![]() |
Citat:
Se pare ca potopul a fost intr-adevar ceva colosal din moment ce toti si-l amintesc inca. Iar evreii au aparut dupa Noe, deci e normal ca povestea sa apara inainte de evrei. |
am si eu o intrebare despre potop.
Spune ca Dumnezeu i-a avertizat pe oameni, si ca ei cu toate ca au fost avertizati nu s-au intors la credinta/urcat in arca. Dar CUM i-a avertizat, ca din ce-am observat eu l-a avertizat doar pe Noe, si el LA CATI oameni ar fi putut sa le spuna?... Si daca prin absurd ar fi putut cumva sa raspandeasca vestea la ABSOLUT TOTI oamenii care locuiau pamantul, cum ar fi fost luat in serios daca aceasta afirmatie nu era sustinuta decat de vorbele unui singur om?... Adica... Noe a crezut fiindca l-a auzit pe Dumnezeu. Dar daca Dumnezeu nu s-a facut auzit si pt restul oamenilor, atunci... cum sa creada? |
Citat:
|
Citat:
Sunt mai multe date care nu coincid; de exemplu unii spun ca au fost salvati opt oameni, altii ca sapte. La ce sa te astepti, dupa atatea mii de ani? Presa noastra schimba datele de la o zi la alta... Insa tema principala a potopului, anume un Dumnezeu care a umplut pamantul de apa si un numar mic de oameni a scapat intr-o arca, este prezenta in diferite zone ale pamantului, transmisa peste generatii in scris sau prin viu grai. |
Citat:
Păi draga mea, dacă un ''nebun'' și-a construit 40 de ani corabie în deșert, crezi că gLumia asta nu s-a răspândit mai repede decât viteza sunetului? Toți știau ce lucreză ''nebunul'' în deșert dar niciunii nu credeau ci-și băteau joc de el, și ziceau că cine a mai auzit să fie apă în deșert ca încă să-ți trebuiască și corabie să mergi prin apă și să bagi în ea și animalele că cică toate se vor înneca de la atâta apă? Păi nu sunt dealuri, nu sunt munți? Și chiar și păsările, păi ele nu zboară? Deci nu l-au crezut cu niciunchip deși el dovedea mereu lucrând la corabie că nu mințea și nu e gLumă ci cu siguranță clipa cea tragică se apropia. La fel e și acum. Toți știu dar tac parcă vorbiți. Deci absolut toți au știut și știu, toți... dar au scos tot mereu tot felul de alte zvonuri... felul unu aperitivul, felul doi ciorbea, felul trei fasolea cu ciolan, și apoi desertul. |
Citat:
|
@Doriana.
Aici ai dreptate.M-am inselat. Deci am putea spune pana acum ca potopul a existat deci a fost raspandit si drept urmare Arca lui Noe are o dovada in plus. Dar dimpotriva,acolo unde nu exista cursuri importante de apa,cum e cazul Sumerului si Babilonului de regula nu apar legende despre potop ! Daca speciile reuseau sa tina frau potopului ,pe langa ruinele de care zici tu ar trebui sa fie fosile.Deci ori nu au fost luati dinozaurii ori noi oamenii suntem incapabili de a face descoperiri arheologice saaau...Noe a uitat sa ia si dinozaurii ?A uitat de la batranete sau purta el antipatie pe aceste animale?Nu in grija Bunului Dumnezeu este toata creatia inckluziv mamutii?Si cate arce a facut Noe?Ca sunt 4 sau 5 pe Ararat... Dar hai sa ne imaginam numai: Deci avem o corabie si trebuie sa incapa cate doua exemplare din milioane de specii!Si desigur nivelul de mortalitate sa fie scazut....Ca sa nu mai vorbesc de hrana,pastrarea curateniei si adaptarea tuturor animalelor la acest mediu intro corabie cu dimensiuni 150x25x15 metri. Cum sa nu se manance intre ele?Cum sa nu se napusteasca ?Oare era si un loc special pentru animalele de prada?De ce pestii si dinozaurii acvatici ar fi innece in timpul potopului.Oh dar sa nu fim dezamagiti!Hai sa zicem ca pe corabie Noe a luat doar cate o specie din grupuri de exemplu la primate a luat numai cimpanzeul dar 'opa!!!Cum de mai sunt si alte rase?Au evoluat?Asta nu este deloc bine! Sa zicem ca a luat numai 30 000 de specii..restul dezvoltandu-se din acest mititel stoc initial.Iar arca avea separatoare intre prada si pradator...ba chiar si loc pentru dinozauri ca sa nu striveasca soarecii sau alte animale mai marunte.Iar pestii?Neeah..prea mult mal care le-a infundat branhiile... |
Curiozitate: unde se afla muntele Ararat? Ca eu caut pe google maps, dar gasesc numai Brazil si Mexic.
