![]() |
Citat:
Citat:
|
Citat:
nu crezi in ce au spus altii? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
pe altele, recunosc, le-am luat de la altii. exact ca tine :) |
Citat:
|
Citat:
am o rugaminte. hai sa ne rezumam doar la cele doua "minuni" de care am vorbit pana acum. |
Citat:
In general daca vrei sa faci analiza unei ape sa vezi daca iti trebuie filtru te duci cu o mostra si iti face analiza, sa vezi ce ai prin ea. Si daca e nevoie iti instalezi un filtru. Cu apa asta de la robinet e chiar recomandat un filtru de carbon (pentru ca cel cu osmoza invers extrage si mineralele folositoare din apa, o distileaza putin), macar pentru anihilarea clorului. |
Citat:
eu nu am folosit nici un filtru in experimentul meu. |
Credeam că nu se poate contesta aghiazma, dar uite că omul e o persoană creativă, găsește explicații pentru orice. Am altă curiozitate acum, cum contești faptul că pe Sinai, la răsărit, soarele la început nu se mișcă normal, ci se duce, se retrage, nu-și găsește locul. Asupra aghiazmei să zicem că mai poți acționa, dar cum acționezi asupra soarelui? :21:
|
Citat:
|
Citat:
Nu uita in primul rand ca si antihrist face minuni... dar minuni inselatoare ... pai cum faci deosebirea... deosebirea se face prin Duhul Sfant: "Capitolul 5 1. Iar despre ani și despre vremuri, fraților, nu aveți nevoie să vă scriem, 2. Căci voi înșivă știți bine că ziua Domnului vine așa, ca un fur noaptea. 3. Atunci când vor zice: pace și liniște, atunci, fără de veste, va veni peste ei pieirea, ca și durerile peste cea însărcinată, și scăpare nu vor avea. 4. Voi însă, fraților, nu sunteți în întuneric, ca să vă apuce ziua aceea ca un fur. 5. Căci voi toți sunteți fii ai luminii și fii ai zilei; nu suntem ai nopții, nici ai întunericului. 6. De aceea să nu dormim ca și ceilalți, ci să priveghem și să fim treji. 7. Fiindcă cei ce dorm, noaptea dorm; și cei ce se îmbată, noaptea se îmbată. 8. Dar noi, fiind ai zilei, să fim treji, îmbrăcându-ne în platoșa credinței și a dragostei și punând coiful nădejdii de mântuire; 9. Că Dumnezeu nu ne-a rânduit spre mânie, ci spre dobândirea mântuirii, prin Domnul nostru Iisus Hristos, 10. Care a murit pentru noi, pentru ca noi, fie că veghem, fie că dormim, cu El împreună să viețuim. 11. De aceea, îndemnați-vă și zidiți-vă unul pe altul, așa precum și faceți." Iar venirea lui Antihrist este asa: "3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credință și nu se va da pe față omul nelegiuirii, fiul pierzării, 4. Potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește Dumnezeu, sau se cinstește cu închinare, așa încât să se așeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu. " "7. Pentru că taina fărădelegii se și lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte. 8. Și atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale și-l va nimici cu strălucirea venirii Sale. 9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoțită de tot felul de puteri și de semne și de minuni mincinoase, 10. Și de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască. 11. Și de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni, 12. Ca să fie osândiți toți cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea. " Asa ca tine minte un lucru : RELIGIA ESTE PENTRU NEAMURI , PE CAND CREDINTA ESTE PENTRU SFINTI... