Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sunt sarac! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10461)

dorinastoica14 24.08.2010 21:36:33

Fraților nu săriți pe Anca !
Are dreptate.Un om cu datorii nu este un om liber!
Ia gândiți-vă ce va face un creștin(nevoitor sărăcuțul de el) postitor și dus la biserică care a fost nevoit să facă credite pentru a-și învăța copii facultate,pentru a-i face o nuntă sau pentru a-și încropi o afacere.
Va putea el oare atunci când vor veni vremurile acele despre care tot vorbim să refuze cipul? Nu va putea căci el nu este liber.
Asta dacă privim într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat dar nici fără asta nu este bine să ai datorii nicăieri nici măcar la magazinul din capătul străzii.
Cel mai bine este să fii cumpătat. Ce nu știe Anca(sau a scăpat din vedere) e faptul că sunt muuuulți oameni care au trăit decent acum 2o de ani iar acum datorită pierderii locurilor de muncă la o vârstă înaintată au sărăcit atât de tare încât nu au cu ce trăi (mai ales cei care lociuesc la orașe la blocuri) și mai sunt și bolnavi.

Miha-anca 24.08.2010 21:40:36

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 281383)
Pai, amandoi insumeaza in remuneratia pentru serviciile prestate in slujba societatii 27 milioane de lei vechi, iar rata a ajuns la 20 de milioane.
Ei, acum spune-mi draga Anca, cum sa economiseasca acesti tineri ?
Care este solutia ? Sa returneze creditul,.

Da, in asemena situatie expertii recomandau vanzarea apartamentului sau a casei, daca nu mai puteau face fata ratelor si aveau si alte imprumuturi. Dar poate le-ar fi recomandat ca alternativa sa inchirieze cuiva o camera din propria casa si din chirie sa-si intregeasca venitul. Sau ar mai putea sa isi ia un al doilea loc de munca, daca gasesc. Ar putea sa-si ia un petec de pamant si sa-l cultive cu legume, ca mancarea sa nu-i mai coste atat.
Acestea sunt doar cateva idei din multele variante posibile. Nu se stie ce aduce ziua demaine si situatia lor se redreseaza. Dar ceea ce conteaza e, sa faca fata zilei de maine.
Ar fi anormal ca sa cerem acestor tineri sa mai faca si economi pentru la batranete, dar pot face economii scazand cheltuielile zilnice pe intretinere, mancare, tigari, imbracaminte, transport, diverse.

Raoul 24.08.2010 21:42:32

Anca,tu chiar vrei sa te reintorci in Romania? Stai acolo unde esti,se treieste decent in Scandinavia.

cristiboss56 24.08.2010 21:43:24

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 281446)
Ia gândiți-vă ce va face un creștin(nevoitor sărăcuțul de el) postitor și dus la biserică care a fost nevoit să facă credite pentru a-și învăța copii facultate,pentru a-i face o nuntă sau pentru a-și încropi o afacere.
Va putea el oare atunci când vor veni vremurile acele despre care tot vorbim să refuze cipul? Nu va putea căci el nu este liber.
Asta dacă privim într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat dar nici fără asta nu este bine să ai datorii nicăieri nici măcar la magazinul din capătul străzii.
Cel mai bine este să fii cumpătat. Ce nu știe Anca(sau a scăpat din vedere) e faptul că sunt muuuulți oameni care au trăit decent acum 2o de ani iar acum datorită pierderii locurilor de muncă la o vârstă înaintată au sărăcit atât de tare încât nu au cu ce trăi (mai ales cei care lociuesc la orașe la blocuri) și mai sunt și bolnavi.

Tare m-ai speriat când am auzit că au sărit pe Anca ! Uf. . . , dar mi-am dat seama de mica diversiune a ta ( pe drept până la urmă ) , ce a dus la o săritură directă pe Ancuța !

dorinastoica14 24.08.2010 21:44:44

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 281449)
Da, in asemena situatie expertii recomandau vanzarea apartamentului sau a casei, daca nu mai puteau face fata ratelor si aveau si alte imprumuturi. Dar poate le-ar fi recomandat ca alternativa sa inchirieze cuiva o camera din propria casa si din chirie sa-si intregeasca venitul. Sau ar mai putea sa isi ia un al doilea loc de munca, daca gasesc. Ar putea sa-si ia un petec de pamant si sa-l cultive cu legume, ca mancarea sa nu-i mai coste atat.
Acestea sunt doar cateva idei din multele variante posibile. Nu se stie ce aduce ziua demaine si situatia lor se redreseaza. Dar ceea ce conteaza e, sa faca fata zilei de maine.
Ar fi anormal ca sa cerem acestor tineri sa mai faca si economi pentru la batranete, dar pot face economii scazand cheltuielile zilnice pe intretinere, mancare, tigari, imbracaminte, transport, diverse.

