. Pana la urma nu putem sa schimbam noi lumea. Si dupa atatea discutii in contradictoriu, care a fost rezultatul ? Zero. Fiecare a ramas pe pozitiile lui. Nu poti convinge un om de nimic. Fiecare crede in ce vrea. Sunt unii care cred ca pamantul e plat. Si ce putem face? Daca nu au atata ratiune incat sa vada si singuri, oare ii vom putea convinge noi? Eu ma las pagubas. |
Si faptul ca un om repeta papagalic aceleasi "argumente" dupa ce i-ai aratat incoerentele logice si minciunile, demonstreaza totusi ceva.
|
Citat:
Margaritarul are valoare doar in mana unui bijutier, nu si in mana unui copil. Cand o sa mai cresti, iti voi raspunde. |
Pai ca de obicei, nu ai ce, pentru ca nu stii decat sa repeti papagaliceste ce ti s-a spus sa repeti, fara sa-ti pui intrebari, fara sa vezi daca e ortodox sau nu, ai impresia ca e de ajuns sa proclami asta, si se si intampla.
Sau de fapt, tot ceea ce trebuie este ca naivii fara cultura teologica si judecata, sa ia de bune toate aberatiile tale prin prisma autoritatii duhovnicesti nu-i asa? Autoritate care desigur, chiar si pentru tine are limite, cand nu ti-a convenit ce a spus par. Iustin despre un alt idol al tau, un parinte controversat, gata ..parintele Iustin e fricos si asculator, ascultarea devenind deja o antivirute. Si uite asa, uite ortodoxia, nu e ortodoxia, hocus pocus. Asa ca mai lasa aerele de autoritate si maturitate ca nu se potrivesc cu ce scrii. Oricum, ai putea raspunde la restul obiectiilor, una f. importanta la care n-ai raspuns niciodata e aceea ca tot citezi parinti care n-au zis nimic despre vreun cip sau mai rau, s-au inselat, ca niste autoritati duhovnicesti in domeniu. |
Citat:
|
Citat:
Ar fi culmea sa ma consum pentru orice prostie care o citesc pe Internet. Stiu f. bine ce a spus parintele Paisie Aghioratul, am scris si pe alte topice despre asta, problema e ca tu, manipulativ, il citezi desi el nici macar nu a avut habar de cipuri, el avea pata pusa pe codul de bare. In ceea ce ii priveste pe ceilalti doi, asa cum am zis si preferi sa te faci ca nu vezi, nici un ortodox, oricat de induhovnicit ar parea, nu poate redefini ortodoxia. Sunt altii cu cel putin tot atata autoritate duhovniceasca care nu sunt de arcord cu ideile astea. Ma intreb cum sunt compatibile pretentiile tale de ortodoxie cu tentativa de a desemna niste persoane drept autoritati ultime si inca ortodoxe! in niste chestiuni in care Biserica nu a luat astfel de atitudini ba chiar dimpotriva, le-a descurajat iar unele s-au dovedit a fi chiar gogomanii, de la insemnarea cu cod de bare si pana la afisele cu canoane inventate adhoc de la Petru Voda, care pana si cei care apara cauza le-au dezaprobat (par. Valica). |
|
Citat:
Tin sa iti zic ca nu repet ce se zice la televizor din simplul motiv ca nu ma uit la televizor... Si da, gandesc logic, si e cam de-ajuns. Ce sa ma documentez? ce scriu unii si altii, fara dovezi, fara vreun studiu, fara nimic? Cu ce ma ajuta sa citesc ceva care nici mkacar documentat nu e?! |
"Indosarierea electronica, un mijloc de supraveghere si control al dictaturii mondial
"Indosarierea electronica, un mijloc de supraveghere si control al dictaturii mondiale" - parintele Eftimie Mitra de la Schitul Ortodox Huta -