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cred ca nu minunile, ci Dumnezeu trezeste credinta in oameni. Iar apoi, daca esti ortodox, firesc este sa te preocupe dobandirea Sfantului Duh. Sunt oameni care au vazut minuni, dar se bucura de ele si le considera oarecum "firesti".. ca Dumnezeu toate le poate! Cea mai mare minune se intampla pentru crestini la Sf. Liturghie. Cum de uitam aceasta? O minune este sa-ti vezi micimea si pacatele (ca nu prin puterea noastra, ci Dumnezeu face aceasta). Cred ca cei care cauta semne si minuni care impresioneaza simturile sunt pe o cale gresita. Un articol lamuritor: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...antihristului/ |
Citat:
Iar Iisus a spus sa nu ne lasam inselati, dar si ca cine va crede in El va face acele minuni. |
Citat:
|
Citat:
In plus, ca orice padure, a avut si ortodoxia uscaturile ei... cele de genul care nu ar crede nici daca ar vedea pe cineva inviat din morti. Chestia cu 33 de minute de lumina care nu arde nu e sustinuta de ortodocsi, in nici un caz de cei care au fost martorii evenimentului. Fenomenul arderii fara sa distruga dureaza pana in 10 minute, dar de obicei sub 10. In al doilea rand: cica focul ar proveni de la o lampa ascunsa in spatele unei icoane de marmura din mormantul lui Hristos, pe care ar folosi-o patriarhul Ierusalimului dupa ce iese ok la perchezitie. Intrebari tehnice: 1. Cat de mare e acea lampa ? Adica, ce cantitate de combustibil contine, ce fel de combustibil si cat de lung e fitilul lampii ? 2. Cu cat timp inainte de ziua coborarii luminii poate fi pusa acolo lampa aprinsa, in asa fel incat sa mai arda cand intra patriarhul ? Caci mormantul se sigileaza si se pazeste sever cu cateva zile mai inainte, nu cu cateva ore. 3. A lasat cineva o lampa cu fitil sa arda singura fara sa mai umble la fitil ? Cate zile poate sa tina ? 4. Daca totusi e o lampa, cum se speculeaza... , oare e posibil ca in mai bine de 1000 de ani (mai precis, sunt 1676) de cand s-a constatat fenomenul ca acea lampa sa nu dea rateu niciodata ? (Adica, sa se fi stins inainte de a putea fi folosita). 5. Daca totusi e o lampa cu care, in ciuda tuturor problemelor tehnice ridicate mai sus, se aprinde bumbacul de pe Sf. Mormant, cum de se aprinde instantaneu tot odata, iar nu incepand dintr-un capat (ca atunci cand dai foc unui obiect) ? 6. Daca totusi s-ar folosi o lampa, cum se face ca lumina vine de sus in jos, adica din tavan spre podea, si nu apare direct la nivelul solului ? In legatura cu anul 1326, cand ortodocsii au fost tinuti departe de mormantul lui Iisus , iar lumina a iesit printr-o coloana de marmura din biserica in care tineau ortodcsii slujba (aflata la o oarecare distanta): nu s-au elucidat nici cazuri inexplicabile stiintific intamplate in ultimii 50 de ani..., cazuri despre care exista documentatii recente si bogate, observatii minutioase etc. Atunci, cum si de unde sa elucideze cineva (lipsit de calificare dar animat de o ideologie a demolarii) un eveniment de acum aproape 700 de ani ? (Cine e tentat sa dea vina pe materii pirotehnice in cazul coloanei, e bine sa mai vada o data anul, locul si circumstantele. Praful de pusca abia se concepea, nu era prezent pe piata, la indemana mai ales a crestinilor aflati sub dominatie otomana...si, in plus, o explozie a prafului de pusca intr-un mediu pietros nu produce un foc de la care sa aprinzi lumanarea, tigara sau altceva. Coloana nu s-ar fi despicat partial, ci s-ar fi facut bucati. Iar cel ce ar fi aprins praful de pusca ar fi murit odata cu explozia. Caci nici fitilul nu se prea inventase... |
Citat:
Iar acest lucru este esential in ceea ce priveste MANTUREA. ASA CA FRATILOR ORTODOXI NU UITATI ... ACEST LUCRU ... dobandirea DUHULUI SFANT un mare sfant a spus lucrul acesta ... SERAFIM DE SAROV |
Citat:
Apocalipsa , cap 13: "11. Și am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, și avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur 12. Și toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în fața ei. Și face pământul și pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată. 13. Și face semne mari, încât și foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor, " Cine crezi tu ca indeplineste la ora actuala aceasta profetie? ... Iti dau un indiciu: Rana de moarte a fiarei dintai, care a fost vindecata , inseamna puterea pe care au pierdut-o fariseii si carturarii asupra poporului ales datorita apostolilor care dotorita pogorarii Duhului Sfant au aratat clar cine era slujitor al lui Dumnezeu si cine nu... |
Citat:
Sfantul Duh se observa unde sunt minuni. Altfel si un chinez spune ca are asa ceva, din momnet ce nu poate sa demonstreze. Neoprotestantii pot doar sa filozofeze. |
Citat:
Ma mir ca cineva declarat ortodox se pune contra ortodoxiei si da citate impotriva ei in cel mai pur stil NP. |
Citat:
insa eu am pus o intrebare, care era mai mult retorica , iar tu ai dat un raspuns ... pe care mai bine nu il dadeai... acum ar trebui sa reflectezi mai bine cand o sa mai postezi si alte raspunsuri... pentru ca nu ai facut decat sa evidentiezi ceva ce nu trebuia evindentiat... m-ai inteles. Si inca ceva... ortodoxia este veche de 2000 de ani , pe cand slujitorii vin si pleaca. Iar ca si slujitori unii sunt bunii, si ii vedem dupa fructele care le fac , ex: Arsenie Boca , Dumitru Staniloae, Iustinian Chira etc... si din pacate mai sunt si multe uscaciunii... asta este ... insa in ultimul timp parca e din ce in ce mai multa neghina... |
Citat:
Ce nu trebuia evidentiat ? Ca citatul tau trimitea la ideea ca lumina de la mormantul lui Iisus e o falsa minune, facuta de fiara din apocalipsa ?? Ca lumina vine cand se roaga clerul si credinciosii ortodocsi ?? O exprimare prolixa te poate situa pe orice pozitie. |
Citat:
|
Citat:
Prin analogie am observat ca in fraza pe care ai spus-o ai pus mai inainte calea dreapta (ortodoxa) si dupa aceea cuvintele lui Hristos. Ma scuzi ... dar vreau sa precizez ca mai inainte de orice este CUVANTUL DOMNULUI, si dupa aceea este calea dreapta... Iar in legatura cu Judecata , eu vreau ca El sa vina o data si sa judece toata nedreptatea, toate pacatele si tot raul asta de pe pamant. Iar daca vrea pe mine, poate sa ma puna si in ghena, cum vrea Iisus , faca-se , voia TATALUI... |
" Iar când vă rugați, nu fiți ca fățarnicii cărora le place, prin sinagogi și prin colțurile ulițelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor.
Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție. " " Păziți-vă de cărturari, cărora le place să se plimbe în haine lungi, care iubesc plecăciunile în piețe și scaunele cele dintâi în sinagogi și locurile cele dintâi la ospețe, Mâncând casele văduvelor și de ochii lumii rugându-se îndelung; aceștia vor lua mai mare osândă. " |
Citat:
|
Citat:
P.S : Fratele Bob nu stiu cat de ortodox e dar trebuie sa-i aratam ca poate gresi. Si acest lucru o facem sau trebuie facut cu blandete! La fel cu toti care gresesc! Bob poate nu am eu dreptate poate gresesc dar sa nu te superi ! :) |
Citat:
insa cand a venit un sfant se ne spuna ca a primit o revelatie de la Dumnezeu noi ce am facut, pai de fiecare data am spus ca este eretic si nu l-am crezut, si doar dupa moartea sfantului am recunoscut noi oamenii ca avea dreptate iar aici sunt o gramada de exemple... asta am stiut noi oamenii sa facem , sa ignoram sfintii cat timp au fost in viata, si automat ravelatia lui Dumnezeu, si doar dupa moarte sfantului am "acceptat" atat cat am putut revelatia pe care o avea de impartasit oamenilor. Asa este omul, foarte sceptic si cu greu accepta ceva nou, un exemplu clar este Maxim Marturisitorul, care a fost prigonit de Biserica, a fost numit eretic, a fost caterisit, martirizat(i s-a taiat limba si mana) doar pentru faptul ca el a sustinut revelatia ca Hristos are doua firi (omeneasca si dumnezeiasca).Si numai dupa moarte lui a acceptat Biserica aceasta revelatie. DA asa ca nu te umfla ca vezi doamne tu care esti ortodox, ai invatatura sfintilor parinti , esti in biserica lui Hristos, tu pazesti dreapta credinta, ca SFINTI LUI DUMNEZEU AU MURIT PENTRU CREDINTA IAR OAMENII PAMANTENI CARE AU FOST IN BISERICA NU AU FACUT DECAT SA PREIA INVATATURA SFINTILOR IAR IN REST DOAR AU MANCAT SI AU BAUT SI AU MAI SPUS CA CICA AU CREDITA. INSA DOAR SFINTII AU CU ADEVARAT CREDINTA. Si inca ceva, Hristos a spus ca totul va trece, mai putin Cuvantul Lui... |
Citat:
Mai intai, ca Maxim NU a fost prigonit de Biserica, ci de ereticii montelisti ! El, Maxim, era in Biserica, prigonitorii erau in afara ei. Biserica a acceptat explicatiile lui Maxim, iar nu pe ale ereziarhilor. De aceea, ereticii l-au persecutat pe Maxim, pe cale politica (erau sustinuti politic). Doi: nu a avut Maxim nici o revelatie cu privire la cele doua firi, divina si umana, ale lui Hristos; el a gasit deja aceasta doctrina foarte clar si de mult formulata, caci problema aceasta fusese deja solutionata cu peste 200 de ani mai inainte de martiriul lui Maxim! La sinoadele ecumenice 3 (Efes, 431) si 4 (Calcedon, 451) s-au analizat ereziile dioprosopista si monofizita (atunci s-au desprins asa zisele biserici necalcedoniene sau vechi-orientale !), initiate de Nestorie si Eutihie. Aceste erezii se atingeau exact de persoana si firile lui Hristos. Iar eroul apararii dreptei credinte legate de cele doua firi, divina si umana, din secolul 5, a fost sfantul Kiril al Alexandriei, iar nu Maxim, care a venit pe lume la 200 de ani dupa Kiril. Ceva stie dl. Bob, dar cam diluat. Sf. Maxim aparand ortodoxia, s-a confruntat cu erezia monotelita, referitoare la tipul de vointa din Hristos si la modul de manifestare a acestei vointze. Nu mai era vorba de firi, caci chestiunea era , repet, de mult lamurita si intr-un mod foarte clar. In al treilea rand: nu prin revelatie personala, egocentrica, de tip penticostalist, au avut sfintii parinti argumentele pentru sustinerea invataturii ortodoxe, ci prin ramanerea in comuniune cu apostolii si cu Hristos. Acesti sfinti au pastrat si aparat credinta cea dreapta, de aceea au fost capabili sa se opuna ereziilor si sa le demonteze. Sa retinem ca si ereticii, si ortodocsii veneau in mana cu una si aceeasi Biblie pentru a-si sustine doctrina ! Ceea ce a facut departajarea a fost Sfanta Traditie, pe care acesti sfinti parinti au cultivat-o si au sustinut-o! Caci Dumnezeu nu a lucrat prin fulgere de inspiratie personala , ci prin inspiratia care calauzea Biserica. |
"Sa retinem ca si ereticii, si ortodocsii veneau in mana cu una si aceeasi Biblie pentru a-si sustine doctrina ! interesant...