|
Citat:
Cu incaputul in camere vine cam asa: se pare ca au fost salvate doar cate doua, respectiv 14 animale din fiecare grup de specii. Nu, nu au evoluat ci s-au diversificat. Si noi daca stam prea mult la calculator ajungem cu capul mare si picioare subtiri :). Asa cum din familia Noe a iesit si blonzi si bruneti si aborigeni si intelectuali, la fel si din familia primatelor s-au dezvoltat diferite soiuri, influentate fiind de mediul in care traiau si obiceiurile pe care le aveau. A evolua presupune a trece de la o specie la alta , adica din soparla elefant, nu de la caine mic la caine mare. :) Pe pesti este evident ca nu a fost nevoie sa-i salveze, caci ei erau in mediul lor traind in apa. Exista teoria cum ca intr-o singura cusca au putut convietui mai multe specii de animale si pasari, toate mancand iarba, deoarece pana la potop era in picioare Facerea 1:29, 30 : "Apoi a zis Dumnezeu: „Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră. Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viață, le dau toată iarba verde spre hrană”. Și a fost așa. " Dupa potop, insa, Dumnezeu a dat o noua porunca. Facerea 9:1-3: "Și a binecuvântat Dumnezeu pe Noe și pe fiii lui și le-a zis: „Nașteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l stăpâniți!Groază și frică de voi să aibă toate fiarele pământului; toate păsările cerului, tot ce se mișcă pe pământ și toți peștii mării; căci toate acestea vi le-am dat la îndemână. Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde." Ma rog, nu stim exact cand au devenit animalele carnivore, cert este ca la inceput mancau toate iarba. Si nu avem pretentia ca putem sti totul, cred ca nici tu nu crezi ca un om are raspunsurile la toate, insa putem face macar atata lucru: sa-L credem pe Dumnezeu pe cuvant, ca El stie ce zice. Pana la urma, El e Sursa ultima a oricarui lucru. Citat:
In estul Turciei, intr-o zona foarte greu accesibila...din fericire, caci tocmai pentru ca nu a ajuns mult timp nimeni pana acolo avem astazi fosilele Arcei conservate acceptabil peste mii de ani. |
Citat:
Animalele carnivore au inceput sa existe dupa iesirea lui Adam si Eva din Eden, deci presupun ca dupa ce acele animale au coborat din arca, au inceput sa se manance intre ele, si extinctia multor specii a devenit inevitabila, caci nu au avut timp sa se imulteasca si sa nasca pui. In plus o arca nu este suficienta pentru incaperea tuturor speciilor de pe pamant. Cum imi explici mie grupul speciilor de serpi? 14 specii din 3000 nu ti se pare putin? Ca sa nu mai vorbim de anaconda, boa, sarpe, cobra, vipera si altele. |
Citat:
Sa-ti explic grupul speciilor de serpi? Nu stiu sa-l explic. Nu sunt nici biolog nici nu am fost de fata atunci cand au aparut. Cert este ca au aparut din cei scapati pe arca. Intr-o vreme in care noi nu ne punem de acord vecin cu vecin sau savant cu savant, desi studiem aceleasi probe, eu nu ma astept sa ne punem de acord asupra unor fapte petrecute acum 5000 de ani si pentru care avem atat de putine probe. Daca cineva vrea intr-adevar sa inteleaga cum e cu potopul exista o cale mai simpla: sa Il cunoasca mai intai pe Dumnezeul care a provocat potopul si apoi va sti tot ce trebuie sa stie direct de la Sursa. |
Citat:
Deci pe arca erau cu siguranta fiinte care mancau carne. 5000 de ani mi se par destul de putini pentru a da nastere tuturor varietatilor de serpi, ursi, felini samd, insecte. (lasam rasele deoparte). Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar cand este vorba de a va agata credinta de vreun reper istoric, sau de alta natura, credeti in orice bazaconie. In afara de niste fotografii ce infatiseaza o formatiune muntoasa, ce alte dovezi mai exista in sprijinul acestei afirmatii? |
Și totuși POTOPUL a existat acum 5500 de ani
Nu v-am zis că nu l-au crezut pe ''nebun'' că o să fie potop deși a lucrat la Arcă 40 de ani în pustiu? Iar voi acuma după ce a fost nu mai credeți că a fost acum 5500 de ani! Și iată câte argumente găsiți... că mă doare capul, nu vă contrazic fiindcă oricum nu vă alipuiți.