Cipul biometric, o chestiune mult discutata in ultimele zile atat in presa cat si din vorba in vorba. Impotriva introducerii cipului biometric in acte si a urmaririi mijloacelor de comunicare a cetateanului apar tot mai multe voci, mai ales din lumea monahala. Primul care a ridicat glasul a fost parintele Iustin Parvu de la manastirea Petru Voda, jud. Neamt care i-a indemnat pe cetatenii Romaniei sa ceara autoritatilor statului abrogarea acestei legi. Pentru a vedea care este opinia unui monah l-am rugat pe parintele Eftimie Mitra de la Schitul Ortodox Huta sa ne raspunda la cateva intrebari: Prof. Cristian Marc - Sunteti licentiat al facultatii de electronica din Oradea, in viata laica ati fost inginer. Cum vedeti comunicatul parintelui Iustin catre romani? Cum il comentati din punct de vedere tehnologic? Pr. Eftimie Mitra -Asa cum e, necesar. La prima vedere am avut impresia ca e prea devreme dar cand am aflat de noile legi cu scop de supraveghere si control a individului mi-am pus intrebarea daca nu e prea tarziu. Parintele Iustin nu va reusi singur sa scoata aceasta lege si de aceea a inaintat aceasta petitie de sustinere prin semnaturi pe care o gasim in mai multe bloguri si siteuri pe internet. Din punct de vedere tehnologic, tinand seama de mersul lumii ceea ce se urmareste este posibil cu mare usurinta, adica supravegherea si controlul populatiei prin mijloace electronice. Initiativei parintelui Iustin i s-au alaturat si multi intelectuali dar si unii duhovnici precum parintele Savatie Bastovoi si altii. Prof. Cristian Marc -Unii spun ca ar fi doar teama unor monahi fata de tehnica? Pr. Eftimie Mitra -Si ce ar mai fi putut spune? Trebuia sa zica si ei ceva pentru a-si face treaba mai departe. Si eu sunt monah, am internet si calculator, am aparate electrice si nu ma tem de tehnica. Problema e la ce folosesc unii tehnica. Tot ce se petrece cu impunerea prin lege a introducerii cipului biometric face parte din planul de supraveghere si control a unei noi dictaturi, de data asta la nivel mondial. Acest lucru e tot o chestiune demonica. Cu siguranta nu e de la Dumnezeu. Faptul ca Dumnezeu le ingaduie, nu inseamna ca El e si sursa. Prof. Cristian Marc -Au mai fost dictaturi, au mai fost oameni urmariti, nu e pentru prima data... Pr. Eftimie Mitra -Acum e altceva. Cu siguranta, nici o dictatura nu e de la Dumnezeu, nici comunismul si nici capitalismul, dar nici nu a fost asa de intensa si de adanc infipta in viata omului. Credeti ca intamplator s-a dat si legea cu urmarirea telefoanelor, a SMS - urilor, suprafegherea postei electronice si toate celelalte? Nu intamplator. Nimic nu e intamplator. Totul decurge conform unor planuri dirijate de sus, de la cei ce conduc lumea din umbra si decid asupra vietii individului si a popoarelor intregi. Nu avem fonduri pentru sanatate si cultura dar avem, in schimb, pentru aparatura sofisticata prin care sa urmarim viata omului. Nu intamplator cei ce se afla in spatele acestei miscari pe plan global au introdus in codul de bare si in sistemul electronic numarul 666. Biserica Greciei a cerut Uniunii Europene sa se schimbe acest numar dar nu a primit nici un raspuns. Puteau la fel de bine sa puna 777 sau 555 sau orice alt numar dar nu au vrut sa il schimbe. Asemenea si cu ecumenismul, sau cu moneda internationala. Si acestea fac parte dintr-un sistem de globalizare fiecare in planul sau, una in plan religios si alta in plan economic. Prof. Cristian Marc -Cei care au dat aceasta lege spun ca s-a dat pentru o mai buna organizare si protectie a cetateanului. Pr. Eftimie Mitra -Aceasta dorinta de stapanire si control asupra vietii omului e o chestiune demonica mascata sub bune intentii. Multi dintre cei de la evidenta populatiei vad problema doar asa cum li s-a prezentat, fara a pune la socoteala si aspectul religios. Chestiunea cu teroristi, cu nevoia protectiei si alte motive vehiculate oficial nu e tocmai cea mai potrivita in Romania. As intelege in America