Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ceausescu-ura sau lacrimi?26 ianuarie se naste un mit (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12014)

codana 29.01.2011 20:08:32

salut,raoul

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 329714)
Scrie la profilul meu. Am 21 de ani,si intr-adevar,l-am prins foarte putin pe ultimul mare conducator al Romaniei.

Da,dar stateau TOTI la coada! Nu era niciunul mai "jmecher" cu "pile" etc. Adica poate erau,dar incomparabil un nr. mai mic decat ce se intampla in ziua de azi. Si ar mai sta destui si azi la coada,numai sa le dea! He he... cand se impart de la primarie ciolani si cu fasole o data pe an,e o coada de...
Plus ca e relativ ce spui tu. Eu din ce am auzit se gaseau destule si prin magazine. Trebuia sa stii de unde sa iei,era si benzina ieftina,iti permiteai...

Mai,branza era branza,carnea era carne,untul era unt etc. Nu ca acum! Sintetic tot!

Lasa ca sunt convins ca i-a iesit pe ochi cascavalu acum! Pe mine ma ia durerea de cap cand vad preturile din supermarketuri,si mai stiu ca sunt si cel putin 50% chimicale...

Ca o concluzie,si te rog sa raspunzi la obiect: crezi ca tu,care traiesti in societatea actuala,mult "iubita" democratie,in care ai de toate,magazinele pline,macare buna etc. o sa traiesti mai multi decat parintii si/sau bunicii tai,care au facut foamea in timpul vechiului regim,mancau mezeluri de cea mai proasta calitate,uneori neavandu-le nici pe alea? Dar fii sincer! Eu stiu cum se traia dupa razboi,ce foamete era in tara... si aveau oamenii cam cel putin 2-3 copii pe atunci. Dar au trait pana la 90 de ani majoritatea,desi uneori erau nevoiti sa manance stir din gradina ingrosat cu malai! Asta spune multe!

fii fara grija,erau si atunci destui jmecheri.
intr-adevar multe erau in magazine...rafturi goale.
io nu pot spune cum se traia dupa razboi decat din auzite,dar cine-mi spune ca era bine pe vremea comunismului...probabil lui din varii motive ii era bine.

iulyaan 30.01.2011 01:43:07

sophia ce adevar graiesti.........si eu cand am spus ca tinerii se reantorc lacomunism......
yasmina.......cat de induiosatoare esti........ma faci sa plang
arsenie boca a spus ca va veni un sistem si mai demonic decat comunismul.....dar a bagat cineva in seama fraza asta?yasmina,traditie si care mai sunteti cu democratia salvatoare de libertate,ati vazut ce zice parintele?ati auzit ce zicea si iustin parvu?comunismul afost nemilos......dar ce-i acum depaseste nebunia(si nu numai in romania.la noi abia incepe.viva america).avem libertate?haida-de!traiti pe marte,bag seama.
putem vorbi liberi?se vede!se observa si in scoli.mama mea lucreaza intr-un liceu si de fiecare data isi face cruce cu 2 maini ce aude si vede.
avem de toate?sunt si proaste si nici nu avem cu ce sa le cumparam.deci?cu-i foloseste?numai sa-ti faci inima rea si sa-ti curga balele prin marketuri?
ce este acum in lume.......este sfarsitul iubitei voastre democratii.in 20 de ani toti se vor reorienta spre sistemul politic din china.crezi ca va mai iesi cineva la timisoara sa faca revolutie impotriva comunismului?eventual laura andresan&compani

Traditie1 30.01.2011 01:56:20

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 329896)
sophia ce adevar graiesti.........si eu cand am spus ca tinerii se reantorc lacomunism......
arsenie boca a spus ca va veni un sistem si mai demonic decat comunismul.....dar a bagat cineva in seama fraza asta?yasmina,traditie si care mai sunteti cu democratia salvatoare de libertate,ati vazut ce zice parintele?ati auzit ce zicea si iustin parvu?comunismul afost nemilos......dar ce-i acum depaseste nebunia(si nu numai in romania.la noi abia incepe.viva america).avem libertate?haida-de!traiti pe marte,bag seama.
putem vorbi liberi?se vede!se observa si in scoli.mama mea lucreaza intr-un liceu si de fiecare data isi face cruce cu 2 maini ce aude si vede.
avem de toate?sunt si proaste si nici nu avem cu ce sa le cumparam.deci?cu-i foloseste?numai sa-ti faci inima rea si sa-ti curga balele prin marketuri?
ce este acum in lume.......este sfarsitul iubitei voastre democratii.in 20 de ani toti se vor reorienta spre sistemul politic din china.crezi ca va mai iesi cineva la timisoara sa faca revolutie impotriva comunismului?eventual laura andresan&compani

Omule, cine vrea să trăiască în comunism e liber s-o facă, iar cine vrea să trăiască în capitalism la fel. Ești de acord? Sau vrei să impui altora cu forța sistemul tău iubit?

America e cea mai avansată nație de pe pământ, de aceea toți se grăbesc să emigreze acolo.

Prevestești sfârșitul democrației în mod triumfalist, dovedind că ești un narcisist care urmărește distrugerea dușmanului, din sentimente de invidie. La fel fac și psihopații musulmani, prevestesc că islamul va domina lumea. Și la fel cu voi, și ei tot narcisiști triumfaliști duși cu pluta sunt.

De trăit se trăiește cu mult mai bine ca în comunism. Tu nu știi cum era să tremuri în casă, să nu ai alimente, să nu ai nici un contact cu lumea occidentală și mai ales să nu poți vorbi liber. Asta vrei să vină din nou în România? Atât de tare te doare pizma pentru că unii sunt mai răsăriți ca tine?

Yasmina 30.01.2011 07:12:12

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 329896)

dragul meu iulyaannnnnn...stergeti lacrimile si ia aminte:
nu-mi baga regimul actual din romania pe gat,caci nu sunt adepta lui!Insa nu-mi baga nici comunismul pe gat,ca nici pe ala nu l-am inghitit...
daca eram multumita cum suntem tratati in romania,eram acum acolo,printre ai mei,nu printre straini!!

