![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cautati doar o explicatie rationala si Biserica nu urmareste sa impace ratiunea cu credinta. "Ea nu face nici efort să dovedeasca cu ajutorul logicii sau al stiintei ceea ce Hristos a lasat spre crezare ucenicilor Sai. Ea nu respinge sprijinul pe care fizica sau biologia sau chimia sau filozofia il ofera invataturilor Bisericii. Cu toate acestea, ortodoxia nu este intimidata de relizarile intelectuale ale omului. Ea nu se pleaca in fata lor si nu schimba credinta crestina pentru a o face compatibila cu reflectiile omului si descoperirile stiintei. Sf. Vasile cel Mare ii sfatuia pe tinerii calugari sa foloseasca filozofia greaca la fel cum o albina folosește floarea. Luati numai „mierea”, --- adevarul --- pe care Dumnezeu l-a randuit in lume pentru a pregati oamenii pentru Intruparea Domnului." Nu vad de ce copiii sa mearga duminica la scoala, atunci fac altceva. La scoala se merge de luni-vineri. Daca s-ar face o statistica cu rata chiulului la celelalte materii cred ca am fi uimiti. BOR nu poate obliga pe nimeni sa fie un bun crestin, asta depinde de fiecare in parte, asa ca nu vad relevanta. |
Citat:
Citat:
Cat despre Big Bang, da, este o ipoteza, dar are mai multe dovezi in favoarea sa decat povestea din Biblie. Citat:
Ca multe alte persoane religioase pe care le-am intalnit, tu nu respingi teoria evolutiei, ci respingi ceea ce crezi tu ca ar zice teoria evolutiei. E o mare diferenta intre cele doua. Dupa cum am zis, informatia este disponibila. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. Si nici nu am de gand sa intru intr-o polemica (ar fi a mia oara pe acest forum) pa marginea T.E. Citat:
Citat:
Esti scandalizata de faptul ca as vrea sa impun cuiva sa creada ce cred eu. Lasand la o parte faptul ca nicaieri nu am zis ca m-ar interesa asta, nu ai nici o problema cu faptul ca religia ta e impusa altora. Deci nu te deranjeaza lipsa de libertate in alegere, atata timp cat religia impusa e, intamplator, cea la care aderi si tu. Citat:
In plus, nu ii inveti sa fie "usuratici", asta o fac si fara sa fie invatati. Ii inveti ca treaba asta are consecinte, it's not all fun. Si asta e un lucru de care ar trebui sa fie constienti. |
Citat:
Și apropo de semnătura ta, ea e ilogică. A nega divinitatea nu poate fi mai benefic decât a căuta să te împaci cu ea. |
Citat:
cineva ma intreba o data, aici pe forum, cum s-a ridicat prima maimuta si a mers in doua picioare. uite cum: m.gandul.info/magazin/gorila-care-a-inceput-sa-mearga-ca-un-om-video-7928363 si este vorba de o gorila, nu de un cimpanzeu, care mai are "obiceiul" de a merge biped. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Părerea ta mi se pare aberantă. Creștinismul a clădit civilizația tehnico-științifico-culturală actuală. Civilizația antică păgână nu ar fi realizat asta și nici ateismul pur. Ateismul e steril pe toate planurile pentru că el oferă omului o perpsectivă care face viața umană inutilă. Dacă ateii ar crede sincer că nu există viață după moarte nu s-ar mai zbate să facă nimic. Dar în străfundul sufletului lor ei cred în viață veșnică, deci nu sunt atei. Dar chiar și falșii atei sunt mai sterpi decât credincioșii. Credincioșii sunt cei care au clădit lumea asta, ateii închipuiți nu au făcut mare brânză. A afirma că e un conflict între știință și creștinism dovedește ce simplist și lobotomizat gândești. Știința nu poate contrazice creștinismul fiindcă au domenii diferite. Știința se ocupă de lumea fenomenală care e o lume aparentă iar creștinismul de lumea reală, cea (deocamdată) nevăzută. Important nu e să crezi ci să cauți. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
nu voastre, m-am exprimat gresit... teoriile evolutioniste.. |
Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Academi...d_Universities Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
sau mai bine zis, a dobandit prin evolutie. |
Citat:
deci in timp real, era in apa si ce? a scos capul timp de milioane de ani pana i-au crescut plamani? in evolutionism nu exista explicatiile astea, pur si simplu nu au cum sa explice. o explicatie concreta, nu o chestie vaga in mil de ani. |
Citat:
Nu iti va spune decat ca: mediul actual nu este propice evolutiei. Crede-ma, am auzit de multe ori aceasta explicatie. |
Dumitru mai esti? sper ca nu cauti nu stiu cate linkuri...