Topicul acesta este excelent și folositor.Îmi permit să-ți dau și eu o ideie Anca.Ce-ar fi să scriii un manual de supraiețuire pentru românul de criză?

cristiboss56 24.08.2010 21:48:45

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 281454)
Topicul acesta este excelent și folositor.Îmi permit să-ți dau și eu o ideie Anca.Ce-ar fi să scriii un manual de supraiețuire pentru românul de criză?

De supraviețuire ? Depinde câte zile , sau ore mai degrabă !

dorinastoica14 24.08.2010 21:51:20

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 281456)
De supraviețuire ? Depinde câte zile , sau ore mai degrabă !

4o - acesta e pentru cei mai slabi!

andreicozia 24.08.2010 21:52:00

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 281449)
Ar putea sa-si ia un petec de pamant si sa-l cultive cu legume, ca mancarea sa nu-i mai coste atat.
.

:))) Ce dulce esti Ancuto!

Ma intrebat totusi, daca ai mai vazut cum arata satele unde ai putea sa-ti cumperi ieftin un petic de pamint ca sa cultivi ceva... sau tu cind vii sa te spovedesti vezi numai locurile idilice de linga minastiri si-ti tresara inimioara la cit de pitoresc este acolo...poate nu stii ca locurile de pe linga minastiri sunt cele mai BUNE terenuri si evident si super-SCUMPE.

glykys 24.08.2010 21:52:47

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 281383)
Ma faci sa rad, Raoul, de fapt, am vazut ca ti-ai dat tu cu seama ca in Romania " un trai decent " chiar inseamna bogatie....adica la ceea ce aspiri tu. De-aceia devine tot mai putin posibil, pentru ca este la fel cu a spera sa-ti cumperi un ferrari.
Cunosc un cuplu care lucreaza la pompieri, sunt sot si sotie si nu au copii. Acum trei ani au facut un credit pentru locuinta,ca sa se aseze la casa lor. Acum le-au scazut salariile si le-au crescut rata la credit. Cat ? Pai, amandoi insumeaza in remuneratia pentru serviciile prestate in slujba societatii 27 milioane de lei vechi, iar rata a ajuns la 20 de milioane.
Ei, acum spune-mi draga Anca, cum sa economiseasca acesti tineri ?
Care este solutia ? Sa returneze creditul, cu taxele de rigoare ingrosat, si sa -si construiasca la marginea orasului un adapost din carton, iar cand le este lunmea mai draga, caci, oricum in meseria asta nu au vre-un concediu sau vre-o zi tihnita, deci, cand le este lumea mai draga sa sara ca sa stinga vre-un incendiu. Eventual, vila nenorocitului de Videanu care se crede capabil sa traiasca cu 15 milioane.

Si bunicii mei au platit rate la casa 25 de ani, pe vremea lui Ceausescu, si aveau si un copil. Mai toti banii din casa acolo se duceau, pe rate. Povestea bunica cum mancau mancare de cartofi de Craciun, cum nu isi permitea sa isi cumpere o rochie si, in unele dati, nici ciorapi, si ca sora ei i-a daruit o fusta... Dar acum au casa si nu regreta niciodata sacrificiile pe care le-au facut.

Edit - se poate sa confund eu si sa fi platit rata la casa 15 ani si 7 ani la mobila, dar nu ii mai intreb acum. Oricum, si asa, si tot este enorm pretul platit.

dorinastoica14 24.08.2010 21:57:12

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 281460)

Ma intrebat totusi, daca ai mai vazut cum arata satele unde ai putea sa-ti cumperi ieftin un petic de pamint ca sa cultivi ceva... sau tu cind vii sa te spovedesti vezi numai locurile idilice de linga minastiri si-ti tresara inimioara la cit de pitoresc este acolo...poate nu stii ca locurile de pe linga minastiri sunt cele mai BUNE terenuri si evident si super-SCUMPE.