Intre timp,daca veti gasi vreun regim politic intre extreme,jur ca vin sa-mi fac casa la tara si toti de pe forum sunt invitati la produse ecologiste ;)

iulyaan 30.01.2011 14:58:48

1)omule....nu te mai aprinde atat.nu ti-a impus nimeni sa traiesti in comunism.....nu te mai agita atat.da stai linistit,ca mult nu va mai dainui acesta forma de guvernamant,numita democratie.
tin sa-ti reamintesc ca romania a mai asteptat o data in timpul celui de-al doilea razboi mondial pe mult iubitii vostrii americani.si ce sa intamplat?un pic de tzapa.:26:daca nu este ceva petrol nici nu te baga in seama.asa ca scutestema cu prosteala de america.:47:uitate in ce hal am ajuns din cauza lor si a celor care le sunt vasali.
auzi la domnul tradite:america este cea mai dezvoltata de pe pamant.imi faci scarba cu aceste cuvinte si arunci vorbe aiurea si asupra musulmanilor....nu tie jena sa vb asa?dar cine i-a ridicat la lupta pe musulmani,d-le stie-tot?cine?stapanii tai de americani.cine crezi ca ia piscat la WTC?crezi ca musulmanii?stai tu linistit....altii conduc.
2)da jasmina,mi-am sters lacrimile.am plans mult si mi sa rupt inima.daca nu as fi fost si eu plecat...poate te credeam.....daca esti competent si in aceasta tara distrusa de bunele forte democratice,poti sa faci ceva.numai daca te duce capul.dar mai bine merge lumea sclava pe plantatie in toate tarile straine.copii raman cu cine stie cine si apoi se mra ca o iau razna si se apuca de droguri si alte asemenea.daca era asa de bine pe dincolo ramaneam,dar eu am o tara in care imi place sa stau,sa locuiesc si cat imi da dumnezeu este bine venit.nu am nevoie de palate si mertzane.

cristian67 30.01.2011 16:06:21

iulyann

Atata timp cat mai exista oameni ca tine,nu e totul pierdut.Multumesc lui Dumnezeu de bunatatea Sa!

Langu 30.01.2011 16:58:55

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 329707)
si chiar daca ai trait in acea vreme, conteaza pozitia pe care o aveai.
daca aveai o pozitie privilegiata nu ii crezi pe cei multi.
bunica mea din parte mamei imi spunea mereu: ce tot o dati cu regele, nu stiti cat de rau era.
erau o familie saraca, cu un petec de pamant si munceau cu ziua la boier ca sa aiba ce manca.
a venit comunismul si le-a dat pamant. s-a schimbat situatia. pe urma l-a luat, dar asta e alta poveste.
bunicii din partea tatalui faceau parte din patura taranilor instariti, aveau ceva pamant, aveau brutarie, singura din sat.
a venit comunismul si le-a luat tot. pana si caii din grajd.
iata doua situatii care duc la pozitii diferite, fata de comunism.

Si care dintre cele doua situatii ti se par corecte?Spui ca le-a dat pamant,dar,ca pe urma l-a luat.Cine?

calator prin ploaie 30.01.2011 17:06:13

Comunismul, acela care ne-a intinat sufletele cu bocancii lui proletari, nu se va mai intoarce...La fel cum nici actuala tot mai putin "democratie" dupa ce va deceda, nu se va relua in aceeasi forma.....Poate va fi mai rau(aici ranjesc , dar amar)....Pacat e ca nu s-a invatat nimic din comunism , dar nici din libertatea actuala...S-au insusit doar sloganuri ieftine si se pastreaza doar amintiri departe de realitate...Sa ne rugam sa aiba indurare de noi Dumnezeu si sa nu apucam vremuri si mai grele...Dar vb aceea , ce nu ne omoara , ne intareste....

Traditie1 30.01.2011 17:26:11

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 330034)
1)omule....nu te mai aprinde atat.nu ti-a impus nimeni sa traiesti in comunism.....nu te mai agita atat.da stai linistit,ca mult nu va mai dainui acesta forma de guvernamant,numita democratie.
tin sa-ti reamintesc ca romania a mai asteptat o data in timpul celui de-al doilea razboi mondial pe mult iubitii vostrii americani.si ce sa intamplat?un pic de tzapa.:26:daca nu este ceva petrol nici nu te baga in seama.asa ca scutestema cu prosteala de america.:47:uitate in ce hal am ajuns din cauza lor si a celor care le sunt vasali.
auzi la domnul tradite:america este cea mai dezvoltata de pe pamant.imi faci scarba cu aceste cuvinte si arunci vorbe aiurea si asupra musulmanilor....nu tie jena sa vb asa?dar cine i-a ridicat la lupta pe musulmani,d-le stie-tot?cine?stapanii tai de americani.cine crezi ca ia piscat la WTC?crezi ca musulmanii?stai tu linistit....altii conduc.

Tinere prooroc, înțeleg că democrația va fi înlocuită, dar cu ce formă de organizare? Dacă nu știai, opusul democrației e totalitarismul, partidul unic, interzicerea libertății de expresie. Acestea sunt valorile tale? Sau poate vrei și comunism economic, interzicerea proprietății private asupra mijloacelor de producție? Te anunț că China, spre al cărui model tu zici că ne îndreptăm, a dat liber la proprietatea privată, deci din punct de vedere economic (dar nu și politic) China e o țară capitalistă.

Da, America e cea mai dezvoltată țară, învățământul lor e la ani lumină înaintea învățământului nostru, știința și tehnologia nu mai vorbim, la fel cultura. Numai un orb nu vede asta. Pe noi sărăcia produsă de comunism ne-a adus în situația falimentului. Nici măcar armata nu ne mai poate apăra, în prezent România neputând proteja propriul spațiu aerian.

America e produsul societății naturale bazate pe competiție. Comunismul interzice competiția, de aceea țările comuniste arătau și mai arată ca niște lagăre de reduși mintali care nu progresează, nu produc nimic. Exemple actuale: Cuba, Coreea de Nord. Competiția e cheia progresului și bunăstării. Societățile capitaliste sunt singurele care viază cu adevărat. În societățile conduse de regimuri totalitare - comuniste, islamiste și alte dictaturi - atmosfera, calitatea vieții și moralul oamenilor sunt dezastruoase.

Comunismul nu se poate menține decât prin dictatură, sub care tu nu ai trăit nici măcar un an ca să știi cum e. Să nu ai voie să vorbești liber, ziarele, televiziunea, cărțile să fie toate cenzurate, să ți se impună o conducere politică pe care nu o dorești, eventual și cultul personalității al conducătorilor.

Voi, cei câțiva puști care nu știți cu ce se mănâncă totalitarismul pe care îl visați, în eventualitatea că ați reuși (teoretic, că practic nu aveți nici o susținere) să creați un stat comunist, l-ați suporta o perioadă și apoi l-ați înlătura din nou.
Cei care visează la comunism nu știu ce vor, numai un nebun își poate dori să trăiască sub dictatură.

Comunismul, ca și nazismul și islamismul, e un sistem social bazat pe propagandă, impostură și ipocrizie. În cadrul societății totalitare individul e nevoit să simuleze adeziunea la doctrina de stat, să-și abandoneze principiile. Prin îndoctrinare, opresiune și desensibilizare are loc depersonalizarea indivizilor, dezumanizarea lor, transformarea lor în niște roboți fără aspirații, fără preocupări intelectuale sau spirituale. Lagărul comunist este un lagăr al morților vii.

Comunismul e aspirația narcisiștilor ratați. Narcisistul aspiră la dominație și dacă nu o poate obține aspiră la distrugerea celor pe care îi pizmuiește. Problema comunistului nu e că nu are el, ci că alții au mai mult decât el. Și fiind prea leneș ca să facă eforturi pentru a-și îmbunătăți situația, preferă utopia societății comuniste.