''14. Ca urmare, tu fa-ti o corabie de lemn din cel tare. In corabie fa incaperi, iar pe dinlauntru si pe dinafara smoleste-o cu smoala. 15. Si iata cum sa faci corabia: lungimea corabiei sa fie de trei sute de coti, latimea ei de cincizeci de coti, iar inaltimea de treizeci de coti. 16. Corabiei sa-i faci acoperis pe care-l vei incheia la un cot deasupra; iar usa corabiei sa i-o faci intr'o latura; si vei face o punte jos, una in randul doi si alta in cel de al treilea.'' 1 cot e cam jumătate de metru, deci Arca era de 150m lungime, 25 lățime și 15 înălțime, având 3 nivele-punți de 5 metri sau de 7-5-3 metri. Și era așa ca un submarin cu acoperiș, deci aproape toată intra în apă că era îngustă și se afunda până aproape de acoperiș, valurile și furtuna trecea peste... În Arcă au intrat câte 7 perechi din animalele curate și o pereche din cele necurate ce trăiau pe Pământul ieșit din apele de sub Cer, iar după potop, Noe a adus jertfă Domnului din fiecare pereche de animale curate... și atunci a zis Domnul că nu va mai face potop până la sârșit și că-i pare rău după om și Curcubeul ce se arată în Nor este semnul Lui. Dar la Facerea se observă că avem 3 elemente din care a făcut toate cele văzute: Apa, din care a ieșit Foc și a luminat în întuneric și apoi Pământul ce a ieșit din ape, căci Cerul-Tăria este un spațiu gol ce a despărțit apele de ape și se umple cu vapori de apă și cu tot felul de gaze și miresme... și cu Duhul Lui Dumnezeu... Deci era foarte posibil ca dinozaurii și celelalte specii ciudate să nu fi venit la Arcă fiindcă n-au ascultat de Domnul ci de balaurul satanic și s-au înnecat împreună cu oamenii necredincioși... Dar toate speciile ce trăiesc în apă n-au pățit nimic ci doar celelalte ce se înneacă în apă, acelea au murit. Și erau și oameni uriași, și ciclopi, și erau și eroi din împreunarea îngerilor căzuți prin împreunarea cu femeile și ficele oamenilor căci erau frumoase, și a văzut Domnul că tot trupul își stricase calea sa pe pământ iar răutatea oamenilor s-a mărit pe pământ și toată închipuirea din gândul inimii lor era fără-ncetare numai spre rău. Era un fel de iad tot pământul... așa cum e și acum toată gLumea, căci grâul abea de mai răzbește prin atâta neghină căci abea dacă a 9-a parte din toată holda mai e semănată cu grâu, restul e neghină... și grâul e înnăbușit de spini și mărăcini și bobul e puțin și îl ataca toate furnicile și muștele și bolile... Dar după 2000 de ani de la Creația, deci 1000 de ani dupa moartea lui Adam, atunci a văzut Domnul că doar Noe mai era gâu în toată via Pământului... restul era numai neghină și silnicie. Adică răutate nonstop. ''6. Si S'a cait Dumnezeu ca l-a facut pe om pe pamant, si S'a mahnit intru inima Sa. 7. Si a zis Domnul: "Sterge-voi de pe fata pamantului pe omul pe care l-am facut, de la om pan' la dobitoc si de la taratoare pan' la pasarile cerului, caci Ma caiesc ca le-am facut". '' Deci dinozaurii erau pare-mi-se niște specii ciudate de dobitoace târâtoare și unele aveau și aripi căci se amestecaseră speciile căci își stricase tot trupul calea pe pământ. ''8.Noe insa a aflat har in fata Domnului Dumnezeu. 9. Iata neamurile lui Noe: Noe era om drept si neprihanit intre cei din neamul sau; Noe umbla cu Dumnezeu.'' |
Citat:
Dar nu chiar asa cum reiese din Biblie. Ai vazut "Evan Atotputernicul"? Cam asa s-a intamplat si in cazul Bibliei. A fost un "potop" local. De fapt, istoria planetei a cunoscut mai multe astfel de evenimente. Au fost si extinctii in masa, dar nu decand a aparut omul per pamant. |
Citat:
Stiinta spune ca acest lucru s-a intamplat acum 10-12 mii de ani, in timpul ultimei glaciatiuni ... |
Citat:
Nu există planeta pământ căci Pământul ieșit din apele de sub Cer nu e glob... deci nici istoria unei planete nu are cum să existe... Iar Evan este o comedie-suprarealistă horror... iar extincții nu au mai existat, nici glaciațiuni, nici apariții de ființa umane din maimuțe și nici o speculațiunuinue absurdă așa cum ''descoperă'' științificii și savanții și învățătorii și toți profesorii distrați și cărturarii farisei ai vremurilor de pe urmă... NIMIC... tot ce spun ei este inventică și speculațiuniuni... adică furăciuni și minciuni și păcăliciuri de măscărici SiFi... avrejujjochiulhuluri entuziasmante. Totul de sub Cer a fost acoperit de ape și deci apele au depășit înălțimea de 8848m + 7m(15coți) = 8855m. Deci cu aproximativ 18000coți (17710) era mai sus nivelul apei față nivelul care este acum. ''19. Si-atat de mult s'au instapanit apele pe pamant, incat toti muntii cei inalti care erau sub cer s'au acoperit; 20. cu cincisprezece coti s'a ridicat apa deasupra-le si toti muntii cei inalti s'au acoperit. 21. Si a murit tot trupul ce se misca pe pamant: pasarile, dobitoacele, fiarele, toate vietatile ce misuna pe pamant, si toti oamenii; 22. toate cele ce aveau in nari suflare de viata, toate cele ce erau pe pamant uscat, toate au murit. 23. Si s'a stins toata fiinta ce se afla pe fata'ntregului pamant, de la om pan' la dobitoc si pan' la taratoare si pan' la pasarile cerului, toate s'au stins de pe pamant; si n'a ramas decat Noe si ce era cu el in corabie. 24. Iar apa a tot crescut pe pamant vreme de o suta cincizeci de zile.'' |
Citat:
Totul este o metafora poetica. |
salut,andreicozia
curiozitati: al 2 lea presedinte american il stia pe marele legislator al universului?cine este ?de unde vine si unde se duce?
|
Citat:
Pentru ce mă ispitești ca să te cred mereu stupid și rău când sunt convins că chiar ești... viceversa... vicentorsa... viceglobul pământesc ... stop. Dar pământul ieșit din ape nu e glob și... așa este cum intuiești dumneata, apa de jos poate n-ar fi fost suficientă să acopere cu 15 coți munții cei mai înalți, căci mările și norii și ghiața de la poli de s-ar fi topit, toată apa la un loc nu ar fi făcut să se ridice nivelul mării cu mai mult de 100m așa că până la 8855m de unde atâta apă? Păi este scris, că ''s-au deschis izvoarele adâncului cel mare'', deci iată cum pământul ieșit din apele de sub Cer prin greutatea lui creează ceva presiune pe apa din adânc și apa din adânc pare că este închisă în adânc de parcă pâmântul ar forma un fel de capac, căci este scris : s-au deschis izvoarele adâncului, deci dacă ele se deschid complet iese mult mai multă apă și acoperă o parte importantă din uscat, deci vezi dumneata echilibrul acesta firesc se poate strica dacă cineva ar face o gaură uriașă spre adânc, ar provoca o inundație uriașă care apoi prin astuparea de la sine a gropii ar reveni la normal... Și apoi mai este scris că ''s-au deschis și jgheaburile Cerului'', deci s-a mai adăugat și apele din CER, de deasupra Cerului care nu se adună în adunările lor, și volumul lor este cam cât apele de sub cer și tot pământul de ieșit din apele de sub cer la un loc... Deci iată că a fost de unde să se adune atâta apa, iar apoi, după ce izvoarele adâncului s-au închis și jgheaburile Cerului s-au închis, de la sine s-or fi închis după ce a încetata creșterea apelor, apoi iată că tot de la sine s-au retras și pământul României iar a ieșit primul din ape și s-a zvântat și Noe a pus piciorul afară din corabie pe pământul Românieie căci Muntele Ararat nu cred că e altul decât vârful OMUL. Poate mă înșel. Deci dragul meu Andrei, basmele și poveștile sunt mult mai Adevărate decât ne putem noi închipui... mult mai reale, dar nouă ne place să credem în filme și milițieni și tot felul de nimfomani... așa e omul, îi vine mult mai ușor să creadă în semețiile poftelor semenilor săi ca iubirea comună de sine să le îndreptățească orgoliul iubirii de sine, de duhul omului doar om și atât și uite așa crezând în gLume a reușit să uite omul toată Iistoria sa... Iistoria cea vie. |