|
Citat:
Dar mai au de clarificat. Sfantul Maxim a fost prigonit de imparat si de puterea laica, nu de Biserica. De altfel eretici erau doar cei din est, din Constantinopol, episcopul Romei si cei din vest aveau credinta ortodoxa in privinta asta. Din fericire Constantinopolul nu s-a desprins la fel ca monofizitii dupa sinodul calcedon si a revenit la dreapta credinta. |
Citat:
Este primul caz major din istoria crestinismului in care s-a produs fenomenul sustinerii unei invataturi eretice folosindu-se una si aceeasi Biblie. Ereziile de pana la Arie erau din afara Bisericii si veneau cu argumente din afara Bibliei. Arie fusese in Biserica si a venit cu insasi cartea Bisericii pentru a lupta impotriva lui Hristos. Asa s-a intamplat ulterior cu toate celelalte mari erezii care au framantat Biserica, de la inceputul sec. 4 si pana in zilele noastre. Si sa retinem ca in secolele 4-9 nici nu se punea problema diferentei de traducere a Bibliei intr-o limba sau alta, fiindca in Rasarit, in mediul teologic, Biblia se utiliza exclusiv in varianta limbii originale in care s-a scris, greaca "koine", iar ereziarhii (initiatorii ereziilor) erau tot grecofoni. Deci, problema nu era de cum s-a tradus cuvantul X sau expresia Y, ci ce intelegeau unii prin acel cuvant sau acea expresie, si ce intelegea Biserica. Am mai spus: in Biblie se pot gasi fraze care sa justifice orice, inclusiv poligamia, homosexualitatea, etc. In geometrie avem urmatoarea formulare: prin doua puncte oarecare poate trece o singura dreapta si numai una. Aceste puncte se numesc coliniare. Cineva poate spune: daca cele doua puncte nu se numesc coliniare, prin ele pot trece simultan mai multe drepte. Pe baza aceluiasi mod de gandire, daca zice Pavel ca "episcopul sa fie barbat al unei singure femei", unii pot deduce ca restul crestinilor pot sa aibe mai multe femei. Adica, una si aceeasi fraza poate fi sucita spre sensuri opuse. |
Citat:
Mai general, multe erori și chiar certuri între oameni ar putea fi evitate dacă s-ar avea în vedere că propozițiile de tip "alfa implică beta" sunt echivalente cu propozițiile de tip "non-beta implică non-alfa" și NU SUNT echivalente cu propozițiile de tip "non-alfa implică non-beta". Aplicație practică: au zis dimineață la radio, la emisiunea numită "Horoscop" și care înlocuiește "Evanghelia Zilei" că leaoicele sunt fidele soților lor ? Să nu se supere răcoaicele ! Și ele pot fi fidele soților lor ! |
Citat:
|
Citat:
Iar revelatia si inspiratia au venit prin energiile necreate ale lui Dumnezeu, caci Sfanta scriptura a fost scrisa de Sfinti prin inspiratie si revelatie, interpretarea si intelegerea scripturii scripturii tot cu ajutorul lui Dumnezeu se poate, adica prin inspiratie si revelatie... Citat:
|
Sfantul Teodor Stratilat http://str1.crestin-ortodox.ro/foto/...tilat_w180.jpg Mareste imaginea. Sfantul Teodor Stratilat a vietuit la sfarsitul secolului al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. Imparatul Liciniu, ridicand prigonire asupra crestinilor, ucide pe cei 40 de mucenici din Sevastia si pe multi crestini care refuzau sa se inchine idolilor. Imparatul, auzind ca Teodor era crestin si convertea pe multi pagani la crestinism, merge in cetatea Iracleea, in care acesta era conducator, sa-i ceara sa jerfeasca idolilor. Aduce cu sine mai multe statui de aur si argint, ridicate in cinstea zeilor. Sfantul Teodor ii cere imparatului aceste statui, spunand ca mai intai doreste sa se inchine lor