Numai că în comunism tot sistemul de producție e de carton. Statul se face că plătește, lucrătorii se fac că muncesc dar fură cât pot și așa nu se produce mai nimic, sau nimic de calitate fiindcă nu există competiție și deci nici interes de perfecționare. Urmarea e că statul și populația sărăcesc continuu, fiindcă nimeni nu muncește cu adevărat.

Oamenii nu mai vor comunism. S-au convins ce înseamnă el. Cei care, din ignoranță mai visează la comunism sunt oameni cu tulburări de personalitate, cu un orizont intelectual și moral redus, stăpâniți de invidie și alte patimi primitive. Nici ei nu-și doresc cu adevărat comunismul ci doar umilirea celor față de care se simt frustrați, iar determinarea lor și influența lor în societate sunt nesemnificative. Comunismul e mort și îngropat, cele mai multe țări foste comuniste încearcă acum să-și refacă economiile, societatea și cultura răvășite de acest cult al înapoierii și stupidității.

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 330087)
Atata timp cat mai exista oameni ca tine,nu e totul pierdut.Multumesc lui Dumnezeu de bunatatea Sa!

Îl lauzi degeaba. Voi nu credeți cu adevărat în comunism ci scrieți împinși de frustrări de moment, dar nu ați vrea să trăiți în comunism. V-ați plictisi fără Andreșan, fără filmele americane și scandalurile politice, fără varietatea de produse etc. Ca să dovediți contrariul, descrieți ce fel de societate v-ați dori, cum să fie ea din punct de vedere politic, economic și cultural. Că discuția asta despre comunism e puțin abstractă din partea voastră. Deci hai să trecem de termenul comunist/necomunist șă să discutăm pe modele concrete de societate.

iulyaan 30.01.2011 18:42:25

*TINERE(sau cati ani ai.....daca ai multi atunci....e degeaba)aceste banalitati pe care le scrii tu acum le stiu de mult....aceste clisee mi se par cel putin puerile daca nu prostesti.......imi place cum te eschivezi de la topicurile precedente aruncand in eter eceleasi banalitati:america este cea mai tare,america in sus,america in jos.TINERE sau BATRANE(inteligenta nu se masoara in ani,prietene) cu mentalitate asta de vasali ati reusit sa trantiti romania in cea mai neagra istorie .voi sunteti generatia hod-dog-ilor si a protv-ului.
*m-am uitat pe topicul "lucruri minunata in imagini" si mam ingrozit.esti......rusine(nici nu stiu cum sa ma cenzurez).a cu-i traditie esti,prietene intelept care esti?a romaniei?in nici un caz.poporul acesta este un neam de trantori?da nu ti-e rusine?la confluenta cator neamuri am fost noi romanii,desteptule.cate veacuri am stat sub cizma altor neamuri?de ce vin acum ai tai straini(asa cum esti tu pt romania)in romania, inca sa vada TRADITIILE care la noi inca mai sunt?ce inseamna la noi satul(asa cum este el,umil)la ei a disparut demult.inca,pt ca neam de genul tau distrug si mananca ca o malie aceasta tara.de ce vin in romania sa mai vada inca oameni LIBERI si nu roboti ca dincolo?acesta este poporul roman si aceasta TRADITIE sa pastrat din cauza comunismului.paradoxal nu?pt ca 50 de ani de comunism a fost un paravam mizeriilor si dejectiilor de dincoolo.vrei sa fim un stat ca olanda unde stau drogatii pe strazi cu seringile in vene?vrei sa fiu ca spania,unde este plina de alcoolici si drogati?vrei sa fiu ca nemtii care sunt ca niste betoane armate?institutia de invatamant din america?care?acolo unde se impusca in scoli ca la noi in tarcurile de vanatoare?acolo unde 70 %din populatie are arma letala?TINERE sa BATRANE,lasa-ma cu vrajeala si caterinca asta din tine.sunt trecut prin viata,chiar daca am numai 30 de ani.am avut sansa sa vad aproape 60%din lumea asta,deci stiu ce vb ......tu ai iesit din romania sa vezi ce-i dincolloo,sau tu vb de la emisiunea ATLAS de la TVR?sa daramam constructiile comuniste?pai tu nu vezi,democratule,ca nu ati fost in stare sa faceti 10%din ce-a facut ceausescu?da ce sa vb cu tine,prietene.dute la tine ,acolo in america si traiti bine voi toti cei multi.sunteti ca niste lupi care atacati in haita.
*halal si rusine traditie.acum vad cine esti si cum gandesti.....TRADITIE!ha,ce gluma buna

calator prin ploaie 30.01.2011 18:47:48

Cu plecaciuni, TRADITIE ! Bravo....in sfarsit un post pe gustul meu !

iulyaan 30.01.2011 18:49:57

oferiti un spectacol scabros.mie sila.generatia pro.voi sunteti viitorul.avem incredere in voi....poate ve-ti pleca din tara asta.....si cu siguranta va fi bine.

Dumitru73 30.01.2011 19:13:09

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 330147)
Si care dintre cele doua situatii ti se par corecte?Spui ca le-a dat pamant,dar,ca pe urma l-a luat.Cine?

comunistii le-a dat din pamantul luat de la boieri. apoi l-au luat cu colectivizarea.
nici una nu este corecta.
dar conteaza individul in comunism?

calator prin ploaie 30.01.2011 19:15:44

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 330222)
oferiti un spectacol scabros.mie sila.generatia pro.voi sunteti viitorul.avem incredere in voi....poate ve-ti pleca din tara asta.....si cu siguranta va fi bine.

Atentie...se scrie mi-e sila....si veti pleca....!

Dumitru73 30.01.2011 19:17:34

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 330222)

cat bine doresti acestei natii...
ca toate viitoarele valori sa plece la altii...
si aici ce mai ramane?

iulyaan 30.01.2011 19:19:22

oooooooo,cat imi place asta!iti multumec pt corectie!imi cer scuze ca ti-am pus la lucru inteligenta......si a trebuit sa ma corectezi.......sper ca ai inteles si a-ti inteles ca am vrut sa zic,nu?chiar daca nu am scris dupa bunul plac al unora.

Fani71 30.01.2011 23:05:22

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 329640)
Oameni buni!
Nu stiu de ce va contraziceti unii cu altii, cand (presupun macar) ca stiti bine ca fiecare forma politica are avantajele si dezavantajele ei.
Eu am trait epoca trecuta, traiesc epoca actuala la modul extrem, asa ca stiu ce vorbesc.

Inainte de '89:

1. Aveau toti loc de munca, 8 ore zi, salariu. Traiau decent.
Dupa aia puteai avea o viata privata, un concediu. Iti permiteai cate ceva.
2. Aveau toti locuinte (intai cu chirie de la stat, care mai apoi au fost cumparate). Toi aveti azi locuinta proprietate privata, din vremea aceea luata (de voi sau macar de parinti).
3. Aveau toti acces la multe (sanatate, cultura, scoala, facultate etc.). Scoli bune, copii educati mai bine.