Citat:
Dar asta nu dovedeste existenta unui potop global. Ce nu iau in seama cei ce sustin aceasta catastrofa globala, este ca toate aceste "potopuri" nu numai ca au fost locale, dar au avut loc in epoci diferite, uneori la mare distanta, in timp, unele de altele. |
Citat:
Poti sa faci o schita, un desen? |
Citat:
"s-au desfăcut toate izvoarele adâncului celui mare și s-au deschis jgheaburile cerului;" Facera 7,11 deci continentele s-au scufundat si placile tectonie s-au miscat din locul lor. Apoi in scoarta terestra au aparut goluri in care a intrat apa (spre exemplu groapa Marianelor http://ro.wikipedia.org/wiki/Groapa_Marianelor care este mult mai adanca decat Everestul http://ro.wikipedia.org/wiki/Everest) iar cand placile tectonice s-au intalnit s-au format muntii (evident ca nu toti ca sunt si munti vulcanici, nu intram in amanunte)... si astfel s-a aratat uscatul. stiinta a dovedit ca la inceput, pe planeta noastra, exista un singur continent http://en.wikipedia.org/wiki/Continent care mai apoi s-a separat. |
Citat:
Ceea ce numiti voi dovezi ale Potopului, sunt de fapt dovezi ale altor "evenimente". Scuza-ma, dar explicatia ta ar starni rasul si unui scolar de gimnaziu ... |
Citat:
Supercontinetul Pangaea: http://en.wikipedia.org/wiki/Pangaea Miscarea continentelor http://en.wikipedia.org/wiki/Continental_drift Placile tectonice: http://en.wikipedia.org/wiki/Plate_tectonics http://ro.wikipedia.org/wiki/Pangea Pangea (din limba greacă veche πᾶν pan adică tot, întreg, și Γαῖα Gaia "Pământ", latinizat ca Gæa) a fost un supercontinent care a existat în timpul epocii paleozoic și mezozoic aproximativ 250 milioane de ani în urmă, înainte de împărțirea continentelor în configurația lor actuală. http://ro.wikipedia.org/wiki/Rodinia În geologie Rodinia desemnează un supercontinent (o grupare a mai multor suprafețe continentale) din istoria Pământului, primul a cărui existență a putut fi pusă în evidență. Se presupune că s-a format acum aproximativ 1 miliard de ani, pentru ca acum 750 milioane de ani să se dividă în 3 părți, între care s-au format oceane. Acestea s-au reunit mai târziu, în cadrul mișcării de orogeneză Pan-Africane, care a durat circa 60 milioane de ani, și au format supercontinentul Pannotia. Cu circa 550 de milioane de ani în urmă, Pannotia s-a rupt din nou în mai multe fragmente mai mici, între care cele mai importante au fost Laurentia (din care avea să se formeze America de Nord), Baltica (din care avea să se formeze Europa de Nord), și Siberia. Cel mai mare din fragmente a fost denumit Gondwana și a reprezentat sursa pentru a se forma China, India, Africa, America de Sud și Antarctica. Datorită dimensiunii, acesta este considerat un supercontinent, dar de fapt este numai un fragment din supercontinentele anterioare. Într-o perioadă de peste 200 de milioane de ani, multe din fragmentele mai mici s-au concentrat spre a forma un nou continent de mari dimensiuni, denumit Laurasia. Laurasia și Gondwana s-au reunit cu circa 200 de milioane de ani în urmă, pentru a forma supercontinentul Pangea (după alte surse Pangeea sau Pangaea). În prezent fenomenul de rupere a supercontinentului Pangea continuă, contribuind la mărirea Oceanului Atlantic. Când procesul de rupere se va finaliza, se va forma un nou supercontinent, și așa mai departe. haideti sa incercam sa purtam discutia la nivelul la care eram obisnuiti, adica cu argumnete logice, stiintifice si scripturistice. de aceea va rog sa sustineti cu argumente afirmatiile dumneavoastra. stiu ca dumneavoastra, spre deosebire de alti membrii ai acestui forum, puteti face acest lucru. multumim. |
Science: A Question of Faith?