Aici nu ai dreptate. Anca e un om simplu și foarte modest. Știe cum este în țară.

Miha-anca 24.08.2010 22:01:34

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 281446)

Da, Dorina, sa nu-i uita nici pe acesti oameni, care au muncit si care acum au ajuns fara un loc de munca sau sunt bolnavi. Poate ca Dumnezeu permite acest lucru pentru smerirea lor. Toti avem cate o boala. Totul e sa o ducem fara sa ne plangem si are Dumnezeu grija de noi. De asta sunt incredintata.
Dar iti multumesc, Dorina, ca ai adus aminte de cip. Intr-adevar prin datoriile pe care le contractam devenim dependenti de banca si va trebui sa acceptam cipul.
Tocmai cu gandul la vremea batranetii si a bolii, am amintit de economii, de care sa nu ne atingem. Chiar daca e vorba de o suma mica lunara, acesti bani se strang in timp si sunt buni atunci cand ne trebuie. Bineinteles, cei care isi permitŽsi cat isi permit.

Miha-anca 24.08.2010 22:25:24

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 281377)
In banii astia sa intre, obligatoriu, si drumurile in tara in fiecare post...la spovedit .
Macar eu fac o tara de efort sa-i inteleg si pe cei din jur, inainte de a-mi da cu parerea. Cu nevrednicie, asa, ca sa fiu in ton cu " credinta ". Bine spus, " cei din jur ", la dumneata nu cred sa fie vre-un batranel in jur care sa cerseasca injosit de propria societate ( condusa de indolenti ), desi acesta a muncit o viata intreaga intr-un mod cinstit .

Ory, nu confunda situatia mea cu a altora. Daca vin in Romania in fiecare Post la spovedit, desi pana acum nu mi-a reusit, o fac din banii mei de aici si cu sacrificiile necesare acceptate de mine si familia mea.
Eu fac mai mult decat "o târa" de efort, ca sa-i inteleg pe ceilalti care sunt cu probleme. Nu ii mai inteleg pe cei mandri, sau pe cei nechibzuiti, sau pe cei, care considera ca totul li se cuvine, dar pe un nevoias incerc sa-l inteleg cat mai bine. Nici nu imi este greu caci am avut si eu episoadele mele, de care nu doresc sa amintesc aici.
Nevoiasii mei sunt in Romania. Cel care cerseste nu mai este mandru. Mandri suntem noi, care consideram cersitul o injosire, cand de fapt o mana intinsa in care punem un banut, noua ne aduce raiul.

cristiboss56 24.08.2010 22:25:44

Citat:

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 281459)
4o - acesta e pentru cei mai slabi!

Postul nu e supraviețuire , mare confuzie și mai ales GREȘALĂ ! O iau ca o glumă semicreștină, dar ca o glumă de seară, și nimic mai mult !

cristiboss56 24.08.2010 22:30:00

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 281476)
Ory, nu confunda situatia mea cu a altora. Daca vin in Romania in fiecare Post la spovedit, desi pana acum nu mi-a reusit, o fac din banii mei de aici si cu sacrificiile necesare acceptate de mine si familia mea.
Eu fac mai mult decat "o târa" de efort, ca sa-i inteleg pe ceilalti care sunt cu probleme. Nu ii mai inteleg pe cei mandri, sau pe cei nechibzuiti, sau pe cei, care considera ca totul li se cuvine, dar pe un nevoias incerc sa-l inteleg cat mai bine. Nici nu imi este greu caci am avut si eu episoadele mele, de care nu doresc sa amintesc aici.
Nevoiasii mei sunt in Romania. Cel care cerseste nu mai este mandru. Mandri suntem noi, care consideram cersitul o injosire, cand de fapt o mana intinsa in care punem un banut, noua ne aduce raiul.

Deci rușine nouă , ferice lor rromilor ce sunt prigoniți de cei mândri tare . . . !