Dezavantaje:
1. Se lucra asa cum se lucra in alea 8 ore. Se lucra de Pasti, Craciun etc.
2. Repartitii la locuri de munca, cu orase inchise.
3. Ingradiri de libertati.
4. In comparatie cu vestul posibilitati materiale mai reduse.
5. Unii vor spune ca nu aveau voie la biserica. Asta depinde de context.
6. A urmat si epoca mai grea, cu lipsuri mari de alimente, energie si etc.

In epoca...capitalista

1. Oameni fara locuinte, sau traind in conditii mizere, fara caldura, etc.
2. Someri
3. Invatamant asa cum este
4. Din cauza preturilor multi nu au acces la cultura, invatamant, sanitar (unde sunt acum doua categorii, si sunt lipsuri mari).
5. Saracie mare. Muritori de foame. Diferente nari intre grupuri sociale (unii milionari, miliardari, altii la limita de subsistenta).
6. Educatie libertina a copiilor, si negiljarea lor (deh, serviciu fara limite, parinti epuizati etc.)
7. Program de munca de nu se mai stie, nu mai ai timp de familie, de cultura, etc.
8. Copii abandonati din cauza ca oamenii se duc servitori la altii in strainatate din cauza de bani.

Parti bune
Libertati de toate felurile.
Si? Nu-mi mai vin in minte.
Depinde aici mult de norocuzl si sansa fiecaruia. Unul poate ajunge milionar/miliardar, altul...

Va intreb acum: am spus ceva nou, sau neadevarat?

Poate ca solutia ar fi undeva la mijloc si inca nu s-a gasit.

Nu sunt de acord cu tine. Despre avantajele din vremea lui Ceausescu:
- nu aveau de loc toti casa; traiam in cutii de chibrituri, majoritatea, obtinute cu greu. Noi am stat 11 ani patru persoane intr=un apartament de bloc de doua camere mici, pentru ca pe vremea aia nu te mutai, ci se facea 'schimb de locuinta"; deci, daca voriam la mai mare, trebuia sa gasim pe cineva care sa accepte sa se mute la mai mic, majoritatea cereau bani (inoficial) oentru asta, iar noi nu aveam, pentru ca parintii mei nu lucrau mla aprozar sau intr=un restaurant, ci erau oameni cu studii, DECI abia se descurcau de la o luna la alta .
- trai decent?? Imi vine sa rad...
Sigur, nu aveam termen de comparatie, dar imi amintesc de cozile de la lapte, oua, si la zaharul si uleiul pe cartela; de pietele pline cba numai de carofi ba numai de gulii... De magazinele cu cateva conserve vechi ratacite e rafturi.. De faptul ca nu puteai pleca in straintatate decat cu mare, mare greutate.. de autobuzele arhipline si rare..
- 'ingradirea unor libertati', eu as spune mai degraba: niste libertati mai ramasesera, pe care uitasera sa le interzica sau nu putean, de ex. libertatea de a gandi cu propriul cap fara sa iti permiti sa spui ce, sau de a citi carile de la biblioreca
- scolile mai bune: Sophia, scaderea nivelului invatamantului este un fenomen european care nu are nimic de-a face cu comunismul sau capitalismul; se petrece treptat, lent dar sigur. Si aici acum 30 de ani scolile erau MULT mai bine (am ramas uimita de tot ce a facut sotul meu la scoala aici, comparand cu nivelul actual al scolilor chiar bune: te asigur ca este MULT mai mult decat faceam noi in ac eeasi vreme, cu toate practicile idioate pe care le introdusesera si la licee, ingradirea cursurilor de limbi, ideologizarea extrema a literaturii si istoriei etc)

Ai uitat, la dezavantaje, minciuna atotstapanitoare, furtul, incapacitatea de a te comporta ca un cetatean, ca o persoana matura si responsabile.
Ai uitat ca desi toti aveau de lucru traiau mult mai prost, majoritatea, decat multi someri de acum.
Ai uitat ca existau someri: parintii mei si-au pierdut locurile de munca atunci cand au facut cerere de plecare defintiva in strainaate; ciuciu ajutor de somaj.
Ia sa fi incercat de altfel sa refuzi sa intri in UTC sau sa depui juramantul patriotic..
Despre presiunile de a fi informator ai auzit?

As putea sa sciu si lucruri mai principale. Dar le=au scris altii. Revin numai la robie si minciuna atotstapanitoare.. Chiar pentru a dobandi libertatea si putiinta de a spune adevarul ar merita sa pierzi niste avantaje materiale ; darmite atunci cand e vorba sa pierzi niste dezavantaje..
Ma mir de multi de aici.

Fani71 30.01.2011 23:09:53

Uitsem de frigul din casa si intreruperea curentului cand iti era lumea mai draga, Sophia, nu stiu daca si asta face parte din traiul decent. Pentru mine, nu.

Si da, voi care va plangeti de traiul greu din capitalism, aveti computer cu internet sa scrieti asta unora din occident. Noii nu o putealm scrie nici in scrisori, de telefon, chiar national, ce sa mai vorbim.

Traditie1 30.01.2011 23:27:37

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 330215)
*TINERE(sau cati ani ai.....daca ai multi atunci....e degeaba)aceste banalitati pe care le scrii tu acum le stiu de mult....aceste clisee mi se par cel putin puerile daca nu prostesti.......imi place cum te eschivezi de la topicurile precedente aruncand in eter eceleasi banalitati:america este cea mai tare,america in sus,america in jos.TINERE sau BATRANE(inteligenta nu se masoara in ani,prietene) cu mentalitate asta de vasali ati reusit sa trantiti romania in cea mai neagra istorie .voi sunteti generatia hod-dog-ilor si a protv-ului.

Ai un dispreț de om care a ieșit și el din țară în ultimii ani și se crede mai sus decât alții. Stai liniștit că și tu tot generația pro ești, ai impresia că America e doar hot-dog și Hollywood, nu cunoști nimic despre cultura lor, universitățile lor, arta lor. Sfertodocțismul tot de la comunism se trage. Proletcultismul îndobitocitor va făcut să nu mai știți ce e valoare, să aveți impresia că le știți pe toate când nu știți nimic.

Citat:

de ce vin acum ai tai straini(asa cum esti tu pt romania)in romania, inca sa vada TRADITIILE care la noi inca mai sunt?ce inseamna la noi satul(asa cum este el,umil)la ei a disparut demult.inca,pt ca neam de genul tau distrug si mananca ca o malie aceasta tara.de ce vin in romania sa mai vada inca oameni LIBERI si nu roboti ca dincolo?acesta este poporul roman si aceasta TRADITIE sa pastrat din cauza comunismului.paradoxal nu?pt ca 50 de ani de comunism a fost un paravam mizeriilor si dejectiilor de dincoolo.
În primul rând că satul românesc nu mai există. Niște aglomerări de case kitschoase din care răsună manele și neofolclor de joasă speță. În schimb, în Occident, sa păstrat nu numai arhitectura tradițională ci și puritatea folclorului.

Nu zic, avem și noi valorile noastre, naturalețea, așa cum zici și tu, dar domină urâtul, prostia, răutatea.