sau in Israel dar la noi nu. Cu toate astea, din cate stiu, suntem prima tara in Europa care a introdus aceasta lege si a doua din lume dupa Americani. Nu trebuia sa ne grabim. Prof. Cristian Marc -Spuneati de un aspect religios al chestiunii. La ce v-ati referit? Pr. Eftimie Mitra -La semnul fiarei si la tot ce e legat de acesta. Prof. Cristian Marc -E aceasta lepadare de Dumnezeu? Pr. Eftimie Mitra -Cand ma inchin banului e lepadare de Dumnezeu. Cand ma inchin sefului sau vreunei persoane e lepadare de Dumnezeu. Cand ma inchin lui Dumnezeu e bine, asta nu mai e lepadare. Din pacate multi se leapada in acest fel de teama sa nu isi piarda functiile sau salariul bunicel marturisindu-si convingerile dupa cum li se dicteaza si asta nu doar in viata laica ci chiar si in cler. Altii accepta orice fel de compromis pentru a merge pe litoral, sau pentru a beneficia de anumite avantaje materiale lumesti. Aceasta este o forma a lepadarii ce o precede pe cea a profetiei din apocalipsa cu referire la insemnarea cu semnul fiarei. Nu sunt deloc apocaliptic ci chiar incerc sa fiu cat se poate de sincer si realist. Daca as fi cu idei apocaliptice nu mai avea rost sa ne deranjam ca si asa sfarsitul ar fi aproape. Ceea ce se face acum e o etapa de inceput a lepadarii din profetia apocaliptica. Pentru o acomodare cat mai eficienta a individului cu toata aceasta indosariere, s-a introdus treptat codul de bare, apoi buletinele si permisele auto sub forma cartonata, cardurile, apoi biocipul la animale, in prezent sub forma experimentala si la om, urmeaza in viitor cipul in buletin si o sumedenie de forme cu avantaje administrative. Lepadarea propriu-zisa e atunci cand vor implanta semnul fiarei pe frunte si pe mana dreapta, asa precum e si profetia din Apocalipsa. Semnul fiarei fiind 666. Prof. Cristian Marc -Cand se va intampla aceasta? Pr. Eftimie Mitra -Nu stiu cand, nu am de unde sa stiu o data certa dar ce pot sa va spun ca spre acolo se tinde in viitor. Deja sunt unii care incearca falsificarea cardurilor, altii spun ca au si reusit acest lucru. Sub pretextul ca aceste vor fi pierdute sau falsificate in viitor se va renunta la aceste carduri si cipuri in documente si se va incerca implantarea in corpul uman, tocmai pe frunte si pe mana dreapta, si aceasta nu intamplator. Toate acestea sunt bine mascate sub forma unor proiecte internationale de protectie si securitate a individului, ca si cum, vezi Doamne, pe cineva l-ar intereseaza de omul simplu. prof. Cristian Marc sursa: http://lacasuriortodoxe.over-blog.co...-27107788.html |
Toate ca toate, dar cata dreptate are AlinB si bogdan81 (sper ca nu am gresit numele) nici nu va dati seama.
Am avut noi disputele si contradictiile noastre, dar cand ai dreptate, ai dreptate, si o recunosc (pentru AlinB). Omeni buni, ceea ce scrie Alin e de bun simt si sigur e documentat, pentru ca Alin nu pare deloc genul de om care sa scrie aiurea, doar ca sa se bage in seama. Iar in ceea ce priveste ce a zis un parinte sau un sfant si ce au zis altii, sa nu uitam ca si ei sunt/au fost oameni, si numai Iisus Hristos e Omul perfect, cel care cunoaste adevarul, nimeni altcineva. Decat sa stam sa citam pe unul si pe altul, mai bine am gandi putin logic si am trage propriile concluzii si sa ne documentam si din surse stiintifice, nu doar din surse crestin-ortodoxe, pentru ca de multe ori ne ajuta si stiinta. Altfel suntem ca si caii, vedem doar in fata si si nu luam in calcul alte lucruri din jurul nostru. Nu mai am de gand sa repet ce s-a mai scris, dar ar fi frumos sa inceteze disputa asta, pentru ca nu stiu daca se ajunge la vreun consens. Banuiesc ca tot cele doua tabere vom fi: cei anti cip si cei care sunt indiferenti in lergatura cu asta. |
