![]() |
Fraților nu săriți pe Anca !
Are dreptate.Un om cu datorii nu este un om liber! Ia gândiți-vă ce va face un creștin(nevoitor sărăcuțul de el) postitor și dus la biserică care a fost nevoit să facă credite pentru a-și învăța copii facultate,pentru a-i face o nuntă sau pentru a-și încropi o afacere. Va putea el oare atunci când vor veni vremurile acele despre care tot vorbim să refuze cipul? Nu va putea căci el nu este liber. Asta dacă privim într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat dar nici fără asta nu este bine să ai datorii nicăieri nici măcar la magazinul din capătul străzii. Cel mai bine este să fii cumpătat. Ce nu știe Anca(sau a scăpat din vedere) e faptul că sunt muuuulți oameni care au trăit decent acum 2o de ani iar acum datorită pierderii locurilor de muncă la o vârstă înaintată au sărăcit atât de tare încât nu au cu ce trăi (mai ales cei care lociuesc la orașe la blocuri) și mai sunt și bolnavi. |
Citat:
Acestea sunt doar cateva idei din multele variante posibile. Nu se stie ce aduce ziua demaine si situatia lor se redreseaza. Dar ceea ce conteaza e, sa faca fata zilei de maine. Ar fi anormal ca sa cerem acestor tineri sa mai faca si economi pentru la batranete, dar pot face economii scazand cheltuielile zilnice pe intretinere, mancare, tigari, imbracaminte, transport, diverse. |
Anca,tu chiar vrei sa te reintorci in Romania? Stai acolo unde esti,se treieste decent in Scandinavia.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ma intrebat totusi, daca ai mai vazut cum arata satele unde ai putea sa-ti cumperi ieftin un petic de pamint ca sa cultivi ceva... sau tu cind vii sa te spovedesti vezi numai locurile idilice de linga minastiri si-ti tresara inimioara la cit de pitoresc este acolo...poate nu stii ca locurile de pe linga minastiri sunt cele mai BUNE terenuri si evident si super-SCUMPE. |
Citat:
Si bunicii mei au platit rate la casa 25 de ani, pe vremea lui Ceausescu, si aveau si un copil. Mai toti banii din casa acolo se duceau, pe rate. Povestea bunica cum mancau mancare de cartofi de Craciun, cum nu isi permitea sa isi cumpere o rochie si, in unele dati, nici ciorapi, si ca sora ei i-a daruit o fusta... Dar acum au casa si nu regreta niciodata sacrificiile pe care le-au facut. Edit - se poate sa confund eu si sa fi platit rata la casa 15 ani si 7 ani la mobila, dar nu ii mai intreb acum. Oricum, si asa, si tot este enorm pretul platit. |
Citat:
|
Citat:
Dar iti multumesc, Dorina, ca ai adus aminte de cip. Intr-adevar prin datoriile pe care le contractam devenim dependenti de banca si va trebui sa acceptam cipul. Tocmai cu gandul la vremea batranetii si a bolii, am amintit de economii, de care sa nu ne atingem. Chiar daca e vorba de o suma mica lunara, acesti bani se strang in timp si sunt buni atunci cand ne trebuie. Bineinteles, cei care isi permitŽsi cat isi permit. |
Citat:
Eu fac mai mult decat "o târa" de efort, ca sa-i inteleg pe ceilalti care sunt cu probleme. Nu ii mai inteleg pe cei mandri, sau pe cei nechibzuiti, sau pe cei, care considera ca totul li se cuvine, dar pe un nevoias incerc sa-l inteleg cat mai bine. Nici nu imi este greu caci am avut si eu episoadele mele, de care nu doresc sa amintesc aici. Nevoiasii mei sunt in Romania. Cel care cerseste nu mai este mandru. Mandri suntem noi, care consideram cersitul o injosire, cand de fapt o mana intinsa in care punem un banut, noua ne aduce raiul. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Suntem saraci???
Se spune in Biserica noastra- ai grija ce iti doresti! Vrei bine in viata ta? Atunci gandeste binele, ca sa atragi binele in viata ta.Asa este si cu saracia- fii milostiv, iar Dumnezeu iti va trimite semne ca a primit jertfa ta.