Citat:

vrei sa fim un stat ca olanda unde stau drogatii pe strazi cu seringile in vene?vrei sa fiu ca spania,unde este plina de alcoolici si drogati?vrei sa fiu ca nemtii care sunt ca niste betoane armate?institutia de invatamant din america?care?acolo unde se impusca in scoli ca la noi in tarcurile de vanatoare?acolo unde 70 %din populatie are arma letala?
E mai bine așa decât să forțezi oamenii să facă ce nu vor vor. A vrea să impui altora ceva numai ca să simți tu că trăiești într-o societate perfectă e luciferic.

Citat:

TINERE sa BATRANE,lasa-ma cu vrajeala si caterinca asta din tine.sunt trecut prin viata,chiar daca am numai 30 de ani.am avut sansa sa vad aproape 60%din lumea asta,deci stiu ce vb ......tu ai iesit din romania sa vezi ce-i dincolloo,sau tu vb de la emisiunea ATLAS de la TVR?
Nu știu ce înseamnă că ai văzut 60% din lume, dar văd că ai un limbaj de cartier și un agramatism de analfabet.

Citat:

sa daramam constructiile comuniste?pai tu nu vezi,democratule,ca nu ati fost in stare sa faceti 10%din ce-a facut ceausescu?da ce sa vb cu tine,prietene.dute la tine ,acolo in america si traiti bine voi toti cei multi.sunteti ca niste lupi care atacati in haita.
*halal si rusine traditie.acum vad cine esti si cum gandesti.....TRADITIE!ha,ce gluma buna
Da, trebuie dărâmate ca efectul lor de abrutizare să înceteze și generația pro să dispară. Ele perpetuează atmosfera asfixiantă a ideologiei în care oamenii sunt simpli sclavi ai idolului comunist.

iulyaan 31.01.2011 00:48:54

bravo traditie.bravo....iti multumesc ca existi.cat despre exprimare,nu cred ca esti tu in masura sa dai cel mai bun exemplu.mai priveste ce ai scris si nu da lectii la altii.n-am sa ma apuc sa-ti fac corecturi gramaticale pt ca mi se pare josnic.
ma rog........tu ai un mare voal pe ochisori si traiesti intr-o lume numai a ta.si nu mai fa aprecieri asupra mea,tinere.sunt satul de destepti americanizati(adica,spalati bine pe creieri si umflati cu hod-dog)nu-ti ma place mamaliga,nu?ai trecut la fast-food?nici nu mai scriu caci ma ingretosez(ca sa folosesc un limbaj de cartier,cum ai spus matale)

Raoul 31.01.2011 00:55:00

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 330215)
*m-am uitat pe topicul "lucruri minunata in imagini" si mam ingrozit.esti......rusine(nici nu stiu cum sa ma cenzurez).a cu-i traditie esti,prietene intelept care esti?a romaniei?in nici un caz.poporul acesta este un neam de trantori?da nu ti-e rusine?la confluenta cator neamuri am fost noi romanii,desteptule.cate veacuri am stat sub cizma altor neamuri?de ce vin acum ai tai straini(asa cum esti tu pt romania)in romania, inca sa vada TRADITIILE care la noi inca mai sunt?ce inseamna la noi satul(asa cum este el,umil)la ei a disparut demult.inca,pt ca neam de genul tau distrug si mananca ca o malie aceasta tara.de ce vin in romania sa mai vada inca oameni LIBERI si nu roboti ca dincolo?acesta este poporul roman si aceasta TRADITIE sa pastrat din cauza comunismului.paradoxal nu?pt ca 50 de ani de comunism a fost un paravam mizeriilor si dejectiilor de dincoolo.vrei sa fim un stat ca olanda unde stau drogatii pe strazi cu seringile in vene?vrei sa fiu ca spania,unde este plina de alcoolici si drogati?vrei sa fiu ca nemtii care sunt ca niste betoane armate?institutia de invatamant din america?care?acolo unde se impusca in scoli ca la noi in tarcurile de vanatoare?acolo unde 70 %din populatie are arma letala?TINERE sa BATRANE,lasa-ma cu vrajeala si caterinca asta din tine.sunt trecut prin viata,chiar daca am numai 30 de ani.am avut sansa sa vad aproape 60%din lumea asta,deci stiu ce vb ......tu ai iesit din romania sa vezi ce-i dincolloo,sau tu vb de la emisiunea ATLAS de la TVR?sa daramam constructiile comuniste?pai tu nu vezi,democratule,ca nu ati fost in stare sa faceti 10%din ce-a facut ceausescu?da ce sa vb cu tine,prietene.dute la tine ,acolo in america si traiti bine voi toti cei multi.sunteti ca niste lupi care atacati in haita.

Imi place cum gandesti,iti citesc cu drag posturile. Nimeni nu vrea sa inteleaga (decat prea putini),toti sunt caposi! Nu avem ce face,democratia i-a manipulat pe multi si o face si in continuare. Nimeni nu mai tine cont de ce au zis si zic Sfintii Parinti despre democratie,ca este diavolul in persoana. Pai tot ce avem e diavolesc: calculator + internet,TV,mancaruri otravite,vaccinuri cu sida si cancer,locuri proaste de munca (nici alea nu mai sunt),imposibilitatea de a avea o casa etc.

@Fani71,te cred ca ati stat 4 persoane intr-un apartament cu 2 camere,insa eu cunosc atatea familii de 4 persoane care stau intr-o GARSONIERA! De ce?? Ei ar zice bogda-proste pe un apartament ca cel de care ai pomenit tu. Si nu sunt putin aceia,sincer iti spun! Vin-o in tara si bate putin pe la usi,uita-te pe lista cu datoriile de la intretinere a fiecarui bloc si te vei convinge de "avantajele" democratiei! Spuneai ca inainte nu era caldura suficienta. Pai acum nu mai este DELOC! Fiecare e pe cont propriu... daca are bine,daca nu nu! Nu-i da nimeni nici macar o ora de caldura!

@Traditie... ok,hai sa daramam ce a facut comunismul. Dar la loc cine le mai face?? Astia abia fac 7 km de autostrada intr-un an si tu speri la blocuri,infrastructura,fabrici si alte chestii de genu? Fii mai serios...

Yasmina 31.01.2011 02:56:03

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 330034)
2)da jasmina,mi-am sters lacrimile.am plans mult si mi sa rupt inima.daca nu as fi fost si eu plecat...poate te credeam.....daca esti competent si in aceasta tara distrusa de bunele forte democratice,poti sa faci ceva.numai daca te duce capul.dar mai bine merge lumea sclava pe plantatie in toate tarile straine.copii raman cu cine stie cine si apoi se mra ca o iau razna si se apuca de droguri si alte asemenea.daca era asa de bine pe dincolo ramaneam,dar eu am o tara in care imi place sa stau,sa locuiesc si cat imi da dumnezeu este bine venit.nu am nevoie de palate si mertzane.

Nu trebuie sa ma justific,insa tocmai din cauza asta am plecat,pentru ca sunt competenta si nu-i las pe neo-comunistii din democratia aia de kkt sa ma puna sa muncesc pe plantatia lor,10-12 ore/zi,uneori 5-6 ore si in week-enduri,platita la gramada,fara ore suplimentare sau fara comisioane,mai ales cand munca mea inseamna AFACERI/VANZARI/BANI/CAPITAL!