Citat:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...-3rd-ed-pb.jpg Motto: ,,Given the current controversy over science versus religion, it is amusing that in the early stages of the development of many theories, science is dependent on faith much like religion." Din perspectiva esentei discutiei,a problemei ridicate prin titlul postului meu cat si din perspectiva observatiei postate sub forma de motto>recomand cartea lui Thomas Kuhn.O interesanta calatorie in lumea mecanismelor interne din lumea descoperirilor revolutionare.Din perspectiva celor postate de Eugen7 las spre analiza in acest sens>Wegener and Continental Drift Theory>aici |
Citat:
Imi aduci ca argument pentru Potop, migratia continentelor?!?! Din care stiu eu Potopul nu a durat sute de milioane de ani ;) Si nici o descoperire stiintifica nu arata ca tot uscatul a fost, la un moment dat, sub ape. Iar apoi, conform Bibliei, Potopul trebuie sa fi avut loc acum cateva mii de ani nu acum sute de milioane de ani. |
Citat:
nimeni nu a zis ca potopul a durat milioane de ani, iar pe de alta parte nu putem afirma ca aceste miscari tectonice au fost toate foarte lente si nu au existat episoade violente, cand toate continentele au fost "sfaramate" pentru ca apoi sa se uneasca dinnou. (chiar zilele trecute am vazut pe discovery channel un reportaj care prezenta cum s-a format marea neagra... prinr-o "invazie" rapida a apei in continent). eu doar am dorit sa subliniez cu aceste argumente stiintifice ca forma continentele s-a modificat si se modifica continuu si au existat in istoria planetei pamant cataclisme la nivel planetar, iar potopul descris in Sfanta Scriptura nu este nicidecum "fantezist" ci arata ca apa oceanelor a invadat continentele nu doar ca a plouat din cer (asa cum considera majoritatea oamenilor atat credinciosi cat si necredinciosi). |
Citat:
Acesta dovedeste ca a fost doar o catastrofa locala. Da, suprafata pamantului se transforma continuu, dar nu s-a scufundat niciodata total. Nu are nici o baza asemenea ipoteza. |
Domnule nu vă mai rătăciți și nu vă pierdeți printre explicațiuniunile explicaționiștilor științifici, de tip SiFi, care vă rătăcesc ca să vă găsească ei... de fraieri... să vă ''lumineze'' ei că ei mereu ne explică tot felul de găselnițe găsite ROZ după ce au păcătuit prin asta și ne împărtășesc și nouă apoi mereu ca să-i tot credem cum anume găsesc ei tot felul de explicații ca să se nimerească și să nimerească ceva... păi n-au ce să nimerească altceva decât la sfârșit se va vedea că defapt s-au cam nimerit în treabă... adică s-au înșelat și s-au făcut la urmă de rahat... turcesc... plin cu stafide.