in casa lui, ca mai tarziu sa le jertfeasca acestora in fata celor din cetate. Teodor distruge statuile si imparte aurul si argintul saracilor. Este supus la multe chinuri, iar dupa cinci zile de temnita, este rastignit asemeni lui Hristos. I-au fost pironite mainile si picioarele, iar trupul i-a devenit tinta tinerilor arcasi. Apoi, strigand catre Domnul, a spus: "Doamne, ai zis mai inainte: Eu sunt cu tine, iar acum pentru ce m-ai lasat? Vezi Doamne, ca fiarele cele salbatice m-au chinuit pentru Tine. Luminile ochilor mei sunt scoase, mi se raneste fata, mi se sfarama dintii, iar oasele pe cruce mi se frang. Pomeneste-ma, Doamne, pe mine, cela ce rabd cruce pentru Tine, fier, foc si piroane; de acum, primeste duhul meu, ca sa ma duc din viata aceasta". Acestea zicandu-le, mucenicul a tacut si n-a mai grait nimic. Imparatul, crezand ca este mort, l-a lasat pe cruce. Noapte, ingerul Domnului l-a coborat de pe cruce si l-a facut sanatos. In urma acestei minuni, multi pagani s-au convertit la crestinism. I s-a taiat mai tarziu capul, din porunca imparatului Liciniu. Sursa: Crestinortodox.ro Minunile dumnezeiesti exista si au rolul de a ne intari credinta. |
Citat:
Evangheliile sunt scrise in Duhul Sfant , adica prin Revelatie. Si iti dau exemple de revelatii: Nasterea lui Iisus din Duhul Sfant si din fecioara Maria este o revelatie, botezul lui Iisus este o revelatie "Duhul Sfant pogorandu-se in chip de porumbel peste El, iar Tatal marturisind ca este Fiul sau cel iubit", revelatie este si Schimbarea la fata de pe Tabor,marturisirea lui Petru ca Iisus este Hristosul Fiul Dumnezeului viu este o revelatie caci Iisus ii spune ca Tatal i-a dezvaluit adica revelat, revelatie este si Invierea ... apropo de Inviere , toata lumea de pe forum cand ii intrebi cum a inviat Iisus , sti ce spun : - "a inviat cu trupul si s-a ridicat la cer" , insa nimeni nu a spus ca de exemplu prin revelatia pe care o dezvaluie Pavel Hristos prin Inviere devine ARHIEREU VESNIC. Vezi asta este o revelatie , ca el Devine Arhiereu Vesnic, si poate fii inteleasa doar daca iti RELEVA Dumnezeu, altfel nu pentru ca este peste putinta noastra de intelegere... acelasi lucru este si cu cele doua firi ale lui Hristos. Acest lucru este o revelatie, de ce spun asta pentru ca este peste putinta noastra de intelegere, cum cele doua firi sunt intr-un singur ipoastas , si anume Hristos. Deci este o revelatie, si poate fii inteleasa doar prin Revelatia de la Dumnezeu. De asta am si spus ca Maxim a revelat Bisericii , pentru ca el a inteles intr-un mod mult m-ai tainic decat noi , si chiar explica in Filocalie atat de profund si de tainic unirea celor doua firi intr-un sigur ipostas, in care face distincție clară între cele două lucrări în Hristos ... ASTFEL CREDINTA NOSTRA ESTE INSPIRATA SI REVELATA DE UN DUMNEZEU PERSONAL UNOR PERSOANE ALESE DE EL, IAR ACESTE PERSOANE SUNT SFINTII. IAR REVELATIA SUPREMA ESTE HRISTOS( Dumnezeu se face OM) SI INCLUSIV ORICE ARE LEGATURA CU HRITOS , DE LA NASTERE SI PANA LA MOARTE SI INVIEREA PE CRUCE , SI IN CHIP SI MAI TAINIC A DOUA VENIRE CA ARHIEREU VESNIC. |
Citat:
Reper: -se explica ce inseamna fiinta Dumnezeiasca -se explica ce inseamna fiinta omeneasca -se explica unirea celor doua fiinte intr-un singur ipostas -se explica diferenta celor doua lucrarii ale celor doua fiinte in acelasi ipostas |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:10:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.