Da stiu,multi romani pleaca dar se intorc,pt ca le lipseste gasca cu care ies la baut si asculta manele,Slava-Domnului,am alte activitati mai mult indreptate spre natura,cand ies de la serviciu!

Nu pot decat sa-ti doresc sa-ti materializezi visele despre comunism,si sa apuci sa traiesti in acel regim totalitar spre care iti zboara gandurile,numai ca nu voi mai auzi cum o duci,caci securitatea o sa-ti supravegheze internetul...

Oricum la mai mare si te rog nu te mai obosi sa-mi raspunzi sau sa recurgi la jigniri,sa nu mai intindem aceasta discutie ca si cascavalul(ala inexistent in comunism)!

Raoul 31.01.2011 03:05:45

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 330498)
Nu pot decat sa-ti doresc sa-ti materializezi visele despre comunism,si sa apuci sa traiesti in acel regim totalitar spre care iti zboara gandurile,numai ca nu voi mai auzi cum o duci,caci securitatea o sa-ti supravegheze internetul...

Nu a spus nimeni ca atunci era cel mai bine,asta nu intelegeti voi,democratii. Ideea e ca in ROMANIA era mai bine inainte de '89 decat acum,cand e prapad,tara e ruinata,vanduta,oamenii mor de foame,n-au un loc de munca etc.

Yasmina 31.01.2011 03:42:03

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 330500)
Nu a spus nimeni ca atunci era cel mai bine,asta nu intelegeti voi,democratii. Ideea e ca in ROMANIA era mai bine inainte de '89 decat acum,cand e prapad,tara e ruinata,vanduta,oamenii mor de foame,n-au un loc de munca etc.

Nici nu o sa inteleg,cum pt a-l inlatura pe dreaqul trebuie sa-l inlocuiesc cu tat-su'?!?!?!

andreicozia 31.01.2011 04:30:05

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 330500)

Raoul, priveste ce linistiti erau oamenii in Romania anilor '64, contrar celor spuse si varsate de gurile rele:

România prin anii 64, merită văzut filmuletul de la adresa de mai jos, cu full screen.

Ca sa fim obiectivi, calitatea peliculei prezentate aici este net superioara chiar si a ceace se face acum in Romania .

http://www.britishpathe.com/record.php?id=1798

Incredibila prezentare, de fapt exceptionala daca ne gindim unde eram acum aproape 50 de ani. Si unde am ajuns...
Si cind te gindesti ca filmuletul e facut in ... 1964 ...
Atentie:
SUNT CITEVA filmulete

Pippo_ 31.01.2011 07:41:39

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 330502)
Raoul, priveste ce linistiti erau oamenii in Romania anilor '64, contrar celor spuse si varsate de gurile rele:

Pai ce alta alegere aveai atunci decat sa fii linistit? :)

Dragi Raoul si iulyaan, daca erati acum in comunism si prindeati curajul sa va exprimati opiniile cum o faceti aici pe forum, iar din intamplare opiniile voastre contraveneau ideilor sistemului, erati catalogati intr-o clipa drept tradatori de patrie, ridicati pana a doua zi dimineata si sfarseati ca sclavi la vreo mareata constructie comunista, sau vi se oferea un viitor "stralucit" de maxim cateva saptamani de viata dupa ce in prealabil va erau distrusi in bataie ficatii in subsolurile securitatii.

Ideea este: bucurati-va de libertatea de opinie, ganditi cum e mai bine sa se faca, evitand sa va puneti singuri streangul de gat prin promovarea unui sistem totalitarist.

PS Romania s-a dus la fund dupa 1989 tocmai datorita lipsei de ratiune a oamenilor, care s-au trezit precum animalele fara lesa si n-au stiut cum sa gandeasca si ce sa faca cu libertatea lor. Apoi s-au gandit ca n-ar fi rau sa se mnance intre ei. Deci ce vreti? Lesa, sa revenim ca animale cuminti in custi, sau inteligenta sa traim linistiti ca oamenii liberi fara sa ne mancam unul pe altul?

Yasmina 31.01.2011 07:55:55

Mda,cata gratie si ce punere in scena,tulburator...

Totusi,romania nu mai arata asa prin anii'80,oamenii nu mai erau"linistiti",ci se ingramadeau si tineri si batrani in mijloacele de transport,care aratau ca niste piramide formate din trupuri umane,iar prin magazine umblau cu fetele deprimate cand gaseau numai conserve,supa la plic si "creveti" din vietnam-era un lux cand gaseai conserve de sunca,chinezesti-pe care mama le pastra pt plecatul in vacanta!
am deosebita placere sa va improspatez memoria cu aceste filmulete:

http://www.youtube.com/watch?v=ECmWYTMNz-Y
http://www.youtube.com/watch?v=BpiG6o7pFSM
...

Eeeei,ce nostalgie...sper sa nu va podideasca lacrimile tocmai acuma,hai ca poate cu putin noroc,o sa mai aveti parte de asa"minunatii"din nou!

Pippo_ 31.01.2011 08:51:03

Oamenii, daca le putem spune astfel, ajunsesera sa se calce in picioare pentru o bucata de os ca sa faca o ciorba cu gust de carne. Se aruncau la cozi si se bateau pe oase precum o haita de caini infometati. Romania a avut cel mai teribil si dezumanizant sistem comunist dintre toate tarile din zona. Romania din ultimii ani inainte de 89 ajusese aproape precum Nord Corea de astazi. Vreti comunism? Duceti-va fratilor in Corea de Nord sa savurati macar o saptamana daca rezistati, gustul sistemului diabolic pe care inconstient il promovati. Ca sa faceti cunostinta cu traiul de dinainte de 89 si cu "viitorul de aur" a lui Ceausescu. Acolo e, in Coreea de Nord. Ca sa stiti fratilor prin experimentare directa ce lesa va asteapta si astfel sa nu mai vorbiti inchipuiri si sa nu mai traiti fantezii spumoase daunatoare sanatatii voastre si a celor din jur.

Traditie1 31.01.2011 08:58:20

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 330458)
bravo traditie.bravo....iti multumesc ca existi.cat despre exprimare,nu cred ca esti tu in masura sa dai cel mai bun exemplu.mai priveste ce ai scris si nu da lectii la altii.n-am sa ma apuc sa-ti fac corecturi gramaticale pt ca mi se pare josnic.
ma rog........tu ai un mare voal pe ochisori si traiesti intr-o lume numai a ta.si nu mai fa aprecieri asupra mea,tinere.sunt satul de destepti americanizati(adica,spalati bine pe creieri si umflati cu hod-dog)nu-ti ma place mamaliga,nu?ai trecut la fast-food?nici nu mai scriu caci ma ingretosez(ca sa folosesc un limbaj de cartier,cum ai spus matale)

Văd că tot repeți prostia cu fast-foodul. Pentru liniștea ta află că sunt 100% vegetarian. Nu am mai mâncat carne de 13 ani. Iar când mâncam eu hot-dog tu nu știai nici unde e America pe hartă.