Nu există milioane de ani, nici pământ planetar, glob, nici heliocentrism, ci ți-am mai spus Dumitre cum e forma, e exact ca un ochi drept al Lui Dumnezeu; toată Creația fiind defapt o inimă de forma unui ochi drept și curat și smerit. Ce schiță vrei? Tu n-ai mai văzut un ochi? La început din Dumnezeu fără timp a făcut Domnul un Cub și în Cub era o Sferă de apă limpede și cristalină ce nu atingea laturile Cubului, dar era întuneric, beznă, și apoi în 7 zile adică în 168ore a tocmit Dumnezeu toată Creația ca să fie bună și frumoasă pentru El și pentru Om, dar omul a devenit lacom și egoist și apoi mândru de roadele cele rele pe care l+ea făcut. A zis Domnul să fie Lumină (focul din centrul sferei), a despărțit apele de ape prin mijlocul sferei și Cerul a devenit Cer înterior, Cubul a fost cuprins de Sferă și în sferă avem golul Cubic numit Cer în care se ridică vaporii, norii, gazele, mirosurile, vânturile și Duhul lui Dumnezeu... și din apele de sub Cer a ieșit Pământul, adică din ape s-a format, s-a născut, a apărut Pământul, și iată toată zidirea Creației este din apă, foc, și pământ care învăluie Cerul și toate se luptă cu întunericul... mândriei care era la început deasupra genunii... Apoi a pus focul în Luminători, Lună, Soare și Stele... spre semne și vremi și anotimpuri... Ce schiță vrei? Sau tu ceri semne din cer și minuni ca jidovii ori explicații laborioase ca elinii ori răzbunare și mită și bir ca cezarul, ori îți aperi pământul lor ca puii de lupi daci cu coadă de șarpe... sau vrei să mă enervezi ca să te cred uituc, păi nu ți-am mai explicat de 1000 și 100 de ori până acuma? Citește la Facerea primele pagini și învață de acolo că omul trebuia să facă numai binele ca să cunoască numai binele și nu să caute el și păcatul ca să știe el cum e că Dumnezeu știa cum e fără să-l facă, adică e rău și e moarte și e iad veșnic, dar omul ca să ajungă și el înțelept ca șarpele, ca dobitoaca dobitoacelor prin care a grăit satana... și prin care a venit ispita. Vai de cel prin care vine ispita, lepădarea de Fiul Omului... deci Citește și roagă-te să ai Credință și atunci vei putea pricepe Adevărul... trăind binele, căci de sus vei fi călăuzit în tot Adevărul... altfel la nesfârșit o să tot freci pe problemă... pentru explicațiuniuni deșarte și soluții celebre și impasuri și cercuri vicioase. Păi am impresia că vouă vă place să poftiți cafia pentru ca să nu credeți... ci ca să vă aristocratizați cu savanții... deci bănui ca un porc tânăr ce dă buzna la troacă spărgând gardul așa ca porcul bătrân că vouă vă cam place mândria... Și atunci ia gândiți-vă de ce pe pești și pe scoici și pe stelele de mare și pe căluții de mare și restul animalelor din mări, pe balene... de ce Domnul nu le-a distrus împreună cu omul? Și de ce a zis Domnul către ucenici: ''Vino după Mine și te voi face pescar de oameni?'' Păi de aia, pentru că tot trupul de pe pământ curvea și se mândrea și ucidea pe fratele său distrându-se de dreptatea Domnului... batjocurind Credința... Femeia, urând Credința Credincioasă... și toți deveniseră niște făpturi blestemate de viața lor spurcată pe care o duceau și se ocupau cu plinirea silniciei pentru plăcerea păcatului și răutății căci toată inchipuirea omului era pornită numai spre rău... ca să hulească și să se răzbune și să se lăcomească la bunurile aproapelui său, la bunurile lui Dumnezeu... și toți erau la fel afară de Noe. Deci vezi? Invidia e foarte puternică și te contaminezi foarte repede, prin zgârcenia poftelor, prin iubirea de sine, prin duhul minciunii măririi de sine, duhul omului rău și spurcat și necredincios, om și atât, că nu e suficient să fi sărac ca să te mântui ci trebuie să fi un sărac ce vrea să fie și mai sărac cu duhul căci altfel nu ai cum să te lași umplut de Duhul Sfânt cel darnic cu binele altuia... că practic nu încape în tine Binele din pricina mâncării ori a mândriei ori a distracției pentru care te-ai sulimenizat... ca să participi ca o vedetă sau un pui de vIPviperă (ip vine de la ipocrit). Asta ni se întâmplă și nu luăm aminte de la Dumnezeu ci de la șarpele medical, șarpele boua ce face kinder surpriza în care găsim vițeluși de aur... și atunci credem că ni se cuvine, că ni se îngăduie... păcatul și cu păcatul împlinit cum să poți avea o Credință curată? Cum din moment ce-ți dorești stele verzi și planete albastre pă păreți? Nu există așa ceva decât în cărțile vrăjitorești ale savanților amăgitori... Că nu e nimic din ce visează și desenează și explică ei! Nu este decât ceea ce este scris la Sfânta Carte... la Evanghelia Domnului. |