Citat:
|
Mitropolia clujului, albei, crișanei și maramureșului comunicat de presă
MITROPOLIA CLUJULUI, ALBEI, CRIȘANEI ȘI MARAMUREȘULUI
COMUNICAT DE PRESĂ Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, luând act de reacțiile unor medii monahale și teologice față de introducerea sistemului de supraveghere biometrică în România, consideră că acestea sunt îndreptățite, ele urmând însă să fie supuse unor analize și nuanțări, atât la nivelul Sinoadelor locale. cât și la acela al Sfântului Sinod plenar. Oficial, semnalul a fost dat prin Hotărârea de Guvern nr. 557 din 26 aprilie 2006 privitoare la introducerea pașapoartelor electronice, în care sunt stocate datele biometrice ale persoanei, adică imaginea facială, impresiunea digitală, precum și alte elemente de identificare. Mai mult, deși Hotărârea îi privește pe toți cetățenii României, ea nu a fost precedată de o dezbatere publică, așa cum s-ar fi cuvenit într-o țară democratică. Pentru 1 ianuarie 2011 este programată introducerea noilor cărți electronice de identitate cu cip. Acesta are forma și dimensiunea unei așchiuțe în care se stochează datele biometrice ale unei persoane; el poate fi implantat nu doar într-un act de identitate (buletin, pașaport, card comercial sau sanitar), ci și în corpul uman, sub pielea palmei, a unui deget sau a cefei, iar conținutul său poate fi citit de la distanță și de către oricine, cu ajutorul unui calculator sau a unui aparat de receptare anume construit. Nu există nici o lege națională sau internațională care să garanteze discreția sau securitatea absolută a datelor înscrise în cip, acestea fiind, practic, la dispoziția oricărui factor instituțional sau privat și constituind un sistem de supraveghere a cetățenilor pe toată durata vieții lor, și chiar după moarte. Argumentul că acest sistem de supraveghere contribuie la identificarea și urmărirea delicvenților constituie o ofensă la adresa întregului popor român, care nu poate fi tratat ca o bandă de infractori. Dimpotrivă, acest sistem de supraveghere e un atentat la libertatea și intimitatea oamenilor, drepturi consfințite nu numai de legile civile, ci și de normele religioase. E ca și cum un duhovnic ar divulga secretul spovedaniei, fapt aspru pedepsit în rânduielile bisericești, dar cu drept de cetățenie în sistemul transparenței fără perdea. Biometria nu numai că nu o sancționează, dar, dimpotrivă, o legiferează, omul fiind tratat nu ca făptură a lui Dumnezeu, înzestrată cu suflet, inteligență și libertate. În concluzie, facem un apel către Domnul Traian Băsescu, Președintele României și garantul respectării Constituției, să facă tot ceea ce îi stă în putință spre a-i asigura cetățeanului român dreptul la libertate și viață particulară, în consens cu principiile conviețuirii sociale. În ședința din 19 februarie 2009, Cluj-Napoca † BARTOLOMEU, Arhiepiscop și Mitropolit † ANDREI, Arhiepiscopul Alba Iuliei † SOFRONIE, Episcopul Oradiei † IUSTINIAN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului † PETRONIU, Episcopul Sălajului † IRINEU BISTRIȚEANUL, Episcop Vicar Cluj † VASILE SOMEȘANUL, Episcop Vicar Cluj † IUSTIN SIGHETEANUL, Arhiereu Vicar Maramureș sursa: http://www.sfnectariecoslada.ro/2009...ctele-cu-rfid/ |
Merita macar putina atentie si opinia unui MUCENIC real al zilelor noastre? PARINTELE DANIIL SASOEV despre actele biometrice, pecetluire si Antihrist. SE POATE REEDITA IN ROMANIA FENOMENUL SECTAR DE LA PENZA, LA O SCARA MULT MAI MARE?