Faptul că folosești astfel de stereotipuri despre America arată cât de incult ești. Îți repet: America nu e doar cultura de masă; intelectualitatea americană, formată în cele câteva sute cele mai bune universități din lume, reprezintă o lume pe care nu o cunoști. Și chiar și cultura de masă are farmecul ei.

Nu zic că sunt societatea ideală, nici eu nu aș putea trăi acolo. Acum 19 ani aveam actele făcute să emigrez în Canada dar datorită unei vizite anterioare nu mă simțeam deloc atras și fiindcă tocmai intrasem în mănăstire am renunțat. Și acum, deși am cea mai mare parte a familiei acolo, nu mă simt atras, nu aș putea trăi într-o societate de imigranți, mediul natural de acolo mi se pare anost, mâncarea proastă.

Nu zic că trebuie să-i urmăm, sau să fim vasalii lor. Dar trebuie să fim obiectivi și să apreciem valorile lor: inteligența, rafinamentul, inventivitatea, bunacuviință, realizările științifice, tehnologice și artistice, infrastructura.

Ei sunt niște sinucigași prin ideile de stânga multiculturaliste care au dus la degenerarea masivă din ultimele decade, prin invazia de imigranți din lumea a treia care practic duce la sfârșitul civilizației vestice. Tu, cum nu ai cunoscut cum arăta Vestul înainte de această perioadă, identifici capitalismul cu decandența, dar nu este așa. Și vestul a degenerat tot datorită ideilor socialiste, care au adus acești sălbatici din țările musulmane, Africa, India, China etc.

Comunismul ne-a rupt de restul lumii și neavând repere am ajuns să credem că suntem buricul lumii. Vezi filmulețul lui Andreicozia, ce civilizați erau oamenii în România anilor 60, când populația era încă majoritar născută sub capitaliști și blocurile comuniste erau încă în număr redus. Abrutizarea, incultura adusă de comuniști au făcut din noi niște caricaturi, niște ignoranți care credem că le știm pe toate. Mârlănia actuală nu e rezultatul capitalismului ci al inculturii aduse de comunism. Sub dictatură ea era latentă, acum a ieșit la iveală.

Izolarea de restul lumii pe care o dorești tu este fatală. Este identică cu izolarea la nivelul individului: duce la autism, dereglări cognitive. Iar a vrea să prezervezi morala prin interzicerea unor libertăți produce alte traume, individuale și colective. Oamenii trebuie lăsați să trăiască cum vor.

Dictatura pe care o dorești tu nu poate fi impusă decât cu forța, că de aceea e dictatură. Și nu poate dăinui, fiindcă până la urmă oamenii se satură și o dau jos. În 1989 a fost o revoluție autentică, oamenii vroiau democrație și capitalism. Și acum, în ciuda nostalgiilor unora, tot democrație vor chiar și cei ca tine, care faceți zgomot în favoarea comunismului. Nimeni nu poate dori să fie constrâns, oprimat. De aceea comunismul nu va reveni niciodată.

Tu de fapt nu stai să gândești mai profund, să vezi ce vrei cu adevărat. Vrei o societate ca în China? Păi acolo duduie capitalismul. Vrei o dictatură ca în România anilor 80? Eu nu cred că ai suporta magazinele goale, televizorul cu câteva ore de program, frica permanentă de securitate. Deci îți repet întrebarea la care nu ai răspuns: spune-ne exact, nu la general, cum ai vrea să fie societatea? Ce sistem politic și economic? Dacă nu răspunzi, înseamnă că ești doar un copil care nu crede cu seriozitate în ceea ce zice.

cristian67 31.01.2011 09:36:27

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 330167)
Îl lauzi degeaba. Voi nu credeți cu adevărat în comunism ci scrieți împinși de frustrări de moment, dar nu ați vrea să trăiți în comunism. V-ați plictisi fără Andreșan, fără filmele americane și scandalurile politice, fără varietatea de produse etc. Ca să dovediți contrariul, descrieți ce fel de societate v-ați dori, cum să fie ea din punct de vedere politic, economic și cultural. Că discuția asta despre comunism e puțin abstractă din partea voastră. Deci hai să trecem de termenul comunist/necomunist șă să discutăm pe modele concrete de societate.

Eu mi-as dori o societate in care sa nu mai existe oameni care au spus ineptiile tale,era mult mai bine daca te rugai.Hai sa vedem de neputintele noastre,ca modelele despre o societate sau alta sunt pareri care ne rod mintea.Deci spunand ce ai spus cu filmele americane si scandalurile politice ti-ai dat examanul,doar gura graieste din prinosul inimii,si al mintii imprastiate pe cele de netrebuinta.Stiu ca o sa raspunzi,pentru ca asa-ti place tie sa ai ultimul cuvant totdeauna,dar as vrea sa inchei spunandu-ti ca virtutea tacerii e mai mare decat cea a vorbirii,mai ales in cazul tau.Sper sa nu te superi pe mine si sa iei toate acestea ca pe un lucru bun care ti se intampla pentru a te desavarsi.

Pippo_ 31.01.2011 10:55:44

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 330524)
Eu mi-as dori o societate in care sa nu mai existe oameni care au spus ineptiile tale,era mult mai bine daca te rugai.Hai sa vedem de neputintele noastre,ca modelele despre o societate sau alta sunt pareri care ne rod mintea.Deci spunand ce ai spus cu filmele americane si scandalurile politice ti-ai dat examanul,doar gura graieste din prinosul inimii,si al mintii imprastiate pe cele de netrebuinta.Stiu ca o sa raspunzi,pentru ca asa-ti place tie sa ai ultimul cuvant totdeauna,dar as vrea sa inchei spunandu-ti ca virtutea tacerii e mai mare decat cea a vorbirii,mai ales in cazul tau.Sper sa nu te superi pe mine si sa iei toate acestea ca pe un lucru bun care ti se intampla pentru a te desavarsi.

De ce? Doar a fost foarte obiectiv. Oamenii care gandesc putin ar lua-o si mai mult rara de plictiseala, fara distractiile care ii tin ocupati. Asa cel putin, mai cunosc si ei putin lumea, macar in modul distorsionat in care o percep. Si batandu-se cap in cap sa-si explice unul altuia tainele universului lor limitat, mai pricep si ei astfel cate ceva macar din experienta directa de viata a confruntarii. Altfel ce ar face? Ce faceau si inainte de 89, adica ignoranta lucie, lenevie, bautura si toate frustrarile refulate in rautate imbecila impotriva aproapelui. Sau nu era asta situatia generala in ultimii ani inainte de 89?!..

cristian67 31.01.2011 11:05:48

Singura noastra sansa de a birui omul vechi,omul irational,care nu traieste,ci reactioneaza este sa fim VII in CEL VIU si sa indraznim sa crapam mai degraba decat sa ramanem cum suntem.Si inca ceva important:,,In dorinta lui de a sti multe(si fara de folos),omul a gasit moartea,pentru ca aceasta cunoastere(din care face parte si parerea ca esti obiectiv sau stii ceva)hraneste TRUFIA,care e un vierme ce trebuie strivit.

calator prin ploaie 31.01.2011 11:08:05

Ce pacat ca moartea este necesara...Insa nu putem avea parte de viata vesnica , decat murind...Iar in viata poti fi mort, daca nu-l iubesti pe Dumnezeu ! Mi-a placut postarea ta , Cristi67 !

cristian67 31.01.2011 11:14:08

Subscriu intr-un fel la postarea ta ,,calator prin ploaie'' prin a expune pisania la intrarea intr-o manastire de la muntele Athos,si anume:,,De vei muri inainte de a muri,nu vei mai muri,cand vei muri''.