Ptr astronautul de la salamanca> http://atlasobscura.com/place/catedral
Citat:
|
Citat:
|
Desi nu de acolo am citat imi permit o scurta precizare
,,The Place for Reasonable Faith"este,metaforic vorbind,un mic loc de simbioza,pe stil picnic, creationisto-evolutionist.,,Reasonable"este numele mic din buletin al notiunii de ,,compromis"cateodata.Din articol (vad ca nu sunt singurul macinat de intrebari)>,,If one accepts the plain testimony of the Bible, with no compulsion to harmonize Scripture with evolutionary assertions, there is no doubt but that dinosaurs and humans were contemporary".Acel ,,If" este mare cat o istorie de cateva milioane de ani si este in plina dezbatere,concluzie la care a ajuns si autorul> ,,Needless to say, this controversy is far from over."
Dar finalul contine un paradox de toata frumusetea>,,Those who accept the testimony of the Bible are confident that men and dinosaurs did occupy the ancient earth at the same time. We are not dependent upon modern discoveries to confirm that for us. However, when clear evidence does come to light, we should not hesitate to accept it."Ceva de tipul>,,Noi mergem pe mina Bibliei,nu stam in argumentatii stiintifice dar daca vor aparea nu ne opreste nimic sa le acceptam".Cum am spus mai sus>,,Reasonable"este,cateodata, numele mic din buletin al notiunii de ,,compromis".Referitor la acesta ,,Thin Red Line" de pe campul de lupta dintre creationism si evolutionism>inca meditez si nu din perspectiva nemuririi sufletului. Exista 2 pericole in tot acest demers de a armoniza stiinta si religia sau in a le desparti: pericolul comodului compromis,cand se ard rationamente pentru a se lipi concluziile si pericolul radicalismului (pe stil,metaforic vorbind, manga zone) in care se anuleaza argumente,doar in baza unor prejudecati,si astfel se pierd legaturi valoroase.Spre diferenta de subsemnatul care ,,Recunosc am multe intrebari" Wayne se pare ca stabilit deja concluzia pe cele 2 situatii ultra-discutate. As remarca inceputul articolului>,,If dinosaurs existed 200 million years before Adam and Eve it does not present any problem to a literal understanding of the Genesis record ".Si daca a existat vreodata o veriga lipsa intre ,,a creea" si ,,a evolua" atunci acesta concluzie este un slam-dunk dpdv logic,teologic,stiintific. Oh dear... |
Citat:
|
Citat:
in istoria planetei au fost multe cataclisme naturale unele la nivel local altele la nivel planetar. din punct de vedere stiintific (si daca vreti pur teoretic) este posibil ca apa sa fi acoperit tot uscatul. |
Citat:
Multi dintre noi nu ne mai apropiem cu evlavie de Scriptura. Mai degraba cautam sa o iscodim. O rasfoim cautand raspunsuri la intrebari retorice, neesentiale, sau doar pentru a confrunta cele spuse acolo cu teoriile stiintifice. Uitam ca ratiunea de a fi a Scripturii este de a ne vorbi despre Dumnezeu, despre om, despre Dumnezeu-Omul, Hristos, si despre relatia fiecaruia dintre noi cu ei. |
Citat:
Cel putin dupa aparitia vietii pe pamant, niciodata uscatul nu a fost scufundat in ape in totalitate. Nici un indiciu geologic nu arata ca s-ar fi petrecut asa ceva. |
Citat:
|
Citat:
De aceea, nu absolutizez omul si nici stiinta lumii acesteia dar nici nu le contest. Nu stiu cand voi muri, dar atunci cand se va intampla, toata stiinta lumii nu-mi va mai folosi la nimic. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:42:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.