Miha-anca 24.08.2010 22:30:30

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 281407)
Nu prea se vede ca muncesc zi lumina pentru a face fata intretinerii casei ci poate a cheltuielilor de calatorii in week-end-uri cu avio-bus-ul in Spania la plaja si cu doi trei puradei dupa ele( asa cum am vazut cozi de olandezi la avioane ca la transportul in comun in Amsterdam)...si nu pareau a fi sotii de senatori sau parlamentari ci niste amariti in slapi...deh, fiecare cu "saracia" lui :)

... adica, acum am inceput sa ne uitam si in curtea vecinului?!? Sunt atatea oferte in luna iunie, ca poti sa mergi cu 120€ oriunde iti ofteste inima. Si apoi o mama cu 3 copii nu are nevoie de plaja si recreiere?

cristiboss56 24.08.2010 22:33:16

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 281463)
Aici nu ai dreptate. Anca e un om simplu și foarte modest. Știe cum este în țară.

De unde ști cine are dreptate ?

Rodica50 24.08.2010 22:34:04

Suntem saraci???

Se spune in Biserica noastra- ai grija ce iti doresti! Vrei bine in viata ta? Atunci gandeste binele, ca sa atragi binele in viata ta.Asa este si cu saracia- fii milostiv, iar Dumnezeu iti va trimite semne ca a primit jertfa ta.

Dupa parerea mea, mai grava este saracia spirituala, dar si cand traiesti in lipsuri si nu poti sa le induri...

Miha-anca 24.08.2010 22:37:16

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 281479)
Deci rușine nouă , ferice lor rromilor ce sunt prigoniți de cei mândri tare . . . !

Daca ar fi numai rromii, care cersesc, nu ar mai fi cersetori de luat in seama. Dar din pacate am vazut femei in varsta stand la cersit, precum si barbati, fara ca sa fie tigani.
Cum se face ca intelegi pe dos cea ce scriu?!? :20:

cristiboss56 24.08.2010 22:44:36

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 281485)
Daca ar fi numai rromii, care cersesc, nu ar mai fi cersetori de luat in seama. Dar din pacate am vazut femei in varsta stand la cersit, precum si barbati, fara ca sa fie tigani.
Cum se face ca intelegi pe dos cea ce scriu?!? :20:

Am înțeles perfect, dar am accentuat o latură dureroasă, reală și deloc de neglijat a cerșitului ce a băgat în sperieți Europa !

Miha-anca 24.08.2010 22:48:57

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 281450)
Anca,tu chiar vrei sa te reintorci in Romania? Stai acolo unde esti,se treieste decent in Scandinavia.

Sunt f aproape de a reveni. Din pacate decenta nu te mantuieste. Si apoi voi putea trai decent si in Romania, caci omul sfinteste locul.

Miha-anca 24.08.2010 22:49:33

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 281486)
Am înțeles perfect, dar am accentuat o latură dureroasă, reală și deloc de neglijat a cerșitului ce a băgat în sperieți Europa !

Da, dar nu despre asta vorbeam aici.

Miha-anca 24.08.2010 22:52:52

Citat:

Multumesc, Dorina, dar una e o discutie libera si alta e o carte, Dorina. Sper insa ca experienta de viata adunata printre acesti germanici sa inspire si pe altii, caci sunt foarte practici.

cristiboss56 24.08.2010 22:55:41

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 281489)
Sunt f aproape de a reveni. Din pacate decenta nu te mantuieste. Si apoi voi putea trai decent si in Romania, caci omul sfinteste locul.

Plus că ai fost chibzuită și probabil ai străns în cei peste 30 de ani o sumă frumușică folositoare pentru muuulți ani deacum înainte ! Mulți ani fericiți !

andreicozia 24.08.2010 22:59:08

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 281464)
Tocmai cu gandul la vremea batranetii si a bolii, am amintit de economii, de care sa nu ne atingem. Chiar daca e vorba de o suma mica lunara, acesti bani se strang in timp si sunt buni atunci cand ne trebuie. Bineinteles, cei care isi permitŽsi cat isi permit.

Eu sincer te sfatuiesc sa nu-ti pui baza pe economii in bani la banca ci sa-i ai si sub alte forme. Eu mai uit ce fac evreii care STIU care-i mersul economiei in viitor, au mesaje clare de la agentiile superioare..., si-i vad agitati pe multe canale de tv cu reclame de cumparare a aurului de la populatie( cum o faceau cu frenezie si inainte de WWII)... asta asa ca subiect de reflectare!