|
Citat:
asa ceva nu s-a intmplat. |
Citat:
|
Citat:
evolutia nu a incetat. doar ca un proces ce se manifesta in mii de generatii, nu poate fi observat intr-o viata de om. tu ce vrei? sa te duci cu copilul la zoo, iar cand ajungi la cusca cu maimute, sa-ti spuna ingrijitorul: ne pare rau, dar azi-noapte s-au transformat in oameni? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Pai nu exista nici o gorila din 1900 care acum sa fi chelit, asa ca pentru inceput... ca ma gandesc ca oamenii de stiinta inca urmaresc presupusa evolutie. |
Citat:
dar de cea care merge biped ce zici? |
...hm..credinta in Dumnezeu si evolutionismul... Chiar trebuie sa se excluda una pe alta ? Eu cred ca nu. Eu cred in Dumnezeu si nu pot sa neg evolutionismul. Exista alb si negru..dar exista si gri.
|
Citat:
Poate e dresata. Acum serios, se fac tot felul de cercetari, care nu au inceput de acum si nu au nici o finalitate. Doar sf-uri, ca si aia cu "chupacabra". |
Citat:
|
Citat:
oricate"chupacabre" false s-ar gasi, oricate dovezi, tu tot vei crede in chupacabra ta. |
Citat:
Da... si Jules Vernes era sf la vremea cand a scris cartile...si ceva timp dupa . |
Citat:
|
Citat:
|
asta e discriminare!
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Eu nu vad viata umana ca fiind inutila, deci ti-am demontat deja afirmatia. Si am toate motivele sa ma zbat in viata asta, pentru ca eu cred ca singura la care am acces. De ce ar trebui sa cred in alta viata, improbabila asa cum e, pentru a o pretui pe asta? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
de ce nu sunt in Arabia Saudita? ca de bani nu duc lipsa ... |
Citat:
Poate chupacabra o fi o maimuta neevoluata suficient... Hai ca deja sarim rau de pe subiect, si nu e cazul sa faci astfel de asemanari. |
Citat:
|
Citat:
Un search rapid pe google m-a dus aici: http://www.theolympian.com/2007/09/2...cans-have.html Unde se spune ca, conform datelor din 2005, 64% din absolventii de liceu (atentie, deci nu toti tinerii de 18 ani, doar cei ce au terminat liceul!) ajung la facultate, iar din astia, doar 29% iau si diploma de absolvire. Informatia se potriveste cu cea de la recensamantul din 2006 - 2008, care a aratat ca doar 27.4% din populatia americana are o diploma de facultate. Acum, ia gandeste-te cati dintre astia 29% au mers la universitatile alea de top citate de colegul Traditie, si ai sa vezi ca existenta acelor universitati are prea putina relevanta cand vine vorba de educatia boborului american. L.E. Am observat si ca statele care stau foarte bine referitor la numarul de oameni care merg la biserica, stau foarte prost la numarul de absolventi de facultate. Nimic surprinzator, avand in vedere ca mai peste tot in lume educatia si religia nu prea isi dau mana. |
Citat:
1. au cele mai bune universitati 2. cea mai buna cercetare deci chiar sunt prosti? de vreme ce cu cetateni prosti ... sunt in varf ... ma intreb ce ar face daca ar fi destepti si ma intreb de ce altii care sunt destepti nu reusesc sa faca nici jumatate din ce fac niste americani prosti |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:56:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.