http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...l-sectar-de-l/ - Părintele Daniel: Sfântul Dimitrie al Rostovului a scris că în secolul al XVIII-lea, atunci când au apărut primele pașapoarte și primii bani de hârtie, erau persoane care susțineau că acestea sunt pecetea lui antihrist. — Persoanele care au aceste puncte de vedere cu privire la noile pașapoarte etc., fac referire la cuvintele stareților, Paisie Aghioritul și alți câțiva despre care eu nu știu nimic, în afară de ceea ce este scris despre ei pe Internet. Cum să înțelegem acest lucru? - Părintele Daniel: Noi știm că și Sfinții Părinți făceau greșeli, atunci când ne învățau contrar doctrinei Sfintei Tradiții. După cum spunea Sfântul Vincentiu de Lerin, Sfânta Tradiție este ceea ce au învățat toți, întotdeauna și peste tot. In orice caz, această teorie a pre-peceții — la noi, în Rusia, a fost inventat acest termen — este o învățătură care a apărut abia de curând. Așa ceva nu a existat înainte. De fapt, acest punct de vedere este greșit și în sensul teologic. |
Citat:
Parintele Eftimie Mitra - despre cipurile biometrice și dictatura mondiala |
Citat:
Cum a ramas cu aspectul ca ortodoxia nu are Papi infailibili? A, tacere, mai dam 100 copy/paste sa treaca intrebarea, poate nu observa nimeni si ne crede lumea pe noi. |
Citat:
|
Nu stiu pe cineva de pe forumul asta sa aiba vreun cip prin corp.
Tu stii? Apropo, ala care are un pacemaker (si ala are cip) e un om mort spiritual, nu? Iar sarutarile..sunt si ele de mai multe feluri. Un tur prin Sfanta Scriptura sau chiar o cautare, poate te-ar lumina in acest sens. http://bibliaortodoxa.ro/cautare-rez...php?text=sărut P.S.: Link -ul trebuie introdus de mana, altfel nu merge. |
bin000, eu nu vorbeam de cipurile BIOMETRICE implantate in corp.
antoniap, am citit ce a zis parintele asta si la tine, asa ca nu am aflat nimic nou din clip. V-ati gandit vreodata ca odata cu trecerea la buletine biometrice putem scapa de furtul de identitate (cel putijn pana se gasesc metode), un fenomen care e destul de raspandit si in tarisoara asta, desi multi nu stiu. V-ati gandit ca infractorii recidivisti pot fi gasiti mult mai usor datorita buletinelor biometrice? V-ati gandit ca E POSIBIL sa scada rata infractionalitatii, tocmai pentru ca se va sti ca pot fi depistati mult mai repede si usor decat pana acum locatiile acestora? Sincer, mi s-ar parea buna si amprentarea populatiei (nu doar a infractorilor), asa daca cineva comite infractiuni pot fi gasiti in cazul in care s-au gasit amprente la locul faptei... V-ati pus vreodata in situatia cuiva care s-a trezit cu casa vanduta de niste oameni care i-au furat identitatea bietului om? Asa ca cipurile astea u si beneficii, aca stam sa anlizam bine situatia... |
Nu prea stii despre ce vorbesti, din pacate ai luat de bun prea usor ce ti-a spus propaganda cipofoba.
Infractorii nu pot fi urmariti cu pasapoartele biometrice. Amprentarea se face doar pentru a identifica individul, mai exact se foloseste un singur deget (si inca unul de rezerva) pe cand pentru identificarea pe baza de amprente este nevoie de toate cele 10. Furtul de identitate este insa o problema, dar atat timp cat nu ajunge subiect de stiri de ora 5, macar cat violurile geriatrice, pentru cei mai multi nu exista si nici nu e o problema. La noi inca nu s-a practicat/practica pe scara larga, ca la americani de exemplu si chiar si ei nu o vad ca pe o problema majora, pentru ca nici macar nu au un act de identitate national. Cipuirea pasapoartelor a fost/este deocamdata o afacere, pentru ca din ce stiu, nu se verifica datele inscrise pe cip si nici amprenta biometrica decat probabil la intrarea in SUA deci in rest sunt cam degeaba, probabil un fel de faza de testare - una destul de costisitoare insa. Desigur, in viitor ar putea fi folosite de un guvern dictatorial, dar la fel de bine pot fi folosite actele actuale asa cum poate si va fi folosita politia, armata si alte institutii actualmente necesare societatii. Dupa logica cipofoba, ar trebui sa le desfiintam si pe astea ca deh, sunt un posibil instrument dictatorial. De Internet si telefonie mobila nu mai zic, ca deja tot ce misca pe aici sunt in baze de date care pot fi oricand consultate si chiar stocate decenii dar iarasi, nu am vazut vreun indemn la a renunta la ele, aici nu le mai pasa ca pot fi monitorizati, spionati, etc. |