Cred ca cel mai bine este sa fi pe undeva la ZERO( de la luna la luna), sau usor in datorii. ...iar in caz de crach economic, nu ai ce sa pierzi sau ce sa-ti ia, decit lantul de la bicicleta...

cristiboss56 24.08.2010 22:59:54

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 281496)
Multumesc, Dorina, dar una e o discutie libera si alta e o carte, Dorina. Sper insa ca experienta de viata adunata printre acesti germanici sa inspire si pe altii, caci sunt foarte practici.

Surprize, surprize ( poate ) Cartea forumului creștinortodox.ro , cu toate topicele și postările din 1995-2010 ! Ar fi ceva !

IonelS 24.08.2010 23:05:59

Citat:

In sfarsit o romanca din afara normala ! Admirabil !

cristiboss56 24.08.2010 23:07:56

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 281491)
Da, dar nu despre asta vorbeam aici.

Bun , și mă sancționezi ?

Raoul 24.08.2010 23:08:39

Citat:

Cum traiesti decent? Probabil pe urma a cat ai agonisit in afara. Altfel chiar nu vad cum ai putea.

Miha-anca 24.08.2010 23:09:05

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 281460)

Andrei, nu am vrut sa spun, dar chiar am o casuta batranesca cu ceva gradina, pe care va trebui sa o destelenesc, undeva mai la munte. Oamenii sunt minuati, simpli, prietenosi. La 4 km este o rezervatie naturala; loc intr-adevar idilic.
Gradina o voi cultiva, caci simt ca aceasta munca imi da viata. Izvor in curte, deci am toate conditiile.
Sa stii ca nu dau sfaturi, pe care eu sa nu le urmez, indiferent ce crede unul sau altul.
Avem si aici gradina si am invatat cate ceva despre gradinarit de la vecinii de gradina. Deci nu sunt chiar o incepatoare. Am trei ani vechime in gradinarit si am o gramada de carti!
Daca va simtit obositi, apucati-va de gradinarit. Veti intineri si veti avea multe satisfacti. Iar produsele vor fi ecologice.
Da, am fost si am vazut satele. E mult de facut inca, dar asta nu ma sperie.

cristiboss56 24.08.2010 23:09:26

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 281505)
In sfarsit o romanca din afara normala ! Admirabil !

Niciodată nu-i prea târziu ! Formidabil !

dorinastoica14 24.08.2010 23:12:08

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 281477)
Postul nu e supraviețuire , mare confuzie și mai ales GREȘALĂ ! O iau ca o glumă semicreștină, dar ca o glumă de seară, și nimic mai mult !

Sigur că a fost doar o glumă! Dacă m-aș fi îndoit că că va fi luată altfel decât ca glumă nu scriam.
Acei care mă cunosc știu că uneori mai fac și haz de necaz!

enculescunicoleta 24.08.2010 23:12:28

Si eu am nevoie de bani

Se spune, in popor, ca "Banul este ochiul" celui rau. Insa, in realitate, banul, in ziua de azi, iti da posibilitatea:
- sa-ti cumperi medicamentele necesare pentru a-ti mentine sanatatea la un nivel acceptabil;
- sa-ti faci tratamentele recomandate;
- sa-ti faci operatiile (interventiile chirurgicale) urgente;
- sa-ti cumperi mancare;
- sa-ti cumperi haine;
- sa-ti cumperi incaltamintea ortopedica recomandata;
- sa-ti platesti ratele, datoriile.
(Nu ma refer la mancare, haine si incaltaminte de lux!)
Fara bani, ai putea face toate acestea????? EU CRED CA NU!
Eu am lucrat, pentru ca dintr-o pensie de invaliditate de 300 si 400 lei nu imi puteam cumpara medicamentele, nu puteam urma tratamentele recomandate, nu m-as fi putut opera, as fi fost o povara pentru parintii mei, care sunt, la randu-le, bolnavi.
Dar... Lucrand, desi aveam gradul II de invaliditate si gradul accentuat de handicap locomotor, cei de la Casa de Pensii imi impun sa le platesc 123.770.000 lei vechi.
In curand, trebuie sa fiu operata pentru transplant de tendon, operatie care ma va costa 5000 de euro. In Romania!
Asadar, am si eu nevoie de bani. Cine ma poate ajuta?????
Pe cei ce au suflet mare si m-ar putea ajuta cu ceva, ii rog sa-mi dea un pm, pentru a le putea trimite dovezi medicale si nu numai, scanate.
Va multumesc.
Doamne, ajuta!
http://www.flacaraarzand.blogspot.com