Pippo_ 31.01.2011 11:22:24

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 330565)
Singura noastra sansa de a birui omul vechi,omul irational,care nu traieste,ci reactioneaza este sa fim VII in CEL VIU si sa indraznim sa crapam mai degraba decat sa ramanem cum suntem.Si inca ceva important:,,In dorinta lui de a sti multe(si fara de folos),omul a gasit moartea,pentru ca aceasta cunoastere(din care face parte si parerea ca esti obiectiv sau stii ceva)hraneste TRUFIA,care e un vierme ce trebuie strivit.

Am inteles la ce te referi si unghiul din care privesti lucrurile. Nu este tocmai corect. Dar nu intru in detalii deoarece necesita o discutie mai ampla si sunt pe fuga in momentul asta :)

Nu dispera, cred am gasit o solutie, o metoda care ar putea fi o bomba cu ceas impotriva ignorantei si a omului irational pornind de la superrationalizarea (iluminarea) celor mai rationali, si care poate fi extinsa la nivel national. Dar trebuie intai sa o testez pe mine insumi, sau eventual chiar intre cateva persoane. Poate ma ajutati sa analizam problema pe un topic dedicat daca il voi deschide, cu puncte de vedere obiective din perspectiva crestina.

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 330573)
Subscriu intr-un fel la postarea ta ,,calator prin ploaie'' prin a expune pisania la intrarea intr-o manastire de la muntele Athos,si anume:,,De vei muri inainte de a muri,nu vei mai muri,cand vei muri''.

Evident are dreptate, deoarece esti deja "mort" ca animal in momentul in care te iluminezi, iti percepi fiinta eterna si stii ca moartea nu exista, nu o mai percepi decat ca pe o transformare.

cristian67 31.01.2011 11:59:39

Nu e corect,de ce?Iti spun eu de ce,pentru ca constiinta ta te mustra acum,de aceea spui ca nu e corect,desi ea stie ca e corect.Referitor la teste,crede-ma frate pe cuvant lasa-te pagubas,o faci pur omeneste si gresesti,testeaza mai bine sa-ti invingi parerile,patimile,gandurile,sa te birui pe tine,testeaza-ti dragostea fata de fratele tau,priveste mai mult la inima ta,lasa cunoasterea artificiala si stricacioasa,argumentele,intrebarile.Chestia cu pisania nu prea ai inteles-o(e vorba sa nu-ti lipesti inima de cele din aceasta lume,care pier,ca atunci cand ,,pleci''din aceasta lume sa traiesti vesnic).

Pippo_ 31.01.2011 12:26:36

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 330618)
Nu e corect,de ce?Iti spun eu de ce,pentru ca constiinta ta te mustra acum,de aceea spui ca nu e corect,desi ea stie ca e corect.Referitor la teste,crede-ma frate pe cuvant lasa-te pagubas,o faci pur omeneste si gresesti,testeaza mai bine sa-ti invingi parerile,patimile,gandurile,sa te birui pe tine,testeaza-ti dragostea fata de fratele tau,priveste mai mult la inima ta,lasa cunoasterea artificiala si stricacioasa,argumentele,intrebarile.Chestia cu pisania nu prea ai inteles-o(e vorba sa nu-ti lipesti inima de cele din aceasta lume,care pier,ca atunci cand ,,pleci''din aceasta lume sa traiesti vesnic).

Nu ma mustra nimic. Pur si simplu nu am vrut sa deviez pe niste discutii mai putin importante, in special ca am putin timp.

Si ce propui? Cum vezi tu infrangerea patimilor fara ajutorul ratiunii, cat timp fara ratiune nici macar nu intelegi care sunt patimile care biruie?

Cunoastere stricacioasa este ceea ce face stiinta moderna atunci cand neaga posibila existenta a lui Dumnezeu, investigand o multime de detalii inutile. Dar cum ai vrea sa devii iluminat sau sfant fara stiinta? Ai vazut tu vreun sfant care sa se balbaie in ganduri? Nu. Si stii de ce? Pentru sfintii sunt suprarationali, nu doar rationali. Deci aleluia posibilitate de sfintenie in momentul in care ai renuntat la ratiune.

cristian67 31.01.2011 13:03:55

Citat:

În prealabil postat de Pippo_ (Post 330644)
Nu ma mustra nimic. Pur si simplu nu am vrut sa deviez pe niste discutii mai putin importante, in special ca am putin timp.

Si ce propui? Cum vezi tu infrangerea patimilor fara ajutorul ratiunii, cat timp fara ratiune nici macar nu intelegi care sunt patimile care biruie?

Cunoastere stricacioasa este ceea ce face stiinta moderna atunci cand neaga posibila existenta a lui Dumnezeu, investigand o multime de detalii inutile. Dar cum ai vrea sa devii iluminat sau sfant fara stiinta? Ai vazut tu vreun sfant care sa se balbaie in ganduri? Nu. Si stii de ce? Pentru sfintii sunt suprarationali, nu doar rationali. Deci aleluia posibilitate de sfintenie in momentul in care ai renuntat la ratiune.

Nu te supara pe mine,ce-mi spui acolo?Sa devii iluminat sau sfant prin stiinta?De har ai auzit?Fiindca tot spuneai ca te grabesti,eu zic sa nu spunem pe graba lucruri atat de delicate.Risca sa devina un dialog fara sfarsit,un dialog incolacit de serpii veninosi ai potrivnicului si nu-mi doresc asa ceva,pentru ca cea mai fericita cale de a fi fericit,este de a cauta sa-l faci fericit pe aproapele tau,iar acest lucru nu se face in graba.Sa ai o zi linistita!

cristian67 31.01.2011 13:05:41

Pazind cetatea sufletului prin virtutea tacerii,sagetile vicleanului nu te vor rani,asa ca...

calator prin ploaie 31.01.2011 13:09:30

Pippo nu e rau intentionat...Ii citesc mereu postarile....Doar ca uneori nu se exprima pe intelesul tuturor....Tu Cristian67 esti special sufletului meu si voi doi in dialog dati clasa multora...Iar despre ultimul tau post, imi voi insusi cu permisiunea ta cele scrise pt a replica cuiva care ma tot ataca neelegant pe topicul unde voiam sa aflu simple pareri...iar cineva da constat cu piatra....Iti multumesc, de fapt va multumesc !

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:35:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.