Dupa parerea mea, mai grava este saracia spirituala, dar si cand traiesti in lipsuri si nu poti sa le induri... |
Citat:
Cum se face ca intelegi pe dos cea ce scriu?!? :20: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cred ca cel mai bine este sa fi pe undeva la ZERO( de la luna la luna), sau usor in datorii. ...iar in caz de crach economic, nu ai ce sa pierzi sau ce sa-ti ia, decit lantul de la bicicleta... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Gradina o voi cultiva, caci simt ca aceasta munca imi da viata. Izvor in curte, deci am toate conditiile. Sa stii ca nu dau sfaturi, pe care eu sa nu le urmez, indiferent ce crede unul sau altul. Avem si aici gradina si am invatat cate ceva despre gradinarit de la vecinii de gradina. Deci nu sunt chiar o incepatoare. Am trei ani vechime in gradinarit si am o gramada de carti! Daca va simtit obositi, apucati-va de gradinarit. Veti intineri si veti avea multe satisfacti. Iar produsele vor fi ecologice. Da, am fost si am vazut satele. E mult de facut inca, dar asta nu ma sperie. |
Citat:
|
Citat:
Acei care mă cunosc știu că uneori mai fac și haz de necaz! |
Si eu am nevoie de bani
Se spune, in popor, ca "Banul este ochiul" celui rau. Insa, in realitate, banul, in ziua de azi, iti da posibilitatea:
- sa-ti cumperi medicamentele necesare pentru a-ti mentine sanatatea la un nivel acceptabil; - sa-ti faci tratamentele recomandate; - sa-ti faci operatiile (interventiile chirurgicale) urgente; - sa-ti cumperi mancare; - sa-ti cumperi haine; - sa-ti cumperi incaltamintea ortopedica recomandata; - sa-ti platesti ratele, datoriile. (Nu ma refer la mancare, haine si incaltaminte de lux!) Fara bani, ai putea face toate acestea????? EU CRED CA NU! Eu am lucrat, pentru ca dintr-o pensie de invaliditate de 300 si 400 lei nu imi puteam cumpara medicamentele, nu puteam urma tratamentele recomandate, nu m-as fi putut opera, as fi fost o povara pentru parintii mei, care sunt, la randu-le, bolnavi. Dar... Lucrand, desi aveam gradul II de invaliditate si gradul accentuat de handicap locomotor, cei de la Casa de Pensii imi impun sa le platesc 123.770.000 lei vechi. In curand, trebuie sa fiu operata pentru transplant de tendon, operatie care ma va costa 5000 de euro. In Romania! Asadar, am si eu nevoie de bani. Cine ma poate ajuta????? Pe cei ce au suflet mare si m-ar putea ajuta cu ceva, ii rog sa-mi dea un pm, pentru a le putea trimite dovezi medicale si nu numai, scanate. Va multumesc. Doamne, ajuta! http://www.flacaraarzand.blogspot.com |
Citat:
Tu realizezi Cristi citi bani trebuie sa ai strinsi la teschelie ca sa fie in conditii de Romania o suma... " frumușică folositoare pentru muuulți ani deacum înainte !"? Aici este DILEMA de baza a romanului nostalgic care viseaza la revenire pe meleaguri Mioritice! ...si mai ales pentru ca nici acolo la germanici nu poti sa traiesti chiar numai pe parizer si la ei totul costa |
Citat:
Vad insa ca foarte greu acceptati sfaturi, de parca ar fi pierduta cauza si nimic nu s-ar mai putea face. Starea aceasta de spirit nu imi este proprie. Si atunci cand nu am solutie, stiu ca ea exista, dar ca trebuie sa o caut, punand niste simple intrebari: cine? ce? cand? unde? cat? cum? Se face un brainstorming si ideile apar. Si are dreptate Dorina: tot ce e sofisticat ma oboseste, si ce e simplu imi place. |
Citat:
|
Citat:
Foarte serios iti sugerez o varianta care te va costa o fractiune din cit ti se cere in mod ABUZIV in Romania. Cumpara-ti cu citeva sute de euro un bilet in Cuba la Institutul de medicina din Havana unde vei fi operata aproape gratis de chirurgii lor. Succesul este asigurat asa cum nivelul asistentei medicale este recunoscut la ei ca fiind cel mai bun din america centrala si de sud,...cea mai mica mortalitate infantila si altele. Nu te lasa, cauta alternative! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cum merg actiunile in SUA, stii? Unii au castigat bani buni acolo. Nu e nevoie ca o persoana sa aiba bani multi, ci se pot face asociatii, pentru a strange o suma mai mare. Aici exista societati de investitii, iar omul investeste doar atat cat isi poate permite sa piarda la o adica. De fapt asa isi calculeaza riscul pe care si-l asuma la orice investitie de acest gen; pun raul inainte, dar de obicei castiga. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:46:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.