andreicozia 24.08.2010 23:19:35

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 281497)
Plus că ai fost chibzuită și probabil ai străns în cei peste 30 de ani o sumă frumușică folositoare pentru muuulți ani deacum înainte ! Mulți ani fericiți !

Vrabia malai viseaza!

Tu realizezi Cristi citi bani trebuie sa ai strinsi la teschelie ca sa fie in conditii de Romania o suma... " frumușică folositoare pentru muuulți ani deacum înainte !"?

Aici este DILEMA de baza a romanului nostalgic care viseaza la revenire pe meleaguri Mioritice!
...si mai ales pentru ca nici acolo la germanici nu poti sa traiesti chiar numai pe parizer si la ei totul costa

Miha-anca 24.08.2010 23:19:50

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 281483)
De unde ști cine are dreptate ?

Dorina ma cunoaste, dar nu e cazul sa discutati de spre mine, ca nu despre mine e vorba in topic.
Vad insa ca foarte greu acceptati sfaturi, de parca ar fi pierduta cauza si nimic nu s-ar mai putea face. Starea aceasta de spirit nu imi este proprie. Si atunci cand nu am solutie, stiu ca ea exista, dar ca trebuie sa o caut, punand niste simple intrebari: cine? ce? cand? unde? cat? cum? Se face un brainstorming si ideile apar.
Si are dreptate Dorina: tot ce e sofisticat ma oboseste, si ce e simplu imi place.

Miha-anca 24.08.2010 23:24:09

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 281497)

:20: Am strans... datorii, caci am cumparat apartament si nu e platit. Dar a avut Dumnezeu grija de mine intr-alt fel. Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!

andreicozia 24.08.2010 23:31:27

Citat:

În prealabil postat de enculescunicoleta (Post 281514)
trebuie sa fiu operata pentru transplant de tendon, operatie care ma va costa 5000 de euro. In Romania!
Asadar, am si eu nevoie de bani. Cine ma poate ajuta?????

Nicoleta,
Foarte serios iti sugerez o varianta care te va costa o fractiune din cit ti se cere in mod ABUZIV in Romania. Cumpara-ti cu citeva sute de euro un bilet in Cuba la Institutul de medicina din Havana unde vei fi operata aproape gratis de chirurgii lor. Succesul este asigurat asa cum nivelul asistentei medicale este recunoscut la ei ca fiind cel mai bun din america centrala si de sud,...cea mai mica mortalitate infantila si altele.

Nu te lasa, cauta alternative!

cristiboss56 24.08.2010 23:31:37

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 281518)
Dorina ma cunoaste, dar nu e cazul sa discutati de spre mine, ca nu despre mine e vorba in topic.
Vad insa ca foarte greu acceptati sfaturi, de parca ar fi pierduta cauza si nimic nu s-ar mai putea face. Starea aceasta de spirit nu imi este proprie. Si atunci cand nu am solutie, stiu ca ea exista, dar ca trebuie sa o caut, punand niste simple intrebari: cine? ce? cand? unde? cat? cum? Se face un brainstorming si ideile apar.
Si are dreptate Dorina: tot ce e sofisticat ma oboseste, si ce e simplu imi place.

Perfect ! Excelent !

cristiboss56 24.08.2010 23:33:37

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 281521)
:20: Am strans... datorii, caci am cumparat apartament si nu e platit. Dar a avut Dumnezeu grija de mine intr-alt fel. Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate ! Sper să ne vedem !

Miha-anca 24.08.2010 23:34:47

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 281501)
Eu sincer te sfatuiesc sa nu-ti pui baza pe economii in bani la banca ci sa-i ai si sub alte forme. Eu mai uit ce fac evreii care STIU care-i mersul economiei in viitor, au mesaje clare de la agentiile superioare..., si-i vad agitati pe multe canale de tv cu reclame de cumparare a aurului de la populatie( cum o faceau cu frenezie si inainte de WWII)... asta asa ca subiect de reflectare!