Citat:
In cazul de fata nu era vorba de tabara ta, ci de cealalta, pentru ca am scris de cei ce sunt impotriva cipurilor. Legat de ironia ta, pe care vad ca ai ajuns sa o repeti la fiecare mesaj, asa proceda si cel ce a intitiat asocierea asta (la el erau motive mai intemeiate, nu ii placea sa scriu despre catolicism), e vorba de Erethorn (MihaiG). Tu practic il copiezi pe el si ideile lui legate de asta. Intre timp vad ca ii face zile negre lui Mihnea Dragomir pe forumul catolic, au ajuns sa se certe pe acel forum. |
Citat:
Acum, si internetul si televizorul au parti foarte negative, dar nu se face atata caz. De exemplu pornografia adusa de internet e o uriasa problema, pentru copii, tineri, dar si adulti. In privinta cipurilor eu nu vad pericolul, dar am spus ca sunt dispus sa nu fiu complet inchis doar datorita spuselor acelor parinti. Adica acum nu ma intereseaza, dar sunt receptiv daca vine o alta dovada. E posibil si ca unii parinti sa fi gresit putin. De exemplu Parintele Papacioc a spus, cand a fost apelul Parintelui Iustin, ca parintele a exagerat putin, nu trebuia sa procedeze asa. |
Adevarul (meu cel puțin) este ca nici internetul si televizorul nu-s probleme tocmai mici.
Cum spune ci catalin ma sus, pornografia... A ajuns sa poata fi vizualizata de absolut oricine. Daca, ca parinte nu sti sa ii obstrucionezi accesul la acele site-uri, copilul tau poate vedea pornografie si din greseala. Sunt situri, unde iti intra ca reclama o noua pagina...pornografica. Ajunge sa vada copilul imainile, sa devina curios, si de acolo pana la vizualizarea de filme pornografice e distanta de un click. La TV iarasi, violenta, crime, violuri, jafuri, inselaciuni, avorturi in bai de scoala, sex in scoala, batai intre copii, adolescenti si adulti... stirile del ora 5 de pe protv... Si TVul e nociv... Telefonul ti-e ascultat si monitorizat 24/7... Educatia e la pamant, medicina va fi la pamant.... oameni devin din ce in cemai rai... astea-s problemele actuale, de care ar trebui sa ne ocupam acum. Oricum nu puteti/putem face ca cipurile sa nu apara. Ajunge sa te oblige o lege sa iti schimbi buletnul intr-unul cu cip ca daca nu, platesti amenda de x0.000 Ron... Ai/am face-o, pentru ca nu am avea de ales. Dar acum avem probleme mai urgente de gandit, digerat si eventual rezolvat... |
Citat:
Cand mai multi parinti induhovniciti care nu se cunosc intre ei afirma aceleasi lucruri cu privire la un aspect din realitate, inseamna aceasta este o dovada ca au fost inspirati de Duhul Sfant. Nu vii tu sa hulesti Duhul Sfant care-i calauzeste doar pentru ca opinia lor nu e corecta politic. Daca o faci, suporti consecintele. Duhul Sfant este infailibil, nu purtatorii de Duh Sfant. Purtatorii de Duh Sfant pot gresi cand cad in mandrie. Atentie: hula impotriva Duhului Sfant nu se iarta! Bine este sa mai punem si stavila mandriei noastre. |
Citat:
|
Deci sfintenia sta in notorietate ? Adica in popularitate ?
|
Citat:
Pana la urma il mai si lasi pe om sa-si manance roscovele, daca nu asculta. In general, se observa mai multe semne de demonizare a lumii in general dupa ce s-au dat documente cu cip. Cine sa mai aiba forta necesara a respingerii cipului implantat? Atunci uiti de Hristos si te gandesti la portia de mancare pe care o primesti sau nu in functie de acceptarea sau neacceptarea cipului. In conditiile saracirii populatiei, o asemenea perspectiva e de luat in seama. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:14:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.