Cred ca cel mai bine este sa fi pe undeva la ZERO( de la luna la luna), sau usor in datorii. ...iar in caz de crach economic, nu ai ce sa pierzi sau ce sa-ti ia, decit lantul de la bicicleta...

Da, Andrei, ai dreptate, ca nu mai exista siguranta in lume. Dar ce faci cu aurul, daca oamenii ajung saraci si nu mai cumpara? Unii cumpara aur poate ca pregatiri de razboi, dar eu doar cu pacatele mele sunt in razboi si pentru asta nu am nevoie de aur. Dar sfatul tau e bun pentru cei, care au ceva pus deoparte. Daca mai ai si alte sfaturi, te asteptam.
Cum merg actiunile in SUA, stii? Unii au castigat bani buni acolo. Nu e nevoie ca o persoana sa aiba bani multi, ci se pot face asociatii, pentru a strange o suma mai mare. Aici exista societati de investitii, iar omul investeste doar atat cat isi poate permite sa piarda la o adica. De fapt asa isi calculeaza riscul pe care si-l asuma la orice investitie de acest gen; pun raul inainte, dar de obicei castiga.

mihele_m 24.08.2010 23:36:45

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 280333)
Ii aud pe foarte multi romani plangandu-se de saracie. Nici nu e de mirare cu pensiile sau salariile din Romania.
Pe de alta parte imi aduc aminte de o doamna, pe care am cunoscut-o cand eram in studentie (parintii imi trimiteau lunar 600 lei), care avea 450 lei pensie, si cu toate astea, isi platea darile la timp, umbla ingrijit imbracata, si avea si cate o prajitura facuta de mana ei, in caz ca ii vine un musafir in casa. Cum putea acea femeie sa se descurce? Cum de oamenii de azi nu se mai descurca?
Ceva a intervenit de a stricat balanta intre venituri si cheltuieli.
Va invit sa discutam pe aceasta tema.

Cum sa-ti ajunga bani de cheltuieli ,si sa-ti mai cumperi si medicamente .Dau un exemplu doar :eu am pensie 590 lei ,de aici trebuiesc platite cheltuielile blocului in jur de 200 lei telefoanele si intenetul ,150 lei ,mai am si rata la banca 180 lei .Cu ce sa mai traiesti o luna de zile daca nu lucrezi ,suplimentar . Ieri am fost la medicul de familie , in urma unui consult m-a gasit cu tensiune mare ,mi-a prescris o reteta compesata ,am mers la farmacie mi-a scris ce trebuia la reteta respectiva si cind a fost sa-mi incaseze bani HOPA citez:"Pai va rog sa-mi semnati pe verso retetei ca sunteti de acord cu medicamentul ,ma-m uitat mirata si am intrebat pe doamna farmacista :Are medicamenttul vre-o contra indicatie ? nu numa-i ca reteta este compensata si tebuieste sa semnati ca sunteti de acord sa platiti mai mult decit este compesata si mi-a insiruit o gramada de explicatii ,pe care nu mai are rost sa le insirui si eu acum .Am vrut numai sa fac o paranteza ca in loc sa platesc compensat am platit pe un medicament 55 lei in loc de 30 ,si putem sa enumeram enspe exemple,si iacata de ce se clatina balanta intre venituri si cheltuieli. Cum sa faca bietul om economie cind are salarul de 590lei si cheltuielile sunt triple neincluzind ,mincarea ,detergenti ,haine ,etc, etc, . Sistemul este cum este .Uni au de le crapa buzunarele si alti abia isi tirie zilele de azi pe mine .Pe aceasta tema sa-r putea scrie romane intregi si as vrea sa vad ,un domn deputat sau ,guvernant sau parlamentar ca face schimb cu pensia unui amarit ,sa ofere salariile dumnealor la intimplare unor pensionari si sa demonstreze ca traieste si ca se descurca citeva luni experimental cu pensiile asa cum sint si atunci nu o sa mai comentez niciodata nimic . eu cred si bag mina in foc si nu ma ard ca si daca maninca toata ziua numai mamaliga si bea apa nu sa-r descurca .